Fastighetsmäklare i Sigtuna Kommun sedan 1993

Sätunavägen 18A

Märsta
Fyra med två ingångar från trapphuset. Här bor du med tvättstuga, förråd, cykel- och barnvagnsförråd bekvämt i samma hus. Lägenheten har genomgående ljusa ytskikt och en trivsam planlösning med stora rum och flera möbleringsmöjligheter. Det finns en reparationsfond om ca 12 134 kr som kan användas om man vill ändra något i lägenheten. Lägenhetens hall har två garderober och gott om plats för avhängning och övriga möbler tillsammans med ett extra förvaringsutrymme. Köket är rymligt med gott om svängrum och plats för flera möbler och större matbord. Badrummet är förberett för tvättmaskin och det finns en extra WC i den mindre hallen. De tre sovrummen är enkla att möblera, likaså vardagsrummet som har utgång till den stora och inglasade balkongen. Balkongens läge i söder ger sol hela dagen och utsikt över den gröna innergården. Bastu finns i föreningen och på föreningens innergård finns trevliga uteplatser och grillplatser. Föreningen har flera alternativ till parkeringsplatser och besöksparkeringar. På populära Sätunavägen bor du centralt med kort promenadavstånd till både Märsta station och Märsta Centrum i ett lugnt och trivsamt område med naturen inpå knuten. Från Märsta Station tar du dig till Stockholms C och Uppsala C på ca 20-25 min och till Arlanda Flygplats på ca 15 min.

Fakta

Typ
Bostadsrätt
Rum
4 ROK
Boarea
89.5 KVM
Lgh nummer
145
Våning
3 av 3
Avgift
5 826 KR
Inkl värme, vatten, kabel-TV, bredband 250/100 Mbit/s och telefoni.
Adress
Sätunavägen 18A
Postnummer
19541
Ort
Märsta
Kommun
Sigtuna
 • Interiör
  Antal rum
  4 ROK
  Boarea
  89.5 KVM
  Hall
  Rymlig hall med plats för klädhängare, skoställ och övriga möbler som garderober eller byrå. Längre in i hallen finns fler klädhängare och plats för förvaring. Det finns även två garderober. Ljus matta på golvet och vit tapet på väggarna.
  Hall 2
  Lägenheten har två ingångar från trapphuset vilket ger möjlighet att ha en uthyrningsdel, tonårsrum eller generationsboende. Här ligger samma ljusa matta på golvet och väggarna är ljust målade. Härifrån nås gäst-WC:n och sovrum 3.
  Kök
  Stort kök med gott om svängrum och plats för större matbord eller fler förvaringsmöbler. Köket går i vitt med rostfria beslag och har ett snyggt vitt kakel hela väggen ovan köksbänken. Här finns skafferi, kyl/frys, spishäll, fläkt. Ljust trälaminatgolv och på väggarna sitter en vit tapet.
  Vardagsrum
  Vardagsrum som är enkelt att möblera och rymmer både soffhörna och extra matgrupp, kontorshörna eller övriga möbler. Från vardagsrummet nås den stora och inglasade balkongen som har en fin utsikt över innergården. Balkongen har med sitt söderläge sol långa dagar. I vardagsrummet ligger ett trälaminatgolv och på väggarna sitter en vit tapet.
  Sovrum 1
  Sovrum 1 nås från både hallen via förvaringsutrymmet och vardagsrummet. Här ligger samma trälaminat som i vardagsrummet och på väggarna sitter en vit tapet.
  Sovrum 2
  Sovrum 2 nås från den stora hallen. Här ligger trälaminatgolv och på väggarna sitter en vit tapet.
  Sovrum 3/Uthyrningsdel
  Sovrum 3 nås från den lilla hallen. Trälaminat på golvet och väggarna är ljust målade. Här står även en garderob.
  Badrum
  Handfatskommod med förvaring. Ovan handfatet sitter en spegel med inbyggd belysning och ett hyllplan. Dusch och WC. Vitt kakel på väggarna och våtrumsmatta på golvet. Förberett för tvättmaskin.
  Gäst-WC
  Klinkergolv och vitmålade väggar. Handfat, WC, spegel med belysning ovan samt hyllplan ovan handfat.
 • Byggnad
  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  1962
  Fönster
  3-glas
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Ventilation
  Självdrag
  Energideklarerades
  2018-02-06
  Energideklaration
  Utförd
  Energiprestanda
  132 kWh/m² (Atemp) och år
 • Förening
  Namn
  HSB:s brf Arenberga
  Allmänt om föreningen
  Föreningen bildades år 1962 vilket även är byggnadernas byggår. Föreningen äger fastigheterna Sätuna 3:186 och Sätuna 3:187. På fastigheten finns 6 bostadshus med tillsammans 25 trapphus med adresserna Sätunavägen 8 A-C, 10 A-C, 12A-D, 14 A-E, 16 A-F, 18 A-D. -Lägenheter : 228 st -Lokaler och förråd: 27 st -Varmgarage: 39 st, 500 kr/mån -Kallgarage: 42 st, 300 kr/mån -P-platser med motorvärmare: 20 st, 180 kr/mån -3 st husvagnsplatser. Övriga kommentarer - I föreningen finns bastu. - Tvättstugor finns i hus 12 och hus 18. I hus 16 finns en grovtvättstuga. För att bli medlem i en HSB-förening krävs medlemskap i HSB Arlanda, engångsavgift 500 kr (betalas tillbaka vid utträde). Årsavgift 300 kr. Blir man medlem efter den 1 juli så betalar man endast 150 kr första året. För vidare information se HSB:s hemsida: https://www.hsb.se/norrastorstockholm/ Kommande avgiftsförändringar: Enligt föreningens 5-åriga verksamhetsplan beräknas avgifterna att höjas med 4 %, 2017, 2018 och 2019.
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  TV via Comhem. HSB Arenberga har tecknat ett gruppanslutningsavtal på bredband och telefoni med Bredbandbolaget med start 2017-01-01. De tjänster som ingår är bredband 250/100 Mbit/s och telefoni. För detta betalar medlemmarna 190 kr/mån, en obligatorisk avgift som läggs på månadsavgiften.
  Parkering
  För garage och p-plats har HSB separata köer. Är man boende får man köpa ett P-tillstånd, som kostar 750 kr/år, med detta tillstånd är det fritt att parkera på samtliga lediga platser på Sätunavägen. Besökare parkerar på samma parkeringsplatser mot avgift (P-automat, 2 kr/tim eller 20kr/dygn).
  Renoveringar
  2019 - Renovering av husgavlar 2018 - Två nya torkskåp 2018 - Gårdsrenovering slutförts 2018 - Byte av samlingsledningen för avlopp på Sätunavägen 10 2017 - Total upprustning av gården. Två nya tvättmaskiner. 2016 - Nya balkonger. 2016 - OVK och rensning av ventilationskanaler. 2015 - Termostatventiler och byte av stamventiler. 2013-2014 - Vattenrörs-byte 2011 - Samtliga brandvarnare utbytta 2011-2012 - Relining av stammar Föreningen har en 20-årig underhållsplan som uppdateras löpande: - Fönsterrenovering år 2020. - Fortsatt renovering av husgavlar år 2020. För ytterligare information se bifogad årsredovisning
  Ekonomi
  Kommande avgiftsförändringar: Enligt föreningens 5-åriga verksamhetsplan beräknas avgifterna att höjas med 4 % 2017, 2018 och 2019.
  Övrigt
  Brf Arenbergas hemsida: www.hsb.se/arlanda/brf/arenberga/
  Överlåtelseavgift
  1 183 KR
  Pantsättningsavgift
  473 KR
  Juridisk person
  Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Avgift
  5 826 KR Inkl värme, vatten, kabel-TV, bredband 250/100 Mbit/s och telefoni.
  Andel i föreningen
  0,64524%
  Andel av årsavgift
  0,64524%
  Reparationsfond
  12 134 KR
  Total Driftskostnad
  5 450 kr/år
  El: 3 950 KR
  Försäkring: 1 500 KR
  Beräknat antal pers
  4
  Kommentar
  Driftskostnaderna är uppskattade. Föreningen har ett fördelaktigt kollektivt upphandlat avtal för el där varje lägenhetsinnehavare debiteras efter sin egen förbrukning. Driftskostnader är individuella och baseras på den boendes förbrukning och vilket avtal som finns med försäkringsbolag.
 • Övriga Byggnader/Utrymmen
  Ett källarförråd hör till lägenheten och finns i samma hus. Tvättstuga finns bekvämt i samma hus. Cykelförråd med egen utgång till gatan finns i huset. I närliggande port 14 finns bastu.
 • Balkong
  Stor och inglasad balkong med utgång från vardagsrummet. Söderläge med sol hela dagen. Utsikt över den lugna innergården.
  Parkering
  Det finns ett 100-tal parkeringsplatser på Sätunavägen, utöver parkerings- och garageplatserna som är uthyrda. Som boende kan man köpa ett parkeringstillstånd för 750 kr/år och får då nyttja alla parkeringsplatser på Sätunavägen som kräver tillstånd. Samma parkeringsplatser kan gäster använda med tillstånd eller betalparkering. Det finns även kostnadsfri gatuparkering på Sätunavägens huvudled.
 • Övrigt
  Uppgifter om lägenheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt kontrollerad med föreningen. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.
 • Närområde
  Allmänt om området
  Det trivsamma Sätuna ligger mycket centralt med Märsta Station en kort promenad bort och är omgivet av fina bostadsområden som tillsammans med parkområden och närheten till det mesta skapar en trivsam miljö. Från Sätunavägen har du direkt närhet till trevliga promenadstråk genom parker och ut mot både skogsmiljö och öppna landskap. I omgivningarna runt föreningens mark finns trevliga innergårdar med grillplatser och sittgrupper. Här har du även nära till förskolor och skolor som Sätunaskolan och Norrbackaskolan med F-6. Förskolan Smedjan finns på Tallstigen. På Dragonvägen finns förskolan Kanonkullen, som är en fristående förskola. Förskolan Skutan och Lyan ligger bredvid Norrbackaskolan på Odensalavägen och Ekorrvägen. Arlandagymnasiet finns nära och i Sigtuna finns Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket. Nära Märsta Station och Sätuna Torg som erbjuder livsmedelsbutik, vårdcentral, restauranger och caféer. Det finns gym i närheten och det är även promenadavstånd till Märsta Centrum där det finns ett större utbud av närservice, livsmedelsbutiker, gym, systembolag, restauranger och shopping.
  Kommunikation
  Promenadavstånd till Märsta Station. Längs Stationsgatan går även bussar mot Märsta Station och Sigtuna. Från stationen går bussar till Sigtuna och Arlanda, och du tar dig till Stockholm på ca 20 minuter med SJ eller till Uppsala på samma tid. Det går även pendeltåg mot Stockholm och Uppsala. Arlanda når du från Märsta Station på ca 16 min med buss.
  Parkering
  Det finns kostnadsfri gatuparkering på Sätunavägen. I området finns flertalet gästparkeringar.
 • Dokument & Länkar
 • Planritning
  Planlösning
 • Karta
Utgångspris
1 995 000 KR

Budgivning

Budgivning pågår

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Ansvarig mäklare

Intresserad av detta objekt?

Anmäl Intresse

Bilder

Kök
Kök
Hall
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Balkong
Sovrum 2
Sovrum 1
Badrum
Sovrum 3
Hall 2
Gäst WC
Planlösning

Karta


 • AFI Fastighetsmäklare
 • Stationsgatan 3C nb, 195 47 Märsta
 • 08 - 591 275 45
 • info@afi.se

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!