Fastighetsmäklare i Sigtuna Kommun sedan 1993

Skolgatan 1G

Märsta
Låg avgift! Välkommen till populära Skolgatan och ett av Märstas mest centrala lägen med närhet till både Märsta Centrum och Märsta Station! Högt och fint läge med balkong i soligt söderläge och en fin utsikt mot grönska. Trivsam planlösning och genomgående ljusa materialval med nya golv i hall och kök 2020 samt fint ekparkettgolv i vardagsrummet. Här erbjuds ett rymligt kök med matplats för 4 personer och flera möjligheter för ny planlösning och förvaring. Köket har delvis renoveringsbehov och här kan du planera och skapa ett nytt kök precis som du vill ha det. Stort sovrum som rymmer det mesta och ett lättmöblerbart vardagsrum med utgång till balkongen. Hall med säkerhetsdörr och fyra platsbyggda garderober som ger mycket bra förvaringsmöjligheter. Badrummet är stambytt 2005-2006 med klinkergolv och kakel på väggarna. Föreningen har 2019 installerat nya 3-glasfönster och balkongdörrar, nya balkonger, putsat fasaden samt renoverat tak. Här bor du samtidigt i en stabil HSB-förening med låg avgift och som nyligen sålt av flera hyresrätter vilket gett stora intäkter för föreningen. Märsta Station har kommunikationer mot Stockholm, Uppsala, Sigtuna och Arlanda. I området finns livsmedelsbutik, närservice och restauranger. I Märsta Centrum finns shopping, restauranger, caféer och närservice.

Fakta

Typ
Bostadsrätt
Rum
2 ROK
Boarea
55 KVM
Lgh nummer
62
Våning
3 av 3
Avgift
3 008 KR
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv
Adress
Skolgatan 1G
Postnummer
19534
Ort
Märsta
Område
Centrala Märsta
Kommun
Sigtuna
 • Interiör
  Antal rum
  2 ROK
  Boarea
  55 KVM
  Hall
  Entré via säkerhetsdörr. Rymlig hall med 4 platsbyggda garderober med överskåp som ger mycket goda förvaringsytor. I hallen finns gott om svängrum och plats för klädhängare, skoställ och övriga möbler. Nytt trälaminatgolv 2020 och vitmålade väggar.
  Vardagsrum
  Vardagsrum som är enkelt att möblera och med utgång till balkongen. Lägenheten har ett högt och insynsskyddat läge med fin utsikt och gott ljusinsläpp. De nya fönsterpartierna och balkongdörren är praktiska och med hög standard. Vardagsrummet erbjuder flera möbleringsmöjligheter och rymmer TV-hörna, extra matbord och kontorshörna. Balkongen har ett soligt söderläge med sol långa dagar. Vitmålade väggar och ekparkett på golvet.
  Kök
  Ljust originalkök som går i vitt med matplats för 4 personer med nytt trälaminatgolv 202 och vitmålade väggar samt ljusa tapeter. Ta chansen att planera och skapa ditt egna drömkök precis som du vill ha det! Välj dina egna materialval och planlösning. Här finns utrymme för det mesta i form av maskiner och skåp, och det finns även en matplats. Idag finns ugn med spis samt kyl och frys. Vita skåpluckor och vitt kakel ovan köksbänken.
  Sovrum
  Även sovrummet är rymligt och erbjuder flera möbleringsmöjligheter för dubbelsäng, nattduksbord, garderober eller byråer samt kontorshörna. Vitmålade väggar och trägolv.
  Badrum
  Helkaklat och stambytt badrum 2005-2006 med kakel på väggarna och klinker på golvet. Här finns badrumsskåp med spegelluckor ovan handfat, badkar, handdukstork samt WC.
 • Byggnad
  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  1954
  Fönster
  3-glas
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Ventilation
  Självdrag
  Energideklarerades
  2018-08-18
  Energideklaration
  Utförd
  Energiprestanda
  146 kWh/m² (Atemp) och år
  Övrigt
  Nya 3-glasfönster och putsning av fasad samt nya balkonger har skett under 2019
 • Förening
  Namn
  HSB.s brf Ärlinghundra i Märsta
  Allmänt om föreningen
  Föreningen äger fastigheten Sigtuna Märsta 1:133 som bebyggdes år 1954. Det finns totalt 63 lägenheter samt 3 lokaler (varav en lokal är upplåten som bostadsrätt). Bostadsrättsföreningen bildades 2014. För att bli medlem i en HSB-förening krävs medlemskap i HSB Norra Stor Stockholm, engångsavgift 500 kr (betalas tillbaka vid utträde). Årsavgift 300 kr. Blir man medlem efter den 1 juli under ett år så betalar man endast 150 kr första året. Läs mer på www.hsb.se
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  Samtliga lägenheter är försedda med uttag för bredband från Comhem Alla lägenheter är anslutna till kabel-TV. Basutbudet ingår i månadsavgiften
  Parkering
  Det finns 27 parkeringsplatser, kösystem tillämpas Det finns 8 st garage, kösystem tillämpas
  Renoveringar
  2019 Nya 3-glasfönster, putsning av fasad, nya balkonger samt renovering av tak 2018 Installation av sopkärl, brandvarnare i samtliga lägenheter, branddörr mellan pannrum och källare 2017 - Byte av expansionskärl och värmeväxlare 2009 - En del fönster målade 2008 - Tvättstugor renoverade med ny maskinell utrustning 2005 -2006 Stambyte gjort och då renoverades även alla badrum 2002 - Byggnadens grund mot gatan är dränerad och isolerad
  Ekonomi
  Föreningen höjde månadsavgiften med 2% 2020.
  Övrigt
  Det finns två tvättstugor, en som man bokar via tvättlås och en som kallas för spontan tvättstuga vilket innebär om den är ledig behöver man inte boka in den i förväg. Här finns även ett stort torkrum och separat mangelrum. Se Brf Ärlinghundra information på föreningens hemsida: https://www.hsb.se/arlanda/brf/arlinghundra/
  Överlåtelseavgift
  1 183 KR
  Pantsättningsavgift
  473 KR
  Juridisk person
  Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Avgift
  3 008 KR I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv
  Andel i föreningen
  1,5257%
  Total Driftskostnad
  5 435 kr/år
  El: 3 180 KR
  Försäkring: 2 255 KR
  Beräknat antal pers
  2
  Kommentar
  Driftskostnader är individuella och påverkas av den boendes förbrukning och vilka avtal som finns med el- och försäkringsbolag.
 • Övriga Byggnader/Utrymmen
  Rymlig balkong i söder. Ett förråd som tillhör lägenheten finns i källaren, ca 5 kvm. Tvättstuga finns i källaren.
 • Balkong
  Balkong med mycket rogivande läge utan insyn och fin utsikt mot grönska. Tack vare läget i söder ges sol långa dagar.
 • Övrigt
  Uppgifter om lägenheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt kontrollerad med föreningen. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.
 • Närområde
  Allmänt om området
  Från Skolgatan har du promenadavstånd till både Märsta Centrum och Märsta Station. Centrala Märsta omges av fina bostadsområden som tillsammans med parkområden och närheten till det mesta skapar en trivsam miljö. Här når du snabbt livsmedelsbutiker, vårdcentraler, gym, systembolag, restauranger, caféer, mindre shopping och både för- och grundskolor.
  Kommunikation
  Från Skolgatan når du snabbt och enkelt Märsta Station där bussarna sammanstrålar för att sedan gå ut i Märsta, till Sigtuna och till Arlanda. Snabbtåg och går till Stockholm och Uppsala, pendeltåg går till Stockholm, Uppsala och Arlanda.
 • Dokument & Länkar
 • Planritning
  Planlösning
 • Karta
Utgångspris
1 495 000 KR

Budgivning

Budgivning pågår

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Ansvarig mäklare

Intresserad av detta objekt?

Anmäl Intresse

Bilder

Balkong
Vardagsrum
Kök
Sovrum
Vardagsrum
Badrum
Hall
Hall
Hall
Kök
Vardagsrum
Utsikt balkong
Utsikt balkong
Kök
Planlösning

Karta


 • AFI Fastighetsmäklare
 • Stationsgatan 3C nb, 195 47 Märsta
 • 08 - 591 275 45
 • info@afi.se

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!