Fastighetsmäklare i Sigtuna Kommun sedan 1993

Sätunavägen 16D

Märsta
Sällsynt välrenoverad 1:a med mycket hög standard och stilren interiör. Genomtänkta utföranden in i detalj för både funktion och stil, som snyggt installerade ljuskällor, genomgående trälaminatgolv i valnöt och vitmålade väggar i hela lägenheten. Sovalkov i vardagsrummet med inbyggda skåp under för extra förvaring, perfekt för att få en egen del för sängen. Inbyggd dubbelgarderob bakom skjutdörrar i vardagsrummet. Påkostat och modernt kök med fullutrustad maskinpark och plats för matbord samt en vägg i betongstruktur som blir en unik detalj. Ny inredning i badrum som även rymmer badkar eller tvättpelare. Hall med entré via säkerhetsdörr, spotlights i taket och gott om svängrum eller plats för möblering. I samma hus finns lägenhetens källarförråd och cykelförråd med egen utgång till gatan. Tvättstuga finns bekvämt i samma port och på andra sidan gården finns bastu och relax. Föreningen har flera alternativ till parkeringsplatser och besöksparkeringar. Här bor du centralt med kort promenadavstånd till både Märsta station och Märsta Centrum i ett lugnt och trivsamt område med naturen inpå knuten. Från Märsta Station tar du dig till Stockholms C och Uppsala C på ca 20-25 min och till Arlanda Flygplats på ca 15 min.

Fakta

Typ
Bostadsrätt
Rum
1 ROK
Boarea
38.5 KVM
Lgh nummer
193
Våning
3 av 3
Avgift
2 830 KR
Inkl värme, vatten, kabel-TV, bredband 250/100 Mbit/s och telefoni samt BR-tillägget i hemförsäkringen.
Adress
Sätunavägen 16D
Postnummer
19541
Ort
Märsta
Område
Märsta - Sätuna
Kommun
Sigtuna
 • Interiör
  Antal rum
  1 ROK
  Boarea
  38.5 KVM
  Hall
  Lägenhetens höga standard och stilrena interiör märks av direkt i hallen som nås via säkerhetsdörr, med trälaminatgolv i valnöt som går enhetligt i hela lägenheten tillsammans med vitmålade väggar och infällda spotlights i taket. Här sitter även en praktsik klädhängare på väggen med matchande skoställ under. Det finns plats för möblering som garderob och byrå samt övriga möbler. Elcentral med automatsäkringar och en anordnad plats för router.
  Vardagsrum
  Vardagsrum med infällda spotlights snyggt placerade längs taket och väggarna. Här finns även en tillbyggd sovalkov med skåp under, perfekt för att få en egen del för sängen och extra förvaringsmöjligheter. Bakom vita skjutdörrar finns även en inbyggd dubbelgarderob. Vardagsrummet är enkelt att möblera och har samma valnötsfärgade trälaminatgolv som i hall och kök samt vitmålade väggar. Stort fönsterparti med blombräda i marmor.
  Kök
  Mycket modernt och påkostat kök med genomtänkt planering och fullutrustad maskinpark. Kökets L-form ger bra arbetsyta och gott om förvaringsutrymmen i flera skåp och med dubbel-diskho. Detta ger även plats för ett matbord vid fönstret, eller ett mindre bord vid den ena väggen. Stilren inredning med svarta skåpluckor och kakel tillsammans med rostfria beslag och maskiner. Den ena väggen har en betongstruktur som blir en snygg och unik detalj. Fönstret ger hela köket gott om ljus där väggarna är vitmålade och på golvet ligger trälaminat i valnöt. Maskinparken består av integrerad diskmaskin, ugn (Samsung), glaskeramikhäll (Samsung), fläkt, microvågsugn (Samsung) och dubbel kyl/frys med is- och vattendispenser (Samsung).
  Badrum
  Rymligt badrum med bred handfatskommod och tillhörande förvaring. Ovanför kommoden sitter badrumsskåp med hyllplan och spegellucka samt egen belysning. Nyare WC-stol och rymlig duschhörna. Plats för badkar eller tvättpelare (tvättstuga finns i samma port). Vitt kakel på väggarna och ljus våtrumsmatta på golvet.
 • Byggnad
  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  1962
  Fönster
  3-glas
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Energideklarerades
  2018-02-06
  Energideklaration
  Utförd
  Energiprestanda
  132 kWh/m² (Atemp) och år
 • Förening
  Namn
  HSB:s brf Arenberga
  Allmänt om föreningen
  Föreningen bildades år 1962 vilket även är byggnadernas byggår. Föreningen äger fastigheterna Sätuna 3:186 och Sätuna 3:187. På fastigheten finns 6 bostadshus med tillsammans 25 trapphus med adresserna Sätunavägen 8 A-C, 10 A-C, 12A-D, 14 A-E, 16 A-F, 18 A-D. -Lägenheter : 228 st -Lokaler och förråd: 27 st -Varmgarage: 39 st, 500 kr/mån -Kallgarage: 42 st, 300 kr/mån -P-platser med motorvärmare: 20 st, 180 kr/mån -3 st husvagnsplatser. Övriga kommentarer - I föreningen finns bastu och relaxavdelning - Tvättstugor finns i hus 12 och hus 18. I hus 16 finns en grovtvättstuga. För att bli medlem i en HSB-förening krävs medlemskap i HSB Arlanda, engångsavgift 500 kr (betalas tillbaka vid utträde). Årsavgift 300 kr. Blir man medlem efter den 1 juli så betalar man endast 150 kr första året. För vidare information se HSB:s hemsida: https://www.hsb.se/norrastorstockholm/ Kommande avgiftsförändringar: Enligt föreningens 5-åriga verksamhetsplan beräknas avgifterna att höjas med 4 %, 2017, 2018 och 2019.
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  TV via Comhem. HSB Arenberga har tecknat ett gruppanslutningsavtal på bredband och telefoni med Bredbandbolaget med start 2017-01-01. De tjänster som ingår är bredband 250/100 Mbit/s och telefoni. För detta betalar medlemmarna 190 kr/mån, en obligatorisk avgift som läggs på månadsavgiften.
  Parkering
  För garage och p-plats har HSB separata köer. Är man boende får man köpa ett P-tillstånd, som kostar 500 kr/år, med detta tillstånd är det fritt att parkera på samtliga lediga platser på Sätunavägen. Besökare parkerar på samma parkeringsplatser mot avgift (P-automat, 2 kr/tim eller 20kr/dygn).
  Renoveringar
  2019 - Renovering av husgavlar 2018 - Två nya torkskåp 2018 - Gårdsrenovering slutförts 2018 - Byte av samlingsledningen för avlopp på Sätunavägen 10 2017 - Total upprustning av gården. Två nya tvättmaskiner. 2016 - Nya balkonger. 2016 - OVK och rensning av ventilationskanaler. 2015 - Termostatventiler och byte av stamventiler. 2013-2014 - Vattenrörs-byte 2011 - Samtliga brandvarnare utbytta 2011-2012 - Relining av stammar Föreningen har en 20-årig underhållsplan som uppdateras löpande: - Fönsterrenovering år 2020. För ytterligare information se bifogad årsredovisning
  Ekonomi
  Kommande avgiftsförändringar: Enligt föreningens 5-åriga verksamhetsplan beräknas avgifterna att höjas med 4 % 2017, 2018 och 2019.
  Övrigt
  Brf Arenbergas hemsida: www.hsb.se/arlanda/brf/arenberga/
  Överlåtelseavgift
  1 183 KR
  Pantsättningsavgift
  473 KR
  Juridisk person
  Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Avgift
  2 830 KR Inkl värme, vatten, kabel-TV, bredband 250/100 Mbit/s och telefoni samt BR-tillägget i hemförsäkringen.
  Andel i föreningen
  0,30815%
  Andel av årsavgift
  0,30815%
  Reparationsfond
  4 425 KR
  Total Driftskostnad
  3 890 kr/år
  El: 2 796 KR
  Försäkring: 1 094 KR
  Beräknat antal pers
  1
  Kommentar
  Driftskostnader är individuella och baseras på den boendes förbrukning och vilket avtal som finns med försäkringsbolag.
 • Övriga Byggnader/Utrymmen
  Ett källarförråd hör till lägenheten och finns i samma hus. Tvättstuga finns bekvämt i samma port. Cykelförråd med egen utgång till gatan finns i huset. I port 14 på andra sidan gården finns relaxavdelning med bastu.
 • Övrigt
  Uppgifter om lägenheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt kontrollerad med föreningen. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.
 • Närområde
  Allmänt om området
  Det trivsamma Sätuna ligger mycket centralt med Märsta Station en kort promenad bort och är omgivet av fina bostadsområden som tillsammans med parkområden och närheten till det mesta skapar en trivsam miljö. Från Sätunavägen har du direkt närhet till trevliga promenadstråk genom parker och ut mot både skogsmiljö och öppna landskap. I omgivningarna runt föreningens mark finns trevliga innergårdar med grillplatser och sittgrupper. Här har du även nära till förskolor och skolor som Sätunaskolan och Norrbackaskolan. Nära Märsta Station och Sätuna Torg som erbjuder livsmedelsbutik, vårdcentral, restauranger och caféer. Det finns gym i närheten och det är även promenadavstånd till Märsta Centrum där det finns ett större utbud av närservice, livsmedelsbutiker, gym, systembolag, restauranger och shopping.
  Kommunikation
  Promenadavstånd till Märsta Station. Längs Stationsgatan går även bussar mot Märsta Station och Sigtuna. Från stationen går bussar till Sigtuna och Arlanda, och du tar dig till Stockholm på ca 20 minuter med SJ eller till Uppsala på samma tid. Det går även pendeltåg mot Stockholm och Uppsala. Arlanda når du från Märsta Station på ca 16 min med buss.
  Parkering
  Det finns kostnadsfri gatuparkering på Sätunavägen. I området finns flertalet gästparkeringar.
 • Dokument & Länkar
 • Planritning
  Planlösning
 • Karta
1 395 000 KR

Ansvarig mäklare

Intresserad av detta objekt?

Anmäl Intresse

Bilder

Vardagsrum
Vardagsrum/Sovalkov
Vardagsrum
Vardagsrum/Sovalkov
Kök
Kök
Kök
Kök
Hall
Hall
Badrum
Vardagsrum/Sovalkov
Vardagsrum
Planlösning
Garagelänga

Karta


 • AFI Fastighetsmäklare
 • Stationsgatan 3C nb, 195 47 Märsta
 • 08 - 591 275 45
 • info@afi.se

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!