Fastighetsmäklare i Sigtuna Kommun sedan 1993
Kommande

Hugingatan 2

Märsta
Låg avgift! Renoverad 2:a och stor trädäckad uteplats! Välkommen till en mycket trivsam tvåa som 2019 fått nylagt golv, nya rostfria maskiner i köket och uppfräschade väggar och dörrkarmar. Här har du ett modernt och stambytt badrum med tvättpelare, funktionellt kök, rymlig hall med tre garderober, samt ett sovrum med plats för säng och övriga möbler. Uteplatsen nås via vardagsrummet är väl skyddad bakom häck & spaljéer och ger även ett bra insynsskydd för hela lägenheten. I samma hus finns tvättstuga och lägenhetens förråd. Mycket stabil HSB förening med bra ekonomi. I föreningen finns även bastu och föreningslokal. Föreningen har fina innergårdar och ligger nära parker och skogsområden samt centrum, motionsspår, idrottshall och ut- och inomhusbad. Bussen tar dig snabbt till Märsta Station. Från Märsta Station nås både Uppsala och Stockholm C på ca 20 min vardera.

Fakta

Typ
Bostadsrätt
Rum
2 ROK
Boarea
41 KVM
Våning
1 av 3
Avgift
2 972 KR
I avgiften ingår värme, kallvatten, BR-tillägg hemförsäkring, bredband 250/100 mbit och telefoni via Bredbandsbolaget.
Adress
Hugingatan 2
Postnummer
19552
Ort
Märsta
Område
Märsta - Valsta
Kommun
Sigtuna
 • Interiör
  Antal rum
  2 ROK
  Boarea
  41 KVM
  Allmänt
  Lägenhetens uteplats är på föreningens mark men nyttjas av lägenhetsinnehavaren. Enligt föreningens registrering är lägenheten en 1:a, men har byggts om till en tvåa med ett sovrum.
  Hall
  Praktisk hall i L-form vilket skapar entrén med plats för klädhängare och skoställ och övriga möbler. Längre in är sedan bra förvaringsmöjligheter i två garderober och ett linneskåp. Vid entrén ligger ett snyggt laminatgolv från 2019 som sedan övergår till ett vitt trälaminat som går enhetligt i resten av lägenheten, och är nylagt 2019. Vitmålade väggar.
  Sovrum
  Lägenheten har fått ett sovrum som rymmer både säng och övriga möbler. Perfekt för att få undan säng mm till ett separat rum, och på detta sätt är det även enklare att bo flera personer i lägenheten. Vitmålade väggar och vitt trälaminat på golvet från 2019.
  Vardagsrum
  Vardagsrum med plats för större soffgrupp och TV-hörna. Här är även utgången till den stora trädäckade uteplatsen som rymmer större möbler och sittgrupper samt är väl skyddad bakom spaljéer och häck. I vardagsrummet ligger samma fina trälaminat på golvet från 2019 och på väggarna sitter en ljus tapet.
  Kök
  Stilrent inrett kök som går i vitt med rostfria handtag och vitt kakel ovan köksbänken. Här finns ny kyl/frys (2019) och ny fläkt (2019) samt ugn med spis. Flera skåp för förvaring och den L-formade köksbänken ger bra arbetsyta. Plats för köksbord och ett stort fönster ger extra rymd och ljus. Vitmålade väggar och vitt trälaminatgolv (2019).
  Badrum
  Modernt och stambytt badrum i stilrent utförande med mörkgrått klinkergolv och vitt kakel på väggarna. Här finns även en tvättpelare med torktumlare och tvättmaskin. Dusch bakom skjutdörrar, handfat och badrumsskåp med spegelluckor.
 • Byggnad
  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  1971
  Fönster
  3-glas
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Ventilation
  Frånluft
  Energideklarerades
  2018-12-12
  Energideklaration
  Utförd
  Energiprestanda
  124 kWh/m² (Atemp) och år
 • Förening
  Namn
  HSB:s brf Björken
  Allmänt om föreningen
  Fastigheter Föreningen äger fastigheterna med beteckning Valsta 4:7, 4:8, 4:9 och 4:10 som bebyggdes år 1971. Lägenheter och lokaler: På fastigheterna finns 11 bostadshus med tillsammans 36 trapphus med adresserna Hugingatan 2 - 24 och Vidargatan 3 - 49. - Lägenheter: 270 st - Lokaler och förråd: 67 st Övrigt: - I föreningen finns en bastu, (Vidargatan 7). - Föreningslokal som boende kan hyra, (Vidargatan 47). - Alla lägenheter är försedda med uttag för bredband. Varmvattenförbrukningen mäts och betalas av den enskilde bostadsrättsinnehavaren. För att bli medlem i en HSB-förening krävs medlemskap i HSB Arlanda, engångsavgift 500 kr (betalas tillbaka vid utträde). Årsavgift 300 kr. Blir man medlem efter den 1 juli under ett år så betalar man endast 150 kr första året. föreningens egna hemsida: http://www.brfbjorken.se/ eller www.arlanda.hsb.se
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  HSB Björken har tecknat ett gruppanslutningsavtal på bredband och telefoni med Bredbandbolaget med start 2017-01-01. De tjänster som ingår är bredband 250/100 Mbit/s och telefoni.
  Parkering
  P-plats utan el, 127 st: 160 kr/mån P-plats med el, 64 st: 240 kr/mån Carport, 42st: 375 kr/mån MC-mopedplats: 92-104 kr/mån Avgiftsbelagda besöksplatser: 11 st.
  Renoveringar
  2016: Målning av balkongvingar/reparation av balkonger påbörjas. Relining av betongplattor fortsätter. Byte av fläktaggregat. Rengöring av husplåtar. Upprustning av lekplats utanför Vidargatan 47. Byte kulvertar mellan husen. 2022 - Nytt passersystem till portar Planerade renoveringar: Föreningen har inga beslutade renoveringar men har diskuterat bl.a. fasadrenovering, eventuellt inom 5 år (kontrollerat 2023-04-17).
  Ekonomi
  I dagsläget finns inga planerade avgiftshöjningar (kontrollerat 2023-04-17).
  Övrigt
  Övriga utrymmen Det finns 8 st tvättstugor på adresserna Hugingatan 6, 14 och 24 samt Vidargatan 5, 7, 15, 21 och 41. Det finns även en grovtvättstuga på Vidargatan 41. Brf Björken information på föreningens hemsida: https://www.hsb.se/arlanda/brf/bjorken/
  Överlåtelseavgift
  1 313 KR
  Pantsättningsavgift
  525 KR
  Juridisk person
  Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Avgift
  2 972 KR I avgiften ingår värme, kallvatten, BR-tillägg hemförsäkring, bredband 250/100 mbit och telefoni via Bredbandsbolaget.
  Andel i föreningen
  0,25296%
  Andel av årsavgift
  0,25296%
  Reparationsfond
  1 863 KR
  Bostadsrättens indirekta skuldsättning
  2 532 KR
  Total Driftskostnad
  7 200 kr/år
  El: 3 600 KR
  Försäkring: 3 600 KR
  Beräknat antal pers
  1
  Kommentar
  Föreningen har individuell mätning och debitering av el och varmvatten. För denna lägenhet har kostnaden för varmvatten och el tillsammans varot ca 300 kr/mån. Driftskostnader kan variera baserat på vilken förbrukning den boende har och vilket avtal som finns med försäkringsbolag.
 • Övriga Byggnader/Utrymmen
  I samma hus finns lägenhetens källarförråd. Tvättstuga finns bekvämt i samma hus. I föreningen finns en bastu. Den finns även en föreningslokal som boende kan hyra.
 • Uteplats
  Svårslagen uteplats med gott om utrymme för möbler och väl insynsskyddad bakom en fin häck och spaljéer. Här kan långa dagar spenderas och under de varma månaderna blir uteplatsen som ett extra rum och förlängning till vardagsrummet.
 • Övrigt
  Uppgifter om lägenheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt kontrollerad med föreningen. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.
 • Närområde
  Allmänt om området
  Från Hugingatan har du närhet till öppna landskap, skogsområden och Mälaren med badplatser. I området finns även flera alternativ till förskolor, skolor, gymnasium, parker, motionsspår och idrottsplatser. Mot Steninge och Mälaren ligger även det vackra området runt Steninge Slott och populära Steninge Bruk med restaurang som nås antingen med bil, buss eller via promenad och cykelvägar. Längre bort förbi slottet ligger även en hamn och Flottviks Båtklubb. Steningebadet är mycket populärt på sommaren och längs kustlinjen finns flera bad- och utflyktsplatser för att vara mer privat. För den sport- och fritidsintresserade finns flera idrottsplatser, fotbollsplaner och idrottshallar. Populära Midgårdsvallen är ett stort sportfält och har en badanläggning med SPA och ett utomhusbad som på vintern används för skridskoåkning. Där finns bl.a. fotbollsplaner, friidrottsplaner, plan för Amerikansk fotboll och BMX-bana. I Märsta och Sigtuna finns även ishall, ridklubb och golfbanor. Vid Valsta Centrum finns Valsta sporthall och vid Arlandagymnasiet finns Vikingahallen. Utbudet av förskolor och skolor är stort: Sagaskolan, F-3 Eddaskolan, F-4 Galaxskolan, F-6 Steningehöjdens skola, F-6 Valstaskolan, 7-9 Arlanda Gymnasiet ligger i anslutning till Midgårdsvallen. Under våren 2020 planeras även en nya Brage förskola vara färdigbyggd inom promenadavstånd från Hugingatan. Märsta Centrum är en knutpunkt med shopping, restauranger, caféer och närservice. Här finns även handelsplats med större livsmedelsbutiker och gym. Valsta Centrum har de senaste åren genomgått flera förändringar med nya och moderna hus i vilka nya affärslokaler har öppnat och ett renoverat torg med lekplatser. I Valsta Centrum finns närservice, restauranger och livsmedelsbutiker varav en ICA.
  Kommunikation
  Busshållplats finns en kort promenad bort och bussar går längs Östra- och Västra Galaxvägen, Valstavägen och Vikingavägen. Bussarna ansluts till Märsta Station. Härifrån går bussar till Sigtuna och Arlanda. Från Märsta Station tar du dig till Stockholm på ca 20 minuter med SJ eller till Uppsala på samma tid. Det går även pendeltåg till Stockholm och Uppsala. Arlanda når du från Märsta Station på ca 16 min med buss.
 • Dokument & Länkar
 • Planritning
  Planlösning
 • Karta

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Ansvarig mäklare

Intresserad av detta objekt?

Anmäl Intresse

Bilder

Vardagsrum
Kök
Badrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Kök
Kök
Sovrum
Hall
Hall
Kök
Planlösning
Närliggande Midgårdsbadet
Närliggande Midgårdsbadet
Närliggande Midgårdsvallen
Steningebadet
Steninge Bruk
Steninge Slott
Steninge Slott

Karta


 • AFI Fastighetsmäklare
 • Stationsgatan 3C nb, 195 47 Märsta
 • 08 - 591 275 45
 • info@afi.se

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!