Fastighetsmäklare i Sigtuna Kommun sedan 1993

Sätunavägen 19D

MÄRSTA
Helrenoverad 4:a på Sätunavägen från 2022 med två ingångar från trapphuset! Lediga garageplatser finns. Mycket trivsam lägenhet med hög standard där genomtänkta renoveringar gjorts för både stil och trivsel. Helt nytt kök med komplett maskinpark och utgång till stor inglasad balkong. Helkaklat badrum från 2022, samt en gäst WC som även den är helkaklad med modern inredning. El är dragen gömd i väggarna (många lägenheter har utanpåliggande el i området). I vardagsrummet är det även förberett med dragning av el i vägg för tv, så att list inte behövs och kablar blir gömda. Föreningen har nyligen bytt alla lägenhetens fönster och det höga läget ger ett bra insynsskydd och fin utsikt. Ytskikt med vitmålade väggar, matchande trälaminatgolv och infällda spotlights i taket förhöjer den nyrenoverade känslan. Belysningen kan styras med app/telefon via Plejd. För närvarande finns lediga garageplatser! Stabil HSB-förening som de senaste åren investerat i bl.a. bergvärme och solceller. Under 2021 påbörjades installation av 6 st laddplatser för elbilar. I föreningen finns bastu och relaxavdelning med gym, och på innergårdarna finns fina ute- och grillplatser. I samma hus finns cykelförråd och lägenhetens förråd. Föreningen har flera alternativ till parkeringsplatser och besöksparkeringar, du kan även använda föreningens parkeringsplatser med ett parkeringstillstånd för endast 1 000 kr/år. För de boende i föreningen så har föreningen ett fördelaktigt kollektivt upphandlat elavtal. Här bor du mycket centralt i ett lugnt och efterfrågat område med naturen inpå knuten och med kort promenad till Märsta Station. Närhet till de mesta så som matbutiker, fina grönområden och pendeltågsstation samt Märsta Centrum. Från Märsta Station tar du dig till Stockholm och Uppsala på ca 20-25 min med SJ och Arlanda på ca 15 min. Sätuna Torg vid Märsta Station genomgår nu en större renovering och här skapas ett nytt torg där det planeras för nya affärslokaler och verksamheter.

Fakta

Typ
Bostadsrätt
Rum
4 ROK
Boarea
89.5 KVM
Våning
3 av 3
Avgift
6 394 KR
I avgiften ingår värme, vatten, bredband och kabel-TV
Adress
Sätunavägen 19D
Postnummer
19546
Ort
MÄRSTA
Område
Centrala Märsta
Kommun
Sigtuna
 • Interiör
  Antal rum
  4 ROK
  Boarea
  89.5 KVM
  Allmänt
  Hela lägenheten har totalrenoverats från 2022. Elen är gömd i väggarna (i området är det vanligt med utanpåliggande el).
  Hall
  Mycket trivsam hall där lägenhetens moderna och renoverade skick presenterar sig direkt. Lägenheten har även två ingångar från trapphuset, vilket möjliggöra uthyrningsdel eller generationsboende. Den ena leder till en mindre hall med en gäst-WC och sovrum 3/uthyrningsdel. Den andra leder in till lägenhetens huvudhall. I den stora hallen finns plats för hatthylla, skoställ och övriga möbler. Det finns även bra förvaring i en stor garderob med skjutdörrar i spegelglas, samt ett skåp. Ljus trälaminat på golvet och vitmålade väggar. Infällda spotlights i tak.
  Sovrum 1
  Rymligt sovrum som rymmer det mesta. Även här är infällda spotlights i taket. Vitmålade väggar och matchande trälaminat på golvet. Här finns även en helväggsgarderob som ger bra förvaring.
  WC
  Helkaklat med stora liggande vita kakelplattor och med matchande klinkergolv. Handfatskommod med tillhörande förvaring och en rund spegel ovan.
  Kök
  Modernt och stilfullt kök, helt nytt från 2022. Här finns gott om plats för förvaring i flera lådor och skåp, med bra arbetsyta på lång köksbänk. Infällda spotlights i taket, ljust trälaminatgolv och vitmålade väggar. Maskinparken består av integrerad kyl och frys, integrerad diskmaskin, induktionsspishäll, fläkt och inbyggdnadsugn och micro i arbetsvänlig höjd. Från köket nås även den stora och inglasade balkongen i högt och privat läge med utsikt mot föreningens innergård.
  Sovrum 2
  Även detta sovrum är rymligt och enkelt att inreda. Infällda spotlights i taket, vitmålade väggar och ljust trälaminat på golvet.
  Badrum
  Modernt badrum som även detta är från 2022. Helkaklat med stora liggande vita kakelplattor på väggarna och matchande klinkergolv. Badrumsskåp, handdukstork och badkar (badkaret på bilden ingår ej). Handfatskommod och rund spegel ovan, samt infällda spotlights i taket. Platsbyggda hyllplan vid badkaret.
  Vardagsrum
  Rymligt vardagsrum med plats för både TV-hörna, extra matbord och övriga möbler. Även här infällda spotlights i taket. Vitmålade väggar och ljust trälaminatgolv. Förberett för TV med gömda kablar.
  Sovrum 3/Uthyrningsdel
  Sovrum 3 nås via den andra ingången till lägenheten och kan på så sätt användas som uthyrningsdel eller generationsboende. Samma fina trälaminat på golvet och vitmålade väggar.
 • Byggnad
  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  1963
  Fönster
  3-glas
  Uppvärmning
  Fjärrvärme, Bergvärme och solceller
  Ventilation
  Frånluft
  Energideklarerades
  2018-02-06
  Energideklaration
  Utförd
  Energiprestanda
  131 kWh/m² (Atemp) och år
 • Förening
  Namn
  HSB:s brf Dragonen
  Allmänt om föreningen
  Fastigheter Föreningen äger fastigheterna Sätuna 3:188 och 3:189 som bebyggdes år 1963. Föreningen har nyligen investerat i bl.a bergvärme och solceller med ambitioner att bli energieffektiva och miljövänliga. På detta sätt producerar föreningen sin egen el och bidrar till minskade koldioxidutsläpp. Föreningen har 6 bostadshus med tillsammans 25 trapphus med adresserna Sätunavägen: 19 A-E, 20 A-C, 21 A-E, 22 A-C, 23 A-D, 24 A-E. - Lägenheter: 180 st, - Lokaler och förråd: 85 st (varav 2 st med bostadsrätt) - Varmgarage: 32 st, hyrs för 485 kr/mån - Kallgarage: 45 st, hyrs för 364 kr/mån (de nya hyrs för 391 kr/mån) - Motorvärmarplatser: 32 st, hyrs för 189 kr/mån På föreningens mark finns flera trevliga gårdar med goda utrymmen för lek, avkoppling samt mat- och grillplatser. Övriga kommentarer - I föreningen finns bastu på Sätunavägen 24A med relaxavdelning samt ett gym. - För medlemmarna finns extra förråd och lokaler för hobby att hyra. 5 tvättstugor med modern utrustning (2 tvättmaskiner i varje tvättstuga) samt en grovtvättstuga med torkrum. I månadsavgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. Avgift 190 kr/mån för bredband 250/100 Mbit/s och telefoni.
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  Alla lägenheter är försedda med uttag för bredband. Avgift för grundutbudet för kabel-TV, bredband samt telefoni: 190 kr/mån (inräknat i månadsavgiften). Leverantör: ComHem och Tele2
  Parkering
  Det finns lediga garageplatser (Kontrollerat 2024-02-14). För garage och p-plats har HSB separata köer. Är man boende får man köpa ett P-tillstånd, som kostar 800 kr/år, med detta tillstånd är det fritt att parkera på samtliga lediga platser på Sätunavägen. Är man besökande löser man sin P-biljett och parkerar där det finns en ledig plats. Föreningen har numera 6 st laddplatser för elbil, kostar 300 kr/mån och 3,5kr/KWh (kontrollerat 2023-01-24). Varmgarageplats: 485 kr/mån Kallgarageplats: 354 kr/mån (Nytt kallgarage 381 kr/mån) P-tillstånd på övriga platser: 1 000 kr/år P-plats med motorvärmaruttag: 181 kr/mån Husvagns och husbilsplats: 1 600 kr/år
  Renoveringar
  Se bifogad årsredovisning. Gjorda renoveringar: 2010-2012 - relining av avloppsstammar 2010-2014 - Byte av vattenrör 2015 - Större balkonger samt inglasning 2017 - Exteriörbelysning, fönsterrenovering eller fönsterbyte 2018 - Målning av trapphus, vipportar (varmgarage), installation av bergvärme och solceller. 2021 - OVK 2022 - Installation av 6 st laddplatser för elbilar. 2023 - Fönsterbyte 2023-2024 - Ventilationsprojekt med byte till mekanisk frånluft, beräknas klart Q1 2024 2023-2024 - Byte av skalskydd/passersystem. Samt nytt bokningssystem till tvättstuga. Planerade renoveringar: 2023 - Renovering av miljöhus, byte av låssystem till taggar 2024 - Byte av belysning vid bilparkeringen 2025 - Renovering av bastu och duschrum 2026 - Byte till LED-belysning i trapphus och källare
  Ekonomi
  Det finns inga beslutade avgiftshöjningar (Kontrollerat 2024-02-14).
  Övrigt
  För att bli medlem i en HSB-förening krävs medlemskap i HSB Arlanda, engångsavgift 500 kr (betalas tillbaka vid utträde). Årsavgift 300 kr. Blir man medlem efter den 1 juli så betalar man endast 150 kr första året. För vidare information se föreningens hemsida: http://www.arlanda.hsb.se/ https://www.hsb.se/arlanda/brf/dragonen/
  Överlåtelseavgift
  1 433 KR
  Pantsättningsavgift
  573 KR
  Juridisk person
  Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Avgift
  6 394 KR I avgiften ingår värme, vatten, bredband och kabel-TV
  Andel i föreningen
  0,67315%
  Andel av årsavgift
  0,67315%
  Bostadsrättens indirekta skuldsättning
  127 951 KR
  Total Driftskostnad
  6 900 kr/år
  El: 5 100 KR
  Försäkring: 1 800 KR
  Beräknat antal pers
  5
  Kommentar
  Driftskostnader är individuella och baseras på den boendes förbrukning samt vilket avtal som finns med t.ex. försäkringsbolag. Föreningen har ett fördelaktigt kollektivt upphandlat avtal för el där varje lägenhetsinnehavare debiteras efter sin egen förbrukning.
 • Övriga Byggnader/Utrymmen
  Ett källarförråd hör till lägenheten. I källaren finns även cykel och barnvagnsrum med utgång till gatan. Tvättstuga ligger på bekvämt avstånd i huset bredvid, nr 24. I hus 24 ligger även bastu med relaxrum och ett gym.
 • Balkong & parkering
  Stor inglasad balkong! Här ges ett högt läge med fin utsikt. Glaset kan skjutas undan helt och balkongen rymmer sittgrupper eller matbord och växter.
  Parkering
  För närvarande finns lediga garageplatser (kontrollerat 2024-02-14). Det finns ett 100-tal parkeringsplatser på Sätunavägen, utöver parkerings- och garageplatserna som är uthyrda. Som boende kan man köpa ett parkeringstillstånd för 1 000 kr/år och får då nyttja alla parkeringsplatser på Sätunavägen som kräver tillstånd. Samma parkeringsplatser kan gäster använda med tillstånd eller betalparkering. Det finns även kostnadsfri gatuparkering på Sätunavägens huvudled.
 • Övrigt
  Uppgifter om lägenheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt kontrollerad med föreningen. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.
 • Närområde
  Allmänt om området
  Det trivsamma Sätuna ligger mycket centralt med Märsta Station en kort promenad bort och är omgivet av fina bostadsområden som tillsammans med parkområden och närheten till det mesta skapar en trivsam miljö. Från Sätunavägen har du direkt närhet till trevliga promenadstråk genom parker och ut mot både skogsmiljö och öppna landskap. I omgivningarna runt föreningens mark finns trevliga innergårdar med grillplatser och sittgrupper. Här har du även nära till förskolor och skolor som Sätunaskolan och Norrbackaskolan med F-6. Förskolan Smedjan finns på Tallstigen. På Dragonvägen finns förskolan Kanonkullen, som är en fristående förskola. Förskolan Skutan och Lyan ligger bredvid Norrbackaskolan på Odensalavägen och Ekorrvägen. Arlandagymnasiet finns nära och i Sigtuna finns Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket. Nära Märsta Station och Sätuna Torg. Sätuna Torg genomgår en totalrenovering och här kommer ett nytt torg med nya affärslokaler och verksamheter att planeras. Det finns gym i närheten och det är även promenadavstånd till Märsta Centrum där det finns ett större utbud av närservice, livsmedelsbutiker, gym, systembolag, restauranger och shopping.
  Kommunikation
  Promenadavstånd till Märsta Station. Längs Stationsgatan går även bussar mot Märsta Station och Sigtuna. Från stationen går bussar till Sigtuna och Arlanda, och du tar dig till Stockholm på ca 20 minuter med SJ eller till Uppsala på samma tid. Det går även pendeltåg mot Stockholm och Uppsala. Arlanda når du från Märsta Station på ca 16 min med buss.
 • Dokument & Länkar
 • Planritning
  Planlösning
 • Karta
Utgångspris
2 195 000 KR

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Ansvarig mäklare

Intresserad av detta objekt?

Anmäl Intresse

Bilder

Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Hall
Hall
Badrum
Badrum
Sovrum 1
Kök
Kök
Kök
Kök
Kök
Balkong
Balkong
WC
Sovrum 2
Vardagsrum
Planlösning

Karta


 • AFI Fastighetsmäklare
 • Stationsgatan 3C nb, 195 47 Märsta
 • 08 - 591 275 45
 • info@afi.se

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!