Fastighetsmäklare i Sigtuna Kommun sedan 1993

Södergatan 9B

Märsta
Gaveltrea i bekvämt läge på entréplan på populära Södergatan, nuvarande ägares garageplats kan tas över direkt! Lägenheten har dessutom en sällsynt uteplats som rymmer större möblering. Mycket stabil brf där avgiftssänkning nyligen har genomförts och där det mesta ingår i månadsavgiften. Hissen tar dig bekvämt till garaget och i samma hus finns tvättstuga. Rymligt trea med två stora sovrum som är enkla att inreda, där det ena har en egen klädkammare. Kök och vardagsrum i trevlig social planlösning där uteplatsen nås från vardagsrummet. Lägenheten har fönster i två väderstreck vilket ger extra rymd och ljus. Rymlig hall med förråd. Cykel- och barnvagnsförråd finns i huset. På Södergatan finns flera gratisparkeringar längs gatan. Från Södergatan är endast en kort promenad till Märsta Station varifrån tågen tar dig till Stockholm och Uppsala på ca 25 min. Från stationen går även buss till Arlanda på ca 15 min och till Sigtuna. Det är även gångavstånd till Märsta Centrum och längs Södergatan finns vårdcentral, närlivs, restauranger och närservice. Nära till skolor och förskolor. Just nu pågår upprustning av Sätuna Torg och här kommer ett nytt torg och central knutpunkt finnas i framtiden.

Fakta

Typ
Bostadsrätt
Rum
3 ROK
Boarea
75 KVM
Lgh nummer
A201
Våning
1 av 5
Hiss
Ja
Avgift
5 952 KR
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv, telefon och bredband.
Adress
Södergatan 9B
Postnummer
19534
Ort
Märsta
Område
Centrala Märsta
Kommun
Sigtuna
 • Interiör
  Antal rum
  3 ROK
  Boarea
  75 KVM
  Hall
  Rymlig hall med plats för hatthylla, klädhängare, skoställ och övriga möbler som byrå eller garderob. Här finns även ett stort förråd som ger bra förvaringsyta. Ljusa väggar och ljus matta på golvet.
  Kök
  Stort kök med matplats för 4 - 6 personer. Halvöppen planlösning mot vardagsrummet vilket ger en trevlig social yta. Köksluckor har bytts ut och köket går i vitt med vitt kakel ovan köksbänk. Gott om förvaringsyta i flera skåp och bra arbetsyta på lång köksbänk. Diskmaskin i rostfritt, ugn med spishäll, fläkt samt kyl och frys i fullhöjd. Ljus matta på golvet och vitmålade väggar.
  Vardagsrum
  Rymligt vardagsrum som rymmer både TV-hörna, extra matbord och övriga möbler. Vardagsrummet har fönster i två väderstreck vilket ger extra ljus och rymd till hela lägenheten. Ingångar från både hall och kök. Trevlig social yta med halvöppen planlösning mot kök och utgång till den stora uteplatsen. Ekparkett på golvet och ljusa tapeter på väggarna.
  Sovrum 1
  Rymligt sovrum som är enkelt att möblera. Sovrummet rymmer dubbelsäng, nattduksbord och övriga möbler som skrivbord, hyllor eller garderober/byråer. Här finns en klädkammare som ger bra förvaringsmöjligheter. Sovrummet har även fönster i två väderstreck vilket ger extra ljus och rymd. Tapeter i grått på väggarna och ljus plastmatta på golvet.
  Sovrum 2
  Även detta sovrum är enkelt att möblera. Här finns garderob. Tapeter i grå nyans med ljus plastmatta på golvet. Från sovrummet når man en rymlig klädkammare.
  Badrum
  Badrum med badkar. Handdukstork, handfat med skåp under samt badrumsskåp med inbyggd belysning och spegelluckor. Vitt kakel vid dusch och handfat, vitmålade väggar och ljus våtrumsmatta.
 • Byggnad
  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  1991-1993
  Fönster
  3-glas
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Ventilation
  FTX
  Energideklarerades
  2018-11-20
  Energideklaration
  Utförd
  Energiprestanda
  117 kWh/m² (Atemp) och år
 • Förening
  Namn
  Brf Södergatan
  Allmänt om föreningen
  Bostadsrättsförening Södergatan omfattar 225 bostäder med varierande antal rum och storlekar på adresserna Södergatan 9-38. Bostäderna finns i fem- till sexvånings punkthus och länkhus med tre våningar, alla med hiss. Några bostäder har balkongterrass nära marken, andra har takterrass. Flera bostäder har två balkonger. Det finns tolv etagelägenheter i två våningar. Föreningen har även 14 st lokaler som hyrs ut till olika verksamheter och företag. Till vissa lägenheter finns ett lägenhetsförråd alternativt förråd i entré- eller garageplan. Föreningen har cirka 40 stycken extra förråd för uthyrning. Till dessa förråd tillämpas ett kösystem. Cykel- och barnvagnsrum finns i entréplanen i portarna 11A, 16B, 17A, 28, 30 och 38. Sopor och avfallshantering: se föreningens hemsida: www.brfsodergatan.se Tvättstugorna finns i 9B, 13B, 15B, 16B,17B, 26, 32 och 38. I föreningen finns det gemensamma lokaler du kan låna för kortare tid. På Södergatan 15B finns en föreningslokal med matplats och porslin för ca. 18 personer. Där finns även möjlighet att värma mat. I samma hus finns även ett hobbyrum som du kan låna gratis där du kan slöjda eller laga saker. Föreningen har en mycket informativ hemsida besök: www.brfsodergatan.se. Där finns även årsredovisning, stadgar och den senaste informationen. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Mediator Sjukhusvägen 3, 750 03 Uppsala 018-131450, fax 018-692320
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  För Tv, bredband och telefon har föreningen ett fördelaktigt gruppavtal för föreningens medlemmar, 206 kr/mån. (Denna kostnad är inräknad i månadsavgiften). TV:ComHem 18 kanaler Bredband: ComHem 100Mbit Telefoni: ComHem
  Parkering
  Parkeringsplatser i varmgarage finns på adresserna 13A, 17B, 18B och 32 och hyrs ut av Mediator. Bilparkering (varmgarage, 213 platser) 600:-/mån. Motorcykelparkering (varmgarage) 200:-/mån. Kontakta ordförande för att välja ledig plats. I varje parkeringsgarage finns en gästparkering. Denna bokar du via ordföranden, där får du även låna nyckelbricka för tillträde till garageplan.
  Ekonomi
  Föreningen har gjort en avgiftssänkning 2021 med 5%. Under 2020 amorterade föreningen 7 000 000 kr på ett av sina lån. Den tidigare räntan på 1,64% sänktes även till 0,69 vilket föreningen beräknar är en besparing på ca 1 958 000 kr på fem år. Under 2018 amorterade föreningen lån om ca 10 000 000 kr, och de sänkte även avgifterna vid årsskiftet 2018/19. Månadsavgifterna hade tidigare varit oförändrade sedan 2005, och man har nu lägre avgifter än man hade då, och nu ingår även bredband och TV. Samtidigt har föreningen stora kapital i sin kassa och går med ett starkt positivt resultat.
  Överlåtelseavgift
  1 190 KR
  Pantsättningsavgift
  476 KR
  Juridisk person
  Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Avgift
  5 952 KR I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv, telefon och bredband.
  Andel i föreningen
  0,4462%
  Total Driftskostnad
  7 100 kr/år
  El: 5 300 KR
  Försäkring: 1 800 KR
  Beräknat antal pers
  3
  Kommentar
  Driftskostnader är individuella och påverkas av den boendes förbrukning och vilka avtal som finns med el- och försäkringsbolag.
 • Övriga Byggnader/Utrymmen
  Garaget nås bekvämt via hissen i huset. Nuvarande ägares garageplats kan övertas direkt! Tvättstugan finns bekvämt i samma port. Cykel- och barnvagnsförråd finns. Grovsoprum finns i nr 16.
 • Uteplats & parkering
  Lägenheten har en stor uteplats som nås från vardagsrummet, vilket är en sällsynt tillgång på Södergatan. Uteplatsen rymmer större möblering och är större än husets balkonger. Här finns även planeringar för odling och växter. Uteplatsen om ges av vitmålade spaljéer och har en grind.
  Parkering
  Nuvarande ägares garageplats kan övertas direkt! Från trapphuset och hissen nås garaget. Föreningen har platser i varmgarage för 600 kr/mån. På Södergatan finns flera gratisparkeringar längs gatan.
 • Övrigt
  Uppgifter om lägenheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt kontrollerad med föreningen. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning. Fn kan inte årsavgiftsandelstal erhållas.
 • Närområde
  Allmänt om området
  Centrala Märsta omges av fina bostadsområden som tillsammans med parkområden och närheten till det mesta skapar en trivsam miljö. Längs Södergatan finns restauranger, närlivs, frisör och vårdcentral. Från Södergatan har du promenadavstånd till både Märsta Station och Märsta Centrum samt direkt närhet till trevliga promenadstråk genom parker och ut mot både skogsmiljö och öppna landskap. Närliggande Sätuna Torg erbjuder livsmedelsbutik, vårdcentral, restauranger, caféer. I Märsta Centrum finns ett större utbud av närservice, livsmedelsbutiker, gym, apotek, systembolag, restauranger och shopping.
  Kommunikation
  Från Södergatan når du snabbt och enkelt Märsta Station. Bussar går längs Södergatan. På stationen sammanstrålar bussarna för att sedan gå ut i Märsta, till Sigtuna och till Arlanda. Snabbtåg (SJ) går till Stockholm och Uppsala på ca 20 min vardera. Även pendeltåg går till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Arlanda når du från Märsta Station på ca 16 min med buss.
 • Dokument & Länkar
 • Planritning
  Planlösning
 • Karta
Utgångspris
1 595 000 KR

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Ansvarig mäklare

Intresserad av detta objekt?

Anmäl Intresse

Bilder

Uteplats
Uteplats
Uteplats
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Kök
Kök
Kök
Kök
Sovrum 1
Hall
Hall
Badrum
Uteplats
Uteplats
Planlösning

Karta


 • AFI Fastighetsmäklare
 • Stationsgatan 3C nb, 195 47 Märsta
 • 08 - 591 275 45
 • info@afi.se

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!