Fastighetsmäklare i Sigtuna Kommun sedan 1993

Karlsborgsvägen 213

Märsta
Äntligen ett fristående bostadsrätts-enplanshus i populära Sundveda om ca 97,9 kvm med egen carport och uppfart för bil! Ett av föreningens bästa lägen med svårslaget hörnläge med fin utsikt mot Droppsta Gårds hagar och ängar. Två trädäckade uteplatser, trädgårdsytor och två förråd varav det ena är varmbonat och om ca 10 kvm med fönster. Häftig takhöjd upp till nock i vardagsrum och kök som är i en social öppen planlösning med utgång till en av de två altanerna. Altanen från vardagsrummet ligger i söder med sol långa dagar och elstyrd markis. Runt framsidan är en häck som ger fin inramning och bra skydd. Fin trädgård med plana gräsytor och odlingsmöjligheter. Mycket trivsam planlösning och i hela huset ligger vattenburen golvvärme. Här finns tre sovrum, och det kan enkelt skapas ett fjärde genom att sätta upp en vägg i vardagsrummet. Det finns ett badrum med dusch och en stor tvättstuga med extra WC och en klädkammare. Från sovrum 3 nås baksidans altan och trädgård med fin utsikt mot Droppsta Gårds ängar och hagar. Vid husets entré finns det varmbonade förrådet som kan renoveras till kontor, sovrum eller gästrum. Uppfarten rymmer ca 2 bilar och det finns gästparkering i området. Från området går bussar mot Märsta Station och Sigtuna. Från Märsta Station nås Stockholm C och Uppsala C på ca 20 min vardera. I området bor du med natur och promenad-/motionsstråk som granne och samtidigt nära skolor, Arlandagymnasiet, badplatser och sportanläggningar.

Fakta

Typ
Bostadsrätt
Rum
4 ROK
Boarea
97.9 KVM
Lgh nummer
213
Avgift
5 846 KR
inkl vatten, kabel-TV
Adress
Karlsborgsvägen 213
Postnummer
19533
Ort
Märsta
Område
Märsta - Sundveda
Kommun
Sigtuna
 • Interiör
  Antal rum
  4 ROK
  Boarea
  97.9 KVM
  Allmänt
  I hela huset ligger vattenburen golvvärme. Som boende/medlem ansvarar man över varmvattenberedaren.
  Hall
  Trevlig inbjudande hall med klädhängare och plats för skoställ samt övriga möbler. Vid entrén ligger ett praktiskt klinkergolv i terrakotta som övergår till en matchande plastmatta i melerade rödbruna nyanser. Vävtapet i en svagt gul nyans. Längre in i hallen nås tvättstugan som har en klädkammare. Vindslucka till vinden som har förvaringsmöjlighet. I hela huset ligger vattenburen golvvärme.
  Kök
  Härligt stort kök med öppen planlösning till vardagsrum och plats för matgrupp. I kök och vardagsrum är det högt i tak med extra fönster i nock som ger mycket ljusinsläpp. Här finns gott om skåp för förvaring och den L-formade köksbänken ger gott om arbetsyta. Från köket och vardagsrummet nås den trädäckande altanen som har söderläge och sol långa dagar med en markis över uteplatsen. I köket finns kyl och frys i fullhöjd, diskmaskin, ugn med spishäll, fläkt (2018). Vitt kakel ovan köksbänk, bänkskivor i boklaminat och på golvet ligger samma nyanser på plastmattan som i hallen.
  Vardagsrum
  Vardagsrum och kök har en öppen planlösning och en häftig takhöjd som verkligen ger extra rymd och ljus med fönster i två väderstreck och extra fönster i nock. Här ryms TV-hörna, extra matgrupp och övriga möbler. Utgång till altanen i soligt söderläge. Tapetserade väggar och ekparkett på golvet. Runt framsidan är en fin häck som ger en fin inramning och bra skydd. Vardagsrumsdelen vid hallen kan enkelt göras om till ett fjärde sovrum genom att sätta upp en vägg.
  Sovrum 1
  Sovrum med trälaminat på golvet och ljusa tapeter på väggarna.
  Sovrum 2
  Stort sovrum med två fönster och fin utsikt över Droppsta Gård. Trälaminat på golvet och tapetserade väggar.
  Sovrum 3
  Rymligt sovrum med utgång till baksidans altan och fin utsikt mot Droppsta Gårds ängar och hagar. Här står även en dubbelgarderob med spegeldörrar samt två enkelgarderober. Trälaminatgolv och tapetserade väggar.
  Förråd/Sovrum 4
  Bakom carporten finns ett förråd och ett varmbonat extra sovrum/gästrum. Rummet är ca 10 kvm och har ett fönster med utsikt mot Droppsta gård.
  Badrum
  Stort badrum med gott om utrymme och svängrum eller plats för badkar och extra förvaringsmöbler. Dusch bakom vikbara duschdörrar i glas. Runt dusch, WC och handfat är det kaklat i vitt med en beige rand. Resten av väggarna är vitmålade och med en bröstpanel. Elektrisk handdukstork finns, badrumsskåp med belysning och spegelluckor. Handfatskommod med tillhörande förvaring. Ett mindre fönster ger extra ljus och vädringsmöjlighet.
  Tvättstuga/WC
  Stor tvättstuga med gott om arbetsyta och klädkammare med klädhängare och hyllplan. Tvättmaskin och ett torkskåp finns. Här finns även en tvättbänk med tvättho, bänkskiva med korgar. WC och handfat med badrumsskåp med spegelluckor ovan. Här står även varmvattenberedaren. Två mindre fönster ger extra ljus och vädringsmöjlighet.
 • Byggnad
  Byggnadstyp
  Bostadsrätt i en-plan
  Byggnadsår
  1999-2000
  Fönster
  3-glas
  Uppvärmning
  Vattenburen golvvärme
  Ventilation
  Mekanisk frånluft
  Övrigt
  2018 - Renovering av ventilation 2018 - Ny fläkt i kök 2017 - Service varmvattenberedare. 2017 - Rengjort tak 2013 - Huset målades 2007 - Installation ny luft/vattenvärmepump. (Nibe Fighter 2020-8) Larm finns installeras och kan övertas via separat överenskommelse. På baksidan står en flaggstång.
 • Förening
  Namn
  Sundveda Kulle
  Allmänt om föreningen
  Föreningen äger fastigheten Ölsta Soldattorp 1:7 som disponerar 16 bostadsrättshus med en total boyta om ca 1 442,2 kvm på adresserna Karlsborgsvägen 213-243. Föreningens ekonomiska plan registrerades 1998-09-04 Föreningen är delaktig i en samfällighet, Ölsta Soldattorp1:4. Samfälligheten sköter en gemensamhetsanläggning bestående av gång-och cykelvägar inom området, belysning, lekplatser och grönområden samt kabel-TV. Lägenhetsfördelning: 6 st 3 rok, 76,2 kvm 8 st 4 rok, 97,9 kvm 2 st 4 rok, 100,9 kvm
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  Kabel-TV via ComHem Bredband via ComHem Kan utökas.
  Parkering
  Flera gästparkeringar finns i området och sköts av samfälligheten. Det planeras att ingå samarbete med Q-park.
  Renoveringar
  2018 - Omdragning av imkanaler och rengöring av ventilationskanaler. 2017 - Rengjort tak 2013 - Målat hus 2009 - Nya värmepannor Fläktsystemen servas med 2 års mellanrum.
  Ekonomi
  Det finns inga planerade avgiftshöjningar (se årsredovisning). Kontrollerat 2019-05-15
  Övrigt
  Medlemmarna ansvarar över sina egna värmepumpar och elpannor som finns i lägenheterna.
  Överlåtelseavgift
  1 183 KR
  Pantsättningsavgift
  473 KR
  Juridisk person
  Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Avgift
  5 846 KR inkl vatten, kabel-TV
  Andel i föreningen
  6,51141%
  Andel av årsavgift
  6,51141%
  Total Driftskostnad
  25 331 kr/år
  El: 22 040 KR
  Elförbrukning: 10503 kWh
  Renhållning: 2 439 KR
  Försäkring: 852 KR
  Beräknat antal pers
  1
  Kommentar
  Driftskostnader är individuella och baseras på den boendes förbrukning samt vilket avtal som finns med t.ex. försäkringsbolag. Elkostnad innefattar även uppvärmningskostnad.
 • Övriga Byggnader/Utrymmen
  Plats för bil under carport. Vid bilplatsen finns två förråd, varav det ena är isolerat och ca 10 kvm, kan användas till t.ex. kontor eller gästrum. Vindsutrymmet erbjuder extra förvaringsmöjligheter.
 • Uteplats & parkering
  Huset har två fina trädäckade uteplatser på fram- och baksida av huset. Den ena nås från vardagsrummet och med sitt söderläge ges sol långa dagar. Den andra uteplatsen nås från det ena sovrummet och är vänd mot lugn allmänning med utsikt över grönska och ängar. Båda uteplatserna har markiser, på framsidan med elstyrning.
  Parkering
  Bilplats under carport vilket är mycket praktiskt. Uppfarten rymmer 2 bilar och i anslutning till carporten finns två förråd, varav det ena är ca 10 kvm och varmbonat.
 • Övrigt
  Uppgifter om bostadsrätten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt kontrollerad med föreningen. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.
 • Närområde
  Allmänt om området
  I det vackra och natursköna Sundveda finns många fina promenadsträckor, hundrastgård, cykelvägar och öppna landskap. Flera lekplatser och fotbollsplaner finns också i området. Här finner du både bostadsrättsradhus och friköpta hus i en- eller tvåplan. Samtidigt ligger området nära till förskolor, skolor och gymnasiet. Sportanläggningen Midgårdsvallen och Midgårdsbadet med simhall och utomhusbad ligger en kort promenad bort. På Midgårdsvallen finner du även fotbollsplaner, BMX-bana, plan för amerikansk fotboll och friidrottsbanor. I Märsta centrum med omnejd finns bland annat Willys, ICA kvantum, Lidl, Coop Extra, Järnia och restauranger, banker, systembolag, apotek, caféer, sportaffär och klädaffärer samt gym. Vid Märsta Station finns också ett litet centrum med mataffär, blomsteraffär, frisörer, restauranger och café. Förskolor/Skolor I Ekilla finns förskolan Aspbacken vilket ligger på Tingvallavägen. Skolor som ligger i närheten är Tingvallaskolan (F-6) på Tingvallavägen samt Ekillaskolan (7-9) på Stockholmsvägen. Märstas gymnasieskola Arlandagymnasiet ligger också i närheten på andra sidan Midgårdsvallen.
  Kommunikation
  Längs Karlsborgsvägen som ansluter sig till Stationsgatan går bussar till Märsta Station och mot Sigtuna. Från Märsta Station går bussar till Sigtuna och Arlanda. Från Märsta Station tar du dig till Stockholm på ca 20 minuter med SJ eller till Uppsala på samma tid. Det går även pendeltåg till Stockholm och Uppsala. Arlanda når du från Märsta Station på ca 16 min med buss.
 • Dokument & Länkar
 • Karta
Utgångspris
2 195 000 KR

Ansvarig mäklare

Intresserad av detta objekt?

Anmäl Intresse

Bilder

Framsida

Karta


 • AFI Fastighetsmäklare
 • Stationsgatan 3C nb, 195 47 Märsta
 • 08 - 591 275 45
 • info@afi.se

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!