Fastighetsmäklare i Sigtuna Kommun sedan 1993

Hugingatan 2

Märsta
Låg avgift! Välkommen till en mycket trivsam etta. Här har du en rymligt vardagsrum, modernt och stambytt badrum, funktionellt kök, rymlig hall med platsbyggda garderober samt en sovalkov med plats för säng och nattduksbord. Insynsskyddad med fri utsikt och fransk balkong. En inre reparationsfond om 7140 kr finns att använda för den boende. I samma hus finns tvättstuga och lägenhetens förråd. Mycket stabil HSB förening med bra ekonomi. I föreningen finns även bastu och föreningslokal. Föreningen har fina innergårdar och ligger nära parker och skogsområden samt centrum, motionsspår, idrottshall och ut- och inomhusbad. Bussen tar dig snabbt till Märsta Station. Från Märsta Station nås både Uppsala och Stockholm C på ca 20 min vardera.

Fakta

Typ
Bostadsrätt
Rum
1 ROK
Boarea
41 KVM
Lgh nummer
49
Våning
2 av 3
Avgift
2 736 KR
I avgiften ingår värme, kallvatten, BR-tillägg hemförsäkring, bredband 250/100 mbit och telefoni via Bredbandsbolaget.
Adress
Hugingatan 2
Postnummer
19552
Ort
Märsta
Område
Märsta - Valsta
Kommun
Sigtuna
 • Interiör
  Antal rum
  1 ROK
  Boarea
  41 KVM
  Hall
  Välkomnade hall med ekparkett på golvet. Väggarna är ljust målade med två tapetserade fondväggar. Här finns två fasta garderober med två praktiska överskåp som tillsammans ger bra förvaringutrymme. Plats för klädhängare och skoställ.
  Kök
  Trivsamt kök med plats för mindre matbord. Gråmelerade köksluckor med matchande grå mosaikkakel ovanför snygga bänkskivor i trä. Spis med med häll, micro samt kyl/frys. Diskmaskin och dubbel diskho. Ljust målade väggar och ekparkett på golvet.
  Vardagsrum med sovalkov
  Ljust och trevligt vardagsrum med plats för säng och nattduksbord i sovalkov. Stora fönsterpartier och en fransk balkong i söder. Insynsskyddat läge med fri utsikt. Vardagsrummet rymmer både TV-hörna och kontor eller extra matbord. Väggarna är ljust målade med en tapetserade fondvägg.
  Duschrum
  Renoverat och modernt badrum som även är stambytt 2011. Väggarna är vitkaklade med mörkbrunt klinkergolv. WC, nytt handfat med underskåp och stor spegel ovanför. Dusch bakom snygg duschvägg i glas, högskåp med spegellucka samt handdukstork.
 • Byggnad
  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  1971
  Fönster
  3-glas
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Ventilation
  Frånluft
  Energideklarerades
  2018-12-12
  Energiprestanda
  124 kWh/m² (Atemp) och år
 • Förening
  Namn
  HSB:s brf Björken
  Allmänt om föreningen
  Fastigheter Föreningen äger fastigheterna med beteckning Valsta 4:7, 4:8, 4:9 och 4:10 som bebyggdes år 1971. Lägenheter och lokaler: På fastigheterna finns 11 bostadshus med tillsammans 36 trapphus med adresserna Hugingatan 2 - 24 och Vidargatan 3 - 49. - Lägenheter: 270 st - Lokaler och förråd: 67 st Övrigt: - I föreningen finns en bastu, (Vidargatan 7). - Föreningslokal som boende kan hyra, (Vidargatan 47). - Alla lägenheter är försedda med uttag för bredband. Varmvattenförbrukningen mäts och betalas av den enskilde bostadsrättsinnehavaren. För att bli medlem i en HSB-förening krävs medlemskap i HSB Arlanda, engångsavgift 500 kr (betalas tillbaka vid utträde). Årsavgift 300 kr. Blir man medlem efter den 1 juli under ett år så betalar man endast 150 kr första året. föreningens egna hemsida: http://www.brfbjorken.se/ eller www.arlanda.hsb.se
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  HSB Björken har tecknat ett gruppanslutningsavtal på bredband och telefoni med Bredbandbolaget med start 2017-01-01. De tjänster som ingår är bredband 250/100 Mbit/s och telefoni.
  Parkering
  P-plats utan el, 127 st: 160 kr/mån P-plats med el, 64 st: 240 kr/mån Carport, 42st: 375 kr/mån MC-mopedplats: 92-104 kr/mån Avgiftsbelagda besöksplatser: 11 st.
  Renoveringar
  2016: Målning av balkongvingar/reparation av balkonger påbörjas. Relining av betongplattor fortsätter. Byte av fläktaggregat. Rengöring av husplåtar. Upprustning av lekplats utanför Vidargatan 47. Byte kulvertar mellan husen.
  Ekonomi
  Ingen avgiftshöjning 2019.
  Övrigt
  Föreningen har sedan 2013 en gemensam försäkring där bostadsrättstillägg ingår. Det innebär att du som medlem själv inte behöver teckna det tillägget på din hemförsäkring. Övriga utrymmen Det finns 8 st tvättstugor på adresserna Hugingatan 6, 14 och 24 samt Vidargatan 5, 7, 15, 21 och 41. Det finns även en grovtvättstuga på Vidargatan 41. Brf Björken information på föreningens hemsida: https://www.hsb.se/arlanda/brf/bjorken/
  Överlåtelseavgift
  1 183 KR
  Pantsättningsavgift
  473 KR
  Juridisk person
  Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Avgift
  2 736 KR I avgiften ingår värme, kallvatten, BR-tillägg hemförsäkring, bredband 250/100 mbit och telefoni via Bredbandsbolaget.
  Andel i föreningen
  0,25748%
  Andel av årsavgift
  0,25748%
  Reparationsfond
  7 140 KR
  Total Driftskostnad
  5 536 kr/år
  El: 2 784 KR
  VA: 952 KR
  Försäkring: 1 800 KR
  Beräknat antal pers
  1
  Kommentar
  Föreningen har individuell mätning och debitering av el och varmvatten. Driftskostnader kan variera baserat på vilken förbrukning den boende har och vilket avtal som finns med försäkringsbolag.
 • Övriga Byggnader/Utrymmen
  I samma hus finns lägenhetens källarförråd. Tvättstuga finns bekvämt i samma hus. I föreningen finns en bastu. Den finns även en föreningslokal som boende kan hyra.
 • Balkong
  Fransk balkong från vardagsrummet.
 • Övrigt
  Uppgifter om lägenheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt kontrollerad med föreningen. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.
 • Närområde
  Allmänt om området
  Från Hugingatan har du närhet till öppna landskap, skogsområden och Mälaren med badplatser. I området finns även flera alternativ till förskolor, skolor, gymnasium, parker, motionsspår och idrottsplatser. Mot Steninge och Mälaren ligger även det vackra området runt Steninge Slott och populära Steninge Bruk med restaurang som nås antingen med bil, buss eller via promenad och cykelvägar. Längre bort förbi slottet ligger även en hamn och Flottviks Båtklubb. Steningebadet är mycket populärt på sommaren och längs kustlinjen finns flera bad- och utflyktsplatser för att vara mer privat. För den sport- och fritidsintresserade finns flera idrottsplatser, fotbollsplaner och idrottshallar. Populära Midgårdsvallen är ett stort sportfält och har en badanläggning med SPA och ett utomhusbad som på vintern används för skridskoåkning. Där finns bl.a. fotbollsplaner, friidrottsplaner, plan för Amerikansk fotboll och BMX-bana. I Märsta och Sigtuna finns även ishall, ridklubb och golfbanor. Vid Valsta Centrum finns Valsta sporthall och vid Arlandagymnasiet finns Vikingahallen. Utbudet av förskolor och skolor är stort: Sagaskolan, F-3 Eddaskolan, F-4 Galaxskolan, F-6 Steningehöjdens skola, F-6 Valstaskolan, 7-9 Arlanda Gymnasiet ligger i anslutning till Midgårdsvallen. Under våren 2020 planeras även en nya Brage förskola vara färdigbyggd inom promenadavstånd från Hugingatan. Märsta Centrum är en knutpunkt med shopping, restauranger, caféer och närservice. Här finns även handelsplats med större livsmedelsbutiker och gym. Valsta Centrum har de senaste åren genomgått flera förändringar med nya och moderna hus i vilka nya affärslokaler har öppnat och ett renoverat torg med lekplatser. I Valsta Centrum finns närservice, restauranger och livsmedelsbutiker varav en ICA.
  Kommunikation
  Busshållplats finns en kort promenad bort och bussar går längs Östra- och Västra Galaxvägen, Valstavägen och Vikingavägen. Bussarna ansluts till Märsta Station. Härifrån går bussar till Sigtuna och Arlanda. Från Märsta Station tar du dig till Stockholm på ca 20 minuter med SJ eller till Uppsala på samma tid. Det går även pendeltåg till Stockholm och Uppsala. Arlanda når du från Märsta Station på ca 16 min med buss.
 • Karta
Utgångspris
1 095 000 KR

Visningar

Söndag 5/4 kl 14:30 - 15:00
Välkommen! Endast bokade visningar. Anmäl dig via länk eller ansvarig mäklare
Måndag 6/4 kl 17:15 - 17:45
Välkommen! Endast bokade visningar. Anmäl dig via länk eller ansvarig mäklare

Ansvarig mäklare

Intresserad av detta objekt?

Anmäl Intresse

Bilder

Karta


 • AFI Fastighetsmäklare
 • Stationsgatan 3C nb, 195 47 Märsta
 • 08 - 591 275 45
 • info@afi.se

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!