Fastighetsmäklare i Sigtuna Kommun sedan 1993

Herrgårdsvägen 34

UPPLANDS VÄSBY
Perfekt renoveringstillfälle! Gaveltrea med ett av föreningens bästa lägen högst upp i huset med milsvid utsikt, låg avgift, två balkonger och stambytt/renoverat badrum från 2011. Välkommen upp till 7:e våningen på populära Herrgårdsvägen, precis bredvid Väsby Centrum och kort avstånd till pendeltågsstationen. Här bor du i svårslaget och ostört läge i mycket stabil Brf. Huset och lägenheten har genomgått större renoveringar som nya fönster och balkongdörrar, säkerhetsdörr, stambyte och uppgraderad el. Här kan du bara med nya ytskikt skapa ett drömboende precis som du vill ha det. Det stambytta badrummet är modernt med vitt kakel och klinker och förberett för tvättmaskin. Trivsamt planerad lägenhet med rymliga rum, stort vardagsrum och kök med plats för matbord. Köket är i original med skjutluckor och klassisk boet-kökshylla som kan fräschas upp eller om du föredrar ett helt nytt kök. Det finns flera inbyggda garderober och i källaren finns källarförråd, tvättstuga och cykelförråd. I föreningen finns flera gemensamma utrymmen som samlingslokal, övernattningsrum och bastu. Det finns även p-platser, garage och tvätthall för bilen. Kort avstånd till pendeltågsstation, varifrån du tar dig till Stockholm C och Uppsala på ca 30 min och Arlanda på ca 10 min. Väsby Centrum ligger precis bredvid föreningens fastigheter och erbjuder närmare 100 olika butiker och restauranger.

Fakta

Typ
Bostadsrätt
Rum
3 ROK
Boarea
74 KVM
Lgh nummer
68245
Våning
7 av 7
Hiss
Ja
Avgift
4 558 KR
I avgiften ingår värme, varmvatten, kabel-TV, bredband samt BR-tillägg i hemförsäkringen.
Adress
Herrgårdsvägen 34
Postnummer
19474
Ort
UPPLANDS VÄSBY
Område
Centrala Väsby, Upplands Väsby
Kommun
Upplands Väsby
 • Interiör
  Antal rum
  3 ROK
  Boarea
  74 KVM
  Hall
  Entré via säkerhetsdörr. Rymlig hall med klädhängare och plats för skoställ och övriga möbler. Vid entrén finns en inbyggd garderob och längre in finns ett inbyggt städskåp eller garderob. Ljus tapet på väggarna och matta på golvet.
  Kök
  Trivsamt kök med flera skåp för förvaring och gott om svängrum och arbetsyta. Här ryms även ett matbord. Utgång till balkongen i väst med eftermiddags- och kvällssol. Köket är i original med skjutdörrar och klassisk boet-kökshylla. Vitt kakel ovan diskbänk. Vitmålade väggar och ljus tapet samt matta på golvet. Extra bred ugn med spishäll, fläkt, kyl och frys i fullhöjd och med överskåp.
  Vardagsrum
  Rymligt vardagsrum med flera möbleringsmöjligheter. Här ryms TV-hörna, extra matbord och övriga möbler. Utgång till den andra balkongen. Ekparkett på golvet och tapeter på väggarna.
  Badrum
  Stambytt och renoverat badrum från 2011. Helkaklat med vitt klinker och kakel. Belysning från infällda spotlights i taket. Vägghängd WC med inbyggt hyllplan ovan. Handfat och badrumsskåp med spegelluckor. Dusch och förberett för tvättmaskin.
  Sovrum 1
  Nås från både kök och vardagsrum. Förslagsvis kan en av dörrarna stängas igen för att ge mer möbleringsyta på båda sidor av väggen. Rymmer större säng och övriga möbler. Ljus tapet på väggarna och matta på golvet.
  Sovrum 2
  Nås från vardagsrum och har en inbyggd helväggsgarderob med fyra garderober. Rymmer dubbelsäng och övriga möbler. Matta på golvet och tapeter på väggarna.
 • Byggnad
  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  1960 - 1962
  Fönster
  3-glas
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Ventilation
  Mekanisk till- och frånluft
 • Förening
  Namn
  HSB BRF Vilunda
  Allmänt om föreningen
  HSB Brf Vilunda i Upplands Väsby är en stor och stabil bostadsrättsförening som bildades år 1958. I föreningen finns 406 lägenheter och 49 st lokaler varav 10 st är kommersiella lokaler. I föreningen finns flera allmänna utrymmen som tvättstugor, uthyrningsrum, samlingslokal, bastu, snickeribod mm. Vid garagen finns tvätthall och smörjhall. Separata sopnedkast finns vid entréerna och man har även ett grovsoprum och returhantering för glas. Ekonomisk och teknisk förvaltning sker via Renew Ekonomi. I månadsavgiften ingår bostadsrättstillägget i hemförsäkringen. Varje boende måste teckna sin egen hemförsäkring. Föreningen har ett fördelaktigt kollektivt elavtal för medlemmarna. Summan för varje kvartal slås ut på nästföljande tre månader och kommer på samma avi som månadsavgiften. Läs mer på föreningens hemsida: www.brfvilunda.se
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  Föreningen har ett gruppavtal hos Com Hem, 100 Mbit via fiber. Detta ingår i månadsavgiften. Kan uppgraderas. Det finns även möjlighet att ansluta sig till Bredbandsbolaget till separat kostnad. Com Hem levererar även standardutbud för TV, både analogt och digitalt, vilket ingår i månadsavgiften. För att se de digitala utbudet krävs en digital mottagare. Det finns möjlighet att få IP-telefoni till rabatterat pris via Com Hem.
  Parkering
  160 st p-platser med eluttag, kan hyras för 147 kr/mån 116 st garageplatser, varav 55 st varmgarage. Kan hyras för 270 kr - 520 kr/mån, priset beror på storlek och om det är kall- eller varmgarage. Det finns även gästparkering. Renew Service sköter parkeringarna.
  Renoveringar
  Utförda renoveringar: 2018 - Renovering av tak på höghusen. Renovering av föreningslokal och nya möbler har köpts in. Slutfört installation av nytt passer- och bokningssystem samt nya porttelefoner. 2017 - Nya porttelefoner 2014 - Ommålning hissar, hisskarmar och hissdörrar på alla våningsplan. Byte av värmeväxlare i undercentral. Kompletterande ommålning av P-rutor. 2013 - Ommålning av p-platser. Markomläggning. Arbete med att upprusta tvättstugor har fortsatt. Energibesparande åtgärder av utebelysning. 2010-2011 - Under dessa år utfördes omfattande renoveringar: Stambyte. Uppgradering av el och infört enhetsmätning av el. Nya isolerglasfönster samt nya balkongdörrar. Planerade renoveringar: Föreningen jobbar aktivt med energibesparingsåtgärder och diskuterar utbyggnad av FTX-ventilationen. Samtidigt går man igenom avtal för eventuell förhandling om bättre villkor. Man planerar att åtgärda anmärkningar på vissa fönster. Måla väggar och tak i entréerna. Byta till LED-belysning i trapphus samt källargångar. Upprustning av tvättstugorna planeras påbörjas år 2020. Åtgärda trappa och ramp mellan HV. 99 - 101. Underhåll av fasad och balkonger. Man hoppas komma igång med balkongrenovering under år 2020. Upprustning av lekplatser. Uppfräschning av parkeringsplatser. Stamspolning. En ny energideklaration kommer upprättas under året.
  Ekonomi
  Föreningen har en mycket stabil ekonomi och går med ett starkt positivt resultat. Man har även låg belåning och amorterar bra. Man har inga planer på att höja månadsavgiften (kontrollerat 2020-01-10). Detta tack vare kontinuerligt arbete med energiförbättrande och kostnadssparande åtgärder samt en starkt upparbetad ekonomi.
  Överlåtelseavgift
  1 183 KR
  Pantsättningsavgift
  473 KR
  Juridisk person
  Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Avgift
  4 558 KR I avgiften ingår värme, varmvatten, kabel-TV, bredband samt BR-tillägg i hemförsäkringen.
  Andel i föreningen
  0,3%
  Reparationsfond
  6 924 KR
  Total Driftskostnad
  2 808 kr/år
  El: 1 308 KR
  Försäkring: 1 500 KR
  Beräknat antal pers
  1
  Kommentar
  Driftskostnaderna är uppskattade. Driftskostnader är individuella och baseras på den boendes förbrukning samt vilket avtal som finns med t.ex. försäkringsbolag. I varje lägenhet finns elmätare och eget abonnemang, men som är anslutet till föreningens fördelaktiga kollektiva elavtal. Summan för varje kvartal slås ut på tre månader och betalas nästföljande tre månader, kommer på samma avi som månadsavgiften.
 • Övriga Byggnader/Utrymmen
  I huset finns ett källarförråd tillhörande lägenheten. Det finns även möjlighet att hyra extra förråd i mån om tillgänglighet. Det finns även cykelförråd och tvättstuga i huset. Tvättstugan bokas via app, internet eller informationstavla i entrén. Föreningen har totalt 12 st tvättstugor. Varje tvättstuga har två tvättmaskiner, elmangel, torkskåp och torktumlare. Snickerilokal finns på Herrgårdsvägen 16. Föreningen har en stor samlingslokal på bottenvåningen på Herrgårdsvägen 28. I lokalen finns stolar, bord, kök, porslin mm för ca 70 personer. Det finns även ett övernattningsrum för 3 personer på Herrgårdsvägen 18. På föreningens gård finns grillplats och boulebana. Bastu finns på Herrgårdsvägen 18, kan hyras till självkostnadspris via Renew Service. Vid garagen finns en tvätthall och en smörjhall. Det finns ett grovsoprum vid garageplatserna.
 • Balkong
  Lägenheten har två balkonger i svårslagna lägen som högst upp i huset får ett fantastiskt fritt läge och milsvid utsikt. Båda balkongerna nås från lägenhetens gemenskapsytor, den ena från köket med utsikt mot Väsby Centrum och ett västerläge med eftermiddags- och kvällssol och den andra från vardagsrummet.
 • Övrigt
  Uppgifter om lägenheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt kontrollerad med föreningen. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.
 • Närområde
  Allmänt om området
  Som boende på Herrgårdsvägen bor du i ett av Väsbys mest centrala lägen. I Väsby Centrum som ligger precis bredvid föreningens fastigheter finns det mesta som man kan behöva fördelat på närmare 100 butiker och restauranger: shopping, livsmedelsbutiker, restauranger, systembolag, apotek, vårdcentral och närservice. Du finner även bibliotek och kulturhus i närheten. För den sportintresserade finns gym, simhall med motionsanläggning och ishall i närheten. Centrala Upplands Väsby har de senaste åren utvecklats enormt med nya kommunala fastigheter, nya Vilunda Gymnasium vid stationen, bostadsområden och verksamheter som restauranger och närservice som kommer därtill. Nu står man även inför en total upprustning av pendeltågsstationen som ska utökas med nya bostadsområden och kontorsfastigheter samt Väsby Entré.
  Kommunikation
  Från Herrgårdsvägen når du snabbt Upplands Väsby tågstation till fots eller med buss. Från stationen nås Stockholm City och Uppsala på ca 30 min. Tåg går också till Arlanda på ca 10 min. I närheten går även direktbuss 565 till Solna och Stockholm City.
 • Dokument & Länkar
 • Planritning
  Planlösning
 • Karta
Utgångspris
1 995 000 KR

Visningar

Söndag 26/1 kl 12:00 - 12:45
Välkommen! Anmäl er gärna till visningen
Måndag 27/1 kl 17:30 - 18:00
Välkommen! Anmäl er gärna till visningen

Ansvarig mäklare

Intresserad av detta objekt?

Anmäl Intresse

Bilder

Utsikt balkong 1
Badrum
Hall
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Balkong 2
Utsikt balkong 2
Utsikt balkong 2
Kök
Kök
Kök
Balkong 1
Utsikt balkong 1
Kök
Sovrum 1
Sovrum 2
Planlösning

Karta


 • AFI Fastighetsmäklare
 • Stationsgatan 3C nb, 195 47 Märsta
 • 08 - 591 275 45
 • info@afi.se

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!