Fastighetsmäklare i Sigtuna Kommun sedan 1993

Heimdalsgatan 52

MÄRSTA
• Möjlig 3a • Gavelläge • Inglasad balkong • Renoverat kök och badrum • Parkett och målade väggar 2022 Fin gaveltvåa med fönster i tre väderstreck! Ljus och trivsam lägenhet med renoverat kök och badrum där badrummet har golvvärme, rymligt sovrum, inglasad balkong och stort vardagsrum. Möjlighet att skapa ett extra sovrum tack vare gavelläget och att vardagsrummet får ett extra fönster. Bostaden är belägen i suterränghus vilket gör att du bor på 1 tr. upp på ena ingången och entréplan på andra. Hela lägenheten har fått nya fönster 2021. I samma hus finns ett förråd som hör till lägenheten. Föreningens mark gränsar mot gröna allmänningar och har fina innergårdar och grillplatser. Det finns även parkeringsplatser, garage och gästparkeringar nära huset. Här bor du nära förskolor, skolor, gymnasium, idrottsanläggningar och centrum. Från lägenheten har du även nära buss som tar dig till Märsta Station på ca 10 min. Från stationen nås både Uppsala och Stockholm C på ca 20 min vardera. Varmt välkommen på visning!

Fakta

Typ
Bostadsrätt
Rum
2 ROK
Boarea
63 KVM
Lgh nummer
166
Våning
1 av 3
Avgift
4 948 KR
inkl värme, VA, internet, kabel-TV och bostadsrättstillägg
Adress
Heimdalsgatan 52
Postnummer
19550
Ort
MÄRSTA
Område
Märsta - Valsta
Kommun
Sigtuna
 • Interiör
  Antal rum
  2 ROK
  Boarea
  63 KVM
  HALL
  Trivsam hall med plats för skoställ, hatthylla/klädhängare och övriga möbler. Här finns även en garderob. Parkett på golvet och vitmålade väggar.
  KÖK
  Renoverat kök med två köksbänkar som ger bra arbetsyta och bra förvaring i flera skåp. Här finns även en matplats för ca 4-6 personer med fönster och utsikt mot gård. Här finns kyl/frys, ugn med spishäll och fläkt. Köket nås från både hall och sovrum. Väggarna är målade.
  VARDAGSRUM
  Tack vare lägenhetens gavelläge så får vardagsrummet fönster i två väderstreck vilket ger mer ljus och rymd till hela lägenheten. Här finns flera möbleringsmöjligheter och vardagsrummet rymmer TV-hörna, extra matbord och övriga möbler. Parkett på golvet och vitmålade väggar.
  SOVRUM
  Rymligt sovrum som rymmer det mesta och med utgång till balkongen. Här finns även en helväggsgarderob som ger bra förvaringsmöjligheter. Parkett på golvet och vitmålade väggar.
  BALKONG
  Härlig inglasad balkong som nås från sovrum.
  DUSCHRUM
  Renoverat och helkaklat duschrum med golvvärme, tvättmaskin och torktumlare. Duschrummet är utrustat med vikbarduschvägg i glas, WC, kommod och spegel med belysning. Stort fönster som släpper in härligt ljus och som gör det lätt att vädra.
 • Byggnad
  Byggnadstyp
  Flerbostadshus
  Byggnadsår
  1969
  Fönster
  3-glas (2021)
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Ventilation
  Frånluft
  Energideklarerades
  2019-03-19
  Energideklaration
  Utförd
  Energiprestanda
  136 kWh/m² (Atemp) och år
 • Förening
  Namn
  Riksbyggens Brf Märstahus nr 2
  Allmänt om föreningen
  Föreningen är ägare till följande fastigheter: Valsta 3:25, 3:26 i ett fint läge mot allmänningar, skogsparti och fina innergårdar med grillplatser. Det finns 188 st lägenheter och är byggda 1969-1970 i trevåningshus. Lägenhetsfördelning: 20 st 1 rok 48 st 2 rok 50 st 2,5 rok 64 st 3 rok 6 st 4 rok Det finns även ett separat källarförråd till varje lägenhet och vissa lägenheter har två förråd. Fjärrvärme, vatten och kabel-TV ingår i avgiften. Det finns 3 st tvättstugor i området: två tvättmaskiner, ett torkskåp och en torktumlare. Bastu finns på Heimdalsgatan 8, 22 och 36 där ingången sker via tvättstugorna. Bastubricka köps separat på expeditionen. Snickeriverkstad finns och kan bokas och användas kostnadsfritt. I vissa hus finns det cykelförråd Samtliga badrum förberett för egen tvättmaskin. Föreningen har en gemensam försäkring där bostadsrättstillägg ingår. Det innebär att du som medlem själv inte behöver teckna det tillägget på din hemförsäkring. Hemförsäkring tecknas av lägenhetsägaren. Läs gärna mer om föreningen på deras hemsida: www.heimdalsgatan.se
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  Kabel-TV via ComHem. Varje medlem måste teckna ett eget avtal med ComHem för att få digitalbox och kort. Det finns en infokanal på TV med aktuell information om föreningen. Egen fiberanläggning för bredband via Ownit 100 mbit/s (ingår i avgiften). För att få tillgång till Internet måste man kontakta Ownit.
  Parkering
  Bilplatser hanteras av föreningens kontor. Separat kö och hyrs ut i mån av tillgång. Bilplats kan inte övertas av köparen. Det finns totalt 104 p-platser och 93 garageplatser. Hyra för parkeringsplats för personbil 200 kr/mån. Hyra för motorvärmarplats personbil 250 kr/mån. Hyra för garageplats för personbil 400 kr/mån. Hyra för MC-plats (i garage) 100 kr/mån. Besöksparkering finns för ett begränsat antal bilar.
  Renoveringar
  Renovering av fönstren - 2004 Relining av stammarna - 2011/12 Garagerenovering 2016 Fönsterbyte 2021 Alla lägenheter fuktmättes av föreningen under våren 2013. Se vidare i årsredovisningen.
  Ekonomi
  Föreningen höjde avgiften med 5% den 1/1-2023. I dagsläget finns inga beslutade avgiftshöjningar (kontrollerat 2023-04-14)
  Övrigt
  De nya medlemmarna ska, så snart som möjligt efter inflyttning, besöka kontoret (expeditionen), torsdag 18-19.
  Överlåtelseavgift
  1 313 KR
  Pantsättningsavgift
  525 KR
  Juridisk person
  Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Avgift
  4 948 KR inkl värme, VA, internet, kabel-TV och bostadsrättstillägg
  Andel i föreningen
  0,50511%
  Andel av årsavgift
  0,50511%
  Bostadsrättens indirekta skuldsättning
  135 022 KR
  Total Driftskostnad
  9 000 kr/år
  El: 7 800 KR
  Försäkring: 1 200 KR
  Kommentar
  Säljaren har hemförsäkringen via sitt fack. Driftskostnader är individuella och baseras på den boendes förbrukning samt vilket avtal som finns med t.ex. försäkringsbolag.
 • Övriga Byggnader/Utrymmen
  Tvättstuga bokas smidigt via en app, samma app används för att låsa upp portdörren. I samma hus finns ett rymligt förråd som tillhör lägenheten. I föreningen finns tillgång till snickeriverkstad. Bastu finns på Heimdalsgatan 8, 22 och 36
 • Balkong
  Rymlig inglasad balkong nås från sovrum.
 • Övrigt
  Uppgifter om lägenheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt kontrollerad med föreningen. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.
 • Närområde
  Allmänt om området
  Från Heimdalsgatan har du närhet till öppna landskap, skogsområden och Mälaren med badplatser. I området finns även flera alternativ till förskolor, skolor, gymnasium, parker, motionsspår och idrottsplatser. Mot Steninge och Mälaren ligger även det vackra området runt Steninge Slott och populära Steninge Bruk med restaurang som nås antingen med bil, buss eller via promenad och cykelvägar. Längre bort förbi slottet ligger även en hamn och Flottviks Båtklubb. Steningebadet är mycket populärt på sommaren och längs kustlinjen finns flera bad- och utflyktsplatser för att vara mer privat. För den sport- och fritidsintresserade finns flera idrottsplatser, fotbollsplaner och idrottshallar. Populära Midgårdsvallen är ett stort sportfält och har en badanläggning med SPA och ett utomhusbad som på vintern används för skridskoåkning. Där finns bl.a. fotbollsplaner, friidrottsplaner, plan för Amerikansk fotboll och BMX-bana. I Märsta och Sigtuna finns även ishall, ridklubb och golfbanor. Vid Valsta Centrum finns Valsta sporthall och vid Arlandagymnasiet finns Vikingahallen. Utbudet av förskolor och skolor är stort: Sagaskolan, F-3 Eddaskolan, F-4 Galaxskolan, F-6 Steningehöjdens skola, F-6 Arlanda Gymnasiet ligger i anslutning till Midgårdsvallen. Under våren 2020 blev nya Brage förskola färdigbyggd och ligger inom promenadavstånd från Frejgatan. Märsta Centrum är en knutpunkt med shopping, restauranger, caféer och närservice. Här finns även handelsplats med större livsmedelsbutiker och gym. Valsta Centrum har de senaste åren genomgått flera förändringar med nya och moderna hus i vilka nya affärslokaler har öppnat och ett renoverat torg med lekplatser. I Valsta Centrum finns närservice, restauranger och livsmedelsbutiker varav en ICA.
  Kommunikation
  Busshållplats finns en kort promenad bort och bussar går längs Östra- och Västra Galaxvägen, Valstavägen och Vikingavägen. Bussarna ansluts till Märsta Station. Härifrån går bussar till Sigtuna och Arlanda. Från Märsta Station tar du dig till Stockholm på ca 20 minuter med SJ eller till Uppsala på samma tid. Det går även pendeltåg till Stockholm och Uppsala. Arlanda når du från Märsta Station på ca 16 min med buss eller ca 25 min med tåg.
 • Dokument & Länkar
 • Karta
Utgångspris
1 345 000 KR

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Ansvarig mäklare

Intresserad av detta objekt?

Anmäl Intresse

Bilder

Karta


 • AFI Fastighetsmäklare
 • Stationsgatan 3C nb, 195 47 Märsta
 • 08 - 591 275 45
 • info@afi.se

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!