Fastighetsmäklare i Sigtuna Kommun sedan 1993

Södergatan 32

MÄRSTA
Välkommen till denna 4:a och möjliga 5:a på centrala och populära Södergatan. Här har du ett av föreningens bästa läge med mycket kort promenadavstånd till Märsta Station, och vad som kommer bli nya Sätuna Torg. På de ca 114,7 kvm erbjuds en stor och rymlig lägenhet med två balkonger. Här finns även tre bra sovrum, som kan bli 4 tack vare att ena sovrummet har fönster i två väderstreck. Tvättstuga, cykel- och barnvagnsförråd finns i huset. På Södergatan finns flera gratisparkeringar längs gatan och föreningen har flera garage med lediga platser. Under året (2023) påbörjas även installation av totalt 40 st laddplatser för elbil i fröeningens garage. Mycket stabil brf där det mesta ingår i månadsavgiften. Från Södergatan är endast en kort promenad till Märsta Station varifrån tågen tar dig till Stockholm och Uppsala på ca 25 min. Från stationen går även buss till Arlanda på ca 15 min och till Sigtuna. Det är även gångavstånd till Märsta Centrum och längs Södergatan finns vårdcentral, närlivs, restauranger och närservice. Nära till skolor och förskolor. Just nu pågår upprustning av Sätuna Torg och här kommer ett nytt torg och central knutpunkt finnas i framtiden.

Fakta

Typ
Bostadsrätt
Rum
4 ROK
Boarea
114.7 KVM
Våning
2 av 4
Hiss
Ja
Avgift
7 435 KR
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv, telefon och bredband.
Adress
Södergatan 32
Postnummer
19547
Ort
MÄRSTA
Område
Centrala Märsta
Kommun
Sigtuna
 • Interiör
  Antal rum
  4 ROK
  Boarea
  114.7 KVM
  Hall
  Luftig hall där lägenhetens skick presenterar sig direkt. Här märks de stora och ljusa ytorna av direkt. I hallen ryms hatthylla, skoställ och övriga möbler. Ljust trälaminat på golvet och väggar målade i grå ton.
  Vardagsrum
  Lägenhetens planering ger en mycket trevlig social och öppen yta. Här ryms större sällskap av familj, släkt och vänner. Ljusinsläpp från flera fönster och rymliga ytor att möblera på. Detta ger även möjlighet till större svängrum i köket, en köksö och större matbord. Från vardagsrummet nås även en av de två balkongerna. Ljus trälaminat på golvet och väggar målade i en grå ton.
  Kök
  Trivsamt kök med goda förvaringsmöjligheter och gott om svängrum. Bra arbetsyta på läng köksbänk, och här ryms även en köks eller matbord. Maskinparken består av kyl och frys i rostfritt och i fullhöjd. Diskmaskin, ugn med spishäll samt fläktkåpa. Vitt liggande kakel hela vägen upp till tak ovan köksbänken och det finns även ett vitrinskåp. Ljus trälaminat på golvet och väggar målade i en grå ton.
  Sovrum 1
  Lägenhetens master bedroom med stora ytor och förvaringsmöjligheter. Här ryms det mesta som dubbelsäng, nattduksbord och övriga möbler. Stilrent inrett med ekparkettgolv och målade väggar med snygg panel med hyllplan längs ena väggen. 4 garderober och ett förråd som idag används som kontor.
  WC
  Stilrent inrett badrum med marockanskt klinkergolv och vitt liggande facetterat kakel på väggarna, tillsammans med målande väggar. Belysning ovanför stor spegel och en handdukshängare under. Handfatskommod med stenskiva och tillhörande förvaring.
  Badrum
  Även badrummet är stilrent inrett och har hög funktion med badkar och tvättmaskin! Snyggt inrett med handfat, spegel med belysning samt modernt badkar och duschblandare med takdusch. Tvättmaskin med skåp för förvaring ocan och uppvärmd handdukstork. Förberett för torktumlare. Matta i träimitation på golvet och matchande våtrumstapeter.
  Sovrum 2
  Även sovrum 2 är rymligt och här ryms det mesta. Väggar målade i en grå ton tillsammans med trälaminat på golvet.
  Sovrum 3
  Även detta sovrum är rymligt och med målade väggar i grå ton samt ekparkett på golvet. Tack vare gavelläget ges här ett extra fönster och möjlighet att göra om lägenheten till en 5:a.
  Inre hall
  Lägenhetens stora ytor ger även rum för denna inre hall med utgång till balkong nr 2. Detta utrymme kan förslagsvis användas som kontor eller allrum eller bibliotek. Trälaminat på golvet och väggar målade i en grå ton.
 • Byggnad
  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  1991-1993
  Fönster
  3-glas
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Ventilation
  FTX
  Energideklarerades
  2018-11-20
  Energideklaration
  Utförd
  Energiprestanda
  117 kWh/m² (Atemp) och år
 • Förening
  Namn
  Brf Södergatan
  Allmänt om föreningen
  Bostadsrättsförening Södergatan omfattar 225 bostäder med varierande antal rum och storlekar på adresserna Södergatan 9-38. Bostäderna finns i fem- till sexvånings punkthus och länkhus med tre våningar, alla med hiss. Några bostäder har balkongterrass nära marken, andra har takterrass. Flera bostäder har två balkonger. Det finns tolv etagelägenheter i två våningar. Föreningen har även 14 st lokaler som hyrs ut till olika verksamheter och företag. På föreningens gårdar finns tre lekplatser och grillplatser med bord och bänkar. Till vissa lägenheter finns ett lägenhetsförråd alternativt förråd i entré- eller garageplan. Föreningen har cirka 40 stycken extra förråd för uthyrning. Till dessa förråd tillämpas ett kösystem. Cykel- och barnvagnsrum finns i entréplanen i portarna 11A, 16B, 17A, 28, 30 och 38. Sopor och avfallshantering: se föreningens hemsida: www.brfsodergatan.se Matavfall och övriga hushållssopor sorteras i soprummen utanför porten. Detta gäller Södergatan 9A till och med Södergatan 32. Södergatan 34 och 36 använder soprum i 36 på garageplan minus två. Elektronik, glas och tidningar kan läggas i källsorteringsrum på 13A och 18B. Södergatan 38 använder soprum i 38 på garageplan minus två. Tvättstugorna finns i 9B, 13B, 15B, 16B,17B, 26, 32 och 38. Snabbtvättstuga I varje huskropp finns en snabbtvättstuga med en tvättmaskin och en torktumlare av mindre modell. Snabbtvättstugan kan ej bokas, först till kvarn gäller. Grovtvättstuga I varje huskropp, med undantag för 9B, finns en grovtvättstuga med stort torkrum. Här kan du tvätta mattor och filtar. Bokningscylinder används för bokning. De boende i 9A till 17B använder grovtvätten i 15B. I föreningen finns det gemensamma lokaler du kan låna för kortare tid. På Södergatan 15B finns en föreningslokal med matplats och porslin för ca. 18 personer. Där finns även möjlighet att värma mat. I samma hus finns även ett hobbyrum som du kan låna gratis där du kan slöjda eller laga saker. Föreningen har en mycket informativ hemsida besök: www.brfsodergatan.se. Där finns även årsredovisning, stadgar och den senaste informationen. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Mediator Sjukhusvägen 3, 750 03 Uppsala 018-131450, fax 018-692320
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  För Tv, bredband och telefon har föreningen ett fördelaktigt gruppavtal med Tele2 för föreningens medlemmar, 202 kr/mån. (Denna kostnad är inräknad i månadsavgiften).
  Parkering
  Parkeringsplatser i varmgarage finns på adresserna 13A, 17B, 18B och 32 och hyrs ut av Mediator. I dagsläget finns lediga platser i alla garage (kontrollerat 2023-08-31). Bilparkering (varmgarage, 213 platser) 600:-/mån. Motorcykelparkering (varmgarage) 200:-/mån. Kontakta ordförande för att välja ledig plats. I varje parkeringsgarage finns en gästparkering. Denna bokar du via ordföranden, där får du även låna nyckelbricka för tillträde till garageplan. Föreningen påbörjar under 2023 installation av laddplatser för elbil. Arbetet planeras att vara klart under november/december 2023. Det kommer installeras 10 laddplatser i varje huskropp, totalt 40 st. Föreningen har option på ytterligare 5 st i varje huskropp, dvs totalt 20 st om efterfrågan är stor från medlemmarna (kontrollerat 2023-08-31). Det är tillåtet att använda sin p-plats som däckförvaring genom att sätta upp däcken på väggen framför bilen.
  Renoveringar
  2022 - Fläktbyte garageventilation Balkongtvätt Installation vägbommar Nya tvättmaskiner Ny grill till gård A Planerade renoveringar: 2023: OVK i låghusen OVK i höghusen planeras till 2024. Underhållsspolning i föreningens avlopp. Grovstädning och målning i trapphusen. Uppdatera reglerutrustningarna för fjärrvärmen till modernare och driftssäkrare utrustningar.
  Ekonomi
  I dagsläget finns inga beslutade avgiftshöjningar. Under hösten gås budgeten igenom. Bedömningen är att en mindre höjning på ca 3% kommer ske, men inget är beslutat (kontrollerat 2023-08-31). Den 1:a januari 2023 höjdes månadsavgifterna med 1%. Under 2021 genomförde föreningen en avgiftssänkning med 5%. Under 2020 amorterade föreningen 7 000 000 kr på ett av sina lån. Den tidigare räntan på 1,64% sänktes även till 0,69 vilket föreningen beräknar är en besparing på ca 1 958 000 kr på fem år. Under 2018 amorterade föreningen lån om ca 10 000 000 kr, och de sänkte även avgifterna vid årsskiftet 2018/19. Månadsavgifterna hade tidigare varit oförändrade sedan 2005, och man har nu lägre avgifter än man hade då, och nu ingår även bredband och TV. Samtidigt har föreningen stora kapital i sin kassa och går med ett starkt positivt resultat.
  Överlåtelseavgift
  1 313 KR
  Pantsättningsavgift
  525 KR
  Juridisk person
  Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Avgift
  7 435 KR I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv, telefon och bredband.
  Andel i föreningen
  0,5459%
  Andel av årsavgift
  0,54%
  Kommentar till årsavgiftsandelstal
  Årsavgiftsandelstal beräknat utifrån föreningens ekonomiska plan
  Bostadsrättens indirekta skuldsättning
  826 034 KR
  Kommentar till nettoskuldsättningen
  Årsavgiftsandelstal beräknat utifrån föreningens ekonomiska plan
  Total Driftskostnad
  10 350 kr/år
  El: 8 250 KR
  Försäkring: 2 100 KR
  Beräknat antal pers
  5
  Kommentar
  Driftskostnader är individuella och baseras bl.a. på den boendes förbrukning samt vilket avtal som finns med el- och försäkringsbolag.
 • Övriga Byggnader/Utrymmen
  Tvättstugan ligger i samma hus i markplan. Hissen går direkt till garaget. Lediga garageplatser finns. Cykel- och barnvagnsförråd finns i samma huskropp. Grovsoprum finns i nr 16. Det finns extra förråd att hyra i föreningen, separat kö tillämpas.
 • Balkong & parkering
  Lägenheten har två stora balkonger! Den ena med fin utsikt över föreningens gård. Den andra i ett soligt sydväst-läge med fin utsikt tack vare det höga läget uppe på Södergatan. Båda balkongerna rymmer flera sittgrupper och växter, den ena nås från vardagsrummet och den andra från den inre hallen.
  Parkering
  Föreningen har platser i varmgarage för 600 kr/mån, lediga platser finns! På Södergatan finns flera gratisparkeringar längs gatan. Under året (2023) påbörjas installation av 40 st laddplatser för elbil i föreningens garage.
 • Övrigt
  Uppgifter om lägenheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt kontrollerad med föreningen. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.
 • Närområde
  Allmänt om området
  Centrala Märsta omges av fina bostadsområden som tillsammans med parkområden och närheten till det mesta skapar en trivsam miljö. Längs Södergatan finns restauranger, närlivs, frisör och vårdcentral. Från Södergatan har du promenadavstånd till både Märsta Station och Märsta Centrum samt direkt närhet till trevliga promenadstråk genom parker och ut mot både skogsmiljö och öppna landskap. Närliggande Sätuna Torg genomgår just nu en totalrenovering där ett nytt torg planeras med nya affärslokaler och verksamheter. I Märsta Centrum finns ett större utbud av närservice, livsmedelsbutiker, gym, apotek, systembolag, restauranger och shopping.
  Kommunikation
  Från Södergatan når du snabbt och enkelt Märsta Station. Bussar går längs Södergatan. På stationen sammanstrålar bussarna för att sedan gå ut i Märsta, till Sigtuna och till Arlanda. Snabbtåg (SJ) går till Stockholm och Uppsala på ca 20 min vardera. Även pendeltåg går till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Arlanda når du från Märsta Station på ca 16 min med buss.
 • Dokument & Länkar
 • Planritning
  Planlösning
  Alternativ planlösning
 • Karta
Utgångspris
2 195 000 KR

Visningar

Söndag 8/10 kl 13:45 - 14:15
Öppen visning, välkommen!

Visningsanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Visningsanmälan

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Ansvarig mäklare

Intresserad av detta objekt?

Anmäl Intresse

Bilder

Vardagsrum/Kök
Kök
Vardagsrum
Kök
Balkong 1
Balkong 1
Kök
Kök
Kök
Sovrum 1
Sovrum 1
Klädkammare
WC
Badrum
Badrum
Badrum
Sovrum 2
Sovrum 2
Balkong 2
Balkong 2
Balkong 2
Balkong 2
Sovrum 3
Planlösning
Alternativ planlösning

Karta


 • AFI Fastighetsmäklare
 • Stationsgatan 3C nb, 195 47 Märsta
 • 08 - 591 275 45
 • info@afi.se

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!