Fastighetsmäklare i Sigtuna Kommun sedan 1993

Hjortronstigen 8

Märsta
Mycket trivsam villa på återvändsgata i populära Norrbacka! Belägen i lugnt område med naturen nära inpå och kort promenad till Norrbackaskolan (F-6). Här har flera bra upprustningar gjorts genom åren vilket ger ett bra och modernt boende. Bland annat så finns en ny tvättstuga från 2018, nya fönster, ny varmvattenberedare 2018, tak har renoverats och dränering har gjorts. Denna villa erbjuder tre rymliga sovrum och möjlighet att skapa ett fjärde genom att dela av det stora vardagsrummet eller genom att dela av det ena sovrummet på övervåningen. Vardagsrummet täcker idag hela husets bredd och är fortfarande rymligt om ett extra sovrum skulle skapas. Kök med gott om svängrum och plats för matbord. Nyrenoverad tvättstuga med groventré. Gäst-WC och badrum finns samt flera bra utrymmen för förvaring. Från vardagsrummet nås uterummet som har plats för större matgrupp, grill och övriga utemöbler. Ett växthus finns på framsidan. Det finns garage med tillhörande förråd och på baksidan finns en liten lekstuga. Lättskött tomt inramad av staket och häck med plana gräsytor. Promenadavstånd till Märsta Station och bussar går längs Aspvägen.

Fakta

Typ
Kedjehus
Rum
4 ROK
Sovrum
3
Boarea
119 KVM
Biarea
27.1 KVM
Fastighetsbeteckning
Norrbacka 2:43
Tomtarea
408 KVM
Förbesiktad
Ja
Säljarförsäkring
Ja
Adress
Hjortronstigen 8
Postnummer
19544
Ort
Märsta
Område
Märsta - Norrbacka
Kommun
Sigtuna
 • Interiör
  Antal rum
  4 ROK
  Boarea + Biarea
  119 KVM + 27.1 KVM
  Hall
  Entré under tak och in till den rymliga hallen som är belägen i mitten av husets entréplan. Här ligger ett praktiskt klinkergolv i hela hallen med golvvärme, som även går vidare in i köket, och väggarna är vitmålade. Mycket goda förvaringsmöjligheter i inbyggd klädhängare nära entrédörren. Längre in finns tre garderober varav två med spegeldörrar, och allra längst in en klädkammare. Från hallen nås även övervåningen via den vitmålade trappen.
  Gäst-WC
  Gäst-WC som renoverades 2017. Ljust beige klinker på golvet och vid den vägghängda WC:n sitter ett svart kakel. Hyllplan vid det svarta kaklet med badrumsskåp ovanför. Fönsternisch med plats för t.ex. värmeljus. Handfat med handdukshängare och hyllplan bredvid. Spegel med inbyggd belysning.
  Kök
  Rymligt kök med plats för större matbord och gott om förvaringsytor i flera skåp. Stora fönsterpartier mot baksidan av tomten. På golvet ligger klinker med golvvärme och väggarna är ljust målade i matchande ton. Ovanför köksbänken sitter ett ljust sandstenskakel och handtagen på skåpluckorna går i rostfritt. De rostfria maskinerna är diskmaskin (2018), fläkt (2018) och ugn. Spishäll (2015). Kyl och frys i fullhöjd (2012). Från köket nås den nyrenoverade tvättstugan med groventré.
  Tvättstuga
  Tvättstuga från 2018 med groventré ut till husets baksida. Infällda spotlights i taket och vitmålade väggar. Vita skåpluckor med belysning under för arbetsbänk och tvättho. Ljust kakel ovanför arbetsbänk och ett mörkgrått klinker på golvet. Tvättmaskin och torktumlare från 2018. Här inne står även varmvattenberedaren.
  Vardagsrum
  Stort vardagsrum med plats för det mesta. Här ryms idag TV-hörna, extra matplats och övriga möbler. Ekparkett på golvet och ljusa tapeter på väggarna. I detta utrymme kan även ett extra sovrum skapas. Då vardagsrummet tar upp hela husets bredd så finns gott om plats kvar för ett vardagsrum. Utgång till uterummet på husets framsida i soligt söderläge och med skjutbart glas och glasdörrar med plats för större möbler. Utanför uterummet finns plats för t.ex. grill eller bubbelbad på altan, och på husets framsida finns även växthuset.
  Sovrum 1, entréplan
  Stort sovrum i anslutning till husets hall med klädkammare utanför. Trälaminat på golvet och vitmålade väggar.
  Hall, övre plan
  Den övre hallen nås via den vitmålade trappen. I trappen finns ett takfönster som ger extra ljus. Helväggsgarderob med skjutdörrar ger bra förvaring. Genomgående i det övre planet ligger ett vitt trälaminat vilket ger en trevlig ljus känsla. Vitmålade väggar.
  Badrum
  Badrum med både badkar och dusch, duschen bakom vikbara glasdörrar. Ett takfönster ger extra ljus och vädringsmöjlighet. Helkaklat med golvvärme och handdukstork samt flera handdukshängare. Infällda spotlights i taket. Stor handfatskommod med tillhörande förvaring och badrumsskåp ovan med spegelluckor.
  Sovrum 2
  Rymligt sovrum med vitt trälaminatgolv och ljust målade väggar. Två stora fönsterpartier ger trivsamt ljus och förvaringsmöjlighet finns i kattvindar. Sovrummet kan även delas till två sovrum för att få ett extra sovrum.
  Sovrum 3
  Även detta sovrum är rymligt och renoverades 2018 med nya ytskikt. Även här ligger ett vitt trälaminatgolv och väggarna är vitmålade. Två stora fönsterpartier. Helväggsgarderob bakom skjutdörrar i vitt och med spegel. Förvaringsmöjlighet finns även i kattvind.
 • Byggnad
  Byggnadstyp
  1½-plansvilla
  Byggnadsår
  1970
  Fasad
  Tegel och träpanel
  Stomme
  Trä
  Grundläggning
  Betongplatta
  Fönster
  3-glas isoler
  Tak
  Betongpannor
  Uppvärmning
  Direktverkande el
  Ventilation
  Självdrag och mekanisk frånluft
  Vatten och avlopp
  Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
  Energideklarerades
  2019-05-26
  Energideklaration
  Utförd
  Energiprestanda
  76 kWh/m² (Atemp) och år
  Fastighetsbeteckning
  Norrbacka 2:43
  Övrigt
  Larm finns installerat. Kan övertas efter överenskommelse med nuvarande ägare. 2001 - Golvvärme hall entréplan 2003 - Dränering 2004 - badrum på övre plan renoverat 2005 - Nytt kök 2009 - Yttertak omlagt (betongpannor, läkt och papp) 2009-2018 - Alla öppningsbara fönster är utbytta (ej trapp, kök och vardagsrum) - 2009 - Takfönster badrum - 2009 - Fönster sovrum övre plan - 2015 - Altandörr - 2017 - Gäst-WC - 2018 - Ny dörr, groventré tvättstuga 2009 - Renovering hall, övre plan 2010 - Nytt golv första sovrummet till höger, övre plan 2010 - Renovering, tak vid entré 2010 - Renovering trapp 2011 - Renovering hall, entréplan 2011 - Renovering sovrum, entréplan 2012 - ny kyl och frys 2013 - Ytskikt väggar, första sovrum till höger övre plan 2014 - Garage, målat och bytt panel 2015 - Ytskikt väggar vardagsrum 2015 - Ny spis 2017 - Gäst-WC renoverad, entréplan 2018 - Ny diskmaskin 2018 - Ny spisfläkt 2018 - Det inre sovrummet på övre plan renoverades 2018 - Varmvattenberedare installerad 2018 - Tvättstuga renoverad 2018 - Ny torktumlare och tvättmaskin tvättstuga 2019 - Vattenutkastare åtgärdad (åtgärdad efter besiktning)
 • Allmänt om fastigheten
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Total Driftskostnad
  39 352 kr/år
  El: 28 740 KR
  Elförbrukning: 15495 kWh
  VA: 3 442 KR
  Renhållning: 1 240 KR
  Försäkring: 5 700 KR
  Sotning: 230 KR
  Beräknat antal pers
  3
  Taxeringsvärde
  2 630 000 KR
  Summa pantbrev
  2 460 000 KR
 • Övriga Byggnader/Utrymmen
  Uppfart och garage. I anslutning till garaget är ett förråd. Utanför förrådet finns ett skjul. Växthus på framsidan. Lekstuga på baksidan.
 • Tomt
  Typ av tomt
  Trädgårdstomt
  Tomtyta
  408 KVM
  Övrigt
  Lättskött och plan tomt inramad av staket och häck. Bra gräsytor, växthus och lekstuga.
  Uteplats
  Uterum med skjutbara glasdörrar med altan utanför. Här ryms större matbord, sittgrupper och grill.
 • Rättigheter & Belastningar
  Planbestämmelser
  Norrbackaområdet område b Stadsplan, beslutad Datum: 1969-10-17
 • Övrigt
  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.
 • Närområde
  Allmänt om området
  Det populära och trivsamma Norrbacka är lugnt beläget runt vackra naturområden med närhet till vackra skogsområden och öppna landskap. Här finns flera trevliga motions och promenadstråk och Märsta Station ligger på promenad och cykelavstånd. Norrbackaskolan med F-6 klasser ligger alldeles i närheten och i området finns flera lekplatser, fotbollsplaner och motionsspår. För den sport- och fritidsintresserade finns flera idrottsplatser, fotbollsplaner och idrottshallar i Märsta och Sigtuna. Populära Midgårdsvallen är ett stort sportfält och har en badanläggning med SPA och ett utomhusbad som på vintern används för skridskoåkning. I Märsta och Sigtuna finns även ishall, ridklubb och golfbanor. Vi Märsta Station finns livsmedelsbutik, närservice, vård samt restauranger och café. Vid Märsta Centrum finns shopping, gym, restauranger, caféer och handelsplats med de större livsmedelsbutikerna.
  Kommunikation
  Bussar går längs Aspvägen med anslutning till Märsta Station. Från Märsta Station går bussar till Arlanda och Sigtuna och tåg till Uppsala och Stockholm. Stockholm nås på ca 20 minuter med SJ eller till Uppsala på samma tid. Det går även pendeltåg till Stockholm och Uppsala. Arlanda når du från Märsta Station på ca 16 min med buss eller ca 25 min med tåg.
 • Karta
Utgångspris
3 495 000 KR

Ansvarig mäklare

Intresserad av detta objekt?

Anmäl Intresse

Bilder

Karta


 • AFI Fastighetsmäklare
 • Stationsgatan 3C nb, 195 47 Märsta
 • 08 - 591 275 45
 • info@afi.se

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!