Fastighetsmäklare i Sigtuna Kommun sedan 1993

Lomvägen 56

Sollentuna
Låg avgift och el ingår! Välkommen till en trivsam etta i stabil Brf med många tillgångar som gym, bastu, övernattningsrum, föreningslokal, många p-platser mm! I populära och lugna Kärrdal bor du nära naturområden och badplatser som Rösjöns friluftsområde, Edsviken samt nära till buss mot Danderyds Sjukhus, Mörby C med t-bana och Sollentuna Station/Centrum med pendeltåg. Trivsam etta med låga driftskostnader tack vare att elen ingår i den redan låga avgiften. I hallen finns 4 garderober för förvaring och köket har bra arbetsyta på L-formad köksbänk med flera skåp för förvaring och välplacerat fönster. Vardagsrum med flera möbleringsmöjligheter för soffa, säng och matbord och stort fönsterparti som släpper in mycket ljus i ljust sydväst-läge och ger rymd. Genomgående trälaminatgolv utan trösklar i hela lägenheten och ljusa ytskikt. Närliggande Sjöbergs Centrum är under renovering och kommer ge ett lyft för hela området och beräknas vara klart i januari 2021. Det finns flera skolor, förskolor och lekplatser i området och på föreningens mark finns även boulebana och en liten fotbollsplan.

Fakta

Typ
Bostadsrätt
Rum
1 ROK
Boarea
35 KVM
Lgh nummer
35
Våning
2 av 2
Avgift
2 215 KR
I avgiften ingår värme, VA, kabel-tv och el
Adress
Lomvägen 56
Postnummer
19256
Ort
Sollentuna
Område
Kärrdal
Kommun
Sollentuna
 • Interiör
  Antal rum
  1 ROK
  Boarea
  35 KVM
  Hall
  En riktig hall med klädhängare, plats för skoställ och mycket bra förvaringsmöjlighet i 4 garderober. Det finns även plats för övrig möblering som t.ex. byrå. Från hallen nås alla lägenhetens rum och utrymmen. På golvet ligger ett ljust trälaminat och ljusa tapeter på väggarna.
  Vardagsrum
  Rymligt allrum med stora fönsterpartier som släpper in mycket ljus och ger extra rymd i ljust sydväst-läge. Här finns flera möbleringsmöjligheter och gott om utrymme för både TV-hörna, säng och matbord. Även här ligger det ljusa trälaminatgolvet och väggarna har en ljusgrå ton.
  Kök
  L-formad köksbänk som ger bra arbetsyta och ett välplacerat fönster ovan spisen ger extra ljus och vädringsmöjlighet. Köket går i vitt med förvaring i flera skåp och vitt kakel ovan köksbänken. Ugn med spishäll, kyl/frys, dubbel diskho och möjlighet att installera diskmaskin. Trälaminat på golvet och ljusa tapeter på väggarna.
  Duschrum
  Rymlig duschörna och handfat med badrumsskåp med spegelluckor ovan. WC, delvis vitt kakel på väggarna och ljus matta på golvet.
 • Byggnad
  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  1974/1975
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Ventilation
  Mekanisk frånluft
  Energideklarerades
  2020-05-23
  Energideklaration
  Utförd
  Energiprestanda
  148 kWh/m² (Atemp) och år
 • Förening
  Namn
  Rösjön
  Allmänt om föreningen
  Föreningen äger fastigheterna Sjöbussen 1 och Sjökortet 1. Läs mer om föreningen på deras hemsida: http://brfrosjon.se/om-foreningen/ I föreningen finns 198 st lägenheter och 60 HR lokaler fördelat i 16 hus, 114 garageplatser, 71 st parkeringsplatser och 17 st gästparkeringar. Det finns övernattningsrum, föreningslokal, hobbylokal, gym och bastu. Övernattningsrummet hyrs för 150 kr/dygn och där finns två 90 cm-sängar, kuddar och täcken. Toalett och dusch delas med föreningens motionslokal som finns i direkt anslutning till rummet. Föreningslokalen hyrs för 300:- per tillfälle. En depositionsavgift på 500 kr tas ut vid utlämning av nyckeln. I föreningen finns det fyra tvättstugor (i hus 32, 44, 46 och 54). Varje tvättstuga har två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. I tvättstugan i port 46 finns en grovtvättmaskin och ett torkrum. I föreningen finns även lekplatser, boulebana och en liten fotbollsplan. Varje lägenhet har ett källarförråd. Antal 1 rok: 44 st Antal 2 rok: 37 st Antal 3 rok: 96 st Antal 4 rok: 21 st I avgiften ingår värme, vatten, el och kabel-tv. Närhet till Sjöbergs centrum, just nu under ombyggnad och beräknas klart under hösten 2020, med bland annat Hemköp, pizzeria, nyckelservice mm och frisör, samt skolor (Kärrdalsskolan, Vittraskolan) och förskolor (Sjörövarens förskola, Förskolan Storken, Snickarbarnens förskola, Förskolan I Ur och Skurkojan, Vittra Rösjötorp). I närområdet finns Rinkebyskogen och Rösjöskogen (med motionsspår och skidspår på vintern). Gångavstånd till Edsviken och till Rösjön (med badplatser och skridskospår på vintern). Väsjöbacken finns inom några kilometers avstånd (med skidbackar). Inom några kilometers avstånd finns Edsbergs sportfält (med tennisbanor, fotbollsplaner, utegym m.m.), Enebybergs IP (ishall, fotbollsplaner m.m.) samt en golfbana (Danderyds golfklubb). Det finns även en stor fotbollsplan nere vid Rösjöbaden, där det även finns minigolfbana, kanotuthyrning m.m. Buss 607 går så väl till Mörby centrum (9 minuter, tunnelbana) som Sollentuna centrum (pendeltåg). Med buss 627 tar du dig till Sollentuna centrum (15 minuter), Kista centrum och Täby centrum (19 minuter). Till Stockholms central kan du ta dig på 30 minuters restid (buss och tunnelbana eller buss och pendeltåg). Nattetid så går buss 697. Ekonomisk förvaltning och teknisk förvaltning ombesörjs av Nabo. Hanteringen av kösystem för P-platser och garage sköts av Brf Rösjön.
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  TV via Comhem, grundutbudet ingår i månadsavgiften. Tillgång till Comhems digitalkabel-tv (grundutbudet) finns via tv-uttaget i alla lägenheter, ingen digitalbox krävs. Bredband via Telenor eller Com Hem. Uttag för fast telefon finns i varje lägenhet. Det finns också möjlighet att välja telefoni via bredband från någon av våra bredbandsleverantörer.
  Parkering
  Till parkeringsplatserna är separat kö. Vändplansparkering utan el, 150 kr/mån P-plats parkeringsdäck, 150 kr/mån P-plats parkeringsdäck med el, 225 kr/mån Garage med el, 300 kr/mån Garage utan el, 225 kr/mån Gästparkeringar finns, gäster måste ha tillstånd som varje medlem har. Gästparkeringen sköts av Q-park.
  Renoveringar
  2005 - Takrenovering 2009-2010 - Renovering lekplatser och garage 2018 - Renovering av balkonger 2019 - Relining av avloppsstammar. 2019 - Byte av fläktar på tak, 33 st 2020 - Slutbesiktning stående stammar. Renovering VA-ledningsnät. Relining av liggande stammar.
  Övrigt
  http://brfrosjon.se/om-foreningen/
  Överlåtelseavgift
  1 183 KR
  Pantsättningsavgift
  473 KR
  Juridisk person
  Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Avgift
  2 215 KR I avgiften ingår värme, VA, kabel-tv och el
  Andel i föreningen
  0,28979%
  Total Driftskostnad
  1 500 kr/år
  Försäkring: 1 500 KR
  Beräknat antal pers
  1
  Kommentar
  El ingår i månadsavgiften. Driftskostnader är individuella och kan bero på vilket avtal som finns för t.ex. hemförsäkring.
 • Övriga Byggnader/Utrymmen
  - Till lägenheten hör ett förråd i porten bredvid nr 54, det finns extra förråd att hyra. - I port 54 finns tvättstugan med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Det finns totalt 4 tvättstugor. I tvättstugan i port 46 finns en grovtvättmaskin och ett torkrum. - Det finns även barnvagnsrum och cykelrum. I entrén på markplan finns mindre rum för cyklar, och i hus 42, 44 och 54 finns större rum för förvaring av cyklar. - I port 42 finns föreningslokal för 50 personer med kök med porslin för ca 24 personer, vitvaror, kaffe- och vattenkokare mm. Här finns även bord, soffgrupp, stolar, WC. - Föreningen har även ett partytält som kan hyras. - Det finns en övernattningsrum för föreningens medlemmar att hyra. - Gym och bastu finns att använda av föreningens medlemmar för 100 kr/månad. - Ett hobbyrum finns i anslutning till vävrummet i hus 44. - På föreningens mark finns lekplatser, boulebana och en liten fotbollsplan.
 • Övrigt
  Uppgifter om lägenheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt kontrollerad med föreningen. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning. Fn kan inte årsavgiftsandelstal erhållas.
 • Närområde
  Allmänt om området
  Från Lomvägen har du gångavstånd till badplats, motionsspår och närhet till Rösjöområdet med fin natur och flera möjligheter till friluftsliv och aktiviteter. Närliggande Edsviken har badmöjligheter och på vintern åker man skridskor på sjön. För den sportintresserade finns Sollentunavallen för bl.a. ishockey, friidrott, fotboll, bandy. I Sollentuna finns stort utbud av sporthallar, simhallar, gym, rackethall mm. Väsjöbacken har utförsåkning vintertid och cykelmöjlighet finns under de varmare månaderna. Edsbergs sportfält har utegym, fotbollsplaner, tennisbanor mm. Enebybergs IP med ishall och fotbollsplaner. Golf finns närmast vid Danderyds Golfklubb. Närliggande Sjöbergs Centrum har mataffär och närservice och är just nu under ombyggnation och uppgradering som planeras vara klart i januari 2021. I Mörby Centrum finns större utbud av shopping och Sollentuna Centrum har en populär galleria med större utbud av shopping, restauranger och caféer. I Häggvik finns större handelsplats med byggvaruhus, stormarknader för livsmedel, elektronikaffärer mm. Skolor: Kärrdalsskolan, F-6 Rösjöskolan, F-6 Täby Friskola AB Edsbergsskolan, 7-9 Vittra Rösjötorp Förskolan Sjörövaren Läs mer om närområdet på www.sollentuna.se
  Kommunikation
  Nära till busslinje 607 mot Danderydssjukhus/Mörby Centrum (T-bana går från Mörby Centrum mot T-Centralen). Bussar går även till Karolinska Sjukhuset och Sollentuna Station/Centrum. Från Sollentuna Station går pendeltåg mot Stockholm C och även mot Arlanda och Uppsala. I området finns två busshållplatser: Sjöberg Centrum och Norra Kärrdal.
 • Dokument & Länkar
 • Planritning
  Planlösning
 • Karta
Utgångspris
1 395 000 KR

Visningar

Måndag 13/7 kl 12:30 - 13:00
Välkommen! Endast bokade visningar. Anmäl dig via länk eller ansvarig mäklare
Tisdag 14/7 kl 19:00 - 19:30
Välkommen! Endast bokade visningar. Anmäl dig via länk eller ansvarig mäklare

Visningsanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Visningsanmälan

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Ansvarig mäklare

Intresserad av detta objekt?

Anmäl Intresse

Bilder

Vardagsrum
Vardagsrum
Hall
Hall
Kök
Kök
Badrum
Uteplats
Planlösning

Karta


 • AFI Fastighetsmäklare
 • Stationsgatan 3C nb, 195 47 Märsta
 • 08 - 591 275 45
 • info@afi.se

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!