Fastighetsmäklare i Sigtuna Kommun sedan 1993

Ragnagatan 6

Märsta
Friköpt radhus med två altaner i syd- och västläge samt en lättskött och fin stenlagd tomt. Besiktat (protokoll finns) och garageplats ingår i garagelänga precis bredvid huset. Trivsam planering med en social yta på nedervåningen där vardagsrum, kök och uteplatserna ligger sammankopplade. Köket har bra förvarings- och arbetsytor och vardagsrummet rymmer både TV-hörna och matbord. Utgång till baksidan och altanen från vardagsrummet som ligger i ett soligt sydväst-läge. Från baksidan finns en egen ut- och ingång samt en stenmur där tomten slutar. Den andra altanen ligger vid entrén och hallen. Tre lättmöblerade sovrum på övervåningen tillsammans med ett badrum på övervåningen med tvättmaskin och torktumlare. Det finns möjlighet att skapa ett fjärde sovrum i vardagsrummet. En extra WC finns på nedervåningen. Stort urval av skolor och förskolor, bara några få meter till Eddaskolan. Nära centrum, Steninges naturområden, Mälarens vatten och kommunikationer till Märsta Station.

Fakta

Typ
1-familjs friliggande villa
Rum
4 ROK
Sovrum
3
Boarea
92 KVM
Biarea
10 KVM
Fastighetsbeteckning
Valsta 3:122
Tomtarea
147 KVM
Förbesiktad
Ja
Adress
Ragnagatan 6
Postnummer
19558
Ort
Märsta
Område
Märsta - Steninge
Kommun
Sigtuna
 • Interiör
  Antal rum
  4 ROK
  Boarea + Biarea
  92 KVM + 10 KVM
  Hall
  Hall med klinkergolv och gott om svängrum. Det finns även ett förråd under trappen. Plats för klädhängare och skoställ eller garderob. Från hallen nås gäst-WC, kök, vardagsrum och övervåningen. Vid entrén finns en trädäckad altan som rymmer större möbler och matgrupper. Klinkergolvet övergår senare till enhetligt parkettgolv in till vardagsrummet.
  Vardagsrum
  Vardagsrum med anslutning till köket och baksidans altan i soligt sydvästläge. Rymligt med gott om plats och som är enkelt att möblera med tv-hörna, matgrupp och övriga möbler. Stort fönsterparti med moderna fönster. Ljusa tapeter på väggarna och ekparkett på golvet. Här är det även möjligt att skapa ett fjärde sovrum.
  Kök
  Ljust kök som går i vitt med ett ljust kakel ovan köksbänken. Här finns goda arbetsytor på lång köksbänk och flera skåp för förvaring. Plats för matbord vid fönster. Köket ligger precis intill vardagsrummet och uteplatsen på husets baksida vilket gör hela nedervåningen till en trevlig social yta. Trämönstrad linoleum på golvet och ljusa väggar. Maskinparken består av kyl/frys, diskmaskin,ugn med spishäll samt fläkt.
  Badrum
  Helkaklat badrum med med dusch bakom en snygg glasvägg. Bra förvaring i handfatskommod och badrumsskåp. Tvättmaskin och torktumlare finns samt två fönster för extra ljus och vädringsmöjlighet.
  WC
  Gäst-WC som nås från hallen. Handfat samt badrumsskåp. Ett fönster ger extra ljus.
  Sovrum 1
  Trälaminat-golv och ljusa väggar. Två inbyggda garderober.
  Sovrum 2
  Det större sovrummet med tre inbyggda garderober och plats för flera. Trälaminat på golvet och ljusa väggar.
  Sovrum 3
  Lättmöblerat sovrum med trälaminat på golvet och ljusa väggar.
 • Byggnad
  Byggnadstyp
  2-plans radhus
  Byggnadsår
  1976
  Fasad
  Trä
  Stomme
  Trä
  Grundläggning
  Betongplatta
  Fönster
  2-glas
  Tak
  Betongpannor
  Uppvärmning
  Direktverkande el
  Vatten och avlopp
  Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
  Energideklarerades
  2016-08-30
  Energideklaration
  Utförd
  Energiprestanda
  136 kWh/m² (Atemp) och år
  Fastighetsbeteckning
  Valsta 3:122
  Övrigt
  Öppen fiber finns vid tomtgräns vilket ger den boende flera valmöjligheter av leverantör för bredband, TV och telefoni. ADSL med IP Telefoni är installerat i huset. Huset har två altaner, den ena på fastighetens baksida och den andra på framsidan. Altanen på baksidan har även en stenlagt altan med en fin inramad mur mot allmänning. Rymlig vind med möjlighet till extra förvaring.
 • Allmänt om fastigheten
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Total Driftskostnad
  32 037 kr/år
  El: 14 000 KR
  Väg, samf.: 12 000 KR
  Försäkring: 6 037 KR
  Beräknat antal pers
  4
  Kommentar
  I samfällighetsavgiften ingår VA och sophämtning. Samfälligheten sköter bl.a. garagen, gemensamhetslokalen, kommunikationsytor, belysning. VA debiteras per schablon, når man inte upp till den beräknade förbrukningen betalas en del av avgiften tillbaka till den boende. Driftskostnader är individuella och beroende av förbrukning samt vilket avtal med försäkringsbolag man har.
  Taxeringsvärde
  1 608 000 KR
  Summa pantbrev
  2 210 000 KR
 • Övriga Byggnader/Utrymmen
  Garage i länga ingår med nytt undertak och plåttak. Garaget är avskärmat med väggar invändigt. Garagelängan ligger precis bredvid huset. Förråd om ca 10 kvm på tomtens baksida (säljarens uppgift).
 • Tomt
  Tomtyta
  147 KVM
  Övrigt
  Radhusets tomt erbjuder två stora trädäckade altaner. Framsidans altan har sol på förmiddagen och baksidan har eftermiddagssol. På baksidan finns ett förråd och nedanför altanen så är hela baksidan fint stenlagd vilket gör den mycket lättskött. Den stenlagda tomten är perfekt att använda som en extra plats för solstolar, matgrupper eller duka upp för vid sammankomster och större sällskap.
 • Rättigheter & Belastningar
  Gemensamhetsanläggning: Sigtuna Valsta GA:2, Gemensamhetsanläggning: Sigtuna Valsta GA:5 Förmån: Officialservitut Tillträde, 01-HUÄ-712.51 Last: Officialservitut Tillträde, 01-HUÄ-712.19
  Planbestämmelser
  Stadsplan (1975-08-28)
 • Övrigt
  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.
 • Närområde
  Allmänt om området
  Det fina Steninge ligger vackert beläget med närhet till öppna landskap, skogsområden och Mälaren. I området finns även flera alternativ till förskolor, skolor, motionsspår och idrottsplatser. Steninge och Mälaren ligger även det vackra området runt Steninge Slott och populära Steninge Bruk med restaurang som nås antingen med bil, buss eller via promenad och cykelvägar. Längre bort förbi slottet ligger även en hamn och Flottviks Båtklubb. Steningebadet är mycket populärt på sommaren och längs kustlinjen finns flera bad- och utflyktsplatser för att vara mer privat. För den sport- och fritidsintresserade finns flera idrottsplatser, fotbollsplaner och idrottshallar. Populära Midgårdsvallen är ett stort sportfält och har en badanläggning med SPA och ett utomhusbad som på vintern används för skridskoåkning. I Märsta och Sigtuna finns även ishall, ridklubb och golfbanor. Utbudet av förskolor och skolor är stort: Sagaskolan, F-3 Eddaskolan, F-4 Galaxskolan, F-6 Steningehöjdens skola, F-6 Valstaskolan, 7-9 Arlanda Gymnasiet ligger i anslutning till Midgårdsvallen. Märsta Centrum är en knutpunkt med shopping, restauranger, caféer och närservice. Här finns även handelsplats med större livsmedelsbutiker och gym. Valsta Centrum erbjuder shopping, närservice, vård, caféer, restauranger, frisörer och en stor livsmedelsbutik.
  Kommunikation
  Busshållplatsen ligger en kort promenad från bostaden. Bussar går till Märsta Station och Sigtuna längs Valstavägen med anslutning till Östra- och Västra Galaxvägen. Från Märsta Station går bussar till Sigtuna och Arlanda. Från Märsta Station tar du dig till Stockholm på ca 20 minuter med SJ eller till Uppsala på samma tid. Det går även pendeltåg till Stockholm och Uppsala. Arlanda når du från Märsta Station på ca 16 min med buss eller ca 25 min med tåg.
 • Karta
Utgångspris
2 495 000 KR

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Ansvarig mäklare

Intresserad av detta objekt?

Anmäl Intresse

Bilder

Karta


 • AFI Fastighetsmäklare
 • Stationsgatan 3C nb, 195 47 Märsta
 • 08 - 591 275 45
 • info@afi.se

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!