Fastighetsmäklare i Sigtuna Kommun sedan 1993

Uranusgatan 3

Märsta
• Carport • Två badrum • Uteplats och balkong Välkommen till detta mysiga bostadsrättsradhus på populära Uranusgatan. Här har du ett perfekt och bekvämt boende för dig som vill ha eget hus men ändå ha trygghet från en stabil förening som tar det stora ansvaret. Denna bostad erbjuder tre rymliga sovrum, stort vardagsrum med utgång till balkong, ljust kök, två badrum, praktisk tvättstuga och två härliga uteplatser. Framför huset finns carport med eluttag med timer för motorvärmare och parkeringsplats. Från bostaden kan du promenera med barnen till skola- och dagis samt ha trevliga dagar i skog och natur. Både elljusspår och hundrastgård ligger nära bostaden. Kommunikationerna är utmärkta och tar dig till Märsta centrum eller pendeltågstationen där du enkelt kan ta dig vidare till Sigtuna, Arlanda, Uppsala eller Stockholm city. Varmt välkommen på visning!

Fakta

Typ
Bostadsrätt
Rum
4 ROK
Boarea
101.5 KVM
Lgh nummer
120
Avgift
6 501 KR
I avgiften ingår bostadsrättstillägg.
Adress
Uranusgatan 3
Postnummer
19556
Ort
Märsta
Område
Märsta - Steninge
Kommun
Sigtuna
 • Interiör
  Antal rum
  4 ROK
  Boarea
  101.5 KVM
  HALL
  Välkomnande hall med bra förvaringsmöjligheter så som plats för ytterkläder och skor m.m. På golvet ligger praktisk plastmatta och väggarna är tapetserade.
  KÖK
  Ljust kök med gott om förvaring. Köksluckorna är i ljus kulör och ovanför arbetsbänk sitter kakel. Köket är utrustat med kyl och frys i fullstorlek från 2022, spis, köksfläkt och diskmaskin. Matplats intill fönster med plats för 4-6 personer. Väggarna är tapetserade och på golvet ligger ljus plastmatta.
  VARDAGSRUM
  Trivsamt vardagsrum och en trevlig social yta för familj och gäster. Här ryms både TV-hörna och övriga möbler som extra matgrupp. Från vardagsrummet når du den härliga balkongen. Väggarna är i ljus kulör och på golvet ligger parkett.
  BALKONG
  Rymlig balkong i härligt solläge.
  SOVRUM 1
  Rymligt sovrum som rymmer dubbelsäng och övriga möbler som nattduksbord och byrå. Här finns en dubbel garderob perfekt för förvaring. Väggarna är tapetserade och på golvet ligger parkett.
  TVÄTTSTUGA
  Praktisk tvättstuga med kommod och arbetsyta. Här finns tvättmaskin från 2022 och varmvattenberedaren. På golvet ligger praktisk plastmatta.
  BADRUM
  Ljus duschrum med delvis kaklade väggar och plastmatta. Utrustningen består av dusch hörna, WC, handfat och spegelskåp.
  SOVRUM 2
  Stort sovrum med plats för dubbelsäng, skrivbord m.m. Från sovrummet når du den härliga uteplatsen. Väggarna är tapetserade i blå kulör och på golvet ligger plastmatta.
  UTEPLATS
  Härlig uteplats med både stenlagd del och gräsmatta. Här finns även ett förråd med bra förvaring.
  SOVRUM 3
  Mysigt sovrum med målade väggar och plastmatta på golvet.
  FÖRRÅD 1
  Rymligt förråd med goda förvaringsmöjligheter. Perfekt att använda som walk in closet eller kontor.
  FÖRRÅD 2
  Stort förråd med gott om förvaring via garderobs väggen samt platsbyggda hyllorna. På golvet ligger plastmatta.
  BADRUM
  Ljust och rymligt badrum med badkar, WC, handfat och spegelskåp. Väggarna är delvis kaklade och på golvet ligger plastmatta.
 • Byggnad
  Byggnadstyp
  Brf-Radhus
  Byggnadsår
  1990
  Fönster
  3-glas (2021)
  Uppvärmning
  Luftburet värmesystem/el samt luftvärmepump
  Ventilation
  Frånluft med återvinningen
  Energideklarerades
  2019-05-20
  Energideklaration
  Utförd
  Energiprestanda
  89 kWh/m² (Atemp) och år
  Övrigt
  Bredband och TV via ComHem eller fiber via Sigtuna Stadsnät. Uppvärmning via luftvärme vilket gör att det inte finns element. Nya fönster 2021. Ny värmepump 2022.
 • Förening
  Namn
  Västra Galaxen 1
  Allmänt om föreningen
  Föreningen är ägare till fastigheten Steninge 8:592. Brf Västra Galaxen 1 finns på adresserna Merkurigatan och Uranusgatan Sammanlagt äger föreningen 138 stycken lägenheter och 1 lokal med följande fördelning: 2 rok: 4 st 3 rok: 4 st 4 rok: 63 st 5 rok: 55 st 6 rok: 13 st Föreningens mark ligger inbäddad bland natur och det finns flera lekplatser i området. Bostadsrättsföreningen Västra Galaxen 1 samarbetar med Riksbyggen. För mer information vänligen besök www.brfvg1.se/ Föreningen har en informativ hemsida.
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  Fiber indraget via Sigtuna Stadsnät, fritt att välja leverantör. Även Com Hems analoga basutbud finns. Kabel-TV ingår i månadsavgiften.
  Renoveringar
  Fönsterbyte 2021 Nya värmepumpar 2022 Renoveringar som genomförts: Taktvätt Spolning av avlopp i alla hus Service luftvärmepump Målning av trädetaljer på husen Planerade underhåll närmaste året (kontrollerat 2022-11-05): OVK Uppfräschning av gemensamma trädgårdsytor Enligt föreningen mindre löpande underhåll, inga större arbeten.
  Ekonomi
  Det finns inga planerade avgiftsförändringar (kontrollerat 2022-11-05)
  Övrigt
  Varje lägenhet inom föreningen har sitt eget värme- och ventilationssystem, där värmen produceras av en elpanna för vattenburen värme. Värmen sprids ut i lägenheterna från ett luftvärmeaggregat och fördelas till de olika rummen genom ett system av luftkanaler. Sedan luften avgivit sin värme återförs en del av den till luftvärmeaggregatet för förnyad uppvärmning. Före uppvärmningen blandas den återförda luften med förvärmd och frisk uteluft från det värmeåtervinningsaggregat som normalt sitter sammanbyggt med köksfläkten. Det är viktigt att förstå att de två ventilationskomponenterna samverkar med varandra och att de alltid skall vara igång. Till varje lägenhet som är 4 rok och större finns ett uteförråd på tomten. Mot kvittens går det att låna gräsklippare, skottkärra, motordriven häcksax, vertikalskärare och hänggrenrensare
  Överlåtelseavgift
  1 208 KR
  Pantsättningsavgift
  483 KR
  Juridisk person
  Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Avgift
  6 501 KR I avgiften ingår bostadsrättstillägg.
  Andel i föreningen
  0,70881%
  Andel av årsavgift
  0,70427%
  Total Driftskostnad
  13 626 kr/år
  El: 9 294 KR
  VA: 300 KR
  Renhållning: 1 812 KR
  Försäkring: 2 220 KR
  Beräknat antal pers
  1
  Kommentar
  Föreningen har uppdaterat sin sophantering med nedgrävda kärl. 151 kronor tillkommer varje månad på månadsavgiften för föreningens sophantering. Driftskostnader är individuella och baseras på den boendes förbrukning samt vilket avtal som finns med el- och försäkringsbolag. I månadsavgiften ingår bostadsrättstillägget i hemförsäkringen. Den boende betalar själv för sin förbrukning av el, uppvärmning och vatten och kan på så sätt påverka sina egna månadskostnader. Varje hus är utrustat med sitt eget värmesystem. Elkostnader innefattar även uppvärmningskostnader.
 • Övriga Byggnader/Utrymmen
  Till lägenheten hör ett utomhusförråd som ligger på baksidan av huset.
 • Uteplats, balkong & parkering
  Detta radhus har lyxen att ha två härliga uteplatser. På framsidan av bostaden finns en mysig stenlagd uteplats med plats för lounge grupp eller matbord. På baksidan finns större uteplats med stenlagd del och gräsplätt.
  Parkering
  Carport för bilen samt plats för ytterligare två bilar på uppfarten. Eluttag med timer för motorvärmare finns.
 • Övrigt
  Uppgifter om lägenheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt kontrollerad med föreningen. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.
 • Närområde
  Allmänt om området
  Det fina Steninge ligger vackert beläget med närhet till öppna landskap, skogsområden och Mälaren. I området finns även flera alternativ till förskolor, skolor, motionsspår och idrottsplatser. Från Steninge mot Mälaren ligger även det vackra området runt Steninge Slott. Längre bort förbi slottet ligger även en hamn och Flottviks Båtklubb. Steningebadet är mycket populärt på sommaren och längs kustlinjen finns flera bad- och utflyktsplatser för att vara mer privat. För den sport- och fritidsintresserade finns flera idrottsplatser, fotbollsplaner och idrottshallar. Populära Midgårdsvallen är ett stort sportfält och har en badanläggning med SPA och ett utomhusbad. Där finns bl.a. fotbollsplaner, friidrottsplaner, plan för Amerikansk fotboll och BMX-bana. Märsta och Sigtuna finns även ishall, ridklubb och golfbanor. Vid Valsta Centrum finns Valsta sporthall och vid Arlandagymnasiet finns Vikingahallen. Valsta Centrum har de senaste åren genomgått flera förändringar med nya och moderna hus i vilka nya affärslokaler har öppnat och ett renoverat torg med lekplatser. Här finns bl.a. vårdcentral, apotek, bibliotek, restauranger och en ICA-butik. Märsta Centrum är en knutpunkt med shopping, restauranger, caféer och närservice. Här finns även handelsplats med större livsmedelsbutiker och gym. Utbudet av förskolor och skolor är stort: Syrsan (F) Brage (F) Ymer (F) Sagaskolan, F-3 Eddaskolan, F-4 Galaxskolan, F-6 Steningehöjdens skola, F-6 Valstaskolan, 7-9 Arlanda Gymnasiet ligger i anslutning till Midgårdsvallen.
  Kommunikation
  Bussar går längs Östra- och Västra Galaxvägen med anslutning till Valstavägen. Bussarna ansluts till Märsta Station. Härifrån går bussar till Sigtuna och Arlanda och tåg till Knivsta, Uppsala och Stockholm.
 • Dokument & Länkar
 • Karta
Utgångspris
1 995 000 KR

Budgivning

Budgivning pågår

Visningar

Söndag 4/12 kl 12:45 - 13:15
Öppen visning, välkommen!

Visningsanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Visningsanmälan

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Ansvarig mäklare

Intresserad av detta objekt?

Anmäl Intresse

Assisterande mäklare

Bilder

Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Balkong
Kök
Kök
Kök
Hall
Sovrum 1
Badrum 1
Tvättstuga
Hall
Sovrum 2
Sovrum 3
Förråd/Klädkammare 1
Förråd/Klädkammare 2
Badrum 2
Tomt
Tomt
Uteplats framsida
Utsikt från balkong
Entréplan
Nedre plan

Karta


 • AFI Fastighetsmäklare
 • Stationsgatan 3C nb, 195 47 Märsta
 • 08 - 591 275 45
 • info@afi.se

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!