Fastighetsmäklare i Sigtuna Kommun sedan 1993

Stationsgatan 2A

MÄRSTA
• Kök från Vedum • Stor inglasad balkong • 1 minut till buss och pendeltågsstationen Nu har du möjligheten att förvärva denna moderna etta perfekt för dig som söker en lägenhet med högre standard och funktion med Märsta Station på andra sidan gatan. På de 43 väldisponerade kvadratmetrarna finns ett rymligt allrum, stort badrum med golvvärme och en härlig yta mellan kök och vardagsrum med fönster i två väderstreck tack vare hörnläget. Stor inglasad balkong med ett västläge som ger sol långa dagar. Balkongen får ett skyddat läge bortvänd från huvudleder och ovan ett fin Magnoliaträd. Lägenheten är mycket välvårdad och bevarad i sitt nyskick med vitmålade väggar och ekparkett på golvet. Fina detaljer som djupa fönsternischer med fönsterbänkar i natursten. Fullutrustat kök från Vedum med maskiner från Electrolux. Två hissar tar dig ned till det egna förrådet och föreningens cykelrum. I entréplan finns restaurang och frisör. Från Stationsgatan har du Märsta Station, livsmedelsbutik, restauranger mm på andra sidan gatan. Från Märsta Station nås Stockholm och Uppsala på ca 25 min vardera och Arlanda på ca 15 min. Varmt välkommen på visning!

Fakta

Typ
Bostadsrätt
Rum
1 ROK
Boarea
43 KVM
Våning
5 av 14
Hiss
Ja
Avgift
3 295 KR
I avgiften ingår värme, kallvatten, bredband, TV och IP-telefoni och BR-tillägget.
Adress
Stationsgatan 2A
Postnummer
19540
Ort
MÄRSTA
Område
Centrala Märsta
Kommun
Sigtuna
 • Interiör
  Antal rum
  1 ROK
  Boarea
  43 KVM
  HALL
  Välkomnande hall med tre garderober och ett städskåp som ger bra förvaringsmöjligheter. Bra plats för spegel finns och här sitter även el- och bredbandscentral. Ekparkett på golvet och vitmålade väggar.
  VARDAGSRUM
  Vardagsrum i öppen planlösning mot kök. Här ryms TV-hörna, sovdel och övriga möbler som bokhyllor m.m. Mot köket finns en naturlig matplats. Från vardagsrummet nås balkongen via dörr i helglas. Ekparkett på golvet och vitmålade väggar.
  KÖK
  Fullutrustat och modernt kök med maskinpark från Electrolux bestående av diskmaskin, microvågsugn, ugn, spishäll, fläkt och kyl/frys. Köket går i vitt med vitt kakel ovan köksbänken. På skåpluckorna från Vedum sitter beslag i rostfritt. Dubbel diskho och bra belysning från lysrör över köksbänken. Stort fönsterparti och en bra plats för större matbord. Ekparkett på golvet och vitmålade väggar.
  BALKONG
  Stor och inglasad balkong i soligt västläge med sol från kl.12.00. Balkongen har trägolv och rymmer större möbler som sittgrupper och bord. Fönstren går att skjuta undan för att öppna upp balkongen. Inglasningen skyddar mot väder och vind och tillåter att balkongen används en längre tid under året. Utgång via dörr i helglas från vardagsrummet.
  BADRUM
  Rymligt badrum med gott om svängrum. Här finns en egen tvättdel med kombimaskin från Electrolux, arbetsbänk och skåp ovan. Bred handfatskommod från Vedum med tillhörande förvaring tillsammans med en spegel med belysning ovan. Dusch bakom vikbara duschdörrar i glas. Handdukstork och golvvärme. Stilrent och modernt badrum med mörkgrått klinker på golvet och vitt kakel på väggarna.
  ÖVRIGT
  Till lägenheten hör ett separat förråd i husets entréplan.
 • Byggnad
  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  2013
  Fönster
  3-glas
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Ventilation
  Mekanisk till- & frånluft (FTX)
  Energideklarerades
  2016-03-29
  Energideklaration
  Utförd
  Energiprestanda
  67 kWh/m² (Atemp) och år
 • Förening
  Namn
  HSB Brf Sätuna Torg
  Allmänt om föreningen
  Föreningen äger fastigheten Sätuna 3:276 med ett 14 våningar högt bostadshus som färdigställdes år 2013 på adress Stationsgatan 2A. Det finns 47 st lägenheter och två affärslokaler. Den totala bostadsytan uppgår till 3 068 kvm och lokalytan uppgår till 131 kvm. Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad hos Folksam. I fastighetsförsäkringen ingår bostadsrättstillägg för samtliga lägenheter, vilket innebär att föreningen står för kostnaden för bostadsrättstillägget. Föreningen köper in all vatten och el, men varje boende debiteras efter faktisk förbrukning med hjälp av individuell mätning. Lägenhetsfördelning: 1:or - 12 st 2:or - 13 st 3:or - 13 st 4:or - 9 st För att bli medlem i en HSB-förening krävs medlemskap i HSB Stockholm, engångsavgift 500 kr (betalas tillbaka vid utträde). Årsavgift 300 kr. Blir man medlem efter den 1 juli under ett år så betalar man endast 150 kr första året. För vidare information se: https://www.hsb.se/stockholm/
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  Föreningens medlemmar betalar en medieavgift på 250 kr/mån för bredband, telefoni och TV (grundutbud) via Telia. (Denna avgift är inräknad i den totala månadsavgiften).
  Parkering
  Det finns 35 parkeringsplatser med motorvärmare. Dessa kan hyras av föreningens medlemmar för 350 kr/mån. Separat kö tillämpas.
  Renoveringar
  2019: Nya förråd har byggts och en av affärslokalerna har byggts ut. 2019: OVK Stamspolning har skett och det diskuteras att eventuellt anlägga laddstolpar för elbil.
  Ekonomi
  I dagsläget finns inga beslutade avgiftsförändringar (Kontrollerat 2024-02-02).
  Övrigt
  Brf Sätuna Torg information på föreningens hemsida: https://www.hsb.se/arlanda/brf/satuna-torg/
  Överlåtelseavgift
  1 433 KR
  Pantsättningsavgift
  573 KR
  Juridisk person
  Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Avgift
  3 295 KR I avgiften ingår värme, kallvatten, bredband, TV och IP-telefoni och BR-tillägget.
  Andel i föreningen
  1,4898%
  Andel av årsavgift
  1,4898%
  Reparationsfond
  4 386 KR
  Bostadsrättens indirekta skuldsättning
  416 137 KR
  Total Driftskostnad
  4 800 kr/år
  El: 3 100 KR
  Försäkring: 1 700 KR
  Beräknat antal pers
  1
  Kommentar
  Driftkostnader uppskattade. Föreningen har gruppavtal för el och individuell mätning av vatten där varje lägenhetsinnehavare debiteras efter sin egen förbrukning av el och varmvatten. Driftskostnader är individuella och baseras på varje boendes förbrukning och vilket avtal som finns med försäkrings- och elbolag.
 • Övriga Byggnader/Utrymmen
  Det finns även ett cykelrum i entréplan samt ett cykelställ under tak utanför huset. I entrén finns ett rum för rullstolar och barnvagnar. I husets markplan finns ett restaurang och en frisör.
 • Balkong & parkering
  Stor och inglasad balkong i soligt västläge med sol från kl.12.00. Balkongen har trägolv och rymmer större möbler som sittgrupper och bord. Fönstren går att skjuta undan för att öppna upp balkongen. Inglasningen skyddar mot väder och vind och tillåter att balkongen används en längre tid under året. Utgång via dörr i helglas från vardagsrummet.
  Parkering
  5
 • Övrigt
  Uppgifter om lägenheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt kontrollerad med föreningen. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.
 • Närområde
  Allmänt om området
  Centrala Märsta omges av fina bostadsområden som tillsammans med parkområden och närheten till det mesta skapar en trivsam miljö. Här når du snabbt livsmedelsbutiker, vårdcentraler, gym, systembolag, restauranger, caféer, mindre shopping och både för- och grundskolor. Närliggande Sätuna Torg är just nu under upprustning och här planeras ett helt nytt torg och en ny knutpunkt i kommunen.
  Kommunikation
  Från Stationsgatan 2A har du Märsta Station bara på andra sidan gatan. Här sammanstrålar bussarna för att sedan gå ut i Märsta, till Sigtuna och till Arlanda. Buss till Arlanda tar ca 16 min. Snabbtåg går till Stockholm (ca 20 min) och Uppsala (ca 20 min). Pendeltåg går till Stockholm, Uppsala och Arlanda.
 • Dokument & Länkar
 • Karta
Utgångspris
1 695 000 KR

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Ansvarig mäklare

Intresserad av detta objekt?

Anmäl Intresse

Assisterande mäklare

Bilder

Stationsgatan 2A
Planlösning

Karta


 • AFI Fastighetsmäklare
 • Stationsgatan 3C nb, 195 47 Märsta
 • 08 - 591 275 45
 • info@afi.se

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!