Fastighetsmäklare i Sigtuna Kommun sedan 1993

Tellusgatan 40

Märsta
Välskött villa på svårslagen hörntomt i soligt sydväst-läge mot allmänning! Från tomten har du direkt tillgänglighet via allmänningen till promenad- och cykelväg mot Steninge Slott och Mälaren som ligger bara några 100 meter bort. Flera renoveringar har gjorts på huset som i köket, två renoverade badrum med dusch, uppfräschade ytskikt, nytt tak och ett genomgående välskött hus som har haft samma ägare sedan byggåret. Trivsam och ljus planlösning med stort vardagsrum, matplats i köket med utgång till framsidan, tvättstuga med groventré och 4 bra sovrum samt en inglasad altan som nås från vardagsrummet. Fastighetens läge omgiven av grönska ger även ett bra insynsskydd. På fastigheten finns även ett garage med isolerat förråd och en uppfart som rymmer 2 bilar. Balkong på övervåningen i samma soliga sydväst-läge. Hörnläget är omgivet av fin grönska och tomten har plana gräsytor, fina planteringar och förråd. Huset är besiktat och säljarna har tecknat en säljansvarsförsäkring.

Fakta

Typ
1-familjs friliggande villa
Rum
5 ROK
Sovrum
4
Boarea
129.8 KVM
Biarea
27 KVM
Fastighetsbeteckning
Steninge 8:254
Tomtarea
453 KVM
Förbesiktad
Ja
Säljarförsäkring
Ja
Adress
Tellusgatan 40
Postnummer
19558
Ort
Märsta
Område
Märsta - Steninge
Kommun
Sigtuna
 • Interiör
  Antal rum
  5 ROK
  Boarea + Biarea
  129.8 KVM + 27 KVM
  Hall, entréplan
  Välkomnande hall med hatthylla, plats för skoställ och ett städskåp. Här ryms övriga möbler för t.ex. förvaring och via tvättstugan finns även en groventré. Ljus matta på golvet och vitmålade väggar.
  Kök, entréplan
  Renoverat kök med matplats från 2014 med nya skåpluckor och lådor. Köket går i vitt med rostfria beslag och vitmålade väggar samt en ljus matta på golvet. Gott om arbetsyta på U-formad köksbänk med ett välplacerat fönster ovan diskbänken. Goda förvaringsytor i flera skåp. Kyl och frys (2014), spis med glashäll (2003), diskmaskin (1995), fläkt. Vid matplatsen finns en extra bänk med skåp och vitrinskåp vilket ger gott om extra förvaring. Matplatsen rymmer matgrupp om ca 6-8 personer. Från matplatsen finns även en utgång till husets framsida.
  Sovrum 3, entréplan
  Ljust sovrum med fönster från två väderstreck. Nås från hallen på entréplan. Här finns en klädkammare som ger goda förvaringsmöjligheter och som har ett linneskåp. Passar perfekt som sovrum, gästrum eller kontor. Ena fönstret är byggt som ett burspråk vilket ger en fin detalj till rummet. Ljus matta på golvet och ljus tapet på väggarna.
  Badrum 1, entréplan
  Renoverat badrum från 2008 med golvvärme och handdukstork. Helkaklat och med dusch bakom vikbara duschdörrar i glas. Takdusch, handfatskommod med förvaring och stort badrumsskåp bredvid. Spegel med tillhörande belysning.
  Vardagsrum, nedre plan
  Stort vardagsrum som rymmer större sällskap och i en trevlig social planlösning med anslutning till både kökets matplats och den inglasade altanen på baksidan. Här ryms TV-hörna, extra matbord och övriga möbler. En fint murad öppen spis pryder väl sin plats med insats från 2019. Ekparkett på golvet och ljusa tapeter på väggarna.
  Inglasad altan
  Trevligt uterum om ca 15 kvm (säljarens uppgift) med utsikt mot baksidan och den grönskande allmänningen. Här ryms större möbler och det är förberett för infravärme. Skjutbara fönster och skjutdörr till tomten som är låsbara.
  Sovrum 4, nedre plan
  Även detta sovrum är enkelt att möblera och nås från vardagsrummet med utsikt mot baksidan. Ekparkett på golvet och ljusa tapeter på väggarna.
  Allrum, övre plan
  Renoverades 2015 med ekfanér och vitmålade väggar. Här ryms en extra kontorsdel eller allrum. Utgång till balkongen som har fin utsikt över tomten och allmänningens grönska samt skydd under tak. Stora fönster bidrar till hela husets rikliga ljusinsläpp.
  Sovrum 1, övre plan
  Stort sovrum med plats för det mesta som målades om 2019. Även här finns en klädkammare som ger bra förvaringsmöjligheter. Stort fönsterparti som ger behagligt ljusinsläpp. Ljus matta på golvet och ljusa tapeter på väggarna.
  Sovrum 2, övre plan
  Enkelt att möblera och med utsikt mot husets baksida. Ljus matta på golvet och vitmålade väggar.
  Badrum 2, övre plan
  Modernt badrum 2 som renoverades 2015. Stilfull våtrumsmatta på golvet tillsammans med en vit våtrumsmatta med bård även på väggarna. Dusch bakom vikbara duschväggar i glas. Bred handfatskommod med tillhörande förvaring samt badrumsskåp ovan med spegelluckor och tillhörande belysning. Det finns även ett större vägghängt badrumsskåp.
  Tvättstuga, entréplan
  Tvättstuga med groventré och utgång till framsidan, perfekt entré för barnvagn, husdjur eller vid sämre väder. Torkskåp, torktumlare (årtal okänt), tvättmaskin (2015), tvättho med under- och överskåp samt en garderob. Här står även varmvattenberedaren.
 • Byggnad
  Byggnadstyp
  3-plansvilla i souterräng
  Byggnadsår
  1979
  Fasad
  Träpanel
  Stomme
  Trä
  Grundläggning
  Betongplatta
  Fönster
  3-glas isoler
  Tak
  Betongpannor
  Uppvärmning
  Direktverkande el och luftvärmepump. Öppen spis med insats.
  Ventilation
  Mekanisk frånluft
  Vatten och avlopp
  Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
  Energideklarerades
  2020-06-10
  Energideklaration
  Utförd
  Energiprestanda
  62 kWh/m² (Atemp) och år
  Fastighetsbeteckning
  Steninge 8:254
  Övrigt
  - Fastigheten har fiberanslutning sedan 2014 till Sigtuna stadsnät (IP-only), vilket ger flera möjligheter till olika bredbands- och TV-lösningar. Kabel-TV-anslutning till Comhem finns. - Larm finns installerat, kan övertas efter separat överenskommelse. - Det finns en elslinga som går runt husets grund med en strömbrytare i hallen. Har inte använts av nuvarande ägare på många år, funktion okänd. - Alla öppningsbara fönster och dörrar har lås - Samfälligheten sköter bl.a TV-nät och det finns även en kvarterslokal att låna med möbler, kök med tillhörande porslin och även en bastu. 1990 - Varmvattenberedare 2003 - Ny spis med glashäll 2006 - Glasat in altan 2006 - Installerat luftvärmepump 2008 - Renovering av badrum entréplan samt installerat jordfelsbrytare 2011 - Målat hall och kök 2014 - Målat fasad 2014 - Renoverat kök med nya luckor och lådor. 2014 - Ny kyl och frys 2015 - Renovering av badrum övre plan samt installerat jordfelsbrytare 2015 - Nytt tak på hus, garage och förrådsbod. Ny läkt, papp och betongpannor 2015 - Ny tvättmaskin 2015 - Renoverat allrum övre plan 2019 - Nya radiatorer 2019 - Insats till den öppna spisen 2019 - Renoverat sovrum 1 2020 - Nya markiser ovan fönstren från vardagsrum och sovrum 4
 • Allmänt om fastigheten
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Total Driftskostnad
  34 147 kr/år
  El: 20 045 KR
  Elförbrukning: 9383 kWh
  VA: 2 690 KR
  Renhållning: 1 303 KR
  Väg, samf.: 2 400 KR
  Försäkring: 7 109 KR
  Sotning: 600 KR
  Beräknat antal pers
  2
  Kommentar
  Driftskostnader är individuella och baseras på den boendes förbrukning och vilket avtal som finns med försäkrings- och elbolag.
  Taxeringsvärde
  2 741 000 KR
  Summa pantbrev
  416 000 KR
 • Övriga Byggnader/Utrymmen
  Garage med isolerat förråd om ca 22 kvm varav förrådet ca 5 kvm (Säljares uppgift). Förråd på baksidan, ca 8 kvm och utrymme under tak för förvaring av ved mm bakom garage.
 • Tomt
  Tomtyta
  453 KVM
  Övrigt
  Svårslaget tomtläge på hörnet med direktanslutning till promenadstråken mot Steninge Slott och Mälaren omgiven av grönska. Lättskött tomt med fina planteringar och inramad av fin grönska. Plan gräsyta och tomten är vänd mot ett soligt sydväst-läge och ligger insynsskyddat mot allmänning. På tomten står ett förråd samt ett skjul för förvaring. Två äppelträd och ett plommonträd finns.
  Uteplats
  Inglasad uteplats med utgång från vardagsrummet. Rymmer större möbler och har i sin tur utgång till trädgården. Förberett för att installera infravärme.
 • Rättigheter & Belastningar
  Gemensamhetsanläggning: Sigtuna Steninge GA:12, Gemensamhetsanläggning: Sigtuna Steninge GA:15 Förmån: Officialservitut Tillträde, 01-HUÄ-757.29 Last: Officialservitut Tillträde, 01-HUÄ-757.28
  Planbestämmelser
  Stadsplan (1977-11-15)
 • Övrigt
  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.
 • Närområde
  Allmänt om området
  Det fina Steninge ligger vackert beläget med närhet till öppna landskap, skogsområden och Mälaren. I området finns även flera alternativ till förskolor, skolor, motionsspår och idrottsplatser. Från Steninge mot Mälaren ligger även det vackra området runt Steninge Slott. Längre bort förbi slottet ligger även en hamn och Flottviks Båtklubb. Steningebadet är mycket populärt på sommaren och längs kustlinjen finns flera bad- och utflyktsplatser för att vara mer privat. För den sport- och fritidsintresserade finns flera idrottsplatser, fotbollsplaner och idrottshallar. Populära Midgårdsvallen är ett stort sportfält och har en badanläggning med SPA och ett utomhusbad. Där finns bl.a. fotbollsplaner, friidrottsplaner, plan för Amerikansk fotboll och BMX-bana. Märsta och Sigtuna finns även ishall, ridklubb och golfbanor. Vid Valsta Centrum finns Valsta sporthall och vid Arlandagymnasiet finns Vikingahallen. Valsta Centrum har de senaste åren genomgått flera förändringar med nya och moderna hus i vilka nya affärslokaler har öppnat och ett renoverat torg med lekplatser. Här finns bl.a. vårdcentral, apotek, bibliotek, restauranger och en ICA-butik. Märsta Centrum är en knutpunkt med shopping, restauranger, caféer och närservice. Här finns även handelsplats med större livsmedelsbutiker och gym. Utbudet av förskolor och skolor är stort: Syrsan (F) Brage (F) Ymer (F) Sagaskolan, F-3 Eddaskolan, F-4 Galaxskolan, F-6 Steningehöjdens skola, F-6 Valstaskolan, 7-9 Arlanda Gymnasiet ligger i anslutning till Midgårdsvallen. Under våren 2020 planeras även en nya Brage förskola vara färdigbyggd.
  Kommunikation
  Bussar går längs Valstavägen med anslutning till Östra- och Västra Galaxvägen samt Vikingavägen. Bussarna ansluts till Märsta Station. Härifrån går bussar till Sigtuna och Arlanda. Från Märsta Station tar du dig till Stockholm på ca 20 minuter med SJ eller till Uppsala på samma tid. Det går även pendeltåg till Stockholm och Uppsala. Arlanda når du från Märsta Station på ca 16 min med buss eller ca 25 min med tåg.
 • Planritning
  Planlösning, entréplan
  Planlösning, övre plan
 • Karta
Utgångspris
3 295 000 KR

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Ansvarig mäklare

Intresserad av detta objekt?

Anmäl Intresse

Bilder

Vardagsrum, nedre plan
Vardagsrum, nedre plan
Vardagsrum, nedre plan
Inglasad altan
Inglasad altan
Kök, matplats
Kök, matplats
Kök
Hall
Tvättstuga, groventré
Tvättstuga
Badrum 1, entréplan
Sovrum 3, entréplan
Badrum 2, övre plan
Sovrum 1, övre plan
Sovrum 2
Allrum, övre plan
Balkong från allrum
Balkong från allrum
Balkong från allrum
Allrum, övre plan
Sovrum 4, nedre plan
Sovrum 4, nedre plan
Planlösning, entréplan
Planlösning, övre plan
Tomtkarta
Steninge Slott
Steninge Slott
Steninge Bruk
Steningebadet
Midgårdsbadet
Midgårdsbadet
Midgårdsvallen

Karta


 • AFI Fastighetsmäklare
 • Stationsgatan 3C nb, 195 47 Märsta
 • 08 - 591 275 45
 • info@afi.se

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!