Fastighetsmäklare i Sigtuna Kommun sedan 1993

Körsbärsvägen 17

Steningehöjden
Äntligen ett friköpt radhus med 4 sovrum i populära och trivsamma Steningehöjden! Välskött hus med både bergvärme och FTX-system (mekanisk till och frånluft med värmeåtervinning) samt hög funktion och välvalda ytskikt som tillsammans skapar ett trivsamt boende, med ett privat läge mot skogsparti. Huset byggdes av Peab 2012. Hög och modern standard i hela huset med klinkergolv, ekparkett och tapetserade väggar som ger huset en varm och trivsam karaktär. På entréplanet är vattenburen golvvärme. Utöver de 4 sovrummen så disponerar huset två badrum (båda med golvvärme), en tvättstuga med groventré och kök som uppgraderats 2021 och har plats för matbord för 4-6 personer. Vardagsrum med utgång till altanen på husets baksida mot skogspartiet och en eldriven markis. Uppfart med plats för 2 bilar och carport och isolerat förråd, samt ett extra förråd på baksida. Totalt två uteplatser på altan. På baksidan med en eldriven markis. Då huset är byggt 2012 så betalas ingen fastighetsavgift fram till år 2027. Fiber är installerat via Bredbandsbolaget. Som boende i Steningehöjden bor du nära skolor, förskolor och mitt emellan Sigtuna och Märsta med allt som finns att erbjuda. Nära området runt Steninge Slott och Mälarens vatten. Här finns fina promenadstråk och med buss tar det ca 10 min till Märsta Station, varifrån Uppsala och Stockholm nås på ca 25 min och Arlanda på ca 15 min. Huset är besiktat och säljarna har tecknat en dolda fel-försäkring.

Fakta

Typ
1-familjs friliggande villa
Rum
5 ROK
Sovrum
4
Boarea
117 KVM
Fastighetsbeteckning
Rävsta 5:183
Tomtarea
249 KVM
Förbesiktad
Ja
Säljarförsäkring
Ja
Adress
Körsbärsvägen 17
Postnummer
19565
Ort
Steningehöjden
Område
Steningehöjden
Kommun
Sigtuna
 • Interiör
  Antal rum
  5 ROK
  Boarea
  117 KVM
  Kök
  Trivsamt kök med gott om svängrum och matplats vid fönster för 6-8 personer. Köket har uppgraderats med köksluckor, ny köksbänk, ny diskho och ny blandare år 2021. Komplett maskinpark med induktionsspishäll (Electrolux), ugn (Electrolux), diskmaskin (Bosch), inbyggd micro (Electrolux) i rostfritt samt kyl och frys i fullhöjd (Electrolux). Köket går i en grå ton med matchande beslag och vitt kakel ovan köksbänken. Ekparkett på golvet och tapetserade väggar. Från kök och hall finns två passager till vardagsrummet med infällda spotlights i taket vilket är en trevlig detalj.
  Hall
  Redan i hallen presenterar sig huset med sin höga standard och hemtrevliga karaktär. Här ligger klinkergolv som tillsammans med golvvärme är mycket praktiskt. Plats för hatthylla, klädhängare och övriga möbler. Matchande målade väggar och fin tapet. Längre in i hallen finns ett extra skåp. Det finns även extra förvaring under trappen som leder till övervåningen.
  Vardagsrum
  Vardagsrum som är enkelt att möblera och med stora fönsterpartier ut mot baksidan och angränsande skogsparti. Ekparkett på golvet och målade väggar. Infällda spotlights i tak.
  Sovrum 1
  Sovrum med stora fönsterpartier mot baksidan. Infällda spotlights i taket. Ekparkett på golvet och målade väggar.
  Badrum 1
  Det första av husets två badrum. Detta med golvvärme och stilren inredning. Liggande vita kakelplattor på väggarna tillsammans med matchande klinkergolv i grått. Dusch bakom vikbara duschväggar i glas och fönster som ger extra ljusinsläpp och vädringsmöjlighet. Handfatskommod med tillhörande förvaring och badrumsskåp med spegelluckor och inbyggd belysning under skåpet och ovan spegel.
  Tvättstuga
  Tvättstuga med groventré! Välutrustad med tvättmaskin och torktumlare (2022) med arbetsbänk ovan. Hyllplan för förvaring. Här står även bergvärmepannan och aggregatet till FTX-systemet. Tvättho med skåp. Klinker på golvet och vitmålade väggar.
  Hall, övre plan
  Stilrent planerat med fönster i trappen och infällda spotlights i taket. Ekparkett på golvet och målade väggar.
  Sovrum 2, övre plan
  Sovrum med häftig takhöjd. Ekparkett på golvet och målade väggar. Här finns även fyra garderober.
  Sovrum 3, övre plan
  Rymligt sovrum som är enklet att möblera och med en fantastisk utsikt mot det angränsande skogspartiet. Ekparkett på golvet och tapetserade väggar.
  Sovrum 4, övre plan
  Även detta ett rymligt sovrum som är enkelt att möblera. Tre fönsterpartier med fantastisk utsikt mot skogspartiet. Ekparkett på golvet och tapetserade väggar.
  Badrum 2, övre plan
  Husets andra badrum är även detta trivsamt och med samma standard samt golvvärme. Här med badkar och tre fönsterpartier som ger en trevlig karaktär och extra rymd till badrummet. Liggande vita kakelplattor på väggarna tillsammans med matchande klinkergolv i grått. Infällda spotlights i taket, handfatskommod med tillhörande förvaring och badrumsskåp med spegelluckor och inbyggd belysning under skåpet och ovan spegel.
  Klädkammare/Förråd, övre plan
  Rymlig klädkammare/förråd med ett fönster. Inrett med målade väggar och ekparkett på golvet. Kan förslagsvis användas som extra rum för barn eller kontor.
 • Byggnad
  Byggnadstyp
  2-plans kedjehus
  Byggnadsår
  2012
  Fasad
  Träpanel
  Stomme
  Trä
  Grundläggning
  Betongplatta
  Fönster
  3-glas isolerfönster
  Tak
  Pulpettak med takbeläggning av papp
  Uppvärmning
  Bergvärme
  Ventilation
  FTX (Mekanisk till- och frånluft med värmeåtervinning)
  Vatten och avlopp
  Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
  Energideklarerades
  2024-01-03
  Energideklaration
  Utförd
  Energiprestanda
  44 kWh/m² (Atemp) och år
  Fastighetsbeteckning
  Rävsta 5:183
  Övrigt
  Larm finns, kan övertas enl ök. Öppen fiber finns, som boende kan man välja bland flera olika leverantörer. 2021 - Byggt vägg och skapat ett nytt rum på entréplan 2021 - Målat/Tapetserat alla rum 2021 - Nya köksluckor, ny köksbänk, ny diskho, ny blandare 2021 - Ny blandare i badrum 1 2022 - Ny torktumlare
 • Allmänt om fastigheten
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Total Driftskostnad
  36 236 kr/år
  El: 17 600 KR
  Elförbrukning: 10522 kWh
  VA: 4 600 KR
  Renhållning: 1 800 KR
  Väg, samf.: 4 400 KR
  Försäkring: 7 836 KR
  Beräknat antal pers
  4
  Kommentar
  Driftskostnader för VA innefattar även renhållning. Driftskostnader för el innefattar även uppvärmning. Driftskostnader är individuella och baseras på den boendes förbrukning och kan påverkas av vilket avtal som finns med t.ex. el- och försäkringsbolag.
  Taxeringsvärde
  2 919 000 KR
  Summa pantbrev
  3 234 000 KR
 • Övriga Byggnader/Utrymmen
  Carport med isolerat förråd. I carporten finns två eluttag. Ett extra förråd finns på tomten.
 • Tomt
  Tomtyta
  249 KVM
  Övrigt
  Svårslaget läge mot skogsparti som ger en rofylld vi och såklart direkt närhet till skogen, samtidigt som läget blir mycket privat och insynsskyddat. Trivsam detalj att barnen kan ta en kortare utflykt genom skogen till närliggande lekplats. Plan och lättskött tomt som nås från vardagsrummet eller från framsidan via carporten. Altan med eldriven markis. Framsidans tomt är plan gräsmatta som omges av en fin häck.
  Uteplats
  Rymlig altan med eldriven markis på baksidan. Även på framsidan finns en altan vid entrén.
 • Rättigheter & Belastningar
  Gemensamhetsanläggning: Sigtuna Rävsta GA:11 ändamål: Grönområden, Garage och/eller parkering, Kvartersanläggning, Gemensamhetsanläggning: Sigtuna Rävsta GA:6 ändamål: Vägar, Elledning och/eller belysning, Grönområden, Garage och/eller parkering, Samfällighet: Sigtuna Rävsta S:19
  Planbestämmelser
  Detaljplan (2006-05-18)
 • Övrigt
  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning. Pergolan på husets framsida ingår ej.
 • Närområde
  Allmänt om området
  Steningehöjden ligger vackert beläget med närhet till öppna landskap, skogsområden och Mälaren med badplatser och även området runt Steninge Slott. I närområdet finns även flera alternativ till förskolor, skolor, motionsspår och idrottsplatser. Med detta kommer även flera lekplatser och lekytor. Postnord har även postbox i området. Här bor du mitt mellan Sigtuna och Märsta med allt som erbjuds samt närhet till Steninge Slott. Från Steningehöjden har du närhet till Mälaren och det vackra området runt Steninge Slott och populära Steninge Bruk med restaurang och butiker. Steninge Marina har båtplatser och längre bort förbi slottet ligger även en hamn och Flottviks Båtklubb. Steningebadet är mycket populärt på sommaren och längs kustlinjen finns flera bad- och utflyktsplatser för att vara mer privat. En traditionell julmarknad brukar varje år hållas i området. Snabba kommunikationer till Sigtuna och en trevligt anlagd cykelväg som knyts ihop med Sigtunas strandpromenad. För den sport- och fritidsintresserade finns flera idrottsplatser, fotbollsplaner och idrottshallar. Steningehöjdens sporthall är specialanpassad för basket och gymnastik. Den är utrustad med trampoliner och hoppgropar med höj- och sänkbara madrasser. Sigtuna Basket samt Sigtuna Märsta Gymnastikklubb bedriver en stor del av sin verksamhet här. Populära Midgårdsvallen är ett stort sportfält och har en badanläggning med SPA och ett utomhusbad som på vintern används för skridskoåkning. Där finns bl.a. fotbollsplaner, friidrottsplaner, plan för Amerikansk fotboll och BMX-bana. I Märsta och Sigtuna finns även ishall, ridklubb och golfbanor. Vid Valsta Centrum finns Valsta sporthall och vid Arlandagymnasiet finns Vikingahallen. I Steninge Slottsby planeras även för ett ridhus och stall https://steningeslottsby.se/steninge-ridanlaggning/ Utbudet av förskolor och skolor är stort: I Steningehöjden finns Steningehöjdens skola (F-9) och flera förskolor att välja bland. Sagaskolan, F-3 Eddaskolan, F-4 Galaxskolan, F-6 Steningehöjdens skola, F-9 Under våren 2020 planeras även en nya Brage förskola vara färdigbyggd. Arlanda Gymnasiet ligger i anslutning till Midgårdsvallen. Skolor i Sigtuna: Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket. Josefinaskolan som är en grundskola (F-9) och Waldorfförskola på samma område. S:ta Gertruds skola (F-6) S:t Pers skola (F-6) Väringaskolan (F-6) Sankt Olofs skola (7-9) Några förskolor i Sigtuna: S:ta Gertruds förskola Karusellen Montessori Sandsborg Montessori Elefanten Wenngarns förskola. Märsta Centrum är en knutpunkt med shopping, restauranger, caféer och närservice. Här finns även handelsplats med större livsmedelsbutiker och gym. Valsta Centrum har de senaste åren genomgått flera förändringar med nya och moderna hus i vilka nya affärslokaler har öppnat och ett renoverat torg med lekplatser. I Valsta Centrum finns närservice, vårdcentral, apotek, restauranger och livsmedelsbutiker varav en ICA. Mot Sigtuna finns en nybyggd Lidl-butik och WE gym samt närservice.
  Kommunikation
  Från området går buss till Märsta Station på ca 10 minuter. Från Märsta Station går bussar till Sigtuna och Arlanda. Från Märsta Station tar du dig till Stockholm på ca 20 minuter med SJ eller till Uppsala på samma tid. Det går även pendeltåg till Stockholm och Uppsala. Arlanda når du från Märsta Station på ca 16 min med buss.
 • Planritning
  Planlösning, entréplan
  Planlösning, övre plan
 • Karta
Utgångspris
4 195 000 KR

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Ansvarig mäklare

Intresserad av detta objekt?

Anmäl Intresse

Bilder

Hall
Hall
Kök
Kök
Kök
Kök
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Badrum 1
Vardagsrum
Tvättstuga
Sovrum 1
Hall, övre plan
Sovrum 2
Sovrum 3
Sovrum 3
Sovrum 4
Sovrum 4
Badrum 2, övre plan
Klädkammare/Förråd, övre plan
Planlösning, entréplan
Planlösning, övre plan
Steninge Slott
Steninge Slott
Steninge Bruk
Steningebadet
Steningebadet
Midgårdsbadet
Midgårdsvallen
Midgårdsbadet

Karta


 • AFI Fastighetsmäklare
 • Stationsgatan 3C nb, 195 47 Märsta
 • 08 - 591 275 45
 • info@afi.se

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!