Fastighetsmäklare i Sigtuna Kommun sedan 1993

Keramikens väg 51

Märsta
Gavelradhus med hörntomt och ett av föreningens bästa lägen med sol långa dagar på tomten. Nu finns möjlighet att förvärva ett av de få hörntomts-radhusen i området i populära Steninge Slottsby. Med hörnläget får du en större tomt och tillgänglighet till tomten både från husets bak- och framsida. Till huset hör även parkeringsplats med laddstolpe för elbil. Husen uppfördes av Bonava år 2020 och är Svanen-märkta, vilket kan vara en fördel hos vissa banker för gröna bolån. Modernt radhus med 4 rok om 92 kvm där det bara är att flytta in och ta del av trivsamma detaljer och lösningar. På hela entréplanet värms huset upp med vattenburen golvvärme. Hög standard med påkostat badrum med dusch och kök i entréplan, där köket även fått en flyttbar köksö under 2023. Med stora fönsterpartier i tre väderstreck skapas en härlig rymd och ljusinsläpp. Uteplats som nås från vardagsrummet, delvis under tak och med plats för flera sittgrupper och större sällskap. Vardagsrummet rymmer både soffhörna och matgrupp samt övriga möbler, och har tillförts en stilren platsbyggd hyllmöbel. På entréplanet finns även en tvättstuga och på det övre planet finns tre lättmöblerade sovrum samt husets andra badrum, detta med badkar. Det större sovrummet har en Walk in-closet bakom skjutdörrar och med mycket bra förvaring. På tomten finns ett förråd. Genomgående i huset är ljusa och neutrala materialval. Här bor du i ett nytt och utvecklande område runt Steninge Slott och vackra omgivningar nära Mälaren. I området finns fina strövområden och populära Steninge Bruk med butiker och restaurang. Promenadavstånd till Mälaren och Steningebadet. Flottviks båtklubb och Steninge Marina med båtplatser finns i närheten.

Fakta

Typ
Radhus
Rum
4 ROK
Boarea
92 KVM
Lgh nummer
122
Avgift
4 697 KR
I avgiften ingår kallvatten, sophantering, bostadsrättstillägg i hemförsäkring samt p-plats med laddstolpe för elbil
Adress
Keramikens väg 51
Postnummer
19559
Ort
Märsta
Område
Steninge Slottsby
Kommun
Sigtuna
 • Interiör
  Antal rum
  4 ROK
  Boarea
  92 KVM
  Hall
  Hall med mycket bra förvaringsmöjligheter i stor garderob med skjutdörrar. I hallen finns även plats för klädhängare och skoställ. Mycket praktiskt med klinkergolv och golvvärme. Ljust målade väggar.
  Badrum 1
  Stilrent badrum med stora liggande kakelplattor på väggarna och matchande klinkergolv med golvvärme under. Dusch bakom vikbara duschdörrar i glas. Handfatskommod med tillhörande förvaring och stor spegel ovan. Infällda spotlights i taket.
  Kök
  Modernt och trivsamt kök med matplats som idag ersatts med en stilren köksö med sittplatser och extra förvaring. Köket ligger separat från vardagsrummet, men ändå i anslutning vilket ger en trevlig social yta. Bra arbetsyta på den L-formade köksbänken och förvaring i flera skåp. Maskinpark från Bosch och köksfläkt från Franke. Kyl och frys i fullhöjd, induktionshäll, ugn, inbyggd micro och integrerad fläkt. Integrerad diskmaskin och dubbel diskho. Flera välplacerade eluttag ovan köksbänk. Ekparkett på golvet och ljust målade väggar. Köket går i vitt med släta luckor och stilrent stänkskydd ovan köksbänk.
  Vardagsrum
  Här gör sig hörnläget påmint med ett extra fönster vilket ger fönster i två väderstreck. Utgång till den stora tomten och uteplatsen som är delvis under tak. I vardagsrummet ryms både soffhörna, matgrupp och övriga möbler. Här har även en fin platsbyggd hyllmöbel byggts. Ekparkett på golvet och ljust målade väggar.
  Tvättstuga
  Trivsam tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare från Bosch och tvättho. Rymlig arbetsbänk och förvaring i överskåp. Här står värmepumpen från Nibe och här finns även elcentralen. Klinkergolv och vitmålade väggar och matchande stänkskydd ovan bänk.
  Hall, övre plan
  Trappen upp från entréplanet får tack vare hörnläget en trevlig detalj med ett fönster. I hallen ligger ekparkett på golvet och vitmålade väggar. Här finns ett mindre förråd som ger extra förvaring.
  Sovrum 1
  Det större sovrummet som rymmer dubbelsäng, nattduksbord och övriga möbler. Här finns även en Walk in-closet som ger bra förvaring bakom skjutdörrar. Ekparkett på golvet och ljust målade väggar.
  Sovrum 2
  Rymligt och enkelt att möblera. Ekparkett på golvet och ljust målade väggar. 1 platsbyggd garderob.
  Sovrum 3
  Rymligt och enkelt att möblera. Ekparkett på golvet och ljust målade väggar. 1 platsbyggd garderob.
  Badrum 2
  Husets andra badrum, detta med badkar och vattenburen golvvärme. Även här stilrent inrett med stora vita kakelplattor på väggarna och matchande klinkergolv. Handfatskommod med tillhörande förvaring och badrumsskåp med spegelluckor och inbyggd belysning. Handdukstork.
 • Byggnad
  Byggnadstyp
  Brf-Radhus
  Byggnadsår
  2020
  Fönster
  3-glas
  Uppvärmning
  Frånluftsvärmepump, Nibe
  Ventilation
  Frånluft med återvinning
  Energideklarerades
  2020-01-28
  Energideklaration
  Utförd
  Energiprestanda
  47 kWh/m² (Atemp) och år
  Övrigt
  Nybyggt Brf-radhus från 2020. I köket har en köksö tillförts 2023. Samma år en platsbyggd hyllmöbel i vardagsrummet och samtidigt målades väggarna. Uppvärmning med frånluftsvärmepump från Nibe och vattenburen golvvärme i entréplan, samt vattenburna radiatorer på det övre planet.
 • Förening
  Namn
  Torparlyckan
  Allmänt om föreningen
  Föreningens hus byggdes av Bonava år 2020 och är Svanenmärkta. Föreningen har 29 radhus om 4 rok på gatorna Keramikens väg och Drejskivans väg. Den totala boarean är 2 668 kvm.
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  Husen är anslutna till fibernät. Den boende tecknar eget abonnemang separat.
  Parkering
  Föreningen har en gemensam parkeringsyta. En parkeringsplats med elstolpe ingår för laddning av elbil. I dagsläget finns 3 lediga platser som man kan ansöka om att få hyra. Kostnaden för att hyra en extra plats är 500 kr/mån (kontrollerat 2023-04-26).
  Renoveringar
  Det finns inga planerade renoveringar eller arbeten på föreningens hus eller mark (kontrollerat 2023-04-26).
  Ekonomi
  Det finns inga beslut om att höja månadsavgiften (kontrollerat 2023-04-26).
  Överlåtelseavgift
  1 313 KR
  Pantsättningsavgift
  525 KR
  Juridisk person
  Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Avgift
  4 697 KR I avgiften ingår kallvatten, sophantering, bostadsrättstillägg i hemförsäkring samt p-plats med laddstolpe för elbil
  Andel i föreningen
  3,4483%
  Andel av årsavgift
  3,4483%
  Bostadsrättens indirekta skuldsättning
  964 489 KR
  Total Driftskostnad
  10 500 kr/år
  El: 8 400 KR
  Elförbrukning: 6000 kWh
  Försäkring: 2 100 KR
  Beräknat antal pers
  3
  Kommentar
  Driftskostnader är individuella och baseras på den boendes förbrukning samt vilket avtal som finns med försäkrings- och elbolag.
 • Övriga Byggnader/Utrymmen
  På tomten finns ett förråd.
 • Uteplats & parkering
  Ett av föreningens bästa lägen med hörntomt och sol långa dagar! Uteplatsen har dessutom fått ett tak och här ryms flera sittgrupper och större sällskap. Utgång från vardagsrummet. Från uteplatsen nås den stora tomten och här finns även ett förråd.
  Parkering
  Till huset hör en parkeringsplats med elstolpe för laddning av elbil.
 • Övrigt
  Uppgifter om lägenheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt kontrollerad med föreningen. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.
 • Närområde
  Allmänt om området
  https://steningeslottsby.se/ Det fina Steninge Slottsby ligger vackert beläget med närhet till öppna landskap, skogsområden och Mälaren med badplatser i området runt Steninge Slott. I närområdet finns även flera alternativ till förskolor, skolor, motionsspår och idrottsplatser. Området har planerat omsorgsfullt med olika kvarter med sina egna karaktärer för bästa trivsel och bevarande av den fina slottsmiljön. I Steningeladan och Steninge Bruk finns butiker för shopping och restaurang. Från Steninge Slottsby har du direkt närhet till Mälaren och det vackra området runt Steninge Slott och populära Steninge Bruk med restaurang och butiker. Steninge Marina har båtplatser och längre bort förbi slottet ligger även en hamn och Flottviks Båtklubb. Steningebadet är mycket populärt på sommaren och längs kustlinjen finns flera bad- och utflyktsplatser för att vara mer privat. En traditionell julmarknad brukar varje år hållas i området. För den sport- och fritidsintresserade finns flera idrottsplatser, fotbollsplaner och idrottshallar. I området planeras även för ett ridhus och stall https://steningeslottsby.se/steninge-ridanlaggning/ Populära Midgårdsvallen är ett stort sportfält och har en badanläggning med SPA och ett utomhusbad som på vintern används för skridskoåkning. Där finns bl.a. fotbollsplaner, friidrottsplaner, plan för Amerikansk fotboll och BMX-bana. I Märsta och Sigtuna finns även ishall, ridklubb och golfbanor. Vid Valsta Centrum finns Valsta sporthall och vid Arlandagymnasiet finns Vikingahallen. Utbudet av förskolor och skolor är stort: I Slottsbyn har TP-Förskolor AB öppnat Slottsbyns förskola. Slottsbyn planeras även att få en skola med förskola om 6 avdelningar och en två parallellig grundskola för årskurs F-6. https://steningeslottsby.se/skola-barnomsorg/ Sagaskolan, F-3 Eddaskolan, F-4 Galaxskolan, F-6 Steningehöjdens skola, F-6 Brage förskola Arlanda Gymnasiet ligger i anslutning till Midgårdsvallen. Skolor i Sigtuna: Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket. Josefinaskolan som är en grundskola (F-9) och Waldorfförskola på samma område. S:ta Gertruds skola (F-6) S:t Pers skola (F-6) Väringaskolan (F-6) Sankt Olofs skola (7-9) Några förskolor i Sigtuna: S:ta Gertruds förskola Karusellen Montessori Sandsborg Montessori Elefanten Wenngarns förskola Märsta Centrum är en knutpunkt med shopping, restauranger, caféer och närservice. Här finns även handelsplats med större livsmedelsbutiker och gym.
  Kommunikation
  Till området går buss 524 till och från Märsta Station. Från Märsta Station går bussar till Sigtuna och Arlanda. Från Märsta Station tar du dig till Stockholm på ca 20 minuter med SJ eller till Uppsala på samma tid. Det går även pendeltåg till Stockholm och Uppsala. Arlanda når du från Märsta Station på ca 16 min med buss.
 • Dokument & Länkar
 • Planritning
  Planlösning, entréplan
  Planlösning, övre plan
 • Karta
Utgångspris
3 495 000 KR

Visningar

Söndag 11/6 kl 11:00 - 11:45
Öppen visning, välkommen!

Visningsanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Visningsanmälan

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Ansvarig mäklare

Intresserad av detta objekt?

Anmäl Intresse

Bilder

Kök
Kök
Kök
Tvättstuga
Planlösning, entréplan
Planlösning, övre plan
Steninge Slott
Steninge Slott
Steninge Slott
Steninge Bruk
Steninge badet
Steningebadet
Flottviks båtklubb

Karta


 • AFI Fastighetsmäklare
 • Stationsgatan 3C nb, 195 47 Märsta
 • 08 - 591 275 45
 • info@afi.se

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!