Fastighetsmäklare i Sigtuna Kommun sedan 1993

Vidargatan 5, vån 1

Märsta
Tvåa med låg avgift om endast 3 048 kr/mån. Mycket funktionella ytor som ett sovrum med plats för dubbelsäng och övriga möbler som nattduksbord och garderober. Genom hela lägenheten sträcker sig ett trälaminatgolv i vit ton och väggarna är ljust målade. Hallen har tre platsbyggda garderober och plats för klädhängare och skoställ. Mycket arbetsvänligt kök i L-form med goda arbets- och förvaringsytor samt matplats. Vardagsrum med stora fönsterpartier och franskbalkong och helkaklat badrum med badkar. Gavelläge med fönster i två väderstreck. Tack vare souterrängen så nås lägenheten via bottenplan utan trappor, men kommer ändå upp ovan markyta. Tvättstuga finns bekvämt i samma hus och även lägenhetens förråd. I föreningen finns även föreningslokal och bastu. Föreningen har fina innergårdar och ligger nära parker och skogsområden samt centrum, motionsspår, idrottshall och ut- och inomhusbad. Bussen tar dig snabbt till Märsta Station. Från Märsta Station nås både Uppsala och Stockholm C på ca 20 min vardera.

Fakta

Typ
Bostadsrätt
Rum
2 ROK
Boarea
41 KVM
Våning
1 av 3
Avgift
3 048 KR
I avgiften ingår värme, kallvatten, bredband 250/100 mbit och telefoni via Bredbandsbolaget.
Adress
Vidargatan 5, vån 1
Postnummer
19552
Ort
Märsta
Område
Märsta - Valsta
Kommun
Sigtuna
 • Interiör
  Antal rum
  2 ROK
  Boarea
  41 KVM
  Allmänt
  Lägenheten är ursprungligen en etta som gjorts om till en tvåa
  Hall
  Trivsam hall med plats för möblering och klädhängare, hatthylla och skoställ. Här finns även bra förvaring i tre platsbyggda garderober med överskåp. Ljusa ytskikt som trälaminat i vit ton tillsammans med vitmålade väggar.
  Vardagsrum
  Vardagsrum med stora fönsterpartier och en fransk balkong vilket ger mycket ljus och extra rymd. Vardagsrummet ligger bredvid köket vilket skapar en trevlig social yta. Även här ligger det fina trälaminatgolvet och väggarna är vitmålade tillsammans med en fondvägg.
  Kök
  Mycket trivsamt kök med goda arbetsytor och bra förvaringsmöjligheter i flera skåp samt ett städskåp! Här finns även plats för matbord och ett stort fönster ger extra ljus och rymd. Köket går i vitt med vitt kakel ovan köksbänken och samma ljusa trälaminatgolv som resten av lägenheten. Här finns spishäll (Siemens), inbyggnadsugn (Siemens), fläktkåpa i vitt, bänkdiskmaskin och kyl/frys.
  Sovrum
  Lägenheten är ursprungligen en etta, men tack vare gavelläget och den rymliga ytan så har ett sovrum byggts till. Här ryms både dubbelsäng och övriga möbler som nattduksbord och förvaringsmöbler. Hit sträcker sig samma fina trälaminatgolv och väggarna är ljust målade.
  Badrum
  Helkaklat badrum med badkar. Vitt kakel på väggarna tillsammans med ett ljust klinkergolv. Handfat och badrumsskåp med spegel.
 • Byggnad
  Byggnadstyp
  Flerbostadshus
  Byggnadsår
  1971
  Fönster
  3-glas
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Ventilation
  Frånluft
  Energideklarerades
  2018-12-12
  Energideklaration
  Utförd
 • Förening
  Namn
  HSB:s brf Björken
  Allmänt om föreningen
  Fastigheter Föreningen äger fastigheterna med beteckning Valsta 4:7, 4:8, 4:9 och 4:10 som bebyggdes år 1971. Lägenheter och lokaler: På fastigheterna finns 11 bostadshus med tillsammans 36 trapphus med adresserna Hugingatan 2 - 24 och Vidargatan 3 - 49. - Lägenheter: 270 st - Lokaler och förråd: 67 st Övrigt: - I föreningen finns en bastu, (Vidargatan 7). - Föreningslokal som boende kan hyra, (Vidargatan 47). - Alla lägenheter är försedda med uttag för bredband. Varmvattenförbrukningen mäts och betalas av den enskilde bostadsrättsinnehavaren. För att bli medlem i en HSB-förening krävs medlemskap i HSB Arlanda, engångsavgift 500 kr (betalas tillbaka vid utträde). Årsavgift 300 kr. Blir man medlem efter den 1 juli under ett år så betalar man endast 150 kr första året. föreningens egna hemsida: http://www.brfbjorken.se/ eller www.arlanda.hsb.se
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  HSB Björken har tecknat ett gruppanslutningsavtal på bredband och telefoni med Bredbandbolaget med start 2017-01-01. De tjänster som ingår är bredband 250/100 Mbit/s och telefoni.
  Parkering
  P-plats utan el, 127 st: 160 kr/mån P-plats med el, 64 st: 240 kr/mån Carport, 42st: 375 kr/mån MC-mopedplats: 92-104 kr/mån Avgiftsbelagda besöksplatser: 11 st.
  Renoveringar
  2016: Målning av balkongvingar/reparation av balkonger påbörjas. Relining av betongplattor fortsätter. Byte av fläktaggregat. Rengöring av husplåtar. Upprustning av lekplats utanför Vidargatan 47. Byte kulvertar mellan husen. 2022 - Nytt passersystem till portar Planerade renoveringar: Föreningen har inga beslutade renoveringar men har diskuterat bl.a. fasadrenovering, eventuellt inom 5 år (kontrollerat 2023-04-17).
  Ekonomi
  I dagsläget finns inga planerade avgiftshöjningar (kontrollerat 2023-04-17).
  Övrigt
  Övriga utrymmen Det finns 8 st tvättstugor på adresserna Hugingatan 6, 14 och 24 samt Vidargatan 5, 7, 15, 21 och 41. Det finns även en grovtvättstuga på Vidargatan 41. Brf Björken information på föreningens hemsida: https://www.hsb.se/arlanda/brf/bjorken/
  Överlåtelseavgift
  1 313 KR
  Pantsättningsavgift
  525 KR
  Juridisk person
  Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Avgift
  3 048 KR I avgiften ingår värme, kallvatten, bredband 250/100 mbit och telefoni via Bredbandsbolaget.
  Andel i föreningen
  0,25973%
  Andel av årsavgift
  0,25973%
  Bostadsrättens indirekta skuldsättning
  2 600 KR
  Total Driftskostnad
  6 120 kr/år
  El: 3 900 KR
  VA: 720 KR
  Försäkring: 1 500 KR
  Beräknat antal pers
  1
  Kommentar
  Föreningen har individuell mätning och debitering av el och varmvatten. Driftskostnader kan variera baserat på vilken förbrukning den boende har och vilket avtal som finns med försäkringsbolag.
 • Övriga Byggnader/Utrymmen
  I samma hus finns lägenhetens källarförråd. Tvättstuga finns bekvämt i samma hus. I föreningen finns en bastu på Vidargatan 7 Den finns även en föreningslokal som boende kan hyra på Vidargatan 47.
 • Övrigt
  Uppgifter om lägenheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt kontrollerad med föreningen. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.
 • Närområde
  Allmänt om området
  Från Vidargatan har du närhet till öppna landskap, skogsområden och Mälaren med badplatser. I området finns även flera alternativ till förskolor, skolor, gymnasium, parker, motionsspår och idrottsplatser. Mot Steninge och Mälaren ligger även det vackra området runt Steninge Slott och populära Steninge Bruk med restaurang som nås antingen med bil, buss eller via promenad och cykelvägar. Längre bort förbi slottet ligger även en hamn och Flottviks Båtklubb. Steningebadet är mycket populärt på sommaren och längs kustlinjen finns flera bad- och utflyktsplatser för att vara mer privat. För den sport- och fritidsintresserade finns flera idrottsplatser, fotbollsplaner och idrottshallar. Populära Midgårdsvallen är ett stort sportfält och har en badanläggning med SPA och ett utomhusbad som på vintern används för skridskoåkning. Där finns bl.a. fotbollsplaner, friidrottsplaner, plan för Amerikansk fotboll och BMX-bana. I Märsta och Sigtuna finns även ishall, ridklubb och golfbanor. Vid Valsta Centrum finns Valsta sporthall och vid Arlandagymnasiet finns Vikingahallen. Utbudet av förskolor och skolor är stort: Sagaskolan, F-3 Eddaskolan, F-4 Galaxskolan, F-6 Steningehöjdens skola, F-6 Arlanda Gymnasiet ligger i anslutning till Midgårdsvallen. Nya Brage förskola blev färdigbyggd år 2020 och ligger inom promenadavstånd från Hugingatan. Märsta Centrum är en knutpunkt med shopping, restauranger, caféer och närservice. Här finns även handelsplats med större livsmedelsbutiker och gym. Valsta Centrum har de senaste åren genomgått flera förändringar med nya och moderna hus i vilka nya affärslokaler har öppnat och ett renoverat torg med lekplatser. I Valsta Centrum finns närservice, restauranger och livsmedelsbutiker varav en ICA.
  Kommunikation
  Busshållplats finns en kort promenad bort och bussar går längs Östra- och Västra Galaxvägen, Valstavägen och Vikingavägen. Bussarna ansluts till Märsta Station. Härifrån går bussar till Sigtuna och Arlanda. Från Märsta Station tar du dig till Stockholm på ca 20 minuter med SJ eller till Uppsala på samma tid. Det går även pendeltåg till Stockholm och Uppsala. Arlanda når du från Märsta Station på ca 16 min med buss.
 • Dokument & Länkar
 • Planritning
  Planlösning
 • Karta
Utgångspris
1 150 000 KR

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Ansvarig mäklare

Intresserad av detta objekt?

Anmäl Intresse

Bilder

Vardagsrum
Sovrum
Sovrum
Hall
Hall
Hall
Vardagsrum
Vardagsrum
Kök
Kök
Kök
Kök
Badrum
Planlösning
Midgårdsbadet
Midgårdsvallen
Midgårdsbadet
Steninge Bruk
Steninge Slott
Steningebadet

Karta


 • AFI Fastighetsmäklare
 • Stationsgatan 3C nb, 195 47 Märsta
 • 08 - 591 275 45
 • info@afi.se

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!