Fastighetsmäklare i Sigtuna Kommun sedan 1993

Trädgårdsmästeriets väg 3B

Märsta
Unik typ av tvåa i populära Steninge Slottsby med vindsvåning-karaktär! Högst upp i huset ges ett svårslaget läge i vad som i framtiden planeras att vara den mer centrala delen av området, nära Steninge Bruk och Slottet. Stor balkong infälld i taket med fin utsikt med milsvid vy över grönska och området. Hög standard i lägenheten med mycket trivsam och ljus planlösning, där denna lägenhet har den större modellen av kök jämfört med andra tvåor i föreningen. Genomgående vitmålade väggar med ekparkettgolv. Flera fönster ger ett behagligt ljusinsläpp och social planlösning med direktanslutning mellan vardagsrum, kök och balkong. Moderna och exklusiva kök och badrum med fullutrustade maskinparker, där köket är från Vedum och badrummet har golvvärme. I hela lägenheten ligger vattenburen golvvärme där avsaknaden av radiatorer är både stilren och praktisk. Sovrummet har en stor garderob bakom skjutbara spegeldörrar och sovrummet rymmer även en kontorshörna. I hallen finns även lägenhetens förråd. Hiss finns i huset och som nyinflyttad erbjuds man parkeringsplats direkt. Här bor du i ett nytt och utvecklande område runt Steninge Slott och vackra omgivningar nära Mälaren. I området finns fina strövområden och populära Steninge Bruk med butiker och restaurang. Promenadavstånd till Mälaren och Steningebadet. Flottviks båtklubb och Steninge Marina med båtplatser finns i närheten.

Fakta

Typ
Bostadsrätt
Rum
2 ROK
Boarea
50 KVM
Lgh nummer
21302
Våning
4 av 4
Hiss
Ja
Avgift
2 962 KR
I avgiften ingår värme, VA samt TV (paket Lagom) och bredband via Telia (Det obligatoriska tillägget för bredband är inräknat i denna avgift)
Adress
Trädgårdsmästeriets väg 3B
Postnummer
19559
Ort
Märsta
Område
Steninge Slottsby
Kommun
Sigtuna
 • Interiör
  Antal rum
  2 ROK
  Boarea
  50 KVM
  Hall
  Redan i hallen märks lägenhetens trivsamma läge högst upp i huset och med vindsvåningskaraktär av där ljuset och utsikten kan skymtas från vardagsrummets fönster. Ljus och välkomnande hall med plats för klädhängare och skoställ samt extra möbler för exempelvis förvaring som byrå eller extra garderober. Här står en platsbyggd garderob och här finns även bekvämt lägenhetens förråd. Ekparkett på golvet och vitmålade väggar. I hela lägenheten ligger vattenburen golvvärme vilket är både behagligt och avsaknaden av radiatorer på väggarna ger lägenheten ett stilrenare intryck och lättare att möblera.
  Badrum
  Modernt badrum med vitt liggande kakel på väggarna och ett mörkgrått klinkergolv med golvvärme. Dusch bakom vikbara duschdörrar i glas, bred handfatskommod med tillhörande förvaring. Badrumsskåp med spegelluckor och belysning samt infällda spotlights i taket. Kombimaskin (tvättmaskin med torkfunktion).
  Vardagsrum
  Ljust vardagsrum som är enkelt att möblera. Här ryms TV-hörna, matbord och övriga möbler. Trivsam och social planlösning öppet mot kök och given plats för matbord samt utgång till balkongen. Två balkongdörrar i helglas som släpper in mycket ljus. Djupa fönsternischer med blombräda i sten. Ekparkett på golvet och vitmålade väggar.
  Kök
  Påkostat kök från Vedum och maskiner från Electrolux. Denna tvåa har även den större modellen av kök jämfört med andra tvåor i föreningen, tack vare sin planlösning. Köket går i vitt med vitt liggande kakel ovan köksbänken och maskiner i rostfritt. Beslag i borstat stål. Kökets L-form ger gott om arbetsyta på köksbänken och även gott om förvaring i skåp samt städskåp. Bra belysning över köksbänk och tack vare den öppna planlösningen får köket mycket ljus. Given plats för matbord mellan vardagsrum och kök samt nära utgång till balkongen, som har dubbla dörrar att öppna upp. Dubbel-diskho. Maskinparken består av induktionshäll, diskmaskin, inbyggd micro och ugn i arbetsvänlig höjd samt kyl/frys. Ekparkett på golvet och vitmålade väggar.
  Sovrum
  Rymligt och trivsamt sovrum med gott om utrymme för olika möbleringsläsningar. Det infällda takfönstret ger fin vindsvåning-karaktär tack vare läget högst upp i huset och i samma yta finns ett extra utrymme att möblera för t.ex. arbetshörna med skrivbord. Här ryms i övrigt dubbelsäng, nattduksbord och övriga möbler. Stor garderob med spegelskjutdörrar som ger mycket bra förvaringsyta tillsammans med ett skåp bakom dörren. Ekparkett på golvet och vitmålade väggar.
 • Byggnad
  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  2018-2019
  Fönster
  3-glas
  Uppvärmning
  Bergvärmepump med vattenburen värme
  Ventilation
  Mekanisk frånluft
  Energideklarerades
  2022-03-29
  Energideklaration
  Utförd
  Energiprestanda
  48 kWh/m² (Atemp) och år
 • Förening
  Namn
  Brf Allén i Steninge Slottsby
  Allmänt om föreningen
  Brf Allén i Slottsbyn har 67 bostadsrättslägenheter om ca 5046,5 kvm BOA fördelade på adresserna Trädgårdsmästeriets väg 3A-E i Steninge Slottsby. Föreningen äger fastigheterna Sigtuna Steninge 1:32 och 1:28, som bebyggdes 2018-2019. Vindsförråd finns i trapphus B/C/D och cykelförråd finns på gården. I trapphus E finns förråd på plan 1 och vissa lägenheter har förråd inne i lägenheten. Läs gärna mer om föreningen på föreningens hemsida: https://allenisteningeslottsby.se/
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  Bredband och TV via fiber från Telia. TV-paket Lagom. Obligatorisk kostnad för TV (paket Lagom) och bredband via Telia tillkommer, 290 kr/mån. Bredband (Internet) med 100 megabits/s (Mbs) TV-paket ”Lagom” (med 45 kanaler och 20 Playtjänster inklusive filmbutik)
  Parkering
  Som köpare/ny medlem är man garanterad en parkeringsplats. Medlemmarna kan hyra sin plats för 150 kr/mån. Det finns även carportplatser med eluttag för 400 kr/mån med separat debitering av elen. Till alla platser tillämpas separat kösystem. Föreningen ser för närvarande över olika system för att föreningen ska kunna erbjuda laddbox för elbilar. (Kontrollerat 2022-10-29).
  Renoveringar
  Inga renoveringar är planerade. Eventuellt kan det bli en gemensamhetsyta med plats för grillning på gräsplätten mitt emot porten i 3A, men det definitiva beslutet om detta är ännu inte taget (kontrollerat 2022-10-29).
  Ekonomi
  Föreningen kommer att genomföra en avgiftshöjning med 25% från och med 2023-01-01.
  Överlåtelseavgift
  1 208 KR
  Pantsättningsavgift
  483 KR
  Juridisk person
  Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Avgift
  2 962 KR I avgiften ingår värme, VA samt TV (paket Lagom) och bredband via Telia (Det obligatoriska tillägget för bredband är inräknat i denna avgift)
  Andel i föreningen
  1,05126%
  Andel av årsavgift
  1,05283%
  Total Driftskostnad
  5 040 kr/år
  El: 3 540 KR
  Försäkring: 1 500 KR
  Beräknat antal pers
  1
  Kommentar
  Driftskostnader är individuella och baseras på den boendes förbrukning samt vilket avtal som finns med försäkrings- och elbolag.
 • Övriga Byggnader/Utrymmen
  På gården finns cykelförråd.
 • Balkong & parkering
  Högst upp i huset ges ett häftigt läge på balkongen, infällt i hustaket med utsikt mot grönska med milsvid vy. Enkel att möblera tack vare dess djup. Utgång välplacerad mellan kök och vardagsrum. Dubbla dörrar i helglas som kan öppnas ger både ljus och rymd. Trädäck på golvet och spaljéer.
  Parkering
  Föreningen har parkeringsplatser och carport för uthyrning till medlemmarna. Som ny medlem/köpare så är man garanterad en parkeringsplats. P-plats hyrs för 150 kr/mån och carport hyrs för 400 kr/mån.
 • Övrigt
  Uppgifter om lägenheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt kontrollerad med föreningen. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.
 • Närområde
  Allmänt om området
  https://steningeslottsby.se/ Det fina Steninge Slottsby ligger vackert beläget med närhet till öppna landskap, skogsområden och Mälaren med badplatser i området runt Steninge Slott. I närområdet finns även flera alternativ till förskolor, skolor, motionsspår och idrottsplatser. Området har planerat omsorgsfullt med olika kvarter med sina egna karaktärer för bästa trivsel och bevarande av den fina slottsmiljön. Från Steninge Slottsby har du direkt närhet till Mälaren och det vackra området runt Steninge Slott och populära Steninge Bruk med restaurang och butiker. Steninge Marina har båtplatser och längre bort förbi slottet ligger även en hamn och Flottviks Båtklubb. Steningebadet är mycket populärt på sommaren och längs kustlinjen finns flera bad- och utflyktsplatser för att vara mer privat. En traditionell julmarknad brukar varje år hållas i området. För den sport- och fritidsintresserade finns flera idrottsplatser, fotbollsplaner och idrottshallar. I området planeras även för ett ridhus och stall https://steningeslottsby.se/steninge-ridanlaggning/ Populära Midgårdsvallen är ett stort sportfält och har en badanläggning med SPA och ett utomhusbad som på vintern används för skridskoåkning. Där finns bl.a. fotbollsplaner, friidrottsplaner, plan för Amerikansk fotboll och BMX-bana. I Märsta och Sigtuna finns även ishall, ridklubb och golfbanor. Vid Valsta Centrum finns Valsta sporthall och vid Arlandagymnasiet finns Vikingahallen. Utbudet av förskolor och skolor är stort: I Slottsbyn har TP-Förskolor AB öppnat Slottsbyns förskola. Slottsbyn planeras även att få en skola med förskola om 6 avdelningar och en två parallellig grundskola för årskurs F-6. https://steningeslottsby.se/skola-barnomsorg/ Sagaskolan, F-3 Eddaskolan, F-4 Galaxskolan, F-6 Steningehöjdens skola, F-6 Under våren 2020 planeras även en nya Brage förskola vara färdigbyggd. Arlanda Gymnasiet ligger i anslutning till Midgårdsvallen. Skolor i Sigtuna: Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket. Josefinaskolan som är en grundskola (F-9) och Waldorfförskola på samma område. S:ta Gertruds skola (F-6) S:t Pers skola (F-6) Väringaskolan (F-6) Sankt Olofs skola (7-9) Några förskolor i Sigtuna: S:ta Gertruds förskola Karusellen Montessori Sandsborg Montessori Elefanten Wenngarns förskola. Märsta Centrum är en knutpunkt med shopping, restauranger, caféer och närservice. Här finns även handelsplats med större livsmedelsbutiker och gym. Valsta Centrum har de senaste åren genomgått flera förändringar med nya och moderna hus i vilka nya affärslokaler har öppnat och ett renoverat torg med lekplatser. I Valsta Centrum finns närservice, vårdcentral, apotek, restauranger och livsmedelsbutiker varav en ICA.
  Kommunikation
  Till området går buss 524 till och från Märsta Station. Från Märsta Station går bussar till Sigtuna och Arlanda. Från Märsta Station tar du dig till Stockholm på ca 20 minuter med SJ eller till Uppsala på samma tid. Det går även pendeltåg till Stockholm och Uppsala. Arlanda når du från Märsta Station på ca 16 min med buss.
 • Dokument & Länkar
 • Planritning
  Planlösning
 • Karta
Utgångspris
1 995 000 KR

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Ansvarig mäklare

Intresserad av detta objekt?

Anmäl Intresse

Bilder

Kök
Balkong
Kök
Kök
Kök
Balkong
Balkong
Kök
Badrum
Sovrum
Sovrum
Hall
Hall
Planlösning
Steninge Bruk
Steninge Slott
Steninge Slott
Steningebadet

Karta


 • AFI Fastighetsmäklare
 • Stationsgatan 3C nb, 195 47 Märsta
 • 08 - 591 275 45
 • info@afi.se

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!