Fastighetsmäklare i Sigtuna Kommun sedan 1993

Vänortsringen 52 (+55 boende)

Märsta
Varmt välkommen till en stor gaveltrea på hela 89 kvm i centralt beläget +55-hus. Endast 1 trappa upp och hiss finns. Mycket bra läge med utsikt mot Nordéahuset och bussgata. Fönster i tre väderstreck i vardagsrummet med utgång till den rymliga inglasade balkongen i bästa läge. Här kan man inte annat än stormtrivas. Stora gemensamhetsutrymmen (Syrensalen), gym, snickarverkstad samt övernattningsrum. I samma hus finns tvättstuga och lägenhetens förråd. Lediga p-platser med el finns! Lägenheten är välskött och genomgående ljus med fina plastmattor i alla rum, förutom i vardagsrum och matplats där det ligger ekparkett. Köket ligger mitt i lägenheten vilket ger en öppen planlösning mot vardagsrum. Från vardagsrummet nås den stora inglasade balkongen med bästa läge med utsikt mot bussgata och Nordéa. Rymligt badrum med plats för tvättmaskin. Två lättmöblerade sovrum med två närliggande klädkammare. Mycket bra centralt läge med gångavstånd till Märsta centrum och nära buss som tar dig snabbt till Märsta Station.

Fakta

Typ
Bostadsrätt
Rum
3 ROK
Boarea
89 KVM
Lgh nummer
1
Våning
1 av 4
Hiss
Ja
Avgift
6 693 KR
värme, vatten, kabel-tv samt bostadsrättstillägget i hemförsäkrining
Tillträde
Enl överenskommelse
Adress
Vänortsringen 52 (+55 boende)
Postnummer
19530
Ort
Märsta
Område
Märsta Centrum
Kommun
Sigtuna
 • Interiör
  Antal rum
  3 ROK
  Boarea
  89 KVM
  HALL
  Hall med plats för klädhängare och skoställ. Det finns även två rymliga klädkammare för extra förvaring. Tapetserade väggar och ljus matta på golvet.
  KÖK
  Trivsamt kök med matplats intill närliggande vardagsrum vilket ger rymd och trivsam närvaro. Köksdelen är hästskoformad som ger mycket arbetsyta. Köket är utrustat med stor kyl och frys, spis och fläkt samt ugn i arbetsvänlig höjd. Köket går i vitt med vitt kakel, tapetserade väggar ekparkett vid matplats samt ljus matta på golvet vid köksdelen.
  VARDAGSRUM
  Rymligt vardagsrum med plats för TV-hörna, extra matbord eller bibliotek. Fönster i tre väderstreck och utgång till en inglasad balkong med bästa läge. Ekparkett på golvet och tapetserade väggar.
  SOVRUM 1
  Rymligt sovrum som är enkelt att möblera. Tapetserade väggar och ljus matta på golvet.
  SOVRUM 2
  Något mindre sovrum men fortfarande plats för säng, skrivbord och TV. Tapetserade väggar och ljus matta på golvet.
  BADRUM
  Rymligt badrum med tvättmaskin, WC och handfat med spegel ovanför. Vitt kakel på väggarna med ljusblå bård och våtrumsmatta på golvet. Här finns även en handdukstork.
  TVÅ KLÄDKAMMARE
  Två rymliga klädkammare med målade väggar och ljus matta på golven
 • Byggnad
  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  1989
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Energideklarerades
  2018-03-26
  Energideklaration
  Utförd
  Energiprestanda
  80 kWh/m² (Atemp) och år
 • Förening
  Namn
  HSB:s brf Syrenen
  Allmänt om föreningen
  Föreningen äger fastigheten Märsta 1:213 som byggdes år 1989. På fastigheten finns 1 bostadshus med tillsammans 2 trapphus samt 2 ingångar i markplan med adresserna Vänortsringen 50-52. För att bli medlem i denna förening måste man ha fyllt 55 år. Lägenheter: 44 st, Uthyrda lokaler: 4 st Övriga kommentarer - Föreningen äger en samlingslokal (Syrensalen) som används för egna aktiviteter samt hyrs ut (får lånas gratis av medlemmarna). I föreningen finns ett mindre gym, snickarverkstad samt ett rum för övernattning som kan hyras för 100 kr/natt. Cykelförråd finns. - Alla lägenheter är försedda med uttag för bredband via ComHem. - TV: Ansluten till kabelnät. ComHem Föreningens överlåtelseavgift på 1163 kronor betalas av säljaren och medlemsavgift på 500 kronor per ägare betalas av köparen. Pantsättningsavgift på 465 kronor per pantsättningstillfälle tillkommer. För att bli medlem i en HSB-förening krävs medlemskap i HSB Arlanda, engångsavgift 500 kr (betalas tillbaka vid utträde). Årsavgift 300 kr. Blir man medlem efter den 1 juli så betalar man endast 150 kr första året. För vidare information se HSBs hemsida: http://www.arlanda.hsb.se/
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  TV och Bredband via ComHem (fiber).
  Parkering
  Garage och p-platser finns (separat kö tillämpas): Garage: 12 st (10 st för uthyrning, 2 st HSB:s förråd). Kan hyras för 340 kr/mån. P-platser med el: 21 st. Kan hyras för 175 kr/mån (ingen kö i dagsläget och lediga platser finns, kontrollerat 2019-11-05) Gästparkering: 3 st.
  Ekonomi
  Månadsavgiften höjdes 1 januari 2019 med 2%, garage och parkering med 15:-/mån dessförinnan höjdes månadsavgifterna 2012 med 2%
  Övrigt
  Brf Stinsen information på föreningens hemsida: https://www.hsb.se/arlanda/brf/syrenen/
  Överlåtelseavgift
  1 163 KR
  Pantsättningsavgift
  465 KR
  Juridisk person
  Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Avgift
  6 693 KR värme, vatten, kabel-tv samt bostadsrättstillägget i hemförsäkrining
  Andel i föreningen
  2,79802%
  Andel av årsavgift
  2,79802%
  Reparationsfond
  2 253 KR
  Total Driftskostnad
  3 060 kr/år
  El: 1 800 KR
  Elförbrukning: 1000 kWh
  Försäkring: 1 260 KR
  Beräknat antal pers
  1
  Kommentar
  Driftskostnader är individuella och baseras på den boendes förbrukning samt vilket avtal som finns med el- och försäkringsbolag.
 • Övriga Byggnader/Utrymmen
  I samma byggnad finns lägenhetens förråd samt cykelförråd. Tvättstuga finns bekvämt i samma hus. Föreningen har en samlingslokal (Syrensalen) som används för egna aktiviteter samt hyrs ut (får lånas gratis av medlemmarna). I föreningen finns ett mindre gym, snickarverkstad samt ett rum för övernattning som kan hyras för 100kr/natt.
 • Balkong
  Rymlig balkong i bästa läge. Inglasad med trivsam utsikt och vänd mot söder med sol långa dagar.
 • Övrigt
  Uppgifter om lägenheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt kontrollerad med föreningen. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.
 • Närområde
  Allmänt om området
  Centrala Märsta omges av fina bostadsområden som tillsammans med parkområden och närheten till det mesta skapar en trivsam miljö. Från Vänortsringen har du direkt närhet till Märsta Centrum och trevliga promenadstråk genom parker och ut mot både skogsmiljö och öppna landskap. Märsta Centrum erbjuder flera val av livsmedelsbutiker och även vårdcentral, restauranger, caféer, gym, shopping, systembolag och närservice.
  Kommunikation
  Från Vänortsringen når du snabbt och enkelt Märsta Station med buss. På stationen sammanstrålar bussarna för att sedan gå ut i Märsta, till Sigtuna och till Arlanda. Snabbtåg (SJ) går till Stockholm och Uppsala på ca 20 min vardera. Även pendeltåg går till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Arlanda når du från Märsta Station på ca 16 min med buss.
 • Dokument & Länkar
 • Planritning
  Planlösning
 • Karta
Utgångspris
1 595 000 KR

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Ansvarig mäklare

Intresserad av detta objekt?

Anmäl Intresse

Bilder

Kök
Kök
Matplats
Kök och matplats
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Balkong
Balkong
Sovrum 1
Sovrum 2
Badrum
Hall
Gemensamhetslokal
Gemensamhetslokal
Konferens
Tvättstuga
Tvättstuga
Gäst/övernattningsrum
Snickarverkstad
Gym
Balkong, gemensamhetslokal
Planlösning

Karta


 • AFI Fastighetsmäklare
 • Stationsgatan 3C nb, 195 47 Märsta
 • 08 - 591 275 45
 • info@afi.se

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!