Fastighetsmäklare i Sigtuna Kommun sedan 1993

Trädgårdsmästeriets väg 3A

MÄRSTA
Mycket sällsynt tillfälle att förvärva denna etagelägenhet om 6 rok om hela 141 kvm i populära Steninge Slottsby. Lägenhetens gavelläge högst upp i huset erbjuder en balkong i svårslaget läge med milsvid utsikt bort mot Mälaren. Med fönster i två väderstreck från två våningar skapas en sällsynt och häftig karaktär med unik typ av planlösning med extra ljus och rymd. I framförallt vardagsrum och kök märks denna av där takhöjden fortsätter upp till det övre planet och har en sammankoppling med det övre planets allrum. Allrummet avdelas med stilrena räcken i glas och detaljer som stora fönsterpartier och snedtak bidrar till känslan av ett unikt boende. Förutom detta erbjuds även ett mycket praktiskt boende med 4 st sovrum och två badrum, samt ett vardagsrum och ett allrum. Trivsamt kök från Vedum med matplats och i social planering mot vardagsrummet med utgång till balkong mellan. Genomgående går vitmålade väggar med ekparkett på golvet. Lägenheten värms upp av vattenburen golvvärme vilket ger en avsaknad av radiatorer och extra rör och bidrar till det stilrena intrycket. Bra platsbyggd förvaring i två förråd samt en stor garderob i hallen bakom skjutdörrar i spegelglas. Hiss finns i huset och som nyinflyttad erbjuds man parkeringsplats direkt. I månadsavgiften ingår det mesta som värme, VA samt TV (paket Lagom) och bredband via Telia. Denna adress är en av de som kommer närmast Steninge Slott, Steninge Bruk med affär och restaurang samt Mälaren. Här bor du i ett nytt och utvecklande område runt Steninge Slott och vackra omgivningar nära Mälaren. I området finns fina strövområden och populära Steninge Bruk med butiker och restaurang. Promenadavstånd till Mälaren och Steningebadet. Flottviks båtklubb och Steninge Marina med båtplatser finns i närheten.

Fakta

Typ
Bostadsrätt
Rum
6 ROK
Boarea
141 KVM
Våning
4 av 4
Hiss
Ja
Avgift
9 194 KR
I avgiften ingår värme, VA. Obligatoriskt tillägg 289 kr för TV (paket Lagom) och bredband via Telia tillkommer.
Adress
Trädgårdsmästeriets väg 3A
Postnummer
19559
Ort
MÄRSTA
Område
Steninge Slottsby
Kommun
Sigtuna
 • Interiör
  Antal rum
  6 ROK
  Boarea
  141 KVM
  Hall
  Lägenheten presenterar sig direkt i hallen med sin sällsynta utforming med trappen upp till det övre planet och ljus från de stora fönsterpartierna vid vardagsrum och kök. Från den nedre hallen nås även det ena badrummet samt två av sovrummen och ett förråd under trappen samt en stor garderob bakom skjutdörrar i spegelglas. Plats för hatthylla och skoställ. Vitmålad trapp, ekparkett på golvet och vitmålade väggar. Lägenheten värms upp av vattenburen golvvärme. Utan radiatorer och extra rör på väggarna förstärks det stilrena intrycket.
  Vardagsrum
  Lägenhetens häftiga och sällsynta karaktär gör sig som mest påmind i den sociala ytan där vardagsrum och kök sammanstrålar. Här går takhöjden upp mot det övreplanet, som skiljs av med stilrena glasräcken. Rymd och ljus strömmar genom de luftiga partierna och från fönstren i både övre och nedra plan. Mellan vardagsrum och kök finns även utgång till lägenhetens balkong som högst upp i huset får ett privat läge med milsvid utsikt bort mot Mälaren. I vardagsrummet har en platsbyggd bokhylla tillförts som snyggt klär in väggen runt fönstret och vid snedtaket. Trevlig social yta mot kökets ena köksbänk som avdelare och här kan stora sällskap av familj och vänner samlas. Ekparkett på golvet och vitmålade väggar.
  Kök
  Lägenhetens häftiga karaktär blir även som tydligast i köket från Vedum med takhöjd som fortsätter upp till övervåningen med avskiljande glasräcken. Stilrent kök som går i vitt med rostfri maskinpark och vitt liggande kakel ovan köksbänk. Social planlösning, öppet mot vardagsrum och utgång till balkongen samt en trevlig matplats vid fönster. Kökets L-form ger mycket god arbets- och avlastningsyta på lång köksbänk och bra förvaring i flera lådor och skåp. Maskinparken är från Electrolux och består av diskmaskin, kyl och frys i fullhöjd, inbyggd micro och inbyggnadsugn i arbetsvänlig höjd, spishäll och fläkt. Ekparkett på golvet och vitmålade väggar.
  Badrum 1
  Väl tilltaget badrum med trivsam yta och planering. Här finns en tvättdel med torktumlare och tvättmaskin med arbetsbänk ovan samt skåp för förvaring. Rymlig duschdel med badkar och ett fullstort skåp för extra förvaring. Handfatskommod med förvaring och badrumsskåp med spegelluckor och inbyggd belysning. Stilrent inrett med klinkergolv och liggande kakelplattor med belysning från spotlights i taket.
  Sovrum 1
  Rymligt sovrum som är enkelt att inreda med bl.a. säng och skrivbord. Ekparkett på golvet och vitmålade väggar.
  Sovrum 2
  Även detta sovrum är enkelt att inreda och har stora fönsterpartier som ger extra rymd och ljus. Ekparkett på golvet och vitmålade väggar.
  Hall, övre plan
  En hall med plats för möblering och som binder samman det övre planet samt ett förråd bredvid trappen. Ekparkett på golvet och vitmålade väggar.
  Allrum, övre plan
  Lägenhetens unika karaktär fortsätter upp till övre planet med häftig lösning där det är öppet ner till vardagsrum och kök, tillsammans med fönsterparti som följer med den extra takhöjden. Härifrån erbjuds också en fantastisk utsikt och utrymmet får mycket ljus och rymd från fönsterpartierna, som förstärks av de stilrena räckena i glas. En trivsam yta som har flera användningsmöjligheter som allrum. Ekparkett på golvet och vitmålade väggar.
  Sovrum 3, övre plan
  Ett av de större sovrummen med fönsterpartier som går i linje med takhöjden. Här ryms dubbelsäng med nattduksbord och övrigt möblemang som byrå. En helväggsgarderob finns och ger bra förvaring. Ekparkett på golvet och ljust målade väggar.
  Sovrum 4, övre plan
  Lägenhetens fjärde sovrum. Ekparkett på golvet och vitmålade väggar med ett fönster ovan köket.
  Badrum 2, övre plan
  Lägenhetens andra badrum. Duschdel bakom vikbara duschdörrar i glas. Handfat och badrumsskåp med spegelluckor och inbyggd belysning. Stilrent inrett med klinkergolv och liggande kakelplattor med belysning från spotlights i taket.
 • Byggnad
  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  2018-2019
  Fönster
  3-glas
  Uppvärmning
  Bergvärmepump med vattenburen värme
  Ventilation
  Mekanisk frånluft
  Energideklarerades
  2022-03-29
  Energideklaration
  Utförd
  Energiprestanda
  48 kWh/m² (Atemp) och år
 • Förening
  Namn
  Brf Allén i Steninge Slottsby
  Allmänt om föreningen
  Brf Allén i Slottsbyn har 67 bostadsrättslägenheter om ca 5046,5 kvm BOA fördelade på adresserna Trädgårdsmästeriets väg 3A-E i Steninge Slottsby. Föreningen äger fastigheterna Sigtuna Steninge 1:32 och 1:28, som bebyggdes 2018-2019. Vindsförråd finns i trapphus B/C/D och cykelförråd finns på gården. I trapphus E finns förråd på plan 1 och vissa lägenheter har förråd inne i lägenheten. Läs gärna mer om föreningen på föreningens hemsida: https://allenisteningeslottsby.se/
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  Bredband och TV via fiber från Telia. TV-paket Lagom. Obligatorisk kostnad för TV (paket Lagom) och bredband via Telia tillkommer, 289 kr/mån. Bredband (Internet) med 100 megabits/s (Mbs) TV-paket ”Lagom” (med 45 kanaler och 20 Playtjänster inklusive filmbutik)
  Parkering
  Som köpare/ny medlem är man garanterad en parkeringsplats (det kan ta upp till en månad innan den kan disponeras om uppsägning av platsen måste ske). Medlemmarna kan hyra sin plats för 150 kr/mån. Det finns även carportplatser med eluttag för 400 kr/mån med separat debitering av elen. Till alla platser tillämpas separat kösystem. (Kontrollerat 2023-04-28). Föreningen har satt igång processen med att installera laddboxar (kontrollerat 2024-02-20).
  Renoveringar
  Inga renoveringar är planerade de närmaste åren. Eventuellt kan det bli en gemensamhetsyta med plats för grillning på gräsplätten mitt emot porten i 3A, men det definitiva beslutet om detta är ännu inte taget.
  Ekonomi
  I dagsläget finns inga beslutade avgiftshöjningar (kontrollerat 2024-01-13).
  Överlåtelseavgift
  1 433 KR
  Pantsättningsavgift
  573 KR
  Juridisk person
  Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Avgift
  9 194 KR I avgiften ingår värme, VA. Obligatoriskt tillägg 289 kr för TV (paket Lagom) och bredband via Telia tillkommer.
  Andel i föreningen
  2,6332%
  Andel av årsavgift
  2,633%
  Bostadsrättens indirekta skuldsättning
  1 507 907 KR
  Total Driftskostnad
  7 320 kr/år
  El: 4 800 KR
  Elförbrukning: 2000 kWh
  Försäkring: 2 520 KR
  Beräknat antal pers
  2
  Kommentar
  Driftskostnader är individuella och baseras på den boendes förbrukning samt vilket avtal som finns med försäkrings- och elbolag.
 • Övriga Byggnader/Utrymmen
  På gården finns cykelförråd.
 • Balkong & parkering
  Troligen föreningens bästa balkongläge, högst upp i huset och i rakt söderläge vilket ger sol hela dagen och med utsikt mot grönska med milsvid vy bort mot Mälaren. Enkel att möblera tack vare dess djup. Utgång välplacerad mellan kök och vardagsrum. Dubbla dörrar i helglas som kan öppnas ger både ljus och rymd.
  Parkering
  Föreningen har parkeringsplatser och carport för uthyrning till medlemmarna. Som ny medlem/köpare så är man garanterad en parkeringsplats. P-plats hyrs för 150 kr/mån och carport hyrs för 400 kr/mån. Det kan ta upp till en månad innan platsen disponeras ifall det behöver ske en uppsägning i samband med övertagandet.
 • Övrigt
  Uppgifter om lägenheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt kontrollerad med föreningen. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.
 • Närområde
  Allmänt om området
  https://steningeslottsby.se/ Det fina Steninge Slottsby ligger vackert beläget med närhet till öppna landskap, skogsområden och Mälaren med badplatser i området runt Steninge Slott. I närområdet finns även flera alternativ till förskolor, skolor, motionsspår och idrottsplatser. Området har planerat omsorgsfullt med olika kvarter med sina egna karaktärer för bästa trivsel och bevarande av den fina slottsmiljön. Från Steninge Slottsby har du direkt närhet till Mälaren och det vackra området runt Steninge Slott och populära Steninge Bruk med restaurang och butiker. Steninge Marina har båtplatser och längre bort förbi slottet ligger även en hamn och Flottviks Båtklubb. Steningebadet är mycket populärt på sommaren och längs kustlinjen finns flera bad- och utflyktsplatser för att vara mer privat. En traditionell julmarknad brukar varje år hållas i området. För den sport- och fritidsintresserade finns flera idrottsplatser, fotbollsplaner och idrottshallar. I området planeras även för ett ridhus och stall https://steningeslottsby.se/steninge-ridanlaggning/ Populära Midgårdsvallen är ett stort sportfält och har en badanläggning med SPA och ett utomhusbad som på vintern används för skridskoåkning. Där finns bl.a. fotbollsplaner, friidrottsplaner, plan för Amerikansk fotboll och BMX-bana. I Märsta och Sigtuna finns även ishall, ridklubb och golfbanor. Vid Valsta Centrum finns Valsta sporthall och vid Arlandagymnasiet finns Vikingahallen. Utbudet av förskolor och skolor är stort: I Slottsbyn har TP-Förskolor AB öppnat Slottsbyns förskola. Slottsbyn planeras även att få en skola med förskola om 6 avdelningar och en två parallellig grundskola för årskurs F-6. https://steningeslottsby.se/skola-barnomsorg/ Sagaskolan, F-3 Eddaskolan, F-4 Galaxskolan, F-6 Steningehöjdens skola, F-6 Brage förskola Arlanda Gymnasiet ligger i anslutning till Midgårdsvallen. Skolor i Sigtuna: Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket. Josefinaskolan som är en grundskola (F-9) och Waldorfförskola på samma område. S:ta Gertruds skola (F-6) S:t Pers skola (F-6) Väringaskolan (F-6) Sankt Olofs skola (7-9) Några förskolor i Sigtuna: S:ta Gertruds förskola Karusellen Montessori Sandsborg Montessori Elefanten Wenngarns förskola Märsta Centrum är en knutpunkt med shopping, restauranger, caféer och närservice. Här finns även handelsplats med större livsmedelsbutiker och gym.
  Kommunikation
  Till området går buss 524 till och från Märsta Station. Från Märsta Station går bussar till Sigtuna och Arlanda. Från Märsta Station tar du dig till Stockholm på ca 20 minuter med SJ eller till Uppsala på samma tid. Det går även pendeltåg till Stockholm och Uppsala. Arlanda når du från Märsta Station på ca 16 min med buss.
 • Dokument & Länkar
 • Planritning
  Planlösning, entréplan
  Planlösning, övre plan
 • Karta
Utgångspris
3 650 000 KR

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Ansvarig mäklare

Intresserad av detta objekt?

Anmäl Intresse

Bilder

Kök
Kök
Vardagsrum
Utsikt
Balkong
Balkong
Balkong
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Kök
Kök
Kök
Hall
Hall
Sovrum 1
Sovrum 2
Badrum 1
Badrum 1
Badrum 1
Allrum, övre plan
Barum 2
Sovrum 3, övre plan
Förråd/Sovrum 4
Allrum, övre plan
Planlösning, entréplan
Planlösning, övre plan
Steninge Slott
Steninge Slott
Steninge Bruk
Steningebadet
Steningebadet
Flottvik båthamn

Karta


 • AFI Fastighetsmäklare
 • Stationsgatan 3C nb, 195 47 Märsta
 • 08 - 591 275 45
 • info@afi.se

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!