Fastighetsmäklare i Sigtuna Kommun sedan 1993
Kommande

Mjölnergatan 14

Märsta
Lägenhet från 2015 i mycket bra skick och med högre standard än när den byggdes då extra tillval har gjorts i badrum och kök! Ljus och trivsam planlösning, helkaklat badrum med golvvärme, handdukstork, duschvägg i glas, bred handfatskommod och tvättpelare. Kök som går i vitt med rostfria handtag och med fullutrustad maskinpark samt en köksö med sittplatser och extra förvaring i skåp. Stort vardagsrum som är enkelt att inreda med öppen planlösning mot kök med plats för större matbord. Stora fönsterpartier i två väderstreck ger härligt ljusinsläpp och extra rymd. Rymlig balkong med häftig utsikt tack vare husets läge på höjd. Hall med säkerhetsdörr och helväggsgarderob och klädhängare. Tre sovrum där det större har helväggsgarderob för extra förvaring. Modern lägenhet med genomgående vita väggar och ekparkettgolv. I huset finns hiss som tar dig direkt ned till garaget. I husets källarvåning finns även tvättstuga, lägenhetens förråd, barnvagnsrum och cykelrum. Direkt närhet till livsmedelsbutiker, närservice, skolor, vårdcentral och kommunikationer. Utanför husets port finns ett fint torg med lekplatser. Från Märsta Station nås Stockholm och Uppsala på ca 20 min vardera och Arlanda på ca 15 min.

Fakta

Typ
Bostadsrätt
Rum
4 ROK
Boarea
71 KVM
Lgh nummer
1404
Våning
4 av 8
Hiss
Ja
Avgift
4 054 KR
I avgiften ingår värme, kallvatten, BR-tillägg i hemförsäkring och kabel-TV. Obligatoriskt tillägg för varmvatten, se mer under driftskostnader.
Adress
Mjölnergatan 14
Postnummer
19553
Ort
Märsta
Område
Märsta - Valsta
Kommun
Sigtuna
 • Interiör
  Antal rum
  4 ROK
  Boarea
  71 KVM
  Hall
  Rymlig hall med gott om utrymme. Här finns även plats för möblering och mycket ljus kommer från vardagsrummet stora fönster. Helväggsgarderob med totalt tre garderober och ett städskåp ger bra plats för förvaring. Ekparkett på golvet och vitmålade väggar. Plats för klädhängare och skoställ. Säkerhetsdörr.
  Badrum
  Modernt och stilrent badrum som har extra tillval och högre standard. Vitt kakel på väggarna och ett mörkgrått klinkergolv med golvvärme. Här finns plats för extra badrumsmöbler som skåp och hyllor. En tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare finns. Bred handfatskommod med tillhörande förvaring och stor spegel ovan med belysning. Dusch bakom duschvägg i glas och handdukstork utanför.
  Vardagsrum
  Stort vardagsrum som är enkelt att inreda och möblera med flera möbleringsmöjligheter. En mycket trevlig gemenskapsyta mot köket med matplats köksö mellan, samt utgång till balkongen. Här ryms större sällskap vid soffhörna och det finns plats för större matbord. De stora fönsterpartierna ger extra rymd och härligt ljusinsläpp med fina blombrädor i marmor. Ekparkett på golvet och vitmålade väggar.
  Kök
  Trivsamt och modernt kök från Ballingslöv som har extra tillval och högre standard än snittet. Öppen planlösning mot vardagsrummet via köksö vilket ger en trevlig social yta där köksön har sittplatser och även är perfekt för servering och uppdukning. Köket går i vitt med rostfria handtag och svart kakel ovan köksbänken. Maskinparken från 2015 består av kyl och frys i fullhöjd, diskmaskin, ugn med spishäll och ny fläkt samt ny micro i rostfritt. Lång köksbänk ger tillsammans med köksön gott om arbetsyta och bra förvaring i flera skåp. Ekparkett på golvet och vitmålade väggar.
  Sovrum 1
  Lägenhetens större sovrum med plats för dubbelsäng, nattduksbord och övriga möbler. Här finns även en helväggsgarderob med totalt fyra garderober som ger bra förvaringsmöjligheter. Fri utsikt bort mot horisont utan insyn. Ekparkett på golvet och vitmålade väggar.
  Sovrum 2
  Perfekt som sovrum, gästrum eller kontor. Fri utsikt mot horisont utan insyn. Ekparkett på golvet och vitmålade väggar.
  Sovrum 3
  Även detta rum lämpar sig väl som sovrum, gästrum eller kontor. Här finns även fönster i två väderstreck vilket ger extra ljusinsläpp. Ekparkett på golvet och vitmålade väggar.
 • Byggnad
  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  2015
  Fönster
  3-glas
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Ventilation
  Mek till & frånluft med värmeåtervinning
 • Förening
  Namn
  Valsta Torg
  Allmänt om föreningen
  Föreningen äger fastigheten Valsta 3:190 som bebyggdes år 2015 med ett bostadshus. Byggnadens totala yta är 1960 kvm vilket även är den totala lägenhetsytan. I föreningen finns 42 st lägenheter. Föreningens fullvärdesförsäkring ingår ett kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna. Det innebär att en medlem/boende i föreningen inte behöver betala för bostadsrättstillägg i sin hemförsäkring, då det ingår i månadsavgiften. i föreningens källarvåning som nås via hissen finns tvättstuga, förråd, barnvagnsrum och cykelrum. Läs mer om föreningen på deras hemsida: https://www.brfvalstatorg.se/
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  Bredband och Kabel-TV via ComHem. Föreningen har ett fördelaktigt gruppavtal med Com Hem som gör att TV och internet ingår för endast 198 kr/mån. Denna avgift är inräknad i redovisad månadsavgift.
  Parkering
  Föreningen har ett garage som nås via hissen. En garageplats kan hyras för 650 kr/mån, separat kö tillämpas.
  Renoveringar
  Enligt den senaste årsredovisningen finns inga större planerade underhåll de närmaste åren.
  Ekonomi
  Föreningen höjde avgiften 2021 med 2%, innan dess har föreningen inte höjt avgifterna på 5 år.
  Överlåtelseavgift
  1 190 KR
  Pantsättningsavgift
  476 KR
  Juridisk person
  Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Avgift
  4 054 KR I avgiften ingår värme, kallvatten, BR-tillägg i hemförsäkring och kabel-TV. Obligatoriskt tillägg för varmvatten, se mer under driftskostnader.
  Andel i föreningen
  3,436%
  Andel av årsavgift
  3,4364%
  Total Driftskostnad
  2 760 kr/år
  VA: 2 760 KR
  Kommentar
  Varmvatten debiteras 230 kr/mån av föreningen. Kostnaden regleras retroaktivt baserat på medlemmens faktiska förbrukning. Driftskostnader är individuella och baseras vilken förbrukning den boende har av el samt på vilket avtal som finns med el- och försäkringsbolag.
 • Övriga Byggnader/Utrymmen
  Lägenheten har ett eget förråd i källaren som nås via hissen. I källaren finns även tvättstuga, barnvagnsrum och cykelrum samt garage.
 • Balkong
  Rymlig balkong med plats för sittgrupper och växter. Fantastisk utsikt över området, natur och bort mot Arlanda tack vare husets läge på höjden. Utgång från vardagsrummet.
 • Övrigt
  Uppgifter om lägenheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt kontrollerad med föreningen. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.
 • Närområde
  Allmänt om området
  Från Mjölnergatan har du direkt närhet och gångavstånd till livsmedelsbutiker, restauranger, närservice, vårdcentral och förskolor, skolor och gymnasium. Valsta Centrum har de senaste åren genomgått flera förändringar med nya och moderna hus i vilka nya affärslokaler har öppnat och ett renoverat torg med lekplatser. Här har du även närhet till öppna landskap, skogsområden och Mälaren med badplatser. I området finns även flera alternativ till förskolor, skolor, gymnasium, parker, motionsspår och idrottsplatser. Mot Steninge och Mälaren ligger även det vackra området runt Steninge Slott och populära Steninge Bruk med restaurang som nås antingen med bil, buss eller via promenad och cykelvägar. Längre bort förbi slottet ligger även en hamn och Flottviks Båtklubb. Steningebadet är mycket populärt på sommaren och längs kustlinjen finns flera bad- och utflyktsplatser för att vara mer privat. För den sport- och fritidsintresserade finns flera idrottsplatser, fotbollsplaner och idrottshallar. Populära Midgårdsvallen är ett stort sportfält och har en badanläggning med SPA och ett utomhusbad som på vintern används för skridskoåkning. Där finns bl.a. fotbollsplaner, friidrottsplaner, plan för Amerikansk fotboll och BMX-bana. Märsta och Sigtuna finns även ishall, ridklubb och golfbanor. Vid Valsta Centrum finns Valsta sporthall och vid Arlandagymnasiet finns Vikingahallen. Utbudet av förskolor och skolor är stort: Syrsan (F) Brage (F) Ymer (F) Sagaskolan, F-3 Eddaskolan, F-4 Galaxskolan, F-6 Steningehöjdens skola, F-6 Valstaskolan, 7-9 Arlanda Gymnasiet ligger i anslutning till Midgårdsvallen. Under hösten 2019 planeras även en ny högstadieskola vara färdigbyggd en kort promenad från Mjölnergatan. Märsta Centrum är en knutpunkt med shopping, restauranger, caféer och närservice. Här finns även handelsplats med större livsmedelsbutiker och gym.
  Kommunikation
  Bussar går längs Östra- och Västra Galaxvägen, Valstavägen och Vikingavägen. Bussarna ansluts till Märsta Station åt ena hållet och mot Sigtuna åt det andra. Från Märsta Station går bussar till Sigtuna och Arlanda. Från Märsta Station tar du dig till Stockholm på ca 20 minuter med SJ eller till Uppsala på samma tid. Det går även pendeltåg till Stockholm och Uppsala. Arlanda når du från Märsta Station på ca 16 min med buss eller ca 25 min med tåg.
 • Dokument & Länkar
 • Planritning
  Planlösning
 • Karta

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Ansvarig mäklare

Intresserad av detta objekt?

Anmäl Intresse

Bilder

Vardagsrum
Badrum
Kök
Vardagsrum
Vardagsrum
Sovrum 1
Kök
Kök
Kök
Kök
Hall
Hall
Badrum
Badrum
Badrum
Sovrum 1
Sovrum 1
Sovrum 3
Sovrum 2 som barnrum
Sovrum 2 som kontor
Balkong
Hall
Balkong
Utsikt balkong
Planlösning
Utsikt balkong
Steningebadet
Midgårdsvallen
Midgårdsbadet
Steninge Slott
Steninge Bruk

Karta


 • AFI Fastighetsmäklare
 • Stationsgatan 3C nb, 195 47 Märsta
 • 08 - 591 275 45
 • info@afi.se

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!