Fastighetsmäklare i Sigtuna Kommun sedan 1993

Vesslestigen 13

Märsta
Ett av områdets bästa lägen med hörntomt vänd mot öppen allmänning! Allmänningens gräsyta blir som en förlängning av den egna tomten och ger även ett ljust och öppet läge. Huset har idag en uthyrningsdel med modernt kök från 2019, med ett sovrum, rymlig yta med kök/vardagsrum och badrum. Dörren till uthyrningsdelen inne i huset har satts igen, men kan enkelt öppnas upp för att nyttja hela husets yta. Ett mycket funktionellt och trivsamt hus i populärt område. Här finns hela 3-5 stora sovrum tillsammans med vardagsrum, allrum, två badrum och ett duschrum vid bastu samt kök och tvättstuga. Övervåningen har stora ytor med allrum och två sovrum, samt WC och bastu. I entréplan finns ett stort vardagsrum, kök med matplats och uthyrningsdelen. Goda förvaringsutrymmen i flera garderober och klädkammare. Bred uppfart för bilar och isolerat garage med förråd. Den lättskötta tomten har även ett soligt västläge och stor altan, delvis under tak, som nås från köket och ena sovrummet. Huset är besiktat och säljaren har tecknat en dolda fel-försäkring. Från Vesslestigen har du nära till skolor som Norrbackaskolan och Sätunaskolan samt kort avstånd till Märsta Station med närservice. Huset ligger i direkt anslutning till skog och natur med fina motion-/och promenadstråk.

Fakta

Typ
1-familjs friliggande villa
Rum
7 ROK
Sovrum
4
Boarea
191 KVM
Fastighetsbeteckning
Norrbacka 5:40
Tomtarea
408 KVM
Förbesiktad
Ja
Säljarförsäkring
Ja
Adress
Vesslestigen 13
Postnummer
19544
Ort
Märsta
Område
Märsta - Norrbacka
Kommun
Sigtuna
 • Interiör
  Antal rum
  7 ROK
  Boarea
  191 KVM
  Hall
  Hall med plats för Klädhängare och skoställ samt förvaring i stor dubbelgarderob. Praktiskt med klinker på golvet och vitmålade väggar.
  Vardagsrum
  Stort vardagsrum med plats för det mesta. Stora fönsterpartier med låg bröstningshöjd i två väderstreck bidrar med ljus och extra rymd. Här ryms större soffgrupper, TV-hörna, extra matbord eller kontorshörna samt övriga möbler. Parkett på golvet och vitmålade väggar.
  Badrum
  Badrum från 2007 med golvvärme. Ljust kakel, dusch bakom vikbara dörrar i glas och handfat.
  Kök
  Ljust och öppet kök med utgång till uteplats och tomt. Trivsamt planerat där köksbänkens L-form ger god arbetsyta tillsammans med en extra köksbänk mot matplatsen. Ett välplacerat fönster ovan diskhon samt stora fönsterpartier med låg bröstningshöjd vid matplatsen. Rymlig matplats för 6-8 personer. Inbyggnadsugn och micro i arbetsvänlig höjd. Spishäll, dubbel diskho, diskmaskin i rostfritt. Klinkergolv och vitmålade väggar.
  Tvättstuga
  Tvättstuga från 2007 med golvvärme. Tvättmaskin, tvättho, torkskåp och skåp. Här står även värmepannan. Klinkergolv och målade väggar. Renoverad av säljaren.
  Uthyrningsdel, Hall
  Den inre hallen utanför sovrummen har totalt 5 garderober och linneskåp vilket ger mycket bra förvaringsmöjligheter. Från den inre hallen nås även det ena badrummet. Här står även uthyrningsdelens kyl och frys.
  Uthyrningsdel, Sovrum
  Enkelt att möblera och med utsikt mot tomt.
  Uthyrningsdel, Kök/Vardagsrum (tidigare sovrum)
  Tidigare två sovrum som idag används som kök/vardagsrum för uthyrningsdelen. Modernt kök från 2019 som går i vitt med beslag i borstat stål. Här är även ingången utifrån till uthyrningsdelen. Köket har ugn, spishäll, fläkt, diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd.
  Uthyrningsdel, Badrum
  Rymligt badrum med betongglas i fasaden som ger extra ljusinsläpp. Dusch, WC, handfat. Förberett för tvättmaskin och torktumlare. Handdukstork.
  Övre plan, Allrum
  Rymligt allrum som rymmer det mesta. Takfönster ger extra ljus och rymd. Golv i sämre skick.
  Övre plan, Sovrum 1
  Stort sovrum med en mindre klädkammare som ger bra förvaring.
  Övre plan, Sovrum 2
  Även detta sovrum är stort med en mindre klädkammare.
  Övre plan, Bastu
  Bastu med ingång från övre planets hall.
  Övre plan, dusch
  Duschrum bredvid bastu. Äldre ytskikt.
 • Byggnad
  Byggnadstyp
  1½-plansvilla
  Byggnadsår
  1969
  Fasad
  Kalksandsten typ mexitegel. Träpanel.
  Stomme
  Trä
  Grundläggning
  Betongplatta
  Fönster
  3-glas isolerfönster (2006)(Takfönster 2009)
  Tak
  Betongpannor (2009)
  Uppvärmning
  Direktverkande el (Luftvärmepump finns men är ur funktion)
  Ventilation
  Självdrag
  Vatten och avlopp
  Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
  Energideklarerades
  2023-05-17
  Energideklaration
  Utförd
  Energiprestanda
  87 kWh/m² (Atemp) och år
  Fastighetsbeteckning
  Norrbacka 5:40
  Övrigt
  Fiber är draget in i huset. Luftvärmepump är installerad 2004 men ur funktion. 2000: Värmepanna 2006: Nya fönster (utom köksfönstret ovan diskhon) 2007: Badrum entréplan från hall (Säljaren utförde arbetet) 2007: Tvättstuga med golvvärme (Säljaren utförde arbetet) 2009: Renoverat tak samt nya takfönster. (Tak byttes pannor, läkt och duk lades) 2014: Installerat fiber 2019: Kök i uthyrningsdel
 • Allmänt om fastigheten
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Total Driftskostnad
  51 953 kr/år
  El: 35 632 KR
  Elförbrukning: 19119 kWh
  VA: 7 823 KR
  Försäkring: 8 498 KR
  Beräknat antal pers
  4
  Kommentar
  VA-kostnader innefattar även renhållning. El-kostnader innefattar även uppvärmning. Driftskostnader är individuella och baseras bl.a. på vilken förbrukning den boende har samt vilka avtal som finns med t.ex. el- och försäkringsbolag.
  Taxeringsvärde
  3 250 000 KR
  Summa pantbrev
  2 100 000 KR
 • Övriga Byggnader/Utrymmen
  Garage och förråd
 • Tomt
  Tomtyta
  408 KVM
  Övrigt
  Hörntomt i ett av områdets bästa tomtlägen. Soligt västläge med eftermiddags och kvällssol. Tomten gränsar även mot en allmänning som ger ett fritt och öppen läge. Allmänningen blir som en förlängning av tomten med stor plan gräsyta. Plan och lättskött tomt med stor altan om ca 33 kvm och förråd.
  Uteplats
  Uteplats som nås via husets entré, kökets matplats och det ena rummet i entréplan som idag används som uthyrningsdel. Rymlig altan med utegrill. En stor del av altanen är under tak.
 • Rättigheter & Belastningar
  Planbestämmelser
  Stadsplan (1969-04-18)
 • Övrigt
  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.
 • Närområde
  Allmänt om området
  Det populära och trivsamma Norrbacka är lugnt beläget runt vackra naturområden med närhet till vackra skogsområden och öppna landskap. Här finns flera trevliga motions och promenadstråk och Märsta Station ligger en kort promenad bort. Norrbackaskolan har F-6 klasser och i området finns flera lekplatser, fotbollsplaner och motionsspår. För den sport- och fritidsintresserade finns flera idrottsplatser, fotbollsplaner och idrottshallar i Märsta och Sigtuna. Populära Midgårdsvallen är ett stort sportfält och har en badanläggning med SPA och ett utomhusbad som på vintern används för skridskoåkning. I Märsta och Sigtuna finns även ishall, ridklubb och golfbanor. Vi Märsta Station finns närservice, vård samt restauranger och café. Vid Märsta Centrum finns shopping, gym, restauranger, caféer och handelsplats med de större livsmedelsbutikerna. Nya Sätuna Torg vid Märsta Station planeras just nu för att bli en ny knutpunkt i Märsta med nya affärslokaler och nytt torg.
  Kommunikation
  Bussar går med anslutning till Märsta Station. Från Märsta Station går bussar till Arlanda och Sigtuna och tåg till Uppsala och Stockholm. Stockholm nås på ca 20 minuter med SJ eller till Uppsala på samma tid. Det går även pendeltåg till Stockholm och Uppsala. Arlanda når du från Märsta Station på ca 16 min med buss eller ca 25 min med tåg.
 • Planritning
  Planlösning, entré
  Planlösning, övre plan
  Planlösning, alternativ
 • Karta
Utgångspris
3 995 000 KR

Budgivning

Budgivning pågår

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Ansvarig mäklare

Intresserad av detta objekt?

Anmäl Intresse

Bilder

Vardagsrum
Vardagsrum
Hall
Badrum 1, entréplan från hall
Kök
Kök
Kök
Kök
Kök
Övre plan, allrum
Övre plan, allrum
Övre plan, Sovrum 1
Övre plan, Sovrum 2
Övre plan, duschrum
Övre plan, bastu
Uthyrningsdel, entréplan
Uthyrningsdel, entréplan
Sovrum 3, uthyrningsdel entréplan
Badrum 2, uthyrningsdel, entréplan
Planlösning, entré
Planlösning, övre plan
Planlösning, alternativ

Karta


 • AFI Fastighetsmäklare
 • Stationsgatan 3C nb, 195 47 Märsta
 • 08 - 591 275 45
 • info@afi.se

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!