Fastighetsmäklare i Sigtuna Kommun sedan 1993

Vidargatan 49

MÄRSTA
Låg avgift om endast 3 022 kr/mån! Sovrum har byggts till tack vara den rymliga ytan. Ljusa och fräscha ytskikt i hela lägenheten tillsammans med ett helkaklat och modernt badrum med tvättmaskin. Hallen har tre platsbyggda garderober och plats för klädhängare och skoställ. Mycket arbetsvänligt kök i L-form med goda arbets- och förvaringsytor samt matplats och städskåp. Vardagsrum med stora fönsterpartier och franskbalkong. Sovrummet rymmer dubbelsäng och övriga möbler för t.ex. förvaring eller skrivbord. Det finns även en reparationsfond om ca 9599 kr som kan användas för renoveringar i lägenheten. Tvättstuga finns bekvämt i samma hus och även lägenhetens förråd. I föreningen finns även föreningslokal och bastu. Föreningen har fina innergårdar och ligger nära parker och skogsområden samt centrum, motionsspår, idrottshall och ut- och inomhusbad. Bussen tar dig snabbt till Märsta Station. Från Märsta Station nås både Uppsala och Stockholm C på ca 20 min vardera.

Fakta

Typ
Bostadsrätt
Rum
1 ROK
Boarea
41 KVM
Våning
3 av 3
Avgift
3 108 KR
I avgiften ingår värme, kallvatten, bredband 250/100 mbit och telefoni via Bredbandsbolaget.
Adress
Vidargatan 49
Postnummer
19552
Ort
MÄRSTA
Område
Märsta - Valsta
Kommun
Sigtuna
 • Interiör
  Antal rum
  1 ROK
  Boarea
  41 KVM
  Hall
  Trivsam hall med plats för möblering och klädhängare, hatthylla och skoställ. Här finns även bra förvaring i tre platsbyggda garderober med överskåp. Ljusa ytskikt som ekparkett tillsammans med ljust tapetserade väggar.
  Vardagsrum
  Vardagsrum med stora fönsterpartier och en fransk balkong vilket ger mycket ljus och extra rymd. Vardagsrummet ligger bredvid köket vilket skapar en trevlig social yta. Trälaminat på golvet och vitmålade väggar. Tack vare rummets yta har det varit möjligt att dela av rummet, och skapa ett separat sovrum, och fortfarande ha plats för möblering som TV-hörna, lekdel och övriga möbler i vardagsrummet.
  Sovrum
  Lägenheten är ursprungligen en etta, men tack vare den rymliga ytan så har ett sovrum byggts till. Här ryms både dubbelsäng och övriga möbler som nattduksbord och förvaringsmöbler eller skrivbord. Ekparkett på golvet och väggarna är ljust målade.
  Kök
  Mycket trivsamt kök som 2023 har fräschats upp med nymålade luckor. Ugn med spishäll från 2021 och kyl/frys från 2021. Här finns goda arbetsytor och bra förvaringsmöjligheter i flera skåp samt ett städskåp! Plats för matbord och ett stort fönster ger extra ljus och rymd. Köket går i vitt med vitt kakel ovan köksbänken och ett stilrent golv. Gott om eluttag och fläkt ovan spis.
  Badrum
  Modernt badrum som är helkaklat och stambytt med stilren inredning och material. Vitt kakel på väggarna tillsammans med ett ljust klinkergolv. Här finns även en tvättmaskin. Dusch bakom skjutbara duschväggar i glas, handfatskommod med tillhörande förvaring och ett badrumsskåp med spegelluckor.
 • Byggnad
  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  1971
  Fönster
  3-glas
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Ventilation
  Frånluft
  Energideklarerades
  2018-12-12
  Energideklaration
  Utförd
  Energiprestanda
  124 kWh/m² (Atemp) och år
 • Förening
  Namn
  HSB:s brf Björken
  Allmänt om föreningen
  Fastigheter Föreningen äger fastigheterna med beteckning Valsta 4:7, 4:8, 4:9 och 4:10 som bebyggdes år 1971. Lägenheter och lokaler: På fastigheterna finns 11 bostadshus med tillsammans 36 trapphus med adresserna Hugingatan 2 - 24 och Vidargatan 3 - 49. - Lägenheter: 270 st - Lokaler och förråd: 67 st Övrigt: - I föreningen finns en bastu, (Vidargatan 7). - Föreningslokal som boende kan hyra, (Vidargatan 47). - Alla lägenheter är försedda med uttag för bredband. Varmvattenförbrukningen mäts och betalas av den enskilde bostadsrättsinnehavaren. För att bli medlem i en HSB-förening krävs medlemskap i HSB Stockholm, engångsavgift 500 kr (betalas tillbaka vid utträde). Årsavgift 300 kr. Blir man medlem efter den 1 juli under ett år så betalar man endast 150 kr första året. föreningens egna hemsida: http://www.brfbjorken.se/.
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  HSB Björken har tecknat ett gruppanslutningsavtal på bredband och telefoni med Bredbandbolaget med start 2017-01-01. De tjänster som ingår är bredband 250/100 Mbit/s och telefoni.
  Parkering
  P-plats utan el, 127 st: 190 kr/mån P-plats med el, 64 st: 275 kr/mån Carport, 42st: 440 kr/mån MC-mopedplats: 92-104 kr/mån Avgiftsbelagda besöksplatser: 11 st. Enligt föreningen är det endast en liten kö till platserna (kontrollerat 2023-11-21). Hyran för parkeringsplatserna höjs med 5% 2024 (kontrollerat 2023-11-21).
  Renoveringar
  2016: Målning av balkongvingar/reparation av balkonger påbörjas. Relining av betongplattor fortsätter. Byte av fläktaggregat. Rengöring av husplåtar. Upprustning av lekplats utanför Vidargatan 47. Byte kulvertar mellan husen. 2022 - Nytt passersystem till portar Planerade renoveringar: Föreningen har inga beslutade renoveringar men har diskuterat bl.a. fasadrenovering, eventuellt inom 5 år (kontrollerat 2023-11-21).
  Ekonomi
  Föreningen har i dagsläget inga beslutade avgiftshöjningar (kontrollerat 2024-01-16).
  Övrigt
  Övriga utrymmen Det finns 8 st tvättstugor på adresserna Hugingatan 6, 14 och 24 samt Vidargatan 5, 7, 15, 21 och 41. Det finns även en grovtvättstuga på Vidargatan 41. Brf Björken information på föreningens hemsida: https://www.hsb.se/arlanda/brf/bjorken/
  Överlåtelseavgift
  1 433 KR
  Pantsättningsavgift
  573 KR
  Juridisk person
  Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Avgift
  3 108 KR I avgiften ingår värme, kallvatten, bredband 250/100 mbit och telefoni via Bredbandsbolaget.
  Andel i föreningen
  0,25748%
  Andel av årsavgift
  0,25748%
  Reparationsfond
  9 599 KR
  Bostadsrättens indirekta skuldsättning
  6 059 KR
  Total Driftskostnad
  5 988 kr/år
  El: 2 280 KR
  VA: 2 160 KR
  Försäkring: 1 548 KR
  Beräknat antal pers
  3
  Kommentar
  Föreningen har individuell mätning och debitering av el och varmvatten. Driftskostnader kan variera baserat på vilken förbrukning den boende har och vilket avtal som finns med försäkringsbolag.
 • Övriga Byggnader/Utrymmen
  I samma hus finns lägenhetens källarförråd. Tvättstuga finns bekvämt i samma hus. I föreningen finns en bastu på Vidargatan 7 Den finns även en föreningslokal som boende kan hyra på Vidargatan 47.
 • Övrigt
  Uppgifter om lägenheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt kontrollerad med föreningen. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.
 • Närområde
  Allmänt om området
  Från Vidargatan har du närhet till öppna landskap, skogsområden och Mälaren med badplatser. I området finns även flera alternativ till förskolor, skolor, gymnasium, parker, motionsspår och idrottsplatser. Mot Steninge och Mälaren ligger även det vackra området runt Steninge Slott och populära Steninge Bruk med restaurang som nås antingen med bil, buss eller via promenad och cykelvägar. Längre bort förbi slottet ligger även en hamn och Flottviks Båtklubb. Steningebadet är mycket populärt på sommaren och längs kustlinjen finns flera bad- och utflyktsplatser för att vara mer privat. För den sport- och fritidsintresserade finns flera idrottsplatser, fotbollsplaner och idrottshallar. Populära Midgårdsvallen är ett stort sportfält och har en badanläggning med SPA och ett utomhusbad som på vintern används för skridskoåkning. Där finns bl.a. fotbollsplaner, friidrottsplaner, plan för Amerikansk fotboll och BMX-bana. I Märsta och Sigtuna finns även ishall, ridklubb och golfbanor. Vid Valsta Centrum finns Valsta sporthall och vid Arlandagymnasiet finns Vikingahallen. Utbudet av förskolor och skolor är stort: Sagaskolan, F-3 Eddaskolan, F-4 Galaxskolan, F-6 Steningehöjdens skola, F-6 Arlanda Gymnasiet ligger i anslutning till Midgårdsvallen. Nya Brage förskola blev färdigbyggd år 2020 och ligger inom promenadavstånd från Hugingatan. Märsta Centrum är en knutpunkt med shopping, restauranger, caféer och närservice. Här finns även handelsplats med större livsmedelsbutiker och gym. Valsta Centrum har de senaste åren genomgått flera förändringar med nya och moderna hus i vilka nya affärslokaler har öppnat och ett renoverat torg med lekplatser. I Valsta Centrum finns närservice, restauranger och livsmedelsbutiker varav en ICA.
  Kommunikation
  Busshållplats finns en kort promenad bort och bussar går längs Östra- och Västra Galaxvägen, Valstavägen och Vikingavägen. Bussarna ansluts till Märsta Station. Härifrån går bussar till Sigtuna och Arlanda. Från Märsta Station tar du dig till Stockholm på ca 20 minuter med SJ eller till Uppsala på samma tid. Det går även pendeltåg till Stockholm och Uppsala. Arlanda når du från Märsta Station på ca 16 min med buss.
 • Dokument & Länkar
 • Planritning
  Planlösning
 • Karta
Utgångspris
995 000 KR

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Ansvarig mäklare

Intresserad av detta objekt?

Anmäl Intresse

Bilder

Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Sovrum
Kök
Kök
Kök
Badrum
Badrum
Badrum
Hall
Hall
Planlösning
Lekplats vid entrén
Park bredvid huset
Park bredvid huset
Park bredvid huset
Midgårdsbadet
Midgårdsbadet
Midgårdsvallen
Steninge Slott
Steninge Slott
Steninge Bruk
Steningebadet
Steningebadet
Flottvik Marina

Karta


 • AFI Fastighetsmäklare
 • Stationsgatan 3C nb, 195 47 Märsta
 • 08 - 591 275 45
 • info@afi.se

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!