Fastighetsmäklare i Sigtuna Kommun sedan 1993

Södergatan 15 C

Märsta
Äntligen en helrenoverad tvåa på populära Södergatan, endast 1 tr upp och hiss finns! Garageplats kan övertas direkt! Moderna och stilrena ytskikt går enhetligt i hela lägenheten tillsammans med ett helt nytt kök (2018) och uppgraderat badrum. Mycket trivsam planlösning med stora och lättmöblerbara sovrum och vardagsrum. Hall med stor klädkammare och köket är mycket modernt med utgång till inglasad balkong (2018) i västerläge och fin utsikt över grönska. Med fönster i två väderstreck ges ett härligt ljusflöde i lägenheten. Vitmålade väggar och ett snyggt trälaminatgolv i hela lägenheten. Badrummet har målats om och fått ny inredning. Lägenhetens förråd ligger i entréplan och garaget nås bekvämt via hissen. Tvättstugan nås via porten bredvid, 15B. Från Södergatan är endast en kort promenad till Märsta Station varifrån tågen tar dig till Stockholm och Uppsala på ca 25 min. Från stationen går även buss till Arlanda på ca 15 min och till Sigtuna. Det är även gångavstånd till Märsta Centrum och längs Södergatan finns vårdcentral, närlivs, restauranger och närservice.

Fakta

Typ
Bostadsrätt
Rum
2 ROK
Boarea
63 KVM
Lgh nummer
B311
Våning
2 av 3
Hiss
Ja
Avgift
5 569 KR
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv, telefon, källarförråd och bredband.
Adress
Södergatan 15 C
Postnummer
19547
Ort
Märsta
Område
Centrala Märsta
Kommun
Sigtuna
 • Interiör
  Antal rum
  2 ROK
  Boarea
  63 KVM
  Hall
  Redan i hallen presenterar sig lägenhetens nyrenoverade skick där de ljusa ytskikten går enhetligt i hela lägenheten. Här finns plats för möblering som garderober eller byråer. Hattyhylla och plats för skoställ. En stor klädkammare ger mycket bra förvaringsyta. Klädkammaren är inredd med hyllplan och garderober som ger mer effektiv förvaring. Praktiskt grått laminatgolv vid entrén som övergår till trälaminat på golvet och vitmålade väggar.
  Kök
  Helrenoverat och modernt kök från 2018 med stilrena ytskikt och materialval. Köket går i vitt med speglade luckor och ett vitt kakel ovan köksbänk i matchande laminat som golvet. Komplett maskinpark med integrerad diskmaskin, integrerad kyl/frys, inbyggnadsugn i rostfritt, induktionshäll, fläkt i rostfritt och inbyggd micro i rostfritt. Här finns gott om skåp, lådor och skafferi för förvaring samt bra arbetsyta på lång köksbänk. Bra belysning ovan köksbänk och flera eluttag för maskiner. Plats för matbord för 4-6 personer och från köket nås även den inglasade balkongen med fin utsikt och västerläge. Vitmålade väggar och trälaminat på golvet.
  Vardagsrum
  Stort vardagsrum om ca 20 kvm som är enkelt att inreda. Här ryms TV-hörna samt extra matbord eller kontorshörna. Trivsam planlösning med direktanslutning till köket och balkongen som ger en social yta. Med fönster i två väderstreck tillsammans med köket så ges även ett härligt ljusflöde. Samma fina trälaminatgolv och väggarna är vitmålade.
  Sovrum
  Rymligt sovrum om ca 12 kvm som rymmer dubbelsäng, nattduksbord och möbler som garderober, byråer eller kontorshörna. Vitmålade väggar och trälaminat på golvet.
  Badrum
  Även badrummet är rymligt med hög funktion. Här finns WC, badkar, tvättmaskin, stort badrumsskåp och handdukstork. Handfat med nymonterad spegel med inbyggd belysning. Vitmålade väggar, vitt kakel vid duschdel och ljus våtrumsmatta.
 • Byggnad
  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  1991-1993
  Fönster
  3-glas
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Ventilation
  FTX
  Energideklarerades
  2018-11-20
  Energideklaration
  Utförd
  Energiprestanda
  117 kWh/m² (Atemp) och år
 • Förening
  Namn
  Brf Södergatan
  Allmänt om föreningen
  Bostadsrättsförening Södergatan omfattar 225 bostäder med varierande antal rum och storlekar på adresserna Södergatan 9-38. Bostäderna finns i fem- till sexvånings punkthus och länkhus med tre våningar, alla med hiss. Några bostäder har balkongterrass nära marken, andra har takterrass. Flera bostäder har två balkonger. Det finns tolv etagelägenheter i två våningar. Föreningen har även 14 st lokaler som hyrs ut till olika verksamheter och företag. Till vissa lägenheter finns ett lägenhetsförråd alternativt förråd i entré- eller garageplan. Föreningen har cirka 40 stycken extra förråd för uthyrning. Till dessa förråd tillämpas ett kösystem. Cykel- och barnvagnsrum finns i entréplanen i portarna 11A, 16B, 17A, 28, 30 och 38. Sopor och avfallshantering: se föreningens hemsida: www.brfsodergatan.se Tvättstugorna finns i 9B, 13B, 15B, 16B,17B, 26, 32 och 38. I föreningen finns det gemensamma lokaler du kan låna för kortare tid. På Södergatan 15B finns en föreningslokal med matplats och porslin för ca. 18 personer. Där finns även möjlighet att värma mat. I samma hus finns även ett hobbyrum som du kan låna gratis där du kan slöjda eller laga saker. Föreningen har en mycket informativ hemsida besök: www.brfsodergatan.se. Där finns även årsredovisning, stadgar och den senaste informationen. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Mediator Sjukhusvägen 3, 750 03 Uppsala 018-131450, fax 018-692320
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  Tv, bredband och telefon ingår i månadsavgiften. TV:ComHem 18 kanaler Bredband: ComHem 100Mbit Telefoni: ComHem
  Parkering
  Parkeringsplatser i varmgarage finns på adresserna 13A, 17B, 18B och 32 och hyrs ut av Mediator. Bilparkering (varmgarage, 213 platser) 600:-/mån. Motorcykelparkering (varmgarage) 200:-/mån. Kontakta ordförande för att välja ledig plats. I varje parkeringsgarage finns en gästparkering. Denna bokar du via ordföranden, där får du även låna nyckelbricka för tillträde till garageplan.
  Ekonomi
  Enligt föreningens hemsida finns inga planerade avgiftsförändringar under år 2020. Under 2018 amorterade föreningen lån om ca 10 000 000 kr, och de sänkte även avgifterna vid årsskiftet 2018/19. Månadsavgifterna hade tidigare varit oförändrade sedan 2005, och man har nu lägre avgifter än man hade då, och nu ingår även bredband och TV. Samtidigt har föreningen stora kapital i sin kassa och går med ett starkt positivt resultat.
  Överlåtelseavgift
  1 183 KR
  Pantsättningsavgift
  473 KR
  Juridisk person
  Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Avgift
  5 569 KR I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv, telefon, källarförråd och bredband.
  Andel i föreningen
  0,3991%
  Total Driftskostnad
  7 500 kr/år
  El: 6 000 KR
  Försäkring: 1 500 KR
  Beräknat antal pers
  4
  Kommentar
  Driftskostnader är individuella och baseras på den boendes förbrukning samt vilket avtal som finns med el- och försäkringsbolag.
 • Övriga Byggnader/Utrymmen
  Lägenheten har ett lägenhetsförråd i markplan vid entrén. Nuvarande ägares garageplats kan tas över direkt. Garaget nås bekvämt via hissen i huset. Tvättstugan nås via porten bredvid, 15B. Cykel- och barnvagnsförråd finns. Grovsoprum finns i nr 16.
 • Balkong & parkering
  Inglasad (2018) balkong från som nås från köket. Mycket trivsamt läge mot föreningens innergård med lugn utsikt över grönska. Västerläget ger sol eftermiddag och kväll. Träplattor på golvet och inglasningen skyddar mot väder och vind. Praktiskt skjutbart glas med persienner.
  Parkering
  Från trapphuset och hissen nås garaget. Föreningen har platser i varmgarage för 600 kr/mån. Nuvarande ägares garageplats kan övertas direkt.
 • Övrigt
  Uppgifter om lägenheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt kontrollerad med föreningen. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning. Fn kan inte årsavgiftsandelstal erhållas.
 • Närområde
  Allmänt om området
  Centrala Märsta omges av fina bostadsområden som tillsammans med parkområden och närheten till det mesta skapar en trivsam miljö. Längs Södergatan finns restauranger, närlivs, frisör och vårdcentral. Från Södergatan har du promenadavstånd till både Märsta Station och Märsta Centrum samt direkt närhet till trevliga promenadstråk genom parker och ut mot både skogsmiljö och öppna landskap. Närliggande Sätuna Torg erbjuder livsmedelsbutik, vårdcentral, restauranger, caféer. I Märsta Centrum finns ett större utbud av närservice, livsmedelsbutiker, gym, apotek, systembolag, restauranger och shopping.
  Kommunikation
  Från Södergatan når du snabbt och enkelt Märsta Station. Bussar går längs Södergatan. På stationen sammanstrålar bussarna för att sedan gå ut i Märsta, till Sigtuna och till Arlanda. Snabbtåg (SJ) går till Stockholm och Uppsala på ca 20 min vardera. Även pendeltåg går till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Arlanda når du från Märsta Station på ca 16 min med buss.
 • Dokument & Länkar
 • Planritning
  Planlösning
 • Karta
Utgångspris
1 395 000 KR

Budgivning

# Datum Bud Status
1 Söndag 18/10 kl 12:00 1 395 000 KR Deltar

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Ansvarig mäklare

Intresserad av detta objekt?

Anmäl Intresse

Bilder

Kök
Kök
Kök
Balkong
Balkong
Balkong
Kök
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Sovrum
Hall
Klädkammare
Badrum
Planlösning
Innergård

Karta


 • AFI Fastighetsmäklare
 • Stationsgatan 3C nb, 195 47 Märsta
 • 08 - 591 275 45
 • info@afi.se

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!