Fastighetsmäklare i Sigtuna Kommun sedan 1993

Västra Bangatan 47C

MÄRSTA
Etta i bottenplan med uteplats och stort kök! Välkommen till denna trivsamma etta, bekvämt belägen i bottenplan utan trappor. Lägenheten har en stor och inglasad uteplats i soligt söderläge, med skjutdörrar som gör att man får tillgång till gräsmattan utanför. Lägenheten är trivsamt utformad med ett stort kök med plats för matbord och gott om arbets- och förvaringsyta. Hallen rymmer hatthylla, skoställ och större möbler som garderober eller byråer där det idag finns en platsbyggd kontorsdel. I hallen finns även en klädkammare och ett städskåp. Vardagsrummet är enkelt att möblera med både sängdel och soffgrupp. Detta hus är i föreningen närmast Märsta Station, och nås härifrån efter en kort promenad. I samma hus finns källarförråd och cykelförråd. På bekvämt avstånd i huset bredvid finns tvättstuga. Föreningen har flera parkeringsplatser och varm-/kallgarage för uthyrning. Flera gästparkeringar finns som de boende kan nyttja kostnadsfritt mot tillstånd digitalt som kostar 400 kr/år. Stabil HSB förening där det mesta ingår i avgiften. Det finns även bastu och gästlägenhet att hyra i föreningen. Trevliga innergårdar med lek- och grillplatser. Från Västra Bangatan når du snabbt Märsta Station, skolor och närservice. Närliggande Sätuna Torg är under total renovering och kommer i framtiden bli en helt ny knytpunkt vid Märsta Station. Trots sitt centrala läge är det inte långt till naturen för härliga promenader, på andra sidan järnvägen breder nämligen landsbygden ut sig. Från Märsta Station går snabbtåg till Stockholm C och Uppsala C, samt bussar till Arlanda.

Fakta

Typ
Bostadsrätt
Rum
1 ROK
Boarea
42 KVM
Våning
1 av 4
Avgift
2 946 KR
I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-tv, bredband 250/250 Mbit
Adress
Västra Bangatan 47C
Postnummer
19540
Ort
MÄRSTA
Område
Centrala Märsta
Kommun
Sigtuna
 • Interiör
  Antal rum
  1 ROK
  Boarea
  42 KVM
  Allmänt
  Lägenheten har renoverats med nya golv i hela lägenheten, ekparkett med vit ton. Bytt bänk i köket och kaklat väggar. Platsbyggt arbetsbänk/kontorsdel i hall.
  Hall
  Praktisk hall med stor klädkammare och gott om utrymme för förvaringsmöbler, där det nu finns en platsbyggd kontorsplats. Plats för hatthylla och skoställ. Ekparkett med vit ton på golvet och vitmålade väggar. I hallen finns även ett platsbyggt städskåp. Även klädkammaren är inredd med samma ekparkett och vitmålade väggar.
  Vardagsrum
  Kvadratiskt rum som är enkelt att möblera. Här ryms både en sängdel och soffgrupp. Utgång till den stora uteplatsen i soligt söderläge. Uteplatsen har även skjutdörrar som gör att man får tillgång till gräsmattan utanför. Samma fina ekparkett på golvet och målade väggar.
  Kök
  Mycket trivsamt kök i uppskattad storlek, vilket kan vara svårt att finna i mindre lägenheter. Här finns gott om svängrum och det ryms matbord för 4-6 personer. Även här ligger den ljusa ekparketten och väggarna är målade. Nyslipade och oljade bänkskivor i ek. Bra förvaring och arbetsyta på två köksbänkar. Vitt kakel hela vägen upp till tak ovan diskbänk. Ett stort fönster ger behaglig rymd och ljusinsläpp. Kyl/frys, ugn med spis och fläktkåpa i rostfritt stål.
  Badrum
  Badrum med rymlig duschhörna, alternativt utrymme för tvättmaskin. WC, handfat och badrumsskåp med spegellucka. Ljus matta på golvet och vitt kakel på väggarna.
 • Byggnad
  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  1965
  Fönster
  3-glas isolerrutor (2023-2024)
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Ventilation
  Mekanisk frånluft
  Energideklarerades
  2018-05-28
  Energideklaration
  Utförd
  Energiprestanda
  134 kWh/m² (Atemp) och år
  Övrigt
  Förråd tillhörande lägenheten finns i samma byggnad. Det finns även cykel- och barnvagnsförråd i samma byggnad Tvättstugor finns i hus 49, 51, 55, 61 och 63. Trevlig innergård med lek- och grillplats. I föreningen finns en bastu (depositionsavgift 500 kr, årskostnad 200 kr) samt en gästlägenhet som kan hyras för 200 kr/natt. Bastun finns på Västra Bangatan 45. Gästlägenhet finns på Västra Bangatan 59E.
 • Förening
  Namn
  HSB:s brf Stinsen
  Allmänt om föreningen
  Fastigheter Föreningen äger fastigheterna Sätuna 3:196 som byggdes år 1965. På fastigheten finns 10 bostadshus med tillsammans 42 trapphus med adresserna V Bang: 47 A-D, 49 A-D. 53 A-E, 55 A-D, 59 A-E, 61 A-D, 65 A-E, 63 A-D, 57 A-C, 51 A-D. - Lägenheter: 306 st, - Lokaler och förråd: 24 st - Varmgarage: 53 st (500 kr/mån) - Kallgarage: 70 st (300 kr/mån) - Motorvärmarplatser: 71 st (100 kr/mån) - Husvagnsplatser: 10 st - Besöksparkering 5 kr/tim, 50 kr/dygn Övriga kommentarer - I föreningen finns en bastu samt en gästlägenhet som kan hyras för 200 kr/natt. - Alla lägenheter är försedda med uttag för bredband. - Tvättstugor finns i hus 49, 51, 55, 61 och 63. För att bli medlem i en HSB-förening krävs medlemskap i HSB Stockholm, engångsavgift 500 kr (betalas tillbaka vid utträde). Årsavgift 300 kr. Blir man medlem efter den 1 juli så betalar man endast 150 kr första året. För vidare information se HSB:s hemsida: https://www.hsb.se Stinsens hemsida: https://www.brfstinsenmarsta.se/
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  Kabel-TV (basutbudet) ingår i månadsavgiften via ComHem. Samtliga lägenheter är försedda med bredbandsuttag från Telenor. Kostnaden för bredband ingår i månadsavgiften vilket ger de boende internetuppkoppling på, 250/250 mbit.
  Parkering
  Det finns ett antal avgiftsfria parkeringsplatser som de boende kan använda med ett digitalt parkeringstillstånd som kostar 400 kr/år. Det finns 53 varmgarage, 70 kallgarage, 71 motorvärmarplatser och 10 husvagnsplatser. Avgift för varmgarage 500 kr/mån Kallgarage 300 kr/mån Motorvärmarplats 100 kr/mån. Besökande betalar avgift, för närvarande 5 kr/tim eller 50 kr/dygn. Fn. kö till motorvärmarplatser och garage. Föreningen planerar en översyn av motorvärmare (elstolpar) samt att offerter ska inhämtas för upprättande av laddstolpar för elbilar.
  Renoveringar
  2011 - Stamrenovering/relining avslutades 2015 – Avslutande av balkongrenoveringar 2015-2017 - Vattenrörsbyten 2017 - Exteriörbelysning, lekutrustning 2016 – Renovering av hustak. Renovering av stuprör på fasader. 2017-2018 - Termostater och stamventiler samt injusteringar. 2022 - Ny boulebana har byggts, lekplatser har kompletterats med ny utrustning, innergårdsbelysning har färdigställts. Planerat underhåll: Styrelsen planerar för fönsterbyte att starta under hösten 2023. Översyn av motorvärmare (elstolpar) samt att offerter ska inhämtas för upprättande av laddstolpar för elbilar. Låssystem Renovering av bastu
  Överlåtelseavgift
  1 433 KR
  Pantsättningsavgift
  573 KR
  Juridisk person
  Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Avgift
  2 946 KR I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-tv, bredband 250/250 Mbit
  Andel i föreningen
  0,1987%
  Andel av årsavgift
  0,1987%
  Reparationsfond
  4 916 KR
  Kommentar till nettoskuldsättningen
  Bostadsrättens indirekta nettotillgångar överstiger bostadsrättens indirekta nettoskulder
  Total Driftskostnad
  5 040 kr/år
  El: 3 540 KR
  Försäkring: 1 500 KR
  Beräknat antal pers
  1
  Kommentar
  Driftskostnader är individuella och baseras bl.a. på den boendes förbrukning samt vilket avtal som finns med el- och försäkringsbolag.
 • Uteplats & parkering
  Svårslagen och unik uteplats med skjutdörrar som ger tillgång till gräsmattan utanför. Här rymms olika sittgrupper och växter. Uteplatsen är inglasad vilket ger en hög funktion och skydd mot väder och vind.
  Parkering
  Föreningen har flera parkeringsplatser och varm-/kallgarage för uthyrning. Det finns ett antal avgiftsfria parkeringsplatser som de boende kan använda med ett digitalt parkeringstillstånd som kostar 400 kr/år. Föreningen planerar även en översyn av motorvärmare (elstolpar) samt att offerter ska inhämtas för upprättande av laddstolpar för elbilar.
 • Övrigt
  Uppgifter om lägenheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt kontrollerad med föreningen. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.
 • Närområde
  Allmänt om området
  Centrala Märsta omges av fina bostadsområden som tillsammans med parkområden och närheten till det mesta skapar en trivsam miljö. Här når du snabbt Märsta Station, livsmedelsbutiker, vårdcentraler, gym, restauranger, caféer och både för- och grundskolor. Närliggande Märsta Centrum har ett större utbud av shopping, restauranger, caféer, systembolag, apotek, närservice och en handelsplats med de större livsmedelsbutikerna. Sätuna Torg ligger en kort promenad bort och är just nu under renovering. Här planeras ett helt nytt torg med nya affärslokaler och en helt ny knutpunkt i centrala Märsta.
  Kommunikation
  Från Västra Bangatan når du snabbt och enkelt Märsta Station där bussarna sammanstrålar för att sedan gå ut till Märsta, Sigtuna och Arlanda. Från Märsta Station tar du dig till Stockholm på ca 20 minuter med SJ eller till Uppsala på samma tid. Det går även pendeltåg till Stockholm och Uppsala. Arlanda nås från Märsta Station på ca 16 min.
  Parkering
  Det finns 53 varmgarage, 70 kallgarage, 71 p-platser med el och 10 husvagnsplatser. Till alla platser tillämpas separat kösystem. Det finns ett antal avgiftsbelagda p-platser som medlemmar med digitalt tillstånd kan nyttja.
 • Dokument & Länkar
 • Planritning
  Planlösning
 • Karta
Utgångspris
1 295 000 KR

Visningar

Söndag 21/4 kl 12:45 - 13:15
Öppen visning, välkommen!

Visningsanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Visningsanmälan

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Ansvarig mäklare

Intresserad av detta objekt?

Anmäl Intresse

Bilder

Uteplats
Uteplats
Uteplats
Vardagsrum
Uteplats
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Kök
Kök
Kök
Hall
Hall
Klädkammare hall
Badrum
Planlösning

Karta


 • AFI Fastighetsmäklare
 • Stationsgatan 3C nb, 195 47 Märsta
 • 08 - 591 275 45
 • info@afi.se

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!