Fastighetsmäklare i Sigtuna Kommun sedan 1993

Skolgatan 1E

MÄRSTA
Välkommen till populära Skolgatan och ett av Märstas mest centrala lägen med närhet till både Märsta Centrum och Märsta Station! Stabil förening med låga avgifter! Mycket trivsam tvåa med genomgående ljusa ytskikt av vitmålade väggar och trälaminatgolv samt ekparkett i vardagsrummet. Fint läge med balkong i soligt söderläge och utsikt mot grönska. Trivsam planlösning med stort sovrum som rymmer det mesta och har två stora och inbyggda garderober. Vardagsrum som är enkelt att möblera med utgång till balkongen och kök med matplats för 4-6 personer samt bra förvarings- och arbetsytor. Hall med säkerhetsdörr och plats för garderober och/eller byråer. Badrummet är stambytt 2005-2006 med klinkergolv och kakel på väggarna. Föreningen har 2019 installerat nya 3-glasfönster och balkongdörrar, nya balkonger, putsat fasaden samt renoverat tak. Nyligen har även dränering avslutats och återställande av tomten. Här bor du samtidigt i en stabil HSB-förening med låg avgift och som nyligen sålt av flera hyresrätter vilket gett stora intäkter för föreningen. Märsta Station har kommunikationer mot Stockholm, Uppsala, Sigtuna och Arlanda. I området finns livsmedelsbutik, närservice och restauranger. I Märsta Centrum finns shopping, restauranger, caféer och närservice.

Fakta

Typ
Bostadsrätt
Rum
2 ROK
Boarea
57 KVM
Lgh nummer
40
Våning
2 av 3
Avgift
3 191 KR
inkl värme, va och kabel-TV
Adress
Skolgatan 1E
Postnummer
19534
Ort
MÄRSTA
Område
Centrala Märsta
Kommun
Sigtuna
 • Interiör
  Antal rum
  2 ROK
  Boarea
  57 KVM
  Allmänt
  Möblerna i bilderna är digitalt redigerade i efterhand.
  Hall
  Inbjudande hall med säkerhetsdörr. Rymlig och med plats för hatthylla, skoställ och övriga möbler som garderober eller byråer. Vitmålade väggar och trälaminatgolv.
  Kök
  Mycket trivsamt kök med matplats för 4-6 personer. Köket går i vitt med vitt kakel ovan köksbänken. Flera skåp finns för förvaring samt både städskåp och skafferi. Kyl/frys, ugn med spis och fläktkåpa i rostfritt. Trälaminat på golvet och vitmålade väggar.
  Vardagsrum
  Vardagsrum som är enkelt att möblera och med utgång till balkongen. Här ryms både TV-hörna, extra matbord och övriga möbler. Alla fönster och balkongdörren i lägenheten är nya från 2019. Ekparkett på golvet och vitmålade väggar.
  Sovrum
  Stort sovrum med plats för det mesta. Här erbjuds flera möbleringsmöjligheter för dubbelsäng, nattduksbord, garderober eller byråer samt kontorshörna. Här finns även två rymliga och inbyggda garderober. Trälaminat på golvet och vitmålade väggar.
  Badrum
  Stambytt badrum 2005-2006 med kakel på väggarna och klinker på golvet. Här finns badrumsskåp med spegelluckor ovan handfat och en rymlig duschhörna samt WC.
 • Byggnad
  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  1954
  Fönster
  3-glas
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Ventilation
  Självdrag
  Energideklarerades
  2018-08-28
  Energideklaration
  Utförd
 • Förening
  Namn
  HSB.s brf Ärlinghundra i Märsta
  Allmänt om föreningen
  Föreningen äger fastigheten Sigtuna Märsta 1:133 som bebyggdes år 1954. Det finns totalt 63 lägenheter samt 3 lokaler (varav en lokal är upplåten som bostadsrätt). Bostadsrättsföreningen bildades 2014. För att bli medlem i en HSB-förening krävs medlemskap i HSB Norra Stor Stockholm, engångsavgift 500 kr (betalas tillbaka vid utträde). Årsavgift 300 kr. Blir man medlem efter den 1 juli under ett år så betalar man endast 150 kr första året. Bostadsrättsföreningen får ta ut överlåtelseavgift av bostadsrättshavaren med högst 3,5 procent av prisbasbeloppet. Bostadsrättsföreningen får ta ut en pantsättningsavgift av bostadsrättshavaren med högst 1,5 procent av prisbasbeloppet. Prisbasbeloppet bestäms enligt socialförsäkringsbalken och fastställs för överlåtelseavgift vid ansökan om medlemskap och för pantsättningsavgift vid underrättelse av pantsättning. Läs mer på https://www.hsb.se/norrastorstockholm/
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  Samtliga lägenheter är försedda med uttag för bredband från Comhem Alla lägenheter är anslutna till kabel-TV. Basutbudet ingår i månadsavgiften
  Parkering
  Det finns 27 parkeringsplatser, kösystem tillämpas Det finns 8 st garage, kösystem tillämpas
  Renoveringar
  2021 Markjobb, dvs dränera runt hela fastigheten och se över utomhusmiljön 2020 Byttes stamledningen för avlopp 2019 Nya 3-glasfönster, putsning av fasad, nya balkonger samt renovering av tak 2018 Installation av sopkärl, brandvarnare i samtliga lägenheter, branddörr mellan pannrum och källare 2017 - Byte av expansionskärl och värmeväxlare 2009 - En del fönster målade 2008 - Tvättstugor renoverade med ny maskinell utrustning 2005 -2006 Stambyte gjort och då renoverades även alla badrum 2002 - Byggnadens grund mot gatan är dränerad och isolerad
  Övrigt
  Det finns två tvättstugor, en som man bokar via tvättlås och en som kallas för spontan tvättstuga vilket innebär om den är ledig behöver man inte boka in den i förväg. Här finns även ett stort torkrum och separat mangelrum. Se Brf Ärlinghundra information på föreningens hemsida: https://www.hsb.se/arlanda/brf/arlinghundra/
  Överlåtelseavgift
  1 208 KR
  Pantsättningsavgift
  483 KR
  Juridisk person
  Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Avgift
  3 191 KR inkl värme, va och kabel-TV
  Andel i föreningen
  1,55431%
  Total Driftskostnad
  4 500 kr/år
  El: 3 000 KR
  Försäkring: 1 500 KR
  Beräknat antal pers
  1
  Kommentar
  Driftskostnader är individuella och påverkas av den boendes förbrukning och vilka avtal som finns med el- och försäkringsbolag.
 • Övriga Byggnader/Utrymmen
  Förråd som tillhör lägenheten finns i källaren. Tvättstuga finns i källaren. Cykelförråd finns i källaren.
 • Balkong
  Balkong med mycket rogivande läge och fin utsikt mot grönska. Tack vare läget i söder ges sol långa dagar.
 • Övrigt
  Uppgifter om lägenheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt kontrollerad med föreningen. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.
 • Närområde
  Allmänt om området
  Från Skolgatan har du promenadavstånd till både Märsta Centrum och Märsta Station. Centrala Märsta omges av fina bostadsområden som tillsammans med parkområden och närheten till det mesta skapar en trivsam miljö. Här når du snabbt livsmedelsbutiker, vårdcentraler, gym, systembolag, restauranger, caféer, mindre shopping och både för- och grundskolor. Centrala Märsta omges av fina bostadsområden som tillsammans med parkområden och närheten till det mesta skapar en trivsam miljö. Längs Södergatan finns restauranger, närlivs, frisör och vårdcentral. Från Skolgatan har du promenadavstånd till både Märsta Station och Märsta Centrum samt direkt närhet till trevliga promenadstråk genom parker och ut mot både skogsmiljö och öppna landskap. Närliggande Sätuna Torg erbjuder livsmedelsbutik, vårdcentral, restauranger, caféer. I Märsta Centrum finns ett större utbud av närservice, livsmedelsbutiker, gym, apotek, systembolag, restauranger och shopping.
  Kommunikation
  Från Skolgatan når du snabbt och enkelt Märsta Station där bussarna sammanstrålar för att sedan gå ut i Märsta, till Sigtuna och till Arlanda. Snabbtåg (SJ) och går till Stockholm och Uppsala på ca 20 min vardera. Även pendeltåg går till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Arlanda når du från Märsta Station på ca 16 min med buss.
 • Dokument & Länkar
 • Planritning
  Planlösning
 • Karta
Utgångspris
1 550 000 KR

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Ansvarig mäklare

Intresserad av detta objekt?

Anmäl Intresse

Bilder

Vardagsrum
Vardagsrum
Balkong
Balkong
Balkong
Kök
Kök
Kök
Hall
Hall
Sovrum
Sovrum
Badrum
Planlösning

Karta


 • AFI Fastighetsmäklare
 • Stationsgatan 3C nb, 195 47 Märsta
 • 08 - 591 275 45
 • info@afi.se

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!