Fastighetsmäklare i Sigtuna Kommun sedan 1993

Södergatan 5C

MÄRSTA
Trivsam tvåa i lugnt och centralt läge. Här bor du med naturen som granne och samtidigt promenadavstånd till både Märsta Centrum och Märsta Station! Modernt och stambytt badrum från 2015. Trivsamt kök som uppgraderats under 2016-17. Ljus planlösning med fönster i två väderstreck med fina och ljusa ytskikt som målade väggar och fiskbensparkett i vardagsrummet. Lägenheten disponerar ett stort sovrum och vardagsrum som är enkla att möblera. Balkongen nås från vardagsrummet och har fint läge mot innergård. Bekvämt i samma hus finns tvättstuga och källarförråd. Det finns även en gemensam uteplats att nyttja. Här bor du i en förening som nyligen genomfört flera bra renoveringar som installation av bergvärme, stambytt badrum, renoverat fasad och balkonger samt bytt till säkerhetsdörrar för lägenheterna. På Södergatan har du ett av Märstas bästa lägen. Här bor du lugnt med skogsparti som granne, och bara en kort promenad till både Märsta Centrum och Märsta Station, varifrån tågen tar dig till Stockholm och Uppsala på ca 25 min vardera och buss till Arlanda och Sigtuna ca 15 min.

Fakta

Typ
Bostadsrätt
Rum
2 ROK
Boarea
60 KVM
Lgh nummer
C18
Våning
2 av 3
Avgift
4 397 KR
inkl värme, vatten, grundutbud Com Hem för kabel-tv
Adress
Södergatan 5C
Postnummer
19534
Ort
MÄRSTA
Område
Centrala Märsta
Kommun
Sigtuna
 • Interiör
  Antal rum
  2 ROK
  Boarea
  60 KVM
  Hall
  Trevlig och praktisk hall med stort förvaringsutrymme bakom skjutdörrar i vitt glas. I hallen ryms även hatthylla, skoställ och övriga möbler som side board eller byrå. Ljust trälaminat på golvet och vitmålade väggar.
  Kök
  Modernt och uppgraderat kök som går i vitt med snyggt stänkskydd ovan köksbänken. Lång köksbänk med bra arbetsyta och det finns flera skåp för förvaring samt vitrinskåp. Här finns även matplats för ca 4 personer. Diskmaskin, bred diskho, spishäll, kyl/frys och inbyggd ugn och micro.
  Vardagsrum
  Stort vardagsrum med plats för det mesta. Här ryms enkelt tv-hörna och en extra matplats eller t.ex. kontorshörna. Vacker fiskbensparkett på golvet och vitmålade väggar. Utgång till balkongen som ligger skyddat mot innergård och i västläge.
  Sovrum
  Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng, nattduksbord och övriga möbler. Här finns även en inbyggd garderob med vita dörrar som ger bra förvaring. Trälaminat på golvet och vitmålade väggar.
  Badrum
  Helkaklat och stambytt badrum från 2015 i stilrent utförande. Här finns även ett fönster som ger extra ljus och vädringsmöjlighet. Dusch bakom vikbar duschdörr i glas, handfatskommod med tillhörande förvaring och WC.
 • Byggnad
  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  1955-56
  Uppvärmning
  Fjärrvärme och bergvärme
  Energideklarerades
  2015-02-02
  Energideklaration
  Utförd
  Energiprestanda
  64 kWh/m² (Atemp) och år
  Övrigt
  Det finns en gemensam uteplats för de boende Föreningen har även en fin innergård. 2015 - Badrum 2016-18 - Kök 2015 - Ny säkerhetsdörr
 • Förening
  Namn
  Brf Märstahöjden
  Allmänt om föreningen
  Föreningen består av 98 lägenheter och 10 lokaler med hyresrätt (6 st med verksamhet och 4 förråd) i flerbostadshus. Brf Märstahöjden registrerades 2014-10-15 och är en äkta bostadsrättsförening. Tomtytan är 10 708 kvm och innehas med äganderätt. Byggnadens totalyta är 7012 kvm, varav 5822 kvm utgör lägenhetsyta och 602 kvm utgör lokalyta. Husen värms upp med fjärrvärme och har även bergvärme som hjälper till. Lägenheterna har vattenburna radiatorer. Tvättstuga och cykelförråd finns i källarplanen.
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Grundutbud för kabel-TV ingår i månadsavgiften. Bredband. Leverantör: ComHem
  Parkering
  Det finns 11 garageplatser. Det finns 49 parkeringsplatser varav två är gästplatser. Till garage och parkering är det separat kö. Garageplats kostar 700 - 900 kr/mån beroende på storlek Parkeringsplats kostar 300 kr/mån
  Renoveringar
  ca 2000: Yttertak. 2015-2016: Stambyte och nya badrum 2015-2016: Renovering av fasad, fönster och balkonger 2015-2016: Nya säkerhetsdörrar till lägenheterna 2014: OVK, godkänd. 2008: Bergvärme 2020: Planering av upprustning av tvättstugor 2022: Bytt till fjärrvärme 2022: Isolerat vinden på Skolgatan 6 Föreningen planerar ett fönsterbyte och inväntar offert för detta. Detta för att få ner utgifter för uppvärmning. Eventuellt byggs sopsortering ut 2024. Planerar att byta till LED-belysning i tvättstugor och källargångar. Ser över trädfällning. (kontrollerat 2023-04-11)
  Ekonomi
  Inga avgiftshöjningar är planerade i dagsläget (kontrollerat 2023-04-11)
  Överlåtelseavgift
  1 313 KR
  Pantsättningsavgift
  525 KR
  Juridisk person
  Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Avgift
  4 397 KR inkl värme, vatten, grundutbud Com Hem för kabel-tv
  Andel i föreningen
  0,88566%
  Andel av årsavgift
  0,8856%
  Kommentar till årsavgiftsandelstal
  Årsavgiftsandelstalet är beräknat utifrån den ekonomiska planen
  Bostadsrättens indirekta skuldsättning
  796 738 KR
  Kommentar till nettoskuldsättningen
  Årsavgiftsandelstalet är beräknat utifrån den ekonomiska planen
  Total Driftskostnad
  4 800 kr/år
  El: 3 300 KR
  Försäkring: 1 500 KR
  Beräknat antal pers
  1
  Kommentar
  Driftskostnader är individuella och påverkas av den boendes förbrukning och vilka avtal som finns med el- och försäkringsbolag.
 • Övriga Byggnader/Utrymmen
  Till lägenheten hör ett förråd. I källarplanet finns även en av föreningens tvättstugor. Föreningen har även cykelrum.
 • Balkong & parkering
  Balkong mot innergårdens grönska som nås från vardagsrummet.
  Parkering
  Det finns gatuparkering längs närliggande Södergatan. Föreningen har 11 garageplatser och 49 parkeringsplatser varav två är gästplatser. Till garage och parkering är det separat kö. Garageplats hyrs för 700-900 kr/mån. Parkeringsplats hyrs för 300 kr/mån
 • Övrigt
  Uppgifter om lägenheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt kontrollerad med föreningen. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.
 • Närområde
  Allmänt om området
  Från Skolgatan har du promenadavstånd till både Märsta Centrum och Märsta Station. Centrala Märsta omges av fina bostadsområden som tillsammans med parkområden och närheten till det mesta skapar en trivsam miljö. Här når du snabbt livsmedelsbutiker, vårdcentraler, gym, systembolag, restauranger, caféer, mindre shopping och både för- och grundskolor. Centrala Märsta omges av fina bostadsområden som tillsammans med parkområden och närheten till det mesta skapar en trivsam miljö. Längs Södergatan finns restauranger, närlivs, frisör och vårdcentral. Från Skolgatan har du promenadavstånd till både Märsta Station och Märsta Centrum samt direkt närhet till trevliga promenadstråk genom parker och ut mot både skogsmiljö och öppna landskap. Närliggande Sätuna Torg är under pågående renovering och här är ett nytt torg planerat vilket kommer bli en helt ny knutpunkt i centrala Märsta med nya affärslokaler. I Märsta Centrum finns ett större utbud av närservice, livsmedelsbutiker, gym, apotek, systembolag, restauranger och shopping.
  Kommunikation
  Från Skolgatan når du snabbt och enkelt Märsta Station där bussarna sammanstrålar för att sedan gå ut i Märsta, till Sigtuna och till Arlanda. Snabbtåg (SJ) går till Stockholm och Uppsala på ca 20 min vardera. Även pendeltåg går till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Arlanda når du från Märsta Station på ca 16 min med buss.
 • Dokument & Länkar
 • Planritning
  Planlösning
 • Karta
Utgångspris
1 495 000 KR

Budgivning

Budgivning pågår

Visningar

Söndag 11/6 kl 13:00 - 13:30
Öppen visning, välkommen!

Visningsanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Visningsanmälan

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Ansvarig mäklare

Intresserad av detta objekt?

Anmäl Intresse

Bilder

Kök
Kök
Kök
Kök
Kök
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Hall
Badrum
Sovrum
Sovrum
Balkong
Balkong
Balkong
Planlösning

Karta


 • AFI Fastighetsmäklare
 • Stationsgatan 3C nb, 195 47 Märsta
 • 08 - 591 275 45
 • info@afi.se

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!