Fastighetsmäklare i Sigtuna Kommun sedan 1993

Stationsgatan 21A

Märsta
Sällsynt typ av 4:a i ett av föreningens bästa lägen och med genomgående hög och modern standard! Högst upp i huset ges en svårslagen utsikt över omgivningen och takåsar samt bort mot grönska. Samtidigt bor du med kort avstånd till Märsta Station, Märsta Centrum och närliggande natur och strövområden. Hissen tar dig bekvämt upp till lägenheten och även ner till tvättstuga, förråd och garage. Säljarens garageplats kan övertas direkt. Genomgående i lägenheten ligger ett stilrent trälaminatgolv och väggarna är ljusa. Moderna och påkostade våtutrymmen där badrummet har tvättmaskin (lägenheten har både badrum och en WC). Trivsamt kök i social planlösning mot vardagsrum och utgång till balkong med sol långa dagar och fantastisk utsikt. Här bor du i en välskött Brf. I samma hus finns bekvämt tvättstuga och källarförråd samt garage. Det finns även kvarterslokal och bastu på gården. Föreningen gränsar mot fina Äppelparken, perfekt för picknick och avkoppling. Lugnt och populärt område mellan villaområden och fin natur, med kort promenad till Märsta Station, skolor, förskolor och Märsta Centrum. Från Märsta Station går snabbtåg till Stockholm och Uppsala samt bussar till Arlanda.

Fakta

Typ
Bostadsrätt
Rum
4 ROK
Boarea
87.7 KVM
Lgh nummer
12
Våning
4 av 4
Hiss
Ja
Avgift
5 865 KR
inkl värme, vatten, TV, bredband, telefoni
Adress
Stationsgatan 21A
Postnummer
19542
Ort
Märsta
Område
Centrala Märsta
Kommun
Sigtuna
 • Interiör
  Antal rum
  4 ROK
  Boarea
  87.7 KVM
  Hall
  Direkt i hallen presenterar sig lägenheten med sina ljusa och stilrena ytskikt och renoverade skick. Här ligger ett trälaminatgolv tillsammans med vitmålade väggar. I hallen finns även en klädkammare som ger bra extra förvaring. i hallen ryms hatthylla, skoställ och övriga möbler som t.ex. byrå eller sideboard.
  Kök
  Mycket trivsamt kök som uppgraderats 2019. Ingång från både kök och hall. Socialt planerat med anslutning till både vardagsrum och balkong med sitt svårslagna läge och fantastiska utsikt. I köket ryms även matbord för 4-6 personer. Köket går i vitt med handtag i borstat stål och ett snyggt kakel i grått ovan köksbänken. Maskinparken består av kyl och frys i fullhöjd och i rostfritt, ugn i rostfritt, induktionsspishäll, fläkt och diskmaskin.
  Vardagsrum
  Ljust och rymligt vardagsrum i social planering med anslutning mot köket. Vitmålade väggar och trälaminat på golvet.
  Badrum
  Modernt och stilrent badrum med stora liggande kakelplattor på väggarna och matchande klinkergolv. Takdusch bakom vikbara duschdörrar i glas. Handfatskommod med tillhörande förvaring och inbyggd belysning. Infällda spotlights i taket samt tvättmaskin med arbetsbänk ovan.
  Sovrum 1
  Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng, nattduksbord och övriga möbler. Dubbelgarderob med skjutdörrar. Trälaminat på golvet och vitmålade väggar.
  Sovrum 2
  Sovrum som är lätt att möblera och med fönster i två väderstreck. Trälaminat på golvet och vitmålade väggar tillsammans med en fondtapet.
  Sovrum 3
  Även detta sovrum är lätt att möblera och har fönster i två väderstreck. Trälaminat på golvet och vitmålade väggar.
  WC
  Mellan sovrum 2 och 3 finns en helkaklad WC med breda kakelplattor på väggarna och ett matchande klinkergolv som går snyggt upp längs ena väggen. Handfatskommod med tillhörande förvaring med spegel och belysning ovan.
 • Byggnad
  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  1989
  Fönster
  3-glas
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Ventilation
  Till- och frånluftsventilation
  Energideklarerades
  2021-05-18
  Energideklaration
  Utförd
  Energiprestanda
  116 kWh/m² (Atemp) och år
  Övrigt
  2019 - Nya golv i alla rum utom vardagsrummet 2019 - Ny spis, ugn, diskho, blandare kakel och bänkskivor samt kakel i kök.
 • Förening
  Namn
  Brf Oden 2
  Allmänt om föreningen
  Bostadsrättsföreningen Oden 2 bildades 1989, fastigheten består dels av flerfamiljshus och dels av parhus/radhus med totalt 141 lägenheter. I föreningen finns ett kontor, 2 tvättstugor och en kvarterslokal med bastu. Kvarterslokalen rymmer 55 personer hyr för 300 kr per tillfälle och bokas via föreningens hemsida. Välskött förening med god ekonomi som ibland sänker avgiften för en månad per år. Föreningen har en släpvagn som kan användas kostnadsfritt av medlemmarna. Mycket praktiskt vid t.ex. flytt eller upphämtning av större möbler och varor. Lägenhetsfördelningen: 2 st 1 rum med kokvrå 1 st 1 1/2 rum med kök 20 st 1 1/2 med kokvrå 20 st 2 rum med kök 24 st 3 rum med kök 47 st 4 rum med kök 27 st 5 rum med kök Föreningen har en egen hemsida: www.oden2.se. Mailadress: info@oden2.se.
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  Grundutbud för TV, bredband 50 Mbit och hemtelefoni ingår i avgiften. Just nu pågår en omförhandling av avtalet och eventuellt höjs hastigheten på bredbandet i grundutbudet. Inget beslut är fattat ännu. Den fasta kostnaden för internet, telefoni samt vissa tv-kanaler (gruppavtal med ComHemKabel-TV) ingår i månadsavgiften.
  Parkering
  Föreningen har 87 varmgarageplatser, 34 carports med elstolpe och 37 parkeringsplatser med elstolpe. Varmgaragen finns under höghusen på Stationsgatan 21 & 23. Detta ger ett genomsnitt på 1,1 parkeringsplats/hushåll. Om tidigare ägare har parkering så finns möjlighet att överta den förra ägarens parkeringsplats. I annat fall tillämpas kösystem, medlemmar utan parkering har förtur i kösystemet. För aktuell parkeringskö se http://oden2.se/parkering.asp Varmgarage: 250 kr/månad Carport med elstolpe: 150 kr/månad Uteparkering med elstolpe: 100 kr/månad MC-parkering i garage: 750 kr/år
  Renoveringar
  2020 - 2022: Rengöring av entréerna på Stationsgatan Målat hissdörrar Ny belysning till hissar och på förråden i radhusområdet. Ny belysning testas i garagen på Stationsgatan samt i förrådsgångarna. Lekplatserna rustas under 2022, Stationsgatan 23C har fått en helt ny korggunga. Låscylindrarna är bytta. 2020: Stamspolat 2018: Renovering av tvättstugorna. Målning av trappuppgångar. Renovering av carportar på Odenvägen och Tallstigen. De senaste åren har föreningen målat om radhusen, bytt tak på radhusen och målat om trappuppgångarna i höghusen. Radhusens fönster ska renoveras. Projektet har precis påbörjats och ingen arbetsplan eller leverantör finns ännu.
  Ekonomi
  Det finns inga planerade avgiftsförändringar (Kontrollerat 2022-09-05).
  Överlåtelseavgift
  1 208 KR
  Pantsättningsavgift
  483 KR
  Juridisk person
  Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Avgift
  5 865 KR inkl värme, vatten, TV, bredband, telefoni
  Andel i föreningen
  0,7359%
  Total Driftskostnad
  10 200 kr/år
  El: 6 000 KR
  Försäkring: 4 200 KR
  Beräknat antal pers
  2
  Kommentar
  Driftskostnader är individuella och baseras på den boendes förbrukning och vilket avtal som finns med el- och försäkringsbolag.
 • Övriga Byggnader/Utrymmen
  Bostadsrättsföreningen har en kvarterslokal som de boende kan nyttja för bl.a kalas, fest etc. I anslutning till kvarterslokalen finns en bastu. Ett stort källarförråd hör till lägenheten som nås via hissen. Möjlighet att ta över nuvarande ägares parkeringsplats i garaget. Tvättstugan nås bekvämt via källaren i samma hus. Bra lekytor och lekplatser finns i området och på föreningens mark. Närliggande äppelparken är en trevlig plats för picknick och avkoppling.
 • Balkong & parkering
  Balkong i vad som troligtvis är husets bästa läge. Högst upp i huset ges en fantastisk utsikt över omgivningens takåsar och bort mot grönska. Sydväst-läget ger sol långa dagar.
  Parkering
  Föreningen har garage- och parkeringsplatser samt carports. Nuvarande ägares garageplats kan övertas direkt, garaget nås direkt via hissen. Garageplats kan hyras för 250 kr/mån.
 • Övrigt
  Uppgifter om lägenheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt kontrollerad med föreningen. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.
 • Närområde
  Allmänt om området
  Stationsgatan 21A har ett centralt läge och även närhet till skogsområden och öppna landskap. Nära till skolor, förskolor, parker, lekplatser, fotbollsplaner och motionsspår. Promenadavstånd till Märsta Station och restauranger, livsmedelsbutik och närservice. Det är även promenadavstånd till Märsta Centrum med ett större utbud av restauranger, shopping, livsmedelsbutiker och närservice samt vårdcentraler, gym, systembolag, caféer. Sätuna Torg vid märsta Station genomgår nu en ombyggnation och här planerasa ett nytt torg med nya affärsverksamheter och en helt ny knytpunkt i kommunen. Förskola/Skola I närheten finns förskolor och skolor. Förskolan Sätuna ligger på Södergatan. Förskolan Smedjan på Tallstigen. På Dragonvägen finns förskolan Kanonkullen som är en fristående förskola. Skutan och Norrbackaskolan ligger på Odensalavägen och Lyan (öppet dygnet runt) ligger på Ekorrevägen. Det finns två skolor i närheten: Sätunaskolan årskurs F-6. Norrbackaskolan årskurs F-6 Arlandagymnasiet nås via buss från Märsta Station.
  Kommunikation
  Längs Stationsgatan går bussar mot Märsta Station och Sigtuna. Från Märsta Station går bussar till Sigtuna och Arlanda. Från Märsta Station tar du dig till Stockholm på ca 20 minuter med SJ eller till Uppsala på samma tid. Det går även pendeltåg till Stockholm och Uppsala. Arlanda når du från Märsta Station på ca 16 min med buss eller ca 25 min med tåg.
 • Dokument & Länkar
 • Planritning
  Planlösning
 • Karta
Utgångspris
2 395 000 KR

Visningar

Söndag 2/10 kl 11:30 - 12:00
Välkommen! Anmäl dig gärna till visningen

Visningsanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Visningsanmälan

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Ansvarig mäklare

Intresserad av detta objekt?

Anmäl Intresse

Bilder

Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Kök
Kök
Balkong
Balkong
Balkong
Hall
Badrum
Sovrum 1
Sovrum 2
Sovrum 3
WC
Balkong
Planlösning

Karta


 • AFI Fastighetsmäklare
 • Stationsgatan 3C nb, 195 47 Märsta
 • 08 - 591 275 45
 • info@afi.se

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!