Fastighetsmäklare i Sigtuna Kommun sedan 1993

Odenvägen 5, 1,5 tr

Märsta
Helrenoverad tvåa endast 1,5 tr upp i centralt och lugnt läge, ledig parkeringsplats finns! Här bor du i en tvåa med genomgående hög standard och mycket trevlig planlösning med högt i tak. I hela lägenheten går ett fint ekparkettgolv och bredspacklade och målade väggar (väggar har målats 2022). Modernt kök med gott om arbetsyta och svängrum samt plats för matbord. Badrummet är helkaklat och stambytt med golvvärme och handdukstork. Rymligt sovrum med stor garderobsyta och även vardagsrummet är rymligt och lätt att möblera. Från vardagsrummet nås även balkongen som har ett fint läge med utsikt över omtyckta Äppelparken. Entré via säkerhetsdörr. Föreningen har en nyanlagd grillplats med sittplatser och grill. Det har även gjorts flera bra renoveringar som nya fönster förra året, fiber, stambyte och installation av bergvärme. Centralt läge med närhet till både Märsta Station och Märsta Centrum med restauranger, livsmedelsbutiker och närservice. Lugnt läge nära grönska mellan villaområden och på andra sidan gatan finns populära Äppelparken. Från Märsta Station nås Stockholm och Uppsala på ca 20 min vardera, och Arlanda på ca 15 min.

Fakta

Typ
Bostadsrätt
Rum
2 ROK
Boarea
56 KVM
Lgh nummer
4
Våning
3 av 3
Avgift
3 483 KR
I månadsavgiften ingår värme, vatten och grundutbud TV
Adress
Odenvägen 5, 1,5 tr
Postnummer
19542
Ort
Märsta
Område
Centrala Märsta
Kommun
Sigtuna
 • Interiör
  Antal rum
  2 ROK
  Boarea
  56 KVM
  Hall
  Entré via säkerhetsdörr. Här finns plats för hatthylla, skoställ och klädhängare samt extra garderober eller byråer. Trevlig entré där den luftiga och ljusa planlösningen presenterar sig direkt. Ekparkett på golvet och vitmålade väggar (väggar har målats 2022).
  Kök
  Rymligt kök med gott om svängrum och plats för matbord. Fin utsikt mot föreningens innergård. Modernt kök som går i vitt med vitmålade väggar. Inbyggd ugn i rostfritt, fläkt i rostfritt, spishäll, diskmaskin och micro. Gott om arbetsyta på lång köksbänk och på golvet ligger ekparkett.
  Vardagsrum
  Rymligt vardagsrum som är enkelt att möblera. Här ryms TV-hörna, tillsammans med övriga möbler som bokhyllor, extra matbord eller kontorshörna. Från vardagsrummet nås även balkongen med sitt fina läge och utsikt mot Äppelparken.
  Sovrum
  Sovrum som är enkelt att möblera och rymmer dubbelsäng med nattduksbord samt övriga möbler. Stor yta för förvaring. Ekparkett på golvet och vitmålade väggar.
  Badrum
  Helkaklat och stambytt badrum med golvvärme och handdukstork, samt ett fönster som ger extra ljus och vädringsmöjlighet. Stilren handfatskommod med badrumsskåp ovan med inbyggd belysning.
 • Byggnad
  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  1950
  Fönster
  3-glas
  Uppvärmning
  Bergvärme
  Ventilation
  Självdrag
  Energideklarerades
  2021-10-05
  Energideklaration
  Utförd
  Energiprestanda
  50 kWh/m² (Atemp) och år
 • Förening
  Namn
  Brf Korslund
  Allmänt om föreningen
  Brf Korslund bildades år 2011 och disponerar 7 bostadsrättslägenheter på Odenvägen 5 i Märsta. År 2011 genomgick byggnaden en större renovering där lägenheterna i huset fick nya ytskikt, kök och badrum samt stambyte genomfördes. I föreningens hus finns till lägenheterna hörande vindsförråd samt en tvättstuga. Föreningen har även anlagt en stor och fin grillplats på innergården för medlemmarna att nyttja. Föreningens medlemmar städar trappor och gård. Trappstädning sker var 6:e vecka för varje lägenhet. Snöröjning och borttagning av löv sköter medlemmarna gemensamt.
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  Fiber via Telia. Operatör till internet väljer och bekostar varje boende själv.
  Parkering
  Ledig plats finns (kontrollerat 2023-01-26). Föreningen disponerar 7 parkeringsplatser med elstolpe för motorvärmare som kan hyras av medlemmarna. Kan hyras för 350 kr/mån.
  Renoveringar
  2010: Bergvärme installerades 2011: Större renoveringar av lägenheter och stambyte 2018: Fiber, Telia 2020 - Fönsterbyte
  Ekonomi
  Föreningen planerar att genomföra en avgiftshöjning i februari eller mars 2023, det är ej beslutat till vilken nivå (kontrollerat 2023-01-04).
  Överlåtelseavgift
  1 338 KR
  Pantsättningsavgift
  535 KR
  Juridisk person
  Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Avgift
  3 483 KR I månadsavgiften ingår värme, vatten och grundutbud TV
  Andel i föreningen
  13,8%
  Andel av årsavgift
  14,27%
  Kommentar till årsavgiftsandelstal
  Årsavgiftsandelstal baserat på 2021 års årsavgifts del av föreningens totala årsavgiftsintäkter för 2021
  Bostadsrättens indirekta skuldsättning
  679 466 KR
  Kommentar till nettoskuldsättningen
  Baserad på uppgifter från föreningens senaste årsredovisning och uträknat årsavgiftsandelstal.
  Total Driftskostnad
  5 700 kr/år
  El: 4 200 KR
  Försäkring: 1 500 KR
  Beräknat antal pers
  1
  Kommentar
  Dessa driftskostnader är uppskattade. Driftskostnader är individuella och baseras på varje boendes förbrukning och vilket avtal som finns med försäkrings- och elbolag.
 • Övriga Byggnader/Utrymmen
  I huset finns tvättstuga och ett till lägenheten tillhörande vindsförråd.
 • Balkong & parkering
  Balkong med utgång från vardagsrummet. Fint läge med utsikt mot omtyckta Äppelparken. Här ryms sittgrupp och växter.
  Parkering
  Ledig plats finns! Föreningen har p-platser med elstolpe för motorvärmare som kan hyras för 350 kr/mån. I området finns även gatuparkering.
 • Övrigt
  Uppgifter om lägenheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt kontrollerad med föreningen. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.
 • Närområde
  Allmänt om området
  Odenvägen har ett centralt läge och även närhet till skogsområden och öppna landskap. Nära till skolor, förskolor, parker, lekplatser, fotbollsplaner och motionsspår. Promenadavstånd till Märsta Station och restauranger, livsmedelsbutik och närservice. Vid Märsta Station renoveras just nu Sätuna Torg, där ett helt nytt torg planeras och en ny knutpunkt i Märsta med nya affärslokaler och verksamheter. Förskola/Skola I närheten finns förskolor och skolor. Förskolan Sätuna ligger på Södergatan. Förskolan Smedjan på Tallstigen. På Dragonvägen finns förskolan Kanonkullen som är en fristående förskola. Skutan och Norrbackaskolan ligger på Odensalavägen och Lyan (öppet dygnet runt) ligger på Ekorrevägen. Det finns två skolor i närheten, Sätunaskolan årskurs F-6. Norrbackaskolan årskurs F-6 och Arlandagymnasiet nås via buss från Märsta Station.
  Kommunikation
  Längs Stationsgatan går bussar mot Märsta Station och Sigtuna. Från Märsta Station går bussar till Sigtuna och Arlanda. Från Märsta Station tar du dig till Stockholm på ca 20 minuter med SJ eller till Uppsala på samma tid. Det går även pendeltåg till Stockholm och Uppsala. Arlanda når du från Märsta Station på ca 16 min med buss.
 • Dokument & Länkar
 • Planritning
  Planlösning
 • Karta
Utgångspris
1 595 000 KR

Visningar

Söndag 5/2 kl 12:15 - 12:45
Välkommen! Anmäl dig gärna till visningen
Måndag 6/2
Kontakta mäklaren för att boka visning!

Visningsanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Visningsanmälan

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Ansvarig mäklare

Intresserad av detta objekt?

Anmäl Intresse

Bilder

Kök
Kök
Kök
Kök
Hall
Hall
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Balkong
Balkong
Balkong
Badrum
Sovrum
Sovrum
Föreningens innergård
Föreningens innergård
Äppelparken på andra sidan gatan
Planlösning

Karta


 • AFI Fastighetsmäklare
 • Stationsgatan 3C nb, 195 47 Märsta
 • 08 - 591 275 45
 • info@afi.se

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!