Fastighetsmäklare i Sigtuna Kommun sedan 1993

Hugingatan 44

MÄRSTA
Stor tvåa om hela 68 kvm som är ombyggd till en trea! Här bor du med ett modernt och helrenoverat stambytt badrum som är förberett för tvättmaskin. Stort och rymligt kök med utgång till balkong i soligt sydost-läge med fri utsikt. Vardagsrum i anslutning till köket och balkong som skapar en trevlig social yta. Rymliga sovrum som är enkla att möblera och hall med fyra platsbyggda garderober. Det finns även en inre fond på 10 698 kr för den boende att använda till lägenheten! Mellan vardagsrummet och sovrum 2 sitter en vägg som kan tas bort och på så sätt återställa lägenheten till en tvåa med extra stort vardagsrum. I källaren finns lägenhetens förråd. Det finns även cykel- och barnvagnsförråd i huset och föreningen har en föreningslokal och bastu för medlemmarna att nyttja. Föreningen har fina innergårdar och ligger nära parker och skogsområden samt centrum, motionsspår, idrottshall och ut- och inomhusbad. Bussen tar dig snabbt till Märsta Station. Från Märsta Station nås både Uppsala och Stockholm C på ca 20 min vardera.

Fakta

Typ
Bostadsrätt
Rum
2 ROK
Boarea
68 KVM
Lgh nummer
24
Våning
2 av 3
Avgift
4 807 KR
i avgiften ingår värme, VA, kabel-TV, bredband, IP-telefoni och bostadsrättstillägget i hemförsäkringen.
Adress
Hugingatan 44
Postnummer
19552
Ort
MÄRSTA
Område
Märsta - Valsta
Kommun
Sigtuna
 • Interiör
  Antal rum
  2 ROK
  Boarea
  68 KVM
  Allmänt
  Lägenheten är registrerad som en tvåa i bostadsrättsföreningens register, men är ombyggd till en trea.
  Hall
  Rymlig hall med gott om svängrum och bra förvaringsmöjligheter i fyra platsbyggda garderober med överskåp. Här finns även plats för klädhängare, skoställ och övriga möbler. Stilrena tapeter på väggarna med matchande laminatgolv som även är mycket praktiskt att ha i hall.
  Badrum
  Stambytt och helrenoverat badrum. Mycket modernt med vitt kakel på väggarna och ett mörkgrått klinkergolv. Förberett för tvättmaskin och det finns ett fönster som ger extra ljus och vädringsmöjlighet. Rymlig dusch-hörna. Handfat med badrumsskåp ovan.
  Vardagsrum
  Vardagsrum trivsamt beläget bredvid köket och tillgång till balkongen vilket skapar en trevlig social yta. Här ryms TV-hörna och övriga möbler. Ljust målade väggar och ekparkettgolv. Om väggen mellan vardagsrummet och sovrum 2 tas bort skapas en tvåa med extra stort vardagsrum.
  Sovrum 1
  Rymligt sovrum som är enkelt att möblera. Här ryms dubbelsäng och övriga möbler som nattduksbord, garderober och byrå. Ljust målade väggar och trägolv.
  Sovrum 2
  Även detta sovrum är enkelt att möblera. Ekparkett på golvet och ljust målade väggar.
  Kök
  Trivsamt kök med många skåp och lådor för förvaring samt bra arbetsyta på två köksbänkar. Här finns även en matplats och utgång till balkongen i fritt läge. Ljust kök med snyggt kakel ovan köksbänk. Här finns diskmaskin, bred diskho, kyl/frys, ugn med spis samt fläkt. Ljust laminatgolv och ljust målade väggar. Trevlig social yta med vardagsrummet bredvid.
 • Byggnad
  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  1970
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Ventilation
  Frånluft
  Energideklarerades
  2018-12-17
  Energideklaration
  Utförd
  Energiprestanda
  130 kWh/m² (Atemp) och år
  Övrigt
  I källaren finns lägenhetens förråd. Det finns även cykel- och barnvagnsförråd i huset. I grannhuset nr 40 finns på bekvämt avstånd en av föreningens sju tvättstugor.
 • Förening
  Namn
  HSB:s brf Granen
  Allmänt om föreningen
  Föreningen äger fastigheterna Valsta 4:3, 4:4, 4:5 och 4:6 som bebyggdes år 1970. På fastigheterna finns 10 bostadshus med tillsammans 30 trapphus med adresserna Hugingatan 3 - 35 och 26 - 50. - Lägenheter: 206 st. Total bostadsyta 15 106 kvm. - Lokaler och förråd: 58 st. - 7 tvättstugor och 1 grovtvättstuga Parkering: - Garage: 30 st. Hyrs för 400 kr/mån. - P-plats med el-stolpe 91 st. Hyrs för 210 kr/mån. - P-plats utan el-stolpe 89 st. Hyrs för 100 kr/mån. - Avgiftsbelagda besöksplatser 10 st Övrigt: - I föreningen finns bastu (Hugingatan 19 på gaveln). - Även en föreningslokal som boende kan hyra. - Alla lägenheter är försedda med bredband. - I Brf Granen ingår kostnaden för bredbandsanslutning och abonnemangsavgiften för fast telefoni via Bredbandsbolaget i månadsavgiften. - När det gäller hushållselen så debiterar HSB säljaren och det läggs på månadsavgiften (man behöver inte anmäla el själv). Detsamma gäller för varmvattnet. GEMENSAMMA UTRYMMEN - Tvättstugor finns på Hugingatan 3, 11, 19, 25, 26, 40 samt 50. - Grovtvättstugan finns på Hugingatan 40. - Bastun finns på Hugingatan 19. - Föreningslokal finns på Hugingatan 46. - Byteslokal (med möjlighet att lämna in prylar för att byta till sig andra) finns också. För att bli medlem i en HSB-förening krävs medlemskap i HSB Arlanda, engångsavgift 500 kr (betalas tillbaka vid utträde). Årsavgift 300 kr. Blir man medlem efter den 1 juli under ett år så betalar man endast 150 kr första året. föreningens egna hemsida: http://www.brfbjorken.se/ eller www.arlanda.hsb.se
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  Kabel-TV via ComHem Bredband via Bredbandsbolaget
  Renoveringar
  2015: Dränering 2016: Nyanläggning p-platser, byte takfläktar och sotning, byte termostatventiler radiatorer 2018: Målning av balkong sidoskärmar, mjukfogar, dränering och aluminiumdörrar 2019: Relining av bottenplattor 2019: Tagit ut offert på bergvärme och solceller. Kommer ej att påverka avgiften!
  Övrigt
  I avgiften ingår: värme, vatten (individuell mätning av varmvatten), kabel-TV, bredband, IP-telefoni och bostadsrättstillägg. Föreningen har sedan 2013 en gemensam försäkring där bostadsrättstillägg ingår. Det innebär att du som medlem själv inte behöver teckna det tillägget på din hemförsäkring.
  Överlåtelseavgift
  1 190 KR
  Pantsättningsavgift
  476 KR
  Juridisk person
  Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Avgift
  4 807 KR i avgiften ingår värme, VA, kabel-TV, bredband, IP-telefoni och bostadsrättstillägget i hemförsäkringen.
  Andel i föreningen
  0,45011%
  Andel av årsavgift
  0,45011%
  Reparationsfond
  10 698 KR
  Total Driftskostnad
  5 100 kr/år
  El: 3 600 KR
  Försäkring: 1 500 KR
  Beräknat antal pers
  2
  Kommentar
  Driftskostnaderna är uppskattade. Driftskostnader är individuella och baseras på den boendes förbrukning samt vilket avtal som finns med försäkringsbolag. Föreningen debiterar den boende för el via individuell mätning.
 • Övriga Byggnader/Utrymmen
  I föreningen finns en föreningslokal och en bastu för de boende att nyttja.
 • Balkong
  Svårslaget balkongläge med fri utsikt och soligt sydost-läge.
 • Övrigt
  Uppgifter om lägenheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt kontrollerad med föreningen. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.
 • Närområde
  Allmänt om området
  Från Hugingatan har du närhet till öppna landskap, skogsområden och Mälaren med badplatser. I området finns även flera alternativ till förskolor, skolor, gymnasium, parker, motionsspår och idrottsplatser. Mot Steninge och Mälaren ligger även det vackra området runt Steninge Slott och populära Steninge Bruk med restaurang som nås antingen med bil, buss eller via promenad och cykelvägar. Längre bort förbi slottet ligger även en hamn och Flottviks Båtklubb. Steningebadet är mycket populärt på sommaren och längs kustlinjen finns flera bad- och utflyktsplatser för att vara mer privat. För den sport- och fritidsintresserade finns flera idrottsplatser, fotbollsplaner och idrottshallar. Populära Midgårdsvallen är ett stort sportfält och har en badanläggning med SPA och ett utomhusbad som på vintern används för skridskoåkning. Där finns bl.a. fotbollsplaner, friidrottsplaner, plan för Amerikansk fotboll och BMX-bana. I Märsta och Sigtuna finns även ishall, ridklubb och golfbanor. Vid Valsta Centrum finns Valsta sporthall och vid Arlandagymnasiet finns Vikingahallen. Utbudet av förskolor och skolor är stort: Sagaskolan, F-3 Eddaskolan, F-4 Galaxskolan, F-6 Steningehöjdens skola, F-6 Valstaskolan, 7-9 Arlanda Gymnasiet ligger i anslutning till Midgårdsvallen. Under våren 2020 planeras även en nya Brage förskola vara färdigbyggd inom promenadavstånd från Hugingatan. Märsta Centrum är en knutpunkt med shopping, restauranger, caféer och närservice. Här finns även handelsplats med större livsmedelsbutiker och gym. Valsta Centrum har de senaste åren genomgått flera förändringar med nya och moderna hus i vilka nya affärslokaler har öppnat och ett renoverat torg med lekplatser. I Valsta Centrum finns närservice, restauranger och livsmedelsbutiker varav en ICA.
  Kommunikation
  Busshållplats finns en kort promenad bort och bussar går längs Östra- och Västra Galaxvägen, Valstavägen och Vikingavägen. Bussarna ansluts till Märsta Station. Härifrån går bussar till Sigtuna och Arlanda. Från Märsta Station tar du dig till Stockholm på ca 20 minuter med SJ eller till Uppsala på samma tid. Det går även pendeltåg till Stockholm och Uppsala. Arlanda når du från Märsta Station på ca 16 min med buss.
 • Dokument & Länkar
 • Planritning
  Planlösning
  Alternativ planlösning
 • Karta
Utgångspris
1 350 000 KR

Budgivning

# Datum Bud Status
1 Onsdag 13/1 kl 09:17 1 350 000 KR Deltar

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Ansvarig mäklare

Intresserad av detta objekt?

Anmäl Intresse

Bilder

Vardagsrum
Vardagsrum
Sovrum 1
Sovrum 2
Badrum
Hall
Hall
Kök
Balkong
Kök
Kök
Kök
Planlösning
Alternativ planlösning
Midgårdsbadet
Midgårdsbadet
Midgårdsvallen
Steningebadet
Steninge Bruk
Steninge Slott

Karta


 • AFI Fastighetsmäklare
 • Stationsgatan 3C nb, 195 47 Märsta
 • 08 - 591 275 45
 • info@afi.se

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!