Fastighetsmäklare i Sigtuna Kommun sedan 1993

Skolgatan 1E

Märsta
Renoveringstillfälle! Nu finns chansen att förvärva en mycket populär typ av tvåa, ostört läge 3-våningen, centralt belägen på Skolgatan och i ett av Märstas mest centrala lägen med närhet till både Märsta Centrum och Märsta Station! Här kan du välja dina egna val av ytskikt på golv och väggar, planera ett nytt kök och skapa ditt egna drömboende. Förutsättningarna till en riktigt trivsam lägenhet finns redan med en bra planlösning som erbjuder ett rymligt kök med matplats, stort sovrum med flera möbleringsmöjligheter och ett stort vardagsrum med utgång till balkongen i söderläge och med fönster i två väderstreck vilket ger extra ljus och rymd. Badrummet är stambytt med klinkergolv och kakel på väggarna. I hallen finns plats för garderober och mindre möblering. Märsta Station har kommunikationer mot Stockholm, Uppsala, Sigtuna och Arlanda. I området finns livsmedelsbutik, närservice och restauranger. I Märsta Centrum finns shopping, restauranger, caféer och närservice.

Fakta

Typ
Bostadsrätt
Rum
2 ROK
Boarea
57 KVM
Lgh nummer
45
Våning
3 av 3
Avgift
2 934 KR
inkl värme, vatten och kabel-tv
Adress
Skolgatan 1E
Postnummer
19534
Ort
Märsta
Område
Centrala Märsta
Kommun
Sigtuna
 • Interiör
  Antal rum
  2 ROK
  Boarea
  57 KVM
  HALL
  Hall med en platsbyggd garderob, klädhängare och plats för mindre möblering. Trägolv och målade väggar.
  KÖK
  Originalkök som går i vitt med trägolv och målade väggar. Ta chansen att planera och skapa ditt egna drömkök precis som du vill ha det. Här finns utrymme för det mesta i form av maskiner och skåp, och det finns även en matplats. Idag finns ugn med spis samt kyl/frys. Ingången till sovrummet kan enkelt byggas igen och skapa mer möbleringsyta i både sovrum och kök.
  SOVRUM
  Stort sovrum som är enkelt att möblera och rymmer dubbelsäng, nattduksbord och möbler för förvaring som t.ex. byråer eller garderober. Platsbyggd garderob finns. Trägolv och målade väggar. Ingången till köket kan enkelt byggas igen och skapa mer möbleringsyta i både sovrum och kök.
  BADRUM
  Stambytt badrum med klinkergolv och kakel på väggarna. WC, badkar, handfat och badrumsskåp samt handdukstork. Badrummet kan enkelt fräschas upp då det redan är helkaklat med ny inredning som t.ex. handfatskommod, duschväggar och badrumsskåp.
  VARDAGSRUM
  Rymligt vardagsrum med plats för TV-hörna, extra matgrupp och övriga möbler. Fönster i två väderstreck vilket ger ett extra ljusinsläpp och rymd. Utgång till balkongen i söderläge med utsikt mot grönska. Trägolv och målade väggar.
 • Byggnad
  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  1954
  Fönster
  3-glas
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Energideklarerades
  2018-08-28
  Energideklaration
  Utförd
  Energiprestanda
  146 kWh/m² (Atemp) och år
  Övrigt
  Nya 3-glasfönster och putsning av fasad samt nya balkonger har skett under 2019
 • Förening
  Namn
  HSB.s brf Ärlinghundra i Märsta
  Allmänt om föreningen
  Föreningen äger fastigheten Sigtuna Märsta 1:133 som bebyggdes år 1954. Det finns totalt 63 lägenheter samt 3 lokaler (varav en upplåten som bostadsrätt) Bostadsrättsföreningen bildades 2014.
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  Samtliga lägenheter är försedda med uttag för bredband från Comhem. Alla lägenheter är anslutna till kabel-TV. Basutbudet ingår i månadsavgiften
  Parkering
  Det finns 27 parkeringsplatser, kösystem tillämpas. Det finns 8 st garage, kösystem tillämpas
  Renoveringar
  2019 Nya 3 glasfönster, putsning av fasad, nya balkonger samt renovering av tak 2018 Installation av sopkärl, brandvarnare i samtliga lägenheter, branddörr mellan pannrum och källare 2017 - Byte av expansionskärl och värmeväxlare 2009 - En del fönster målade 2008 - Tvättstugor renoverade med ny maskinell utrustning 2005 -2006 Stambyte gjort och då renoverades även alla badrum 2002 - Byggnadens grund mot gatan är dränerad och isolerad.
  Ekonomi
  Föreningen höjde månadsavgiften med 2% 2020.
  Övrigt
  Det finns två tvättstugor, en som man bokar via tvättlås och en som kallas för spontan tvättstuga vilket innebär om den är ledig behöver man inte boka in den i förväg. Här finns även ett stort torkrum och separat mangelrum. Se Brf Ärlinghundra information på föreningens hemsida: https://www.hsb.se/arlanda/brf/arlinghundra/
  Överlåtelseavgift
  1 163 KR
  Pantsättningsavgift
  465 KR
  Juridisk person
  Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Avgift
  2 934 KR inkl värme, vatten och kabel-tv
  Andel i föreningen
  1,687%
  Total Driftskostnad
  4 500 kr/år
  El: 3 000 KR
  Elförbrukning: 1300 kWh
  Försäkring: 1 500 KR
  Beräknat antal pers
  1
  Kommentar
  Driftskostnader är individuella och påverkas av den boendes förbrukning och vilka avtal som finns med el- och försäkringsbolag. Driftskostnaderna är uppskattade för denna bostad.
 • Övriga Byggnader/Utrymmen
  Ett förråd som tillhör lägenheten finns i källaren. Tvättstuga finns i källaren.
 • Balkong
  Balkong i sydväst-läge med sol långa dagar och utsikt mot grönska. Högt och lugnt läge.
 • Övrigt
  Uppgifter om lägenheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt kontrollerad med föreningen. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.
 • Närområde
  Allmänt om området
  Centrala Märsta omges av fina bostadsområden som tillsammans med parkområden och närheten till det mesta skapar en trivsam miljö. Här når du snabbt livsmedelsbutiker, vårdcentraler, gym, systembolag, restauranger, caféer, mindre shopping och både för- och grundskolor. Från Skolgatan har du promenadavstånd till både Märsta Station och Märsta Centrum.
  Kommunikation
  Kommunikationerna är goda och med en promenad på mellan 15 till 5 minuter når man Märsta Station där bussarna sammanstrålar för att sedan gå ut i Märsta, till Sigtuna och till Arlanda. Härifrån tar man sig även via tåg till Stockholm, Uppsala och Arlanda.
 • Dokument & Länkar
 • Karta
Utgångspris
1 495 000 KR

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Ansvarig mäklare

Intresserad av detta objekt?

Anmäl Intresse

Bilder

Badrum
Kök
Kök
Vardagsrum
Vardagsrum
Sovrum
Sovrum
Hall
Balkong
planlösning

Karta


 • AFI Fastighetsmäklare
 • Stationsgatan 3C nb, 195 47 Märsta
 • 08 - 591 275 45
 • info@afi.se

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!