Fastighetsmäklare i Sigtuna Kommun sedan 1993

Skolgatan 6A

MÄRSTA
• Stamrenoverat duschrum • Balkong med markis • Säkerhetsdörr RING 070-666 94 66 för annan visningstid ! Välkommen till denna trevliga och ljusa 2:a bekvämt belägen på entréplan med ett fantastiskt läge, endast ett stenkast från Märsta Centrum och Märsta station med närhet till härliga grönområden. Denna bostad om 60 kvm disponeras med en rymlig hall, charmigt kök, stort vardagsrum med utgång till balkong, rymligt sovrum och stambytt duschrum. I samma hus finns två tvättstugor och även lägenhetens källarförråd och cykelförråd med egen utgång till gatan. På föreningens innergård finns trevliga uteplatser och grillplatser. På Skolgatan bor du i ett av Märstas bästa lägen. Här omges du av fina bostadsområden som tillsammans med parkområden och närheten till det mesta skapar en trivsam miljö. Här når du snabbt livsmedelsbutiker, vårdcentraler, gym, systembolag, restauranger, caféer, mindre shopping och både för- och grundskolor. Bara en kort promenad till både Märsta Centrum och Märsta Station, varifrån tågen tar dig till Stockholm och Uppsala på ca 25 min vardera och buss till Arlanda och Sigtuna ca 15 min. Varmt välkommen på visning!

Fakta

Typ
Bostadsrätt
Rum
2 ROK
Boarea
56 KVM
Våning
1 av 3
Avgift
4 216 KR
inkl värme, vatten, grundutbud Com Hem för kabel-tv
Adress
Skolgatan 6A
Postnummer
19534
Ort
MÄRSTA
Område
Centrala Märsta
Kommun
Sigtuna
 • Interiör
  Antal rum
  2 ROK
  Boarea
  56 KVM
  HALL
  Rymlig och möblerbar hall med ljusa väggar. Goda förvaringsmöjligheter via garderob. Från hallen når du bostadens samtliga rum.
  KÖK
  Charmigt kök med goda förvaringsmöjligheter och bra med arbetsyta. Härlig matplats för 4-6 personer. Köket är utrustat med spis, fläkt och kombinerad kyl och frys.
  VARDAGSRUM
  Ljust och rymligt vardagsrum som rymmer både TV-hörna och övriga möbler som extra matbord, kontors hörna eller bokhyllor. Väggarna är tapetserade och på golvet ligger parkett. Från vardagsrummet når du balkongen.
  BALKONG
  Rymlig balkong med markis i härligt solläge.
  SOVRUM
  Rofyllt sovrum med plats för säng, sängbord och annat möblemang om så önskas. Här finns inbyggd garderob f med goda förvaringsmöjligheter. Väggarna är tapetserade och på golvet ligger laminat.
  DUSCHRUM
  Stam renoverat duschrum med vitkaklade kaklade väggar och klinkergolv i grå kulör. Duschrummet är utrustat med vikbar dusch vägg i glas, WC, handfat, spegelskåp och förberett för tvättmaskin.
  ÖVRIGT
  Förråd som tillhör lägenheten finns i källaren.
 • Byggnad
  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  1956
  Fönster
  2-glas
  Uppvärmning
  Fjärrvärme och bergvärme
  Ventilation
  Frånluft
  Energideklarerades
  2015-02-02
  Energideklaration
  Utförd
  Energiprestanda
  64 kWh/m² (Atemp) och år
 • Förening
  Namn
  Brf Märstahöjden
  Allmänt om föreningen
  Föreningen består av 98 lägenheter och 10 lokaler med hyresrätt (6 st med verksamhet och 4 förråd) i flerbostadshus. Brf Märstahöjden registrerades 2014-10-15 och är en äkta bostadsrättsförening. Tomtytan är 10 708 kvm och innehas med äganderätt. Byggnadens totalyta är 7012 kvm, varav 5822 kvm utgör lägenhetsyta och 602 kvm utgör lokalyta. Husen värms upp med fjärrvärme och har även bergvärme som hjälper till. Lägenheterna har vattenburna radiatorer. Tvättstuga och cykelförråd finns i källarplanen.
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Grundutbud för kabel-TV ingår i månadsavgiften. Bredband. Leverantör: ComHem
  Parkering
  Det finns 11 garageplatser. Det finns 49 parkeringsplatser varav två är gästplatser. Till garage och parkering är det separat kö. Garageplats kostar 700 - 900 kr/mån beroende på storlek Parkeringsplats kostar 300 kr/mån
  Renoveringar
  ca 2000: Yttertak. 2015-2016: Stambyte och nya badrum 2015-2016: Renovering av fasad, fönster och balkonger 2015-2016: Nya säkerhetsdörrar till lägenheterna 2014: OVK, godkänd. 2008: Bergvärme 2020: Planering av upprustning av tvättstugor 2022: Bytt till fjärrvärme 2022: Isolerat vinden på Skolgatan 6 Föreningen planerar ett fönsterbyte och inväntar offert för detta. Detta för att få ner utgifter för uppvärmning. Eventuellt byggs sopsortering ut 2024. Planerar att byta till LED-belysning i tvättstugor och källargångar. Ser över trädfällning. (kontrollerat 2023-04-11)
  Ekonomi
  Föreningen planerar att genomföra en höjning av avgifterna med 4% fr.o.m 2024-04-01 (kontrollerat 2024-02-05).
  Överlåtelseavgift
  1 433 KR
  Pantsättningsavgift
  573 KR
  Juridisk person
  Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Avgift
  4 216 KR inkl värme, vatten, grundutbud Com Hem för kabel-tv
  Andel i föreningen
  0,84914%
  Andel av årsavgift
  0,8492%
  Kommentar till årsavgiftsandelstal
  Årsavgiftsandelstalet är beräknat utifrån den ekonomiska planen
  Bostadsrättens indirekta skuldsättning
  752 259 KR
  Kommentar till nettoskuldsättningen
  Årsavgiftsandelstalet är beräknat utifrån den ekonomiska planen
  Total Driftskostnad
  3 443 kr/år
  El: 2 400 KR
  Försäkring: 1 043 KR
  Beräknat antal pers
  1
  Kommentar
  Driftskostnader är individuella och baseras på den boendes förbrukning samt vilket avtal som finns med t.ex. försäkringsbolag.
 • Övriga Byggnader/Utrymmen
  Två tvätstugor finns i källaren. Cykelförråd finns i källaren.
 • Balkong
  Rymlig balkong med markis i härligt solläge.
 • Övrigt
  Uppgifter om lägenheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt kontrollerad med föreningen. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.
 • Närområde
  Allmänt om området
  Centrala Märsta omges av fina bostadsområden som tillsammans med parkområden och närheten till det mesta skapar en trivsam miljö. Här når du snabbt livsmedelsbutiker, vårdcentraler, gym, systembolag, restauranger, caféer, mindre shopping och både för- och grundskolor.
  Kommunikation
  Kommunikationerna är goda och med en promenad på mellan 15 till 5 minuter når man Märsta Station där bussarna sammanstrålar för att sedan gå ut i Märsta, till Sigtuna och till Arlanda. Härifrån tar man sig även via tåg till Stockholm, Uppsala och Arlanda.
 • Dokument & Länkar
 • Karta
Utgångspris
1 395 000 KR

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Ansvarig mäklare

Intresserad av detta objekt?

Anmäl Intresse

Assisterande mäklare


 • AFI Fastighetsmäklare
 • Stationsgatan 3C nb, 195 47 Märsta
 • 08 - 591 275 45
 • info@afi.se

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!