Fastighetsmäklare i Sigtuna Kommun sedan 1993

Sätunavägen 16F

Märsta
Välkommen till populära Sätunavägen och en trivsam 1:a på 38,5 kvm, bekvämt belägen på 2 tr. Här finns ett stort kök med plats för matbord och med köksbänk i vinkel vilket ger gott om arbetsyta och förvaring i flera skåp. Från hallen nås lägenhetens alla utrymmen och har praktiskt klinkergolv och plats för möblering samt förvaring i en garderob. Badrummet har gott om svängrum och är förberett för tvättmaskin. Lägenheten är trevligt planerad med flera bra möbleringsmöjligheter där sängplats och TV-hörna har varsina platser i lägenheten. Det finns även två inbyggda garderober som ger extra förvaringsmöjlighet. Låg avgift och låga boendekostnader. En reparationsfond på 4653 kr finns att nyttja för renovering av lägenheten om så önskas. I samma hus finns lägenhetens källarförråd och cykelförråd med egen utgång till gatan. Tvättstugan ligger precis i porten bredvid i 18-huset och på andra sidan gården finns bastu och relax. Föreningen har flera alternativ till parkeringsplatser och besöksparkeringar. Här bor du centralt med kort promenadavstånd till både Märsta station och Märsta Centrum i ett lugnt och trivsamt område med naturen inpå knuten. Från Märsta Station tar du dig till Stockholms C och Uppsala C på ca 20-25 min och till Arlanda Flygplats på ca 15 min.

Fakta

Typ
Bostadsrätt
Rum
1 ROK
Boarea
38.5 KVM
Lgh nummer
168
Våning
2 av 3
Avgift
2 515 KR
Inkl värme, vatten, kabel-TV och BR-tillägget i hemförsäkringen. Avgift 190 kr/mån för bredband 250/100 Mbit/s och telefoni.
Adress
Sätunavägen 16F
Postnummer
19541
Ort
Märsta
Område
Märsta - Sätuna
Kommun
Sigtuna
 • Interiör
  Antal rum
  1 ROK
  Boarea
  38.5 KVM
  Hall
  Välkomnande hall med plats för klädhängare och skoställ samt övrig möblering som byrå eller fler garderober. Förvaring finns i en garderob och från hallen nås lägenhetens alla rum. På golvet ligger ett fint och praktiskt klinker och väggarna är vitmålade.
  Kök
  Stort och trivsamt kök vilket kan vara ovanligt på 1:or. Här ryms ett matbord och kökets vinkelform ger gott om arbets- och förvaringsyta. Köket går i vitt och grått med mosaikkakel ovan köksbänken, ekparkett på golvet och vitmålade väggar. Här finns diskmaskin, ugn med spis, rostfri fläkt och kyl/frys. Fönsterparti med fri utsikt över innergård.
  Badrum
  Badrum med bra förvaring i två badrumsskåp. Förberett för tvättmaskin och det finns plats för en tvättpelare. Dusch, handfat med spegel ovan och WC. Ljus våtrumsmatta på golvet och vitt kakel på väggarna.
  Vardagsrum
  Rymligt och kvadratiskt vardagsrum vilket gör det lättmöblerat. Här finns flera möbleringsmöjligheter där säng och TV-hörna får varsina platser. Ett stort fönsterparti ger dessutom härligt ljusinsläpp och utsikt över innergård. I taket sitter nya lamparmaturer med bra belysning. Två inbyggda garderober ger bra förvaring.
 • Byggnad
  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  1962
  Fönster
  3-glas
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Energideklarerades
  2018-02-06
  Energideklaration
  Utförd
  Energiprestanda
  132 kWh/m² (Atemp) och år
 • Förening
  Namn
  HSB:s brf Arenberga
  Allmänt om föreningen
  Föreningen bildades år 1962 vilket även är byggnadernas byggår. Föreningen äger fastigheterna Sätuna 3:186 och Sätuna 3:187. På fastigheten finns 6 bostadshus med tillsammans 25 trapphus med adresserna Sätunavägen 8 A-C, 10 A-C, 12A-D, 14 A-E, 16 A-F, 18 A-D. -Lägenheter : 228 st -Lokaler och förråd: 27 st -Varmgarage: 39 st -Kallgarage: 42 st -P-platser med motorvärmare: 20 st -3 st husvagnsplatser. Övriga kommentarer - I föreningen finns bastu och relaxavdelning - Tvättstugor finns i hus 12 och hus 18. I hus 16 finns en grovtvättstuga. - Föreningen har sedan 2013 en gemensam försäkring där bostadsrättstillägg ingår. Det innebär att du som medlem själv inte behöver teckna det tillägget på din hemförsäkring. För att bli medlem i en HSB-förening krävs medlemskap i HSB, engångsavgift 500 kr (betalas tillbaka vid utträde). Engångs-årsavgift 300 kr tillsammans med en halvårsavgift, 150 kr betalas också endast en gång. Läs mer på www.hsb.se. Kommande avgiftsförändringar: Enligt föreningens 5-åriga verksamhetsplan beräknas avgifterna att höjas med 4 %, 2017, 2018 och 2019. För vidare information se föreningens hemsida: http://www.arlanda.hsb.se/
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  TV via Comhem. HSB Arenberga har tecknat ett gruppanslutningsavtal på bredband och telefoni med Bredbandbolaget med start 2017-01-01. De tjänster som ingår är bredband 250/100 Mbit/s och telefoni. För detta betalar medlemmarna 190 kr/mån, en obligatorisk avgift som läggs på månadsavgiften.
  Parkering
  För garage och p-plats har HSB separata köer. Är man boende får man köpa ett P-tillstånd, som kostar 500 kr/år, med detta tillstånd är det fritt att parkera på samtliga lediga platser på Sätunavägen. Besökare parkerar på samma parkeringsplatser mot avgift (P-automat, 2 kr/tim eller 20kr/dygn).
  Renoveringar
  2019 - Pågående renovering av husgavlar 2018 - Två nya torkskåp 2018 - Gårdsrenovering slutförts 2018 - Byte av samlingsledningen för avlopp på Sätunavägen 10 2017 - Total upprustning av gården. Två nya tvättmaskiner. 2016 - Nya balkonger. 2016 - OVK och rensning av ventilationskanaler. 2015 - Termostatventiler och byte av stamventiler. 2013-2014 - Vattenrörs-byte 2011 - Samtliga brandvarnare utbytta 2011-2012 - Relining av stammar Föreningen har en 20-årig underhållsplan som uppdateras löpande: - Fönsterrenovering år 2020. För ytterligare information se bifogad årsredovisning
  Ekonomi
  Kommande avgiftsförändringar: Enligt föreningens 5-åriga verksamhetsplan beräknas avgifterna att höjas med 4 % 2017, 2018 och 2019.
  Övrigt
  Brf Arenbergas hemsida: www.hsb.se/arlanda/brf/arenberga/
  Överlåtelseavgift
  1 163 KR
  Pantsättningsavgift
  465 KR
  Juridisk person
  Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Avgift
  2 515 KR Inkl värme, vatten, kabel-TV och BR-tillägget i hemförsäkringen. Avgift 190 kr/mån för bredband 250/100 Mbit/s och telefoni.
  Andel i föreningen
  0,29368%
  Andel av årsavgift
  0,29368%
  Reparationsfond
  4 653 KR
  Total Driftskostnad
  3 900 kr/år
  El: 2 400 KR
  Försäkring: 1 500 KR
  Beräknat antal pers
  1
  Kommentar
  Föreningen har gruppavtal för el där varje lägenhetsinnehavare debiteras efter sin egen förbrukning. Driftskostnader är individuella och baseras på varje boendes förbrukning och vilket avtal som finns med försäkrings- och elbolag.
 • Övriga Byggnader/Utrymmen
  Ett källarförråd hör till lägenheten och finns i samma hus. Cykelförråd med egen utgång till gatan finns i huset. Tvättstuga finns i hus 18 som ligger precis bredvid denna lägenhets port. I port 14 på andra sidan gården finns relaxavdelning med bastu.
 • Övrigt
  Uppgifter om lägenheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt kontrollerad med föreningen. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.
 • Närområde
  Allmänt om området
  Det trivsamma Sätuna ligger mycket centralt med Märsta Station en kort promenad bort. Här har du även nära till förskolor, skolor, fina parker, fotbollsplaner och Sätuna Torg med restauranger, caféer och livsmedelsbutik. Det finns även gott om trevliga motionsleder och naturområden. Inom promenadavstånd finns gym och även Märsta Centrum med stort utbud av livsmedelsbutiker, shopping och närservice.
  Kommunikation
  Längs Stationsgatan går bussar mot Märsta Station och Sigtuna. Från Märsta Station går bussar till Sigtuna och Arlanda. Från Märsta Station tar du dig till Stockholm på ca 20 minuter med SJ eller till Uppsala på samma tid. Det går även pendeltåg mot Stockholm och Uppsala. Arlanda når du från Märsta Station på ca 16 min med buss eller ca 25 min med tåg.
 • Dokument & Länkar
 • Karta
Utgångspris
1 195 000 KR

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Ansvarig mäklare

Intresserad av detta objekt?

Anmäl Intresse

Bilder

Karta


 • AFI Fastighetsmäklare
 • Stationsgatan 3C nb, 195 47 Märsta
 • 08 - 591 275 45
 • info@afi.se

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!