Fastighetsmäklare i Sigtuna Kommun sedan 1993
Kommande

Sätunavägen 14C

MÄRSTA
• Centralt läge • HSB förening • Låg månadsavgift • Snabbt tillträde är möjligt Välkommen till denna oslipade diamant. Nu har du möjligheten att sätta din egna prägel på denna charmiga 1:a om 38,5 kvm på omtyckta Sätunavägen. Planlösningen är optimal och lägenheten har ljusa smakfulla färger vilket gör den väldigt trivsam. Sätunavägen ligger med ett attraktivt läge nära Märsta pendeltågsstation och busstorg som tar dig till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Dessutom är det gångavstånd till Märsta Centrum där det finns matbutiker, cafeér och restauranger. Välskött HSB förening och låg månadsavgift. Varmt välkommen på visning!

Fakta

Typ
Bostadsrätt
Rum
1 ROK
Boarea
40.5 KVM
Våning
av 3
Avgift
3 132 KR
Inkl värme, vatten. 190 kr tillkommer för kabel-TV, bredband 250/100 Mbit/s och telefoni.
Adress
Sätunavägen 14C
Postnummer
19541
Ort
MÄRSTA
Kommun
Sigtuna
 • Interiör
  Antal rum
  1 ROK
  Boarea
  40.5 KVM
  HALL
  Välkomnande hall med bra avhängningsmöjligheter och förvaring via garderob. Väggarna är ljusa och på golvet ligger laminat.
  KÖK
  Charmigt kök med ljust köksluckor och vitkaklat ovanför arbetsbänk. Köket är utrustat med spis, köksfläkt och kombinerad kyl/frys. Matplats intill fönster.
  ALLRUM
  Stort och lätt möblerat allrum med två garderober. Här finns plats för både en dubbelsäng samt TV- och soffmöbel. Väggarna är målade och på golvet ligger laminat.
  DUSCHRUM
  Ljust duschrum med kaklade väggar och plastmatta på golvet. Duschrummet är utrustat med WC, dusch, handfat, spegelskåp och element.
  ÖVRIGT
  Till bostaden hör ett källarförråd till. Fönster bytta 2023.
 • Byggnad
  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  1962
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Energideklarerades
  2018-02-06
  Energideklaration
  Utförd
  Energiprestanda
  132 kWh/m² (Atemp) och år
 • Förening
  Namn
  HSB:s brf Arenberga
  Allmänt om föreningen
  Föreningen bildades år 1962 vilket även är byggnadernas byggår. Föreningen äger fastigheterna Sätuna 3:186 och Sätuna 3:187. På fastigheten finns 6 bostadshus med tillsammans 25 trapphus med adresserna Sätunavägen 8 A-C, 10 A-C, 12A-D, 14 A-E, 16 A-F, 18 A-D. -Lägenheter : 228 st -Lokaler och förråd: 27 st -Varmgarage: 39 st, 600 kr/mån -Kallgarage: 42 st, 300 kr/mån -P-platser med motorvärmare: 20 st, 180 kr/mån -3 st husvagnsplatser. Övriga kommentarer - I föreningen finns bastu. - Tvättstugor finns i hus 12 och hus 18. I hus 16 finns en grovtvättstuga. För att bli medlem i en HSB-förening krävs medlemskap i HSB Stockholm, engångsavgift 500 kr (betalas tillbaka vid utträde). Årsavgift 300 kr. Blir man medlem efter den 1 juli så betalar man endast 150 kr första året. För vidare information se HSB:s hemsida: https://www.hsb.se
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  TV via Comhem. HSB Arenberga har tecknat ett gruppanslutningsavtal på bredband och telefoni med Bredbandbolaget med start 2017-01-01. De tjänster som ingår är bredband 250/100 Mbit/s och telefoni. För detta betalar medlemmarna 190 kr/mån, en obligatorisk avgift som läggs på månadsavgiften.
  Parkering
  För garage och p-plats har HSB separata köer. Är man boende får man köpa ett P-tillstånd, som kostar 800 kr/år, med detta tillstånd är det fritt att parkera på samtliga lediga platser på Sätunavägen. Besökare parkerar på samma parkeringsplatser mot avgift (P-automat, 2 kr/tim eller 20kr/dygn).
  Renoveringar
  2022-2023 - Ventilationsbyte till mekanisk frånluft 2022-2023 - Fönsterbyte 2022 - Påbörjat arbete med nytt passagesystem 2022 - Renoverat bastu 2021 - Renoverat hustak 2020 - Fortsatt renovering av husgavlar 2019 - Renovering av husgavlar 2018 - Två nya torkskåp 2018 - Gårdsrenovering slutförts 2018 - Byte av samlingsledningen för avlopp på Sätunavägen 10 2017 - Total upprustning av gården. Två nya tvättmaskiner. 2016 - Nya balkonger. 2016 - OVK och rensning av ventilationskanaler. 2015 - Termostatventiler och byte av stamventiler. 2013-2014 - Vattenrörs-byte 2011 - Samtliga brandvarnare utbytta 2011-2012 - Relining av stammar Ytterligare renoveringar som planeras under samma period är nytt låssystem, 6 st laddstolpar för elbilar och att rusta upp miljöhusen. Göra en stamspolning och se över lek- och grillplatser. För ytterligare information se bifogad årsredovisning
  Ekonomi
  Under 2023 finns ingen planerad avgiftsförändring. För 2024 planeras en höjning av avgiften med minst 2% då föreningen sedan tidigare har en plan att höja avgifterna med 2% varje år (kontrollerat 2023-09-08).
  Övrigt
  Brf Arenbergas hemsida: www.hsb.se/arlanda/brf/arenberga/
  Överlåtelseavgift
  1 313 KR
  Pantsättningsavgift
  525 KR
  Juridisk person
  Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Avgift
  3 132 KR Inkl värme, vatten. 190 kr tillkommer för kabel-TV, bredband 250/100 Mbit/s och telefoni.
  Andel i föreningen
  0,3039%
  Reparationsfond
  4 660 KR
  Kommentar till nettoskuldsättningen
  Bostadsrättens indirekta nettotillgångar överstiger bostadsrättens indirekta nettoskulder
 • Övriga Byggnader/Utrymmen
  Ett källarförråd hör till lägenheten och finns i samma hus. Cykelförråd med egen utgång till gatan finns i huset. Bastu med relaxavdelning finns på Sätunavägen 14 (samma hus). Tvättstuga/grovtvättstuga ligger också på Sätunavägen 14 (samma hus).
 • Parkering
  Parkering
  Det finns ett 100-tal parkeringsplatser på Sätunavägen, utöver parkerings- och garageplatserna som är uthyrda. Som boende kan man köpa ett parkeringstillstånd för 800 kr/år och får då nyttja alla parkeringsplatser på Sätunavägen som kräver tillstånd. Samma parkeringsplatser kan gäster använda med tillstånd eller betalparkering. Det finns även kostnadsfri gatuparkering på Sätunavägens huvudled.
 • Närområde
  Allmänt om området
  Det trivsamma Sätuna ligger mycket centralt med Märsta Station en kort promenad bort och är omgivet av fina bostadsområden som tillsammans med parkområden och närheten till det mesta skapar en trivsam miljö. Från Sätunavägen har du direkt närhet till trevliga promenadstråk genom parker och ut mot både skogsmiljö och öppna landskap. I omgivningarna runt föreningens mark finns trevliga innergårdar med grillplatser och sittgrupper. Här har du även nära till förskolor och skolor som Sätunaskolan och Norrbackaskolan med F-6. Förskolan Smedjan finns på Tallstigen. På Dragonvägen finns förskolan Kanonkullen, som är en fristående förskola. Förskolan Skutan och Lyan ligger bredvid Norrbackaskolan på Odensalavägen och Ekorrvägen. Arlandagymnasiet finns nära och i Sigtuna finns Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket. Nära Märsta Station och Sätuna Torg. Det finns gym i närheten och det är även promenadavstånd till Märsta Centrum där det finns ett större utbud av närservice, livsmedelsbutiker, gym, systembolag, restauranger och shopping. Sätuna Torg genomgår just nu en totalrenovering där ett nytt torg planeras med nya affärslokaler och verksamheter. Promenadavstånd till Märsta Station. Längs Stationsgatan går även bussar mot Märsta Station och Sigtuna. Från stationen går bussar till Sigtuna och Arlanda, och du tar dig till Stockholm på ca 20 minuter med SJ eller till Uppsala på samma tid. Det går även pendeltåg mot Stockholm och Uppsala. Arlanda når du från Märsta Station på ca 16 min med buss.
  Kommunikation
  Kommunikationerna är goda och med en promenad på mellan 15 till 5 minuter når man Märsta Station där bussarna sammanstrålar för att sedan gå ut i Märsta, till Sigtuna och till Arlanda. Härifrån tar man sig även via tåg till Stockholm, Uppsala och Arlanda.
 • Dokument & Länkar
 • Karta

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Ansvarig mäklare

Intresserad av detta objekt?

Anmäl Intresse

Assisterande mäklare


 • AFI Fastighetsmäklare
 • Stationsgatan 3C nb, 195 47 Märsta
 • 08 - 591 275 45
 • info@afi.se

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!