Fastighetsmäklare i Sigtuna Kommun sedan 1993

Idungatan 17, BV

MÄRSTA
Mycket trivsam gavel-etta om hela 48 kvm och med en uteplats som sträcker sig längs hela lägenhetens bredd! Stabil Brf med låg avgift. De 48 kvm märks av i lägenhetens alla rum där ytorna är stora och rymliga, och för en etta ovanligt stort kök och badrum. Här är även ett fint skick med genomgående trälaminatgolv och vitmålade väggar i hela lägenheten. Uteplatsen nås från vardagsrummet och har ett söderläge med sol långa dagar. Gavelläget ger fönster i två väderstreck vilket ger extra rymd och ljus till hela lägenheten. Köket har två köksbänkar och flera skåp för förvaring, samt en matplats för 4-6 personer. Badrummet har ett badkar och el är dragen för tvättmaskin, här finns även ett fönster tack vare gavelläget. I allrummet finns plats för både dubbelsäng och TV-hörna med större soffa. Fin utsikt mot föreningens innergård. Trevlig detalj med en öppning mellan vardagsrum och kök vilket ger lägenheten ett extra djup och även social yta. Rymlig hall med 4 garderober. Mycket stabil HSB-förening där det mesta ingår i den låga månadsavgiften (värme, vatten, bredband, kabel-TV och bostadsrättstillägg i hemförsäkringen). I samma hus finns lägenhetens förråd samt även cykel-/barnvagnsförråd. Bastu och gym finns i föreningen. Det finns även en gästlägenhet att hyra för 300 kr/natt. Fin innergård samt närhet till skolor, gymnasium, buss och centrum. Bussen tar dig till Märsta Station på ca 12 minuter. Från Märsta Station nås både Uppsala och Stockholm C på ca 20 min vardera, och Arlanda på ca 15 min.

Fakta

Typ
Bostadsrätt
Rum
1 ROK
Boarea
48 KVM
Våning
1 av 4
Avgift
3 073 KR
I avgiften ingår värme, vatten och BR-tillägg i hemförsäkringen. Bredband och TV obligatorisk avgift 250 kr.
Adress
Idungatan 17, BV
Postnummer
19551
Ort
MÄRSTA
Område
Märsta - Valsta
Kommun
Sigtuna
 • Interiör
  Antal rum
  1 ROK
  Boarea
  48 KVM
  Hall
  Redan i hallen märks lägenhetens 48 kvm av och att detta är en rymlig etta. I hallen finns gott om svängrum och plats för möbler, klädhängare, hatthylla och skoställ. Det finns även 4 gardeober som ger bra förvaring. Genomgående i lägenheten ligger ett fint trälaminatgolv och väggarna är även vitmålade i hela lägenheten.
  Allrum
  Mycket trivsamt allrum med flera bra tillgångar. Gavelläget ger fönster i två väderstreck vilket ger extra ljus och rymd till lägenheten. Mellan köket och rummet finns även en öppning som ger extra djup till lägenhet och mer ljusflöde. I allrummet ryms dubbelsäng, TV-hörna och övriga möbler. Vid sängplatsen finns idag ett draperi som kan dras för runt sängen. Utgång till den stora uteplatsen i soligt söderläge och som sträcker sig längs hela lägenhetens bredd. Här ligger samma fina trälaminatgolv och väggarna är vitmålade.
  Kök
  Lägenhetens 48 kvm märks även av i köket som för en etta är ovanligt stort. Här finns gott om förvaring i flera skåp och på två köksbänkar ges bra arbets- och avlastningsyta. Här finns även en matplats för 4-6 personer vid fönstret som har utsikt mot föreningens innergård. Öppningen mot vardagsrummet ärr en trevlig detalj och skapar även en social yta mellan kök och vardagsrum. Köket går i ljust grått med vitt kakel ovan köksbänken. Samma fina laminatgolv och vitmålade väggar. Här finns ung med spis, fläkt och kyl/frys.
  Badrum
  Stort och rymligt stamrenoverat badrum som tack vare gavelläget får ett fönster som ger extra ljus och vädringsmöjlighet. Här finns badkar och el är draget för tvättmaskin. Ny handfatskommod från 2019. Stor spegel med belysning och en WC. Det finns ett extra badrumsskåp och ett hyllplan. Klinker på golvet och ljusa väggar.
 • Byggnad
  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  1969
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Energideklarerades
  2018-10-31
  Energideklaration
  Utförd
  Energiprestanda
  138 kWh/m² (Atemp) och år
  Övrigt
  Föreningen har solceller.
 • Förening
  Namn
  HSB brf Tallen i Märsta
  Allmänt om föreningen
  Fastigheter Föreningen äger fastigheterna med beteckningarna Valsta 3:9-3:16 som bebyggdes år 1968-1969. Lägenheter och lokaler På fastigheterna finns 20 bostadshus med tillsammans 60 trapphus med adresserna Baldergatan 3 - 46 och Idungatan 1 - 43. Lägenheter: 408 st, varav 5 st hyresrätter. Total bostadsyta 31 858 kvm. Lokaler och förråd: 115 st. P-platser: 452 st, avgiftsbelagda I föreningen finns: - Bastu, tillgång för 600 kr/år - Föreningslokal att hyra - Hobbylokal (snickarbod) - Gästlägenhet som kan hyras för 500 kr/natt I månadsavgiften ingår värme, vatten och bostadsrättstillägget i hemförsäkringen. Obligatorisk medieavgift om totalt 250 kr/mån för kabel-TV med 10 valbara digitala kanaler och bredband (denna kostnad är redan inräknad i den redovisade månadsavgiften). Föreningen har även en paketbox från Postnord vid Baldergatan 23. För att bli medlem i en HSB-förening krävs medlemskap i HSB Stockholm, engångsavgift 500 kr (betalas tillbaka vid utträde). Årsavgift 300 kr. Blir man medlem efter den 1 juli så betalar man endast 150 kr första året. https://www.hsb.se/arlanda/brf/tallen/
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem Den boende betalar en medieavgift på 250 kr per månad. Då ingår upp till 100 mb bredband samt ComHems åtta favoriter, digital TV. Leverantör av bredbandet som ingår är Ownit.
  Parkering
  Det finns garageplats och p-plats med eller utan elstolpe. Till alla parkeringsplatser tillämpas en separat kö. Platserna kan hyras för: 239 kr/mån för p-plats med el 200 kr/mån för p-plats utan el 239 kr/mån för MC-plats 500 kr/mån för garageplats Föreningen har 162 st garageplatser varav 8 är mc-platser. 290 platser är parkeringsplatser utomhus.
  Renoveringar
  Utförda renoveringar: Stamrenovering i form av relining (2012) Internet har uppgraderats, ventilationsrensning och OVK besiktning, installation av ny nödbelysning i källare och garage 2015 - Fortsatt införande av nyckellöst passersystem, fortsatt upprustning av gårdar/planteringar 2016 - Tvättstugor renoverade med nya tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp 2018 - Renovering av entrépartier 2019 - Renovering av parkeringsplatser 2022 - Återöppnat Baldergatans garage efter renovering Breddning av parkeringsplatser på Baldergatans parkeringsplats Avvecklat husbil/husvagnsparkeringarna och anlagt fler parkeringsplatser på Baldergatans parkeringsplats Tagit solcellerna i drift på full kapacitet
  Ekonomi
  I dagsläget finns inga beslutade avgiftshöjningar (kontrollerat 2024-01-12).
  Övrigt
  Brf Tallen - information på föreningens hemsida: https://www.hsb.se/arlanda/brf/tallen/
  Överlåtelseavgift
  1 433 KR
  Pantsättningsavgift
  573 KR
  Juridisk person
  Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Avgift
  3 073 KR I avgiften ingår värme, vatten och BR-tillägg i hemförsäkringen. Bredband och TV obligatorisk avgift 250 kr.
  Andel i föreningen
  0,15289%
  Andel av årsavgift
  0,15332%
  Reparationsfond
  7 144 KR
  Bostadsrättens indirekta skuldsättning
  114 913 KR
  Total Driftskostnad
  4 600 kr/år
  El: 3 100 KR
  Försäkring: 1 500 KR
  Beräknat antal pers
  1
  Kommentar
  Driftskostnader är individuella och baseras bl.a. på den boendes förbrukning samt vilket avtal som finns med el- och försäkringsbolag.
 • Övriga Byggnader/Utrymmen
  Tvättstuga finns bekvämt i huset bredvid. Till lägenheten hör ett separat källarförråd. I samma hus finns även cykelförråd och barnvagnsförråd med separat utgång till gatan. Det finns även bastu och ett gym samt föreningslokal, hobbylokal (snickarbod), en gästlägenhet som (f.n kostar 300 kr/natt) och en byteslokal (där man kan lämna in saker och byta till sig andra saker).
 • Uteplats
  Sällsynt och svårslagen uteplats som nås från vardagsrummet! Här ryms större möbler som sittgrupper, solstolar och matbord. Uteplatsen har ett soligt söderläge och uteplatsen sträcker sig längs hela lägenhetens bredd. Uteplatsen ramas in av en fin häck och staket och har utsikt över föreningens innergård. Det finns även odlingslåda att plantera i.
 • Övrigt
  Uppgifter om lägenheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt kontrollerad med föreningen. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.
 • Närområde
  Allmänt om området
  Från Idungatan har du närhet till öppna landskap, skogsområden och Mälaren med badplatser. I området finns även flera alternativ till förskolor, skolor, gymnasium, parker, motionsspår och idrottsplatser. Mot Steninge och Mälaren ligger även det vackra området runt Steninge Slott och populära Steninge Bruk med restaurang som nås antingen med bil, buss eller via promenad och cykelvägar. Längre bort förbi slottet ligger även en hamn och Flottviks Båtklubb. Steningebadet är mycket populärt på sommaren och längs kustlinjen finns flera bad- och utflyktsplatser för att vara mer privat. För den sport- och fritidsintresserade finns flera idrottsplatser, fotbollsplaner och idrottshallar. Populära Midgårdsvallen är ett stort sportfält och har en badanläggning med SPA och ett utomhusbad som på vintern används för skridskoåkning. Där finns bl.a. fotbollsplaner, friidrottsplaner, plan för Amerikansk fotboll och BMX-bana. I Märsta och Sigtuna finns även ishall, ridklubb och golfbanor. Vid Valsta Centrum finns Valsta sporthall och vid Arlandagymnasiet finns Vikingahallen. Utbudet av förskolor och skolor är stort: Brage, F Sagaskolan, F-3 Eddaskolan, F-4 Galaxskolan, F-6 Steningehöjdens skola, F-6 Arlanda Gymnasiet ligger i anslutning till Midgårdsvallen Nya Brage förskola Märsta Centrum är en knutpunkt med shopping, restauranger, caféer och närservice. Här finns även handelsplats med större livsmedelsbutiker och gym. Valsta Centrum har de senaste åren genomgått flera förändringar med nya och moderna hus i vilka nya affärslokaler har öppnat och ett renoverat torg med lekplatser. I Valsta Centrum finns närservice, restauranger och livsmedelsbutiker varav en ICA
  Kommunikation
  Bussar går längs Östra- och Västra Galaxvägen, Valstavägen och Vikingavägen. Bussarna ansluts till Märsta Station. Härifrån går bussar till Sigtuna och Arlanda. Från Märsta Station tar du dig till Stockholm på ca 20 minuter med SJ eller till Uppsala på samma tid. Det går även pendeltåg till Stockholm och Uppsala. Arlanda når du från Märsta Station på ca 16 min med buss eller ca 25 min med tåg.
 • Dokument & Länkar
 • Planritning
  Planlösning
 • Karta
Utgångspris
995 000 KR

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Ansvarig mäklare

Intresserad av detta objekt?

Anmäl Intresse

Bilder

Allrum
Allrum
Allrum
Allrum
Allrum
Uteplats
Kök
Kök
Kök
Kök
Kök
Hall
Hall
Badrum
Badrum
Badrum
Planlösning
Uteplats
Steninge Slott
Midgårdsbadet
Steningebadet
Steninge Slott
Midgårdsbadet
Midgrdsvallen
Steninge Bruk

Karta


 • AFI Fastighetsmäklare
 • Stationsgatan 3C nb, 195 47 Märsta
 • 08 - 591 275 45
 • info@afi.se

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!