Fastighetsmäklare i Sigtuna Kommun sedan 1993

Trädgårdsmästeriets väg 3C

MÄRSTA
• Vattenburen golvvärme • Härlig uteplats • Byggår 2019 Nybyggd mini-2 rok från 2019 i Steninge Slottsby! Här bor du i ett nytt och utvecklande område runt Steninge Slott och vackra omgivningar nära Mälaren. Här erbjuds en fantastisk bostad om 42,5 kvm med uteplats. Bostaden är disponerad med en hall, ljust vardagsrum med öppen planlösning mot stilrent kök, sovrum med klädkammare och hel kaklat duschrum med kombimaskin. I hela lägenheten ligger vattenburen golvvärme vilket är både behagligt och avsaknaden av radiatorer på väggarna ger lägenheten ett stilrenare intryck och lättare att möblera. Vitmålade väggar och ekparkett på golvet. I området finns fina strövområden och populära Steninge Bruk med butiker och restaurang. Promenadavstånd till Mälaren och Steningebadet. Flottviks båtklubb och Steninge Marina med båtplatser finns i närheten. Varmt välkommen på visning!

Fakta

Typ
Bostadsrätt
Rum
1,5 ROK
Boarea
42.5 KVM
Våning
av 4
Hiss
Ja
Avgift
3 495 KR
I avgiften ingår värme, VA samt TV (paket Lagom) och bredband via Telia (Det obligatoriska tillägget för bredband är inräknat i denna avgift)
Adress
Trädgårdsmästeriets väg 3C
Postnummer
19559
Ort
MÄRSTA
Område
Steninge Slottsby
Kommun
Sigtuna
 • Interiör
  Antal rum
  1,5 ROK
  Boarea
  42.5 KVM
  HALL
  Ljus och välkomnande hall med plats för klädhängare och skoställ samt extra möbler för exempelvis förvaring som byrå. Här står en platsbyggd garderob och städskåp. I hela lägenheten ligger vattenburen golvvärme vilket är både behagligt och avsaknaden av radiatorer på väggarna ger lägenheten ett stilrenare intryck och lättare att möblera.
  KÖK
  Påkostat kök från Vedum och maskiner från Electrolux. Köket går i vitt med vitt liggande kakel ovan köksbänken och maskiner i rostfritt. Beslag i borstat stål. Kökets form ger gott om arbetsyta på köksbänken och även gott om förvaring i skåp. Bra belysning över köksbänk och tack vare den öppna planlösningen får köket mycket ljus. Maskinparken består av induktions häll, diskmaskin, inbyggd mikrovågsugn och ugn i arbetsvänlig höjd samt kombinerad kyl och frys.
  UTEPLATS
  Härlig stenlagd uteplats med plats för lounge grupp och matbord.
  VARDAGSRUM
  Ljust vardagsrum med trivsam och social planlösning öppet mot kök och given plats för matbord samt ut gång till härlig uteplats.
  SOVRUM
  Rymligt sovrum som rymmer dubbelsäng och nattduksbord. Från sovrummet når du den rymliga klädkammaren. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger parkett.
  DUSCHRUM
  Modernt duschrum med vitt liggande kakel på väggarna och ett mörkgrått klinkergolv med golvvärme. Dusch bakom vikbara duschdörrar i glas, bred handfatskommod med tillhörande förvaring och uppvärmd handdukstork. Badrumsskåp med spegelluckor och belysning samt infällda spotlights i taket. Kombimaskin (tvättmaskin med torkfunktion).
 • Byggnad
  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  2019
  Fönster
  3-glas
  Uppvärmning
  Bergvärmepump med vattenburen värme
  Ventilation
  Mekanisk (endast frånluft)
  Energideklarerades
  2022-03-29
  Energideklaration
  Utförd
  Energiprestanda
  48 kWh/m² (Atemp) och år
 • Förening
  Namn
  Brf Allén i Steninge Slottsby
  Allmänt om föreningen
  Brf Allén i Slottsbyn har 67 bostadsrättslägenheter om ca 5046,5 kvm BOA fördelade på adresserna Trädgårdsmästeriets väg 3A-E i Steninge Slottsby. Föreningen äger fastigheterna Sigtuna Steninge 1:32 och 1:28, som bebyggdes 2018-2019. Vindsförråd finns i trapphus B/C/D och cykelförråd finns på gården. I trapphus E finns förråd på plan 1 och vissa lägenheter har förråd inne i lägenheten. Läs gärna mer om föreningen på föreningens hemsida: https://allenisteningeslottsby.se/
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  Bredband och TV via fiber från Telia. TV-paket Lagom. Obligatorisk kostnad för TV (paket Lagom) och bredband via Telia tillkommer, 289 kr/mån. Bredband (Internet) med 100 megabits/s (Mbs) TV-paket ”Lagom” (med 45 kanaler och 20 Playtjänster inklusive filmbutik)
  Parkering
  Som köpare/ny medlem är man garanterad en parkeringsplats (det kan ta upp till en månad innan den kan disponeras om uppsägning av platsen måste ske). Medlemmarna kan hyra sin plats för 150 kr/mån. Det finns även carportplatser med eluttag för 400 kr/mån med separat debitering av elen. Till alla platser tillämpas separat kösystem. (Kontrollerat 2023-04-28). Föreningen har satt igång processen med att installera laddboxar (kontrollerat 2024-02-20).
  Renoveringar
  Inga renoveringar är planerade de närmaste åren. Eventuellt kan det bli en gemensamhetsyta med plats för grillning på gräsplätten mitt emot porten i 3A, men det definitiva beslutet om detta är ännu inte taget.
  Ekonomi
  I dagsläget finns inga beslutade avgiftshöjningar (kontrollerat 2024-01-13).
  Överlåtelseavgift
  1 433 KR
  Pantsättningsavgift
  573 KR
  Juridisk person
  Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Avgift
  3 495 KR I avgiften ingår värme, VA samt TV (paket Lagom) och bredband via Telia (Det obligatoriska tillägget för bredband är inräknat i denna avgift)
  Andel i föreningen
  0,92811%
  Andel av årsavgift
  0,92276%
  Bostadsrättens indirekta skuldsättning
  528 461 KR
  Total Driftskostnad
  6 000 kr/år
  El: 4 800 KR
  Försäkring: 1 200 KR
  Beräknat antal pers
  2
  Kommentar
  Hemförsäkring uppskattat via Dina försäkringar då säljarens hemförsäkring är inbakad i fackavgiften. Driftskostnader är individuella och baseras på den boendes förbrukning samt vilket avtal som finns med t.ex. försäkringsbolag.
 • Övriga Byggnader/Utrymmen
  På gården finns cykelförråd.
 • Uteplats & parkering
  En rymlig stenlagd uteplats som nås från kök.
  Parkering
  Föreningen har parkeringsplatser och carport för uthyrning till medlemmarna. Som ny medlem/köpare så är man garanterad en parkeringsplats. P-plats hyrs för 150 kr/mån och carport hyrs för 400 kr/mån. Det kan ta upp till en månad innan platsen disponeras ifall det behöver ske en uppsägning i samband med övertagandet.
 • Övrigt
  Uppgifter om lägenheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt kontrollerad med föreningen. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.
 • Närområde
  Allmänt om området
  https://steningeslottsby.se/ Det fina Steninge Slottsby ligger vackert beläget med närhet till öppna landskap, skogsområden och Mälaren med badplatser i området runt Steninge Slott. I närområdet finns även flera alternativ till förskolor, skolor, motionsspår och idrottsplatser. Området har planerat omsorgsfullt med olika kvarter med sina egna karaktärer för bästa trivsel och bevarande av den fina slottsmiljön. Från Steninge Slottsby har du direkt närhet till Mälaren och det vackra området runt Steninge Slott och populära Steninge Bruk med restaurang och butiker. Steninge Marina har båtplatser och längre bort förbi slottet ligger även en hamn och Flottviks Båtklubb. Steningebadet är mycket populärt på sommaren och längs kustlinjen finns flera bad- och utflyktsplatser för att vara mer privat. En traditionell julmarknad brukar varje år hållas i området. För den sport- och fritidsintresserade finns flera idrottsplatser, fotbollsplaner och idrottshallar. I området planeras även för ett ridhus och stall https://steningeslottsby.se/steninge-ridanlaggning/ Populära Midgårdsvallen är ett stort sportfält och har en badanläggning med SPA och ett utomhusbad som på vintern används för skridskoåkning. Där finns bl.a. fotbollsplaner, friidrottsplaner, plan för Amerikansk fotboll och BMX-bana. I Märsta och Sigtuna finns även ishall, ridklubb och golfbanor. Vid Valsta Centrum finns Valsta sporthall och vid Arlandagymnasiet finns Vikingahallen. Utbudet av förskolor och skolor är stort: I Slottsbyn har TP-Förskolor AB öppnat Slottsbyns förskola. Slottsbyn planeras även att få en skola med förskola om 6 avdelningar och en två parallellig grundskola för årskurs F-6. https://steningeslottsby.se/skola-barnomsorg/ Sagaskolan, F-3 Eddaskolan, F-4 Galaxskolan, F-6 Steningehöjdens skola, F-6 Under våren 2020 planeras även en nya Brage förskola vara färdigbyggd. Arlanda Gymnasiet ligger i anslutning till Midgårdsvallen. Skolor i Sigtuna: Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket. Josefinaskolan som är en grundskola (F-9) och Waldorfförskola på samma område. S:ta Gertruds skola (F-6) S:t Pers skola (F-6) Väringaskolan (F-6) Sankt Olofs skola (7-9) Några förskolor i Sigtuna: S:ta Gertruds förskola Karusellen Montessori Sandsborg Montessori Elefanten Wenngarns förskola. Märsta Centrum är en knutpunkt med shopping, restauranger, caféer och närservice. Här finns även handelsplats med större livsmedelsbutiker och gym. Valsta Centrum har de senaste åren genomgått flera förändringar med nya och moderna hus i vilka nya affärslokaler har öppnat och ett renoverat torg med lekplatser. I Valsta Centrum finns närservice, vårdcentral, apotek, restauranger och livsmedelsbutiker varav en ICA.
  Kommunikation
  Till området går buss 524 till och från Märsta Station. Från Märsta Station går bussar till Sigtuna och Arlanda. Från Märsta Station tar du dig till Stockholm på ca 20 minuter med SJ eller till Uppsala på samma tid. Det går även pendeltåg till Stockholm och Uppsala. Arlanda når du från Märsta Station på ca 16 min med buss.
 • Dokument & Länkar
 • Karta
Utgångspris
1 850 000 KR

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Ansvarig mäklare

Intresserad av detta objekt?

Anmäl Intresse

Assisterande mäklare


 • AFI Fastighetsmäklare
 • Stationsgatan 3C nb, 195 47 Märsta
 • 08 - 591 275 45
 • info@afi.se

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!