Fastighetsmäklare i Sigtuna Kommun sedan 1993

Merkurigatan 7

Märsta
Här bor du med svårslaget läge och har en av de större tomterna i föreningen med hörnläge. Den plana och lättskötta tomten ramas in av en fin och hög häck som även ger ett mycket effektivt insynsskydd. Tomten har två trädäckade uteplatser som rymmer matgrupper och grill. Inomhus är hög standard med smakfulla materialval och ytskikt samt en fascinerande takhöjd i vardagsrummet. Tre sovrum finns tillsammans med ett rymligt vardagsrum och trivsamt kök med goda förvarings- och arbetsytor samt plats för köksbord. Ett stort förråd på övervåningen kan även användas som kontor eller sovrum. Två renoverade badrum finns med golvvärme samt en tvättstuga med egen in- och utgång samt ny tvättmaskin och torktumlare . Egen carport med motorvärmare och förråd samt en extra uppfart. Förråd på baksidan. Nära skolor, förskolor, lekplats, naturområden med motionsspår och buss som går till Märsta Station.

Fakta

Typ
Bostadsrätt
Rum
4 ROK
Boarea
106.9 KVM
Biarea
5 KVM
Lgh nummer
66
Avgift
6 413 KR
inkl kabel-tv och Brf-tillägg till hemförsäkring
Adress
Merkurigatan 7
Postnummer
19556
Ort
Märsta
Område
Märsta-Steninge
Kommun
Sigtuna
 • Interiör
  Antal rum
  4 ROK
  Boarea + Biarea
  106.9 KVM + 5 KVM
  Hall
  Hall med plats för klädhängare och övriga möbler. Längre in i hallen finns ett kapprum med mer plats för avhängning och skoställ samt en inbyggd garderob. En bänk med kromat ben skapar en avdelning mot köket och en praktisk avlastningsyta. Ljus hall med ljus från köket och vardagsrummets fönster. Målade väggar och ett stilrent laminatgolv.
  Kök
  Trivsamt kök med ljusinsläpp från två fönster och plats för matgrupp. Köket har snygga träluckor med rostfria beslag och vitrinskåp. Det finns goda förvaringsmöjligheter i flera skåp och bra arbetsyta på köksbänken. Ovan köksbänken sitter ett ljust kakel och väggarna är ljust målade. Maskinparken består av rostfri diskmaskin (2014), ugn med spishäll (2017), fläkt samt kyl och frys i fullhöjd (2016). Laminatgolvet från hallen går enhetligt in i köket och kapprummet. Från köket via hallen nås även framsidans uteplats som ligger direkt vid entrén.
  Tvättstuga
  Tvättstuga med groventré, perfekt för att rulla in barnvagn och att använda istället för hallens entré. Plats för klädhängare och skoställ. Trevlig arbetsyta med arbetsbänk, tvättho och hyllplan. Tvättmaskin och torktumlare är nya från 2017. Matta på golvet och målade väggar.
  Sovrum 1
  Rymligt och lättmöblerbart sovrum. Utsikt mot trädgården. Nya ytskikt 2018. Ljust laminatgolv och vitmålade väggar.
  Vardagsrum
  Med en fascinerande takhöjd får verkligen huset en häftig karaktär med svårslagen rymd och ett extra ljusflöde. Stora fönsterpartier upp mot taket samt ett extra fönster på gaveln. Enkelt att möblera med plats för soffgrupp, matgrupp och övriga möbler som bokhyllor eller byråer. Utgång till altanen på baksidan. På golvet ligger ekparkett och ljus tapet på väggarna. Här sitter även den ena luftvärmepumpen (har även AC-funktion).
  Badrum 1
  Renoverat badrum från 2007 med golvvärme och uppvärmd handdukstork. Helkaklat med handfatskommod med tillhörande förvaring och spegel med belysning. Tonade duschdörrar och takdusch. Här står även värmepannan (2018).
  Sovrum 2
  Även detta ett rymligt sovrum. Trälaminatgolv och ljus tapet tillsammans med en fondtapet. Här sitter den andra luftvärmepumpen (Har AC-funktion).
  Sovrum 3
  Sovrum med tre garderober, trälaminatgolv och ljus tapet samt fondtapet.
  Badrum 2
  Renoverat badrum från 2007 med golvvärme och uppvärmd handdukstork. Helkaklat med handfatskommod med förvaring och en spegel med belysning ovan. Takdusch bakom vikbara duschdörrar.
  Förråd
  Stort förråd med klädstång och hyllplan. Kan inredas för sovrum eller kontor.
 • Byggnad
  Byggnadstyp
  Brf-Radhus
  Byggnadsår
  1989
  Fönster
  3-glas
  Uppvärmning
  Luftburet värmesystem/el samt luftvärmepump
  Övrigt
  Huset har två välplacerade uteplatser. En altan på framsidan med spaljé och enbuskar och har plats för sittgrupper och grill. Den andra altanen är större och delvis under tak som nås via vardagsrummet. Bredband och TV via ComHem eller fiber. Huset har två luftvärmepumpar. En i vardagsrummet som sköts av föreningen. Den andra i sovrum 2 som sköts av ägaren. AC-funktion. Värmepannan i huset byttes 2018. Tomten är inhägnad av en hög häck som ger ett mycket bra insynsskydd. Äppelträd på tomten med tre sorters äpplen samt plats för planteringar. Föreningen håller just nu på att slutföra en upphandling av leverantör av energideklaration då befintliga energideklarationer är från 2008 och endast var giltiga t.o.m 2018.
 • Förening
  Namn
  Västra Galaxen 1
  Allmänt om föreningen
  Bostadsrättsföreningen Västra Galaxen 1 är en privat bostadsförening som samarbetar med Riksbyggen. Föreningen är ägare till fastigheten Steninge 8:592. Fastighetens adress är Merkurigatan samt Uranusgatan. Sammanlagt äger föreningen 138 stycken lägenheter och 1 lokal med följande fördelning: 2 rok: 4 st 3 rok: 4 st 4 rok: 62 st 5 rok: 55 st 6 rok: 13 st Renoveringar som genomförts: Taktvätt Spolning av avlopp i alla hus Service luftvärmepump Målning av trädetaljer på husen Föreningen har rätt att ta ut en överlåtelseavgift av bostadsrättsinnehavaren motsvarande högst 2,5% av prisbasbeloppet. Föreningen har även rätt att ta ut en pantsättningsavgift vid pantsättning av bostadsrätten vilket motsvarar högst 1% av prisbasbeloppet. För mer information vänligen besök www.brfvg1.se/ Föreningen har en mycket fin och informativ hemsida.
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  Fiber indraget, fritt att välja leverantör. Även Comhems analoga basutbud finns.
  Överlåtelseavgift
  1 163 KR
  Pantsättningsavgift
  465 KR
  Juridisk person
  Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Avgift
  6 413 KR inkl kabel-tv och Brf-tillägg till hemförsäkring
  Andel i föreningen
  0,69391%
  Andel av årsavgift
  0,69479%
  Total Driftskostnad
  32 364 kr/år
  El: 27 384 KR
  Elförbrukning: 15000 kWh
  VA: 3 120 KR
  Renhållning: 1 860 KR
  Beräknat antal pers
  2
 • Övriga Byggnader/Utrymmen
  Carport vid entrén med uttag för motorvärmare. Det finns även en separat bilplats bredvid carporten. På baksidan finns ett förråd om ca 5 kvm.
 • Övrigt
  Uppgifter om lägenheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt kontrollerad med föreningen. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.
 • Närområde
  Allmänt om området
  Det fina Steninge ligger vackert beläget med närhet till öppna landskap, skogsområden och Mälaren. I området finns även flera alternativ till förskolor, skolor, motionsspår och idrottsplatser. Valsta Centrum erbjuder shopping, närservice, vård, bad, gym, caféer, restauranger, frisörer och en stor livsmedelsbutik. Från Steninge mot Mälaren ligger även det vackra området runt Steninge Slott. Längre bort förbi slottet ligger även en hamn och Flottviks Båtklubb. Steningebadet är mycket populärt på sommaren och längs kustlinjen finns flera bad- och utflyktsplatser för att vara mer privat. För den sport- och fritidsintresserade finns flera idrottsplatser, fotbollsplaner och idrottshallar. Populära Midgårdsvallen är ett stort sportfält och har en badanläggning med SPA och ett utomhusbad som på vintern används för skridskoåkning. I Märsta och Sigtuna finns även ishall, ridklubb och golfbanor. I Märsta Centrum finns ytterligare utbud av närservice och bl.a gym, livsmedelsbutiker, restauranger, café, systembolag, apotek mm. Utbudet av förskolor och skolor är stort: Sagaskolan, F-3 Eddaskolan, F-4 Galaxskolan, F-6 Steningehöjdens skola, F-6 Valstaskolan, 7-9 Arlanda Gymnasiet ligger i anslutning till Midgårdsvallen.
  Kommunikation
  Bussar går längs Valstavägen med anslutning till Östra- och Västra Galaxvägen samt Vikingavägen. Bussarna ansluts till Märsta Station. Härifrån går bussar till Sigtuna och Arlanda. Från Märsta Station tar du dig till Stockholm på ca 20 minuter med SJ eller till Uppsala på samma tid. Det går även pendeltåg till Stockholm och Uppsala. Arlanda når du från Märsta Station på ca 16 min med buss eller ca 25 min med tåg.
 • Dokument & Länkar
 • Karta
Utgångspris
1 895 000 KR

Ansvarig mäklare

Intresserad av detta objekt?

Anmäl Intresse

Bilder

Karta


 • AFI Fastighetsmäklare
 • Stationsgatan 3C nb, 195 47 Märsta
 • 08 - 591 275 45
 • info@afi.se

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!