Fastighetsmäklare i Sigtuna Kommun sedan 1993
Kommande

Ripvägen 25

Märsta
Mycket trivsamt och friköpt på populära Ripvägen! Här är ett radhus med hög funktion och många tillgångar. Bland annat så finns hela tre uteplatser, och en lättskött tomt med utrymme för både lek och rekreation. Läget i området är även privat och med fri utsikt. De tre uteplatserna består av ett trädäck vid entrén, del under tak. Från vardagsrummet och mot baksidan nås ett stort uterum som rymmer större sittgrupper skyddat från väder och vind. I uterummet ligger dessutom klinkergolv med golvvärme. Ute på tomten finns ett rymligt trädäck, perfekt för pergola och sittgrupper/grillplats. Inuti erbjuds det mesta man kan önska. På entréplanet en separat tvättstuga och rymligt kök med matplats och flera skåp för förvaring. Vardagsrummet rymmer TV-hörna och övriga möbler. På det övre planet finns tre sovrum som är enkla att möblera samt ett badrum med golvvärme. Även i hallen på entréplanet är golvvärme. Området är ett av Märstas mest populära villaområden med närhet till skolor och förskolor, lekplatser, parker och promenadstråk. Inne i området finns nyligen upprustade Fågelparken. Härifrån är även snabb kommunikation till Märsta Station.

Fakta

Typ
1-familjs friliggande villa
Rum
4 ROK
Sovrum
3
Boarea
109 KVM
Fastighetsbeteckning
Ekillatorp 1:88
Tomtarea
148 KVM
Adress
Ripvägen 25
Postnummer
19533
Ort
Märsta
Område
Märsta - Ekilla
Kommun
Sigtuna
 • Interiör
  Antal rum
  4 ROK
  Boarea
  109 KVM
 • Byggnad
  Byggnadstyp
  2-plans radhus
  Byggnadsår
  1968
  Fasad
  Mexitegel och träpanel
  Grundläggning
  Betongplatta
  Fönster
  3-glas
  Tak
  Plåt
  Uppvärmning
  Direktverkande el (vattenburen från elpanna)
  Vatten och avlopp
  Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
  Energideklarerades
  2015-03-16
  Energideklaration
  Utförd
  Energiprestanda
  95 kWh/m² (Atemp) och år
  Fastighetsbeteckning
  Ekillatorp 1:88
 • Allmänt om fastigheten
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Total Driftskostnad
  43 701 kr/år
  El: 33 001 KR
  Elförbrukning: 15144 kWh
  VA: 500 KR
  Renhållning: 2 700 KR
  Väg, samf.: 6 000 KR
  Försäkring: 1 500 KR
  Beräknat antal pers
  2
  Kommentar
  El-kostnader innefattar även uppvärmning. En del av samfälligheten inkluderar även vatten, ca 2000 kr/år. Driftskostnader är individuella och baseras bl.a. på vilken förbrukning den boende har samt vilka avtal som finns med t.ex. el- och försäkringsbolag.
  Summa pantbrev
  2 848 100 KR
 • Tomt
  Tomtyta
  148 KVM
  Övrigt
  Tack vare husets läge så ges ett fritt och privat läge på tomten. Plan och lättskött gräsyta med utrymme för planteringar.
  Uteplats
  Huset har tack vare läget i området flera bra uteplatser. Vid entrén finns en trädäckad uteplats som rymmer större sittgrupper och som längst in är skyddad under tak. Från vardagsrummet och till baksidan nås det stora uterummet som är en fantastisk tillgång, med klinkergolv och golvvärme. Här kan man vistas skyddad från väder och vind. På tomten så finns en trädäckad uteplats, perfekt att ställa pergola på, som även den rymmer större och olika sittgrupper.
 • Rättigheter & Belastningar
  Gemensamhetsanläggning: Sigtuna Ekilla GA:4 ändamål: Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Radio- TV och/eller tele, Värmeanläggning, Kvartersanläggning, Övrigt, Gemensamhetsanläggning: Sigtuna Ekillatorp GA:1 ändamål: Vägar, Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Grönområden, Garage och/eller parkering, Övrigt
  Planbestämmelser
  Byggnadsplan (1961-12-08)
 • Övrigt
  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.
 • Närområde
  Allmänt om området
  Det lugna Ekilla är omgivet av naturområden med många fina promenadsträckor, hundrastgårdar, cykelvägar och öppna landskap. Här har du även närhet till skolor, gymnasium, förskolor, lekplatser och fotbollsplaner. En kort promenad bort finns Aspens fält som är perfekt för promenader och fotboll. I området längs med Fasanvägen så finns nyligen upprustade Fågelparken, en fin park mitt i villaområdet. Sportanläggningen Midgårdsvallen och Midgårdsbadet med simhall och utomhusbad ligger en kort promenad bort. På Midgårdsvallen finner du även fotbollsplaner, BMX-bana, plan för amerikansk fotboll och friidrottsbanor. I Märsta centrum med omnejd finns bland annat shopping, Willys, ICA kvantum, Lidl, Coop Extra, Järnia och restauranger, banker, systembolag, apotek, vård, caféer, sportaffär och klädaffärer samt gym och övrig närservice. Promenad- och cykelavstånd till Märsta Station. Här finns torg med blomsteraffär, frisörer, restauranger och café. Torget är just nu under renovering och här paneras en helt ny knutpunkt i Centrala Märsta. Sigtuna Stad med Stora gatan och strandpromenader nås på ca 10 minuter med bil och hit går även fina cykelvägar. FÖRSKOLOR/SKOLOR I Ekilla finns förskolan Aspbacken vilket ligger på Tingvallavägen. Skolor som ligger i närheten är Tingvallaskolan (F-6) på Tingvallavägen samt Ekillaskolan (7-9) på Stockholmsvägen. Just nu byggs även nya Tingvallaskolan. Märstas gymnasieskola Arlandagymnasiet ligger också i närheten på andra sidan Midgårdsvallen.
  Kommunikation
  Bussar går längs Stationsgatan mot Märsta Station och Sigtuna. Det är även promenad- och cykelavtsånd till Märsta Station. Från Märsta Station går bussar till Sigtuna och Arlanda. Via tåg tar du dig till Stockholm på ca 20 minuter med SJ eller till Uppsala på samma tid. Det går även pendeltåg till Stockholm och Uppsala. Arlanda når du från Märsta Station på ca 16 min med buss eller ca 25 min med tåg
 • Planritning
  Planlösning, entréplan
  Planlösning, övre plan
 • Karta

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Ansvarig mäklare

Intresserad av detta objekt?

Anmäl Intresse

Bilder

Tomtkarta
Planlösning, entréplan
Planlösning, övre plan

Karta


 • AFI Fastighetsmäklare
 • Stationsgatan 3C nb, 195 47 Märsta
 • 08 - 591 275 45
 • info@afi.se

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!