Fastighetsmäklare i Sigtuna Kommun sedan 1993

Stationsgatan 23C, BV

MÄRSTA
Mycket trivsam tvåa i entréplan utan trappor och med en stor uteplats som nås från vardagsrummet! Garageplats kan övertas. Lägenhetens 61,6 kvm erbjuder rymliga ytor med ljusa och fräscha ytskikt. Stor hall med snyggt inredd klädkammare och stort badrum med tvättmaskin samt badkar. Sovrum och vardagsrum är stora och lätta att möblera och köket rymmer köksbord för ca 6 personer och ligger i anslutning till vardagsrummet. I samma hus finns bekvämt tvättstuga och källarförråd som nås via trappen eller hissen. Garaget nås från grannporten. Det finns även kvarterslokal och bastu på gården. Föreningen gränsar mot fina Äppelparken, perfekt för picknick och avkoppling. Lugnt och populärt område mellan villaområden och fin natur, med kort promenad till Märsta Station, skolor, förskolor och Märsta Centrum. Från Märsta Station går snabbtåg till Stockholm och Uppsala samt bussar till Arlanda.

Fakta

Typ
Bostadsrätt
Rum
2 ROK
Boarea
61.6 KVM
Våning
1 av 4
Hiss
Ja
Avgift
4 559 KR
inkl värme, vatten, TV, bredband, telefoni
Adress
Stationsgatan 23C, BV
Postnummer
19542
Ort
MÄRSTA
Område
Centrala Märsta
Kommun
Sigtuna
 • Interiör
  Antal rum
  2 ROK
  Boarea
  61.6 KVM
  Hall
  Rymlig hall med gott om svängrum och bra förvaring i en klädkammare. I hallen ryms även klädhängare och skoställ samt övriga möbler. På golvet ligger klinkergolv och väggarna är vitmålade.
  Vardagsrum
  Stort vardagsrum som är enkelt att möblera och har bra utrymme för TV-hörna, extra matbord eller kontorshörna samt övriga möbler. Härifrån nås även den stora uteplatsen. Ekparkett på golvet och väggarna är vitmålade.
  Kök
  Trivsamt kök som renoverades 2017 med plats för matbord för ca 6 personer. Köket går i vitt med vita köksluckor och med vitt kakel ovanför köksbänk. Väggarna är målade i vitt med en fondtapet i vitt. På golvet ligger en trälaminat. Maskinparken består av ugn med spishäll, fläkt, kyl/frys och diskmaskin.
  Sovrum
  Sovrum som är enkelt att möblera. Här ryms dubbelsäng med nattduksbord och övriga möbler som byrå och garderober eller kontorshörna. Två stora fönster som ger mycket ljusinsläpp. Vitmålade väggar tillsammans med trälaminat på golvet.
  Badrum
  Badrum med badkar och fönster som ger extra ljus och vädringsmöjlighet. Handfatskommod med tillhörande förvaring, fin spegel med inbyggd belysning. Här finns även tvättmaskin.
 • Byggnad
  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  1989
  Fönster
  3-glas
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Ventilation
  FTX
  Energideklarerades
  2021-05-18
  Energideklaration
  Utförd
  Energiprestanda
  116 kWh/m² (Atemp) och år
 • Förening
  Namn
  Brf Oden 2
  Allmänt om föreningen
  Bostadsrättsföreningen Oden 2 bildades 1989, fastigheten består dels av flerfamiljshus och dels av parhus/radhus med totalt 141 lägenheter. I föreningen finns ett kontor, 2 tvättstugor och en kvarterslokal med bastu. Kvarterslokalen rymmer 55 personer hyr för 300 kr per tillfälle och bokas via föreningens hemsida. Välskött förening med god ekonomi som ibland sänker avgiften för en månad per år. Föreningen har en släpvagn som kan användas kostnadsfritt av medlemmarna. Mycket praktiskt vid t.ex. flytt eller upphämtning av större möbler och varor. Lägenhetsfördelningen: 2 st 1 rum med kokvrå 1 st 1 1/2 rum med kök 20 st 1 1/2 med kokvrå 20 st 2 rum med kök 24 st 3 rum med kök 47 st 4 rum med kök 27 st 5 rum med kök Föreningen har en egen hemsida: www.oden2.se. Mailadress: info@oden2.se.
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  Grundutbud för TV, bredband 50 Mbit och hemtelefoni ingår i avgiften. Just nu pågår en omförhandling av avtalet och eventuellt höjs hastigheten på bredbandet i grundutbudet. Inget beslut är fattat ännu. Den fasta kostnaden för internet, telefoni samt vissa tv-kanaler (gruppavtal med ComHemKabel-TV) ingår i månadsavgiften.
  Parkering
  Föreningen har 87 varmgarageplatser, 34 carports med elstolpe och 37 parkeringsplatser med elstolpe. Varmgaragen finns under höghusen på Stationsgatan 21 & 23. Detta ger ett genomsnitt på 1,1 parkeringsplats/hushåll. Om tidigare ägare har parkering så finns möjlighet att överta den förra ägarens parkeringsplats. I annat fall tillämpas kösystem, medlemmar utan parkering har förtur i kösystemet. För aktuell parkeringskö se http://oden2.se/parkering.asp Varmgarage: 250 kr/månad Carport med elstolpe: 150 kr/månad Uteparkering med elstolpe: 100 kr/månad MC-parkering i garage: 750 kr/år Föreningen planerar även att bygga 10 platser för elbilsladdning. Dessa kommer att vara utomhus.
  Renoveringar
  2022 - 2023 : Ny belysning i garage och källare 2020 - 2022: Rengöring av entréerna på Stationsgatan Målat hissdörrar Ny belysning till hissar och på förråden i radhusområdet. Ny belysning testas i garagen på Stationsgatan samt i förrådsgångarna. Lekplatserna rustas under 2022, Stationsgatan 23C har fått en helt ny korggunga. Låscylindrarna är bytta. 2020: Stamspolat 2018: Renovering av tvättstugorna. Målning av trappuppgångar. Renovering av carportar på Odenvägen och Tallstigen. De senaste åren har föreningen målat om radhusen, bytt tak på radhusen och målat om trappuppgångarna i höghusen. Radhusens fönster ska renoveras. Projektet har precis påbörjats och ingen arbetsplan eller leverantör finns ännu.
  Ekonomi
  Föreningen genomförde en höjning av månadsavgifterna med 7,5% den 1/1-2024. I dagsläget finns inga planerade avgiftshöjningar (kontrollerat 2024-01-03).
  Överlåtelseavgift
  1 433 KR
  Pantsättningsavgift
  573 KR
  Juridisk person
  Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Avgift
  4 559 KR inkl värme, vatten, TV, bredband, telefoni
  Andel i föreningen
  0,532%
  Andel av årsavgift
  0,532%
  Bostadsrättens indirekta skuldsättning
  449 047 KR
  Total Driftskostnad
  5 700 kr/år
  El: 4 200 KR
  Försäkring: 1 500 KR
  Beräknat antal pers
  3
  Kommentar
  Driftskostnader är individuella och baseras på den boendes förbrukning och vilket avtal som finns med el- och försäkringsbolag.
 • Övriga Byggnader/Utrymmen
  Bostadsrättsföreningen har en kvarterslokal som de boende kan nyttja för bl.a kalas, fest etc. I anslutning till kvarterslokalen finns en bastu. Ett stort källarförråd hör till lägenheten som nås via trappen och hissen. Möjlighet att ta över nuvarande ägares parkeringsplats i garaget. Tvättstugan nås bekvämt i samma hus, endast en trappa ner. Bra lekytor och lekplatser finns i området och på föreningens mark. Närliggande äppelparken är en trevlig plats för picknick och avkoppling.
 • Uteplats & parkering
  Sällsynt typ av uteplats i bottenplan, omgiven av grönska och med separat ut/ingång från föreningens innergård. Här ryms sittgrupper och övriga möbler med fin utsikt och sol långa dagar tack vare söderläget. Utrymme för planteringar och uteplatsen är stenlagd, delvis under tak från balkongen ovan.
  Parkering
  Föreningen har garage- och parkeringsplatser samt carports. Nuvarande ägares garageplats kan övertas direkt, garaget nås direkt via hissen. Garageplats kan hyras för 250 kr/mån.
 • Övrigt
  Uppgifter om lägenheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt kontrollerad med föreningen. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.
 • Närområde
  Allmänt om området
  Stationsgatan 21A har ett centralt läge och även närhet till skogsområden och öppna landskap. Nära till skolor, förskolor, parker, lekplatser, fotbollsplaner och motionsspår. Promenadavstånd till Märsta Station och restauranger, livsmedelsbutik och närservice. Det är även promenadavstånd till Märsta Centrum med ett större utbud av restauranger, shopping, livsmedelsbutiker och närservice samt vårdcentraler, gym, systembolag, caféer. Sätuna Torg vid märsta Station genomgår nu en ombyggnation och här planerasa ett nytt torg med nya affärsverksamheter och en helt ny knytpunkt i kommunen. Förskola/Skola I närheten finns förskolor och skolor. Förskolan Sätuna ligger på Södergatan. Förskolan Smedjan på Tallstigen. På Dragonvägen finns förskolan Kanonkullen som är en fristående förskola. Skutan och Norrbackaskolan ligger på Odensalavägen och Lyan (öppet dygnet runt) ligger på Ekorrevägen. Det finns två skolor i närheten: Sätunaskolan årskurs F-6. Norrbackaskolan årskurs F-6 Arlandagymnasiet nås via buss från Märsta Station.
  Kommunikation
  Längs Stationsgatan går bussar mot Märsta Station och Sigtuna. Från Märsta Station går bussar till Sigtuna och Arlanda. Från Märsta Station tar du dig till Stockholm på ca 20 minuter med SJ eller till Uppsala på samma tid. Det går även pendeltåg till Stockholm och Uppsala. Arlanda når du från Märsta Station på ca 16 min med buss eller ca 25 min med tåg.
 • Dokument & Länkar
 • Planritning
  Planlösning
 • Karta
Utgångspris
1 625 000 KR

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Ansvarig mäklare

Intresserad av detta objekt?

Anmäl Intresse

Bilder

Uteplats
Uteplats
Uteplats
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Kök
Kök
Kök
Hall
Hall
Sovrum
Badrum
Klädkammare
Planlösning

Karta


 • AFI Fastighetsmäklare
 • Stationsgatan 3C nb, 195 47 Märsta
 • 08 - 591 275 45
 • info@afi.se

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!