Fastighetsmäklare i Sigtuna Kommun sedan 1993

Vänortsringen 52

MÄRSTA
Varmt välkommen till en stor och renoverad tvåa om hela 69,5 kvm, centralt beläget i populärt +55-hus med Märsta Centrum på andra sidan gatan! Bekvämt belägen på vån 1 och hiss finns. Föreningen har lediga parkeringsplatser. Lägenheten har en genomgående hög standard och fina, ljusa ytskikt med ekparkettgolv som lades in 2017 och nymålade väggar från 2017. Köket har renoverats med nya maskiner mellan 2018-2019 och har matplats för 4-6 personer. Rymligt badrum med plats för tvättmaskin och hall med både klädkammare och förråd, det finns även ett källarförråd. Mycket bra läge med utsikt mot innergård från den inglasade balkongen. Fönster i flera väderstreck och en ljus planlösning med flera möbleringsmöjligheter. Här kan man inte annat än stormtrivas. I föreningen finns stora gemensamhetsutrymmen (Syrensalen), gym, snickarverkstad samt övernattningsrum. I samma hus finns tvättstuga och lägenhetens förråd. Mycket bra centralt läge med gångavstånd till Märsta centrum och nära buss som tar dig snabbt till Märsta Station.

Fakta

Typ
Bostadsrätt
Rum
2 ROK
Boarea
69.5 KVM
Lgh nummer
4
Våning
1 av 4
Hiss
Ja
Avgift
5 438 KR
värme, vatten, kabel-tv samt bostadsrättstillägget i hemförsäkrining
Adress
Vänortsringen 52
Postnummer
19530
Ort
MÄRSTA
Område
Märsta Centrum
Kommun
Sigtuna
 • Interiör
  Antal rum
  2 ROK
  Boarea
  69.5 KVM
  Hall
  Lägenhetens ljus och moderna skick märks av direkt i hallen. Här börjar ekparkettgolvet från 2017 som sträcker sig genomgående i hela lägenheten tillsammans med de vita väggarna, även dem från 2017. I hallen finns även en klädkammare och ett förråd samt två garderober vilket ger mycket goda förvaringsmöjligheter. Klädhängare och plats för skoställ.
  Kök
  Modernt kök med matplats för 4-6 personer och stort fönsterparti vilket ger mycket ljus. Köket går i vitt med vitt kakel ovan köksbänk, vitmålade väggar och ekparkett på golvet. Här finns det gott om arbetsyta och förvaring i flera skåp. Ingång till köket sker både från vardagsrummet via praktisk skjutdörr (lackad 2018) eller från hallen. Maskinparken består av diskmaskin, självrengörande ugn med spishäll (2019), fläkt (2019) samt kyl och frys i fullhöjd (2018) med självavfrostning.
  Vardagsrum
  Trivsamt vardagsrum med gott om plats för möblering. Här ryms TV-hörna och övriga möbler som bokhyllor, extra matbord mm. Ekparkett på golvet och vitmålade väggar. Från vardagsrummet nås den inglasade balkongen i soligt sydväst-läge och utsikt över innergården. Vardagsrummet har även en ingång till köket via praktisk skjutdörr (lackad 2018) vilket skapar en trevlig social yta.
  Sovrum
  Rymligt sovrum med flera möbleringsmöjligheter. Ekparkett på golvet och vit tapet på väggarna. Två dubbelgarderober ger extra förvaring. Plats för större säng och övriga möbler för t.ex. förvaring.
  Badrum
  Badrum med vitt kakel på väggarna och våtrumsmatta på golvet. Här finns dusch, handfat, WC och handdukstork. Förberett för tvättmaskin. Ovanför handfatet sitter en stor segel och bredvid ett badrumsskåp med spegellucka.
 • Byggnad
  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  1989
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Ventilation
  FTX
  Energideklarerades
  2018-03-26
  Energideklaration
  Utförd
  Energiprestanda
  80 kWh/m² (Atemp) och år
 • Förening
  Namn
  HSB:s brf Syrenen
  Allmänt om föreningen
  Föreningen äger fastigheten Märsta 1:213 som byggdes år 1989. På fastigheten finns 1 bostadshus med tillsammans 2 trapphus samt 2 ingångar i markplan med adresserna Vänortsringen 50-52. För att bli medlem i denna förening måste man ha fyllt 55 år. Lägenheter: 44 st, Uthyrda lokaler: 4 st Övriga kommentarer - Föreningen äger en samlingslokal (Syrensalen) som används för egna aktiviteter samt hyrs ut (får lånas gratis av medlemmarna). I föreningen finns ett mindre gym, snickarverkstad samt ett rum för övernattning som kan hyras för 100 kr/natt. Cykelförråd finns. - Alla lägenheter är försedda med uttag för bredband via ComHem. - TV: Ansluten till kabelnät. ComHem Föreningens överlåtelseavgift på 1163 kronor betalas av säljaren och medlemsavgift på 500 kronor per ägare betalas av köparen. Pantsättningsavgift på 465 kronor per pantsättningstillfälle tillkommer. För att bli medlem i en HSB-förening krävs medlemskap i HSB Arlanda, engångsavgift 500 kr (betalas tillbaka vid utträde). Årsavgift 300 kr. Blir man medlem efter den 1 juli så betalar man endast 150 kr första året. För vidare information se HSBs hemsida: http://www.arlanda.hsb.se/
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  TV och Bredband via ComHem (fiber).
  Parkering
  Garage och p-platser finns (separat kö tillämpas): Garage: 12 st (10 st för uthyrning, 2 st HSB:s förråd). Kan hyras för 340 kr/mån. P-platser med el: 21 st. Kan hyras för 175 kr/mån (ingen kö i dagsläget och lediga platser finns, kontrollerat 2020-06-10) Gästparkering: 3 st.
  Renoveringar
  2014 - Ny utrustning tvättstugor. Markarbeten och installation av energisnål belysning. 2015 - Stamspolning 2018 - Omläggning av tak samt byte av hängrännor och stuprör. Utökat brandskydd i huset.
  Ekonomi
  Månadsavgiften höjdes 1 januari 2019 med 2%, garage och parkering med 15:-/mån. Senast månadsavgifterna höjdes var år 2012 och då med 2% Inga beslutade avgiftsförändringar, eventuell höjning beslutas vid budgetmöte till hösten.
  Övrigt
  Brf Stinsen information på föreningens hemsida: https://www.hsb.se/arlanda/brf/syrenen/
  Överlåtelseavgift
  1 183 KR
  Pantsättningsavgift
  473 KR
  Juridisk person
  Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Avgift
  5 438 KR värme, vatten, kabel-tv samt bostadsrättstillägget i hemförsäkrining
  Andel i föreningen
  2,26404%
  Andel av årsavgift
  2,26404%
  Reparationsfond
  377 KR
  Total Driftskostnad
  6 745 kr/år
  El: 5 650 KR
  Försäkring: 1 095 KR
  Beräknat antal pers
  1
  Kommentar
  Föreningen har ett förmånligt kollektivt upphandlat elavtal och de boende debiteras efter sin egen förbrukning. Driftskostnader är individuella och baseras på den boendes förbrukning samt vilket avtal som finns med t.ex. försäkringsbolag.
 • Övriga Byggnader/Utrymmen
  I samma byggnad finns lägenhetens förråd samt cykelförråd. Tvättstuga finns bekvämt i samma hus. Föreningen har en samlingslokal (Syrensalen) som används för egna aktiviteter samt hyrs ut (får lånas gratis av medlemmarna). I föreningen finns ett mindre gym, snickarverkstad samt ett rum för övernattning som kan hyras för 100kr/natt. Det finns källsortering för glas, papper och grovsopor vid parkeringslängan.
 • Balkong
  Rymlig balkong i sydvästläge med sol långa dagar. Inglasad med trivsam utsikt mot innergård.
 • Övrigt
  Uppgifter om lägenheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt kontrollerad med föreningen. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.
 • Närområde
  Allmänt om området
  Centrala Märsta omges av fina bostadsområden som tillsammans med parkområden och närheten till det mesta skapar en trivsam miljö. Från Vänortsringen har du direkt närhet till Märsta Centrum och trevliga promenadstråk genom parker och ut mot både skogsmiljö och öppna landskap. Märsta Centrum erbjuder flera val av livsmedelsbutiker och även vårdcentral, restauranger, caféer, gym, shopping, systembolag och närservice. I närheten finns även handelsplats med de större livsmedelsbutikerna och apotek.
  Kommunikation
  Från Vänortsringen når du snabbt och enkelt Märsta Station med buss. På stationen sammanstrålar bussarna för att sedan gå ut i Märsta, till Sigtuna och till Arlanda. Snabbtåg (SJ) går till Stockholm och Uppsala på ca 20 min vardera. Även pendeltåg går till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Arlanda når du från Märsta Station på ca 16 min med buss.
 • Dokument & Länkar
 • Planritning
  Planlösning
 • Karta
Utgångspris
1 495 000 KR

Visningar

Måndag 13/7 kl 15:00 - 15:30
Välkommen! Endast bokade visningar. Anmäl dig via länk eller ansvarig mäklare
Tisdag 14/7 kl 17:15 - 17:45
Välkommen! Endast bokade visningar. Anmäl dig via länk eller ansvarig mäklare

Visningsanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Visningsanmälan

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Ansvarig mäklare

Intresserad av detta objekt?

Anmäl Intresse

Bilder

Kök
Kök
Kök
Sovrum
Sovrum
Badrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Hall
Förråd från hall
Balkong
Utsikt balkong
Planlösning
Övernattningsrum
Tvättstuga
Tvättstuga
Gym
Snickarverktstad
Balkong gemensamhetslokal
Gememsamhetslokal
Gemensahetslokal

Karta


 • AFI Fastighetsmäklare
 • Stationsgatan 3C nb, 195 47 Märsta
 • 08 - 591 275 45
 • info@afi.se

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!