Fastighetsmäklare i Sigtuna Kommun sedan 1993

Frejgatan 45

MÄRSTA
• Renoverat kök • Stambytt duschrum • Inglasad balkong Nu finns chansen att förvärva denna totalrenoverade 4 ROK om 75 kvm på populära Frejgatan. Här kliver du in i en väldisponerad bostad med renoverat kök och stambytt duschrum, stort vardagsrum med matplats, tre bra sovrum och stor inglasad balkong. Här kan du bara flytta in och börja bo! Här bor du i en välskött förening och i centralt läge med kort promenad till buss som går till Märsta Station, skolor, förskolor, gymnasium, sportfält och centrum med butiker samt livsmedelsaffärer. Från lägenheten har du även nära buss som tar dig till Märsta Station på ca 10 min. Från stationen nås både Uppsala och Stockholm C på ca 20 min vardera. Tvättstugan ligger alldeles intill på andra sidan gården. Föreningen har flera parkeringsplatser som ligger nära huset. Varmt välkommen på visning!

Fakta

Typ
Bostadsrätt
Rum
4 ROK
Boarea
75 KVM
Kommentar
Bostaden är enligt lägenhetsutdraget registrerat som 3 rok.
Våning
3 av 3
Avgift
5 349 KR
I avgiften ingår värme, vatten och bredband samt TV via Telenor T2-flex och dess utbud av TV-kanaler.
Adress
Frejgatan 45
Postnummer
19553
Ort
MÄRSTA
Område
Märsta - Valsta
Kommun
Sigtuna
 • Interiör
  Antal rum
  4 ROK
  Boarea
  75 KVM
  HALL
  Redan i hallen märks lägenhetens moderna och höga skick av. Här ligger ett snyggt parkett och väggarna är vitmålade.
  KÖK
  Ljust och trivsamt kök från 2020 med goda arbets- och förvaringsytor. Flera skåp och lådor med bra förvaringsmöjligheter. Köket är utrustat med intrigerad diskmaskin, spishäll, rostfri spisfläkt, rostfri ugn och rostfri kyl/frys. På golvet ligger samma parkett från 2020 som i resten av lägenheten.
  VARDAGDRUM
  Stort vardagsrum som är enkelt att möblera. Här ryms både soffgrupp och större matgrupp med plats för 6-8 personer. Stora fönsterpartier som ger extra rymd och ljus till rummet. Fint ekparkettgolv och väggarna är vitmålade. Från vardagsrummet når du den rymliga och inglasade balkongen.
  SOVRUM 1
  Rofyllt sovrum med garderob. På golvet ligger parkett och väggarna är vitmålade.
  SOVRUM 2
  Sovrum som rymmer både dubbelsäng, nattduksbord och övriga möbler som garderober eller byråer. Väggarna är målade och på golvet ligger parkett. Sovrummet nås från vardagsrum.
  SOVRUM 3
  Rymligt sovrum med plats för en dubbelsäng, nattduksbord och övriga möbler som byrå eller garderob.
  DUSCHRUM
  Helkaklat och stambytt duschrum med ett stort fönster ger extra ljusinsläpp och vädringsmöjlighet. Utrustningen består vägghängd WC och handfatskommod med tillhörande förvaring samt ett badrumsskåp med spegelluckor. Förberett för tvättmaskin.
 • Byggnad
  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  1967-1969
  Fönster
  3-glas, 2016
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Energideklarerades
  2020-06-12
  Energideklaration
  Utförd
  Energiprestanda
  141 kWh/m² (Atemp) och år
  Övrigt
  Fiber finns.
 • Förening
  Namn
  Märstahus 1 BRF
  Allmänt om föreningen
  Märstahus 1 BRF Föreningen består av 266 lägenheter med adresserna Frejgatan 30 - 75. Byggnadsåret är 1967-69 Lägenhetsytan uppgår till 18 476 kvm och garageyta uppgår till 1 980 kvm. Föreningen har inga lokaler. Föreningen har en mycket informativ hemsida där mer info finns om föreningens verksamhet: www.sbc.se/marstahus1
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  Eget bredband (fiber) via Ownit är installerat i alla lägenheter: 250 Mbit/s, (Ingår i avgiften). Högre hastighet på 500-1000 Mbit/s kan väljas mot extra debitering Tv via Telenors kanalpaket T2-flex, ingår i avgiften. Digitalbox och kanalkort tillhör lägenheten och ingår. 8 tillvalskanaler förutom ett fast grundutbud kan väljas fritt av var och en. Vill man ha ytterligare kanaler förutom utbudet som ingår i T2-flex kan det göras till en extrakostnad som debiteras bostadsrättshavaren.
  Parkering
  Till alla platser tillämpas separat kö och hyrs ut i mån av tillgång. Bilplats kan inte övertas av köparen. Totalt finns ca 290 bilplatser att tillgå. Hyra för parkeringsplats för personbil 200 kr/mån Hyra för motorvärmarplats personbil 250 kr/mån Hyra för garageplats för personbil 500 kr/mån Hyra för 2-hjulig MC-plats (i garage) 100 kr/mån 2-hjulig MC-plats, utomhus, gratis. Besöksparkering kostar 5 kr / timme eller max 50 kr / dygn. Det finns 20 st platser på två parkeringsdäck. Föreningen har inga p-platser för släpvagnar, husvagnar eller större fordon som tex lätta lastbilar. Max vikt på parkeringsdäck är 3500 kg, (personbil) och får inte vara längre än 550 cm. Max fri höjd i garage är 2 meter. Info från www.sbc.se/marstahus1
  Renoveringar
  Utförda renoveringar: Nya stammar i kök och badrum 2014-16. Ny planlösning och ny inredning i samtliga badrum. Byte av garageportar 2015. Alla fönster och balkongdörrar är bytta. 3-glasfönster och tilläggsisolering 2016. Under hösten 2018 påbörjades markarbeten, bl.a. för nya planteringar vid husen. Rensning ventilation 2021. Stamspolning/Rengöring avlopp 2021. Nya lekredskap på flera av lekplatserna 2022 Planteringar och växter 2022 Planerade arbeten 2023 - 2024: Översyn av taken Översyn av värmesystem För mer info gå in på föreningens hemsida eller se årsredovisning. (Info från styrelsen i Märstahus 1 BRF samt www.sbc.se/marstahus1 ).
  Ekonomi
  Information från föreningens hemsida: I samband med budgetarbetet för räkenskapsåret 2022-2023 har styrelsen beslutat att höjning med 3 % görs från 2023-01-01.
  Övrigt
  Varje lägenhet har tillgång till en tvättstuga av totalt 5 tvättstugor i området, öppna mellan klockan 07-21. Där finns två maskiner, varav en för lite grövre tvätt, dock inte mattor. Torkskåp, torktumlare, strykbräda, och torkrum för tex lakan. Mindre mangel. Ett separat källarförråd finns till varje lägenhet. En del lägenheter har också ett litet förråd i trapphuset.
  Överlåtelseavgift
  1 313 KR
  Pantsättningsavgift
  525 KR
  Juridisk person
  Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Avgift
  5 349 KR I avgiften ingår värme, vatten och bredband samt TV via Telenor T2-flex och dess utbud av TV-kanaler.
  Andel av årsavgift
  0,0039936%
  Total Driftskostnad
  7 968 kr/år
  El: 4 200 KR
  Försäkring: 3 768 KR
  Kommentar
  Driftskostnader är individuella och baseras på den boendes faktiska förbrukning och vilket avtal som finns med el- och försäkringsbolag.
 • Övriga Byggnader/Utrymmen
  Till lägenheten hör ett förråd.
 • Balkong
  Balkong som nås från vardagsrum och via köket. Fin utsikt över innergård. Här ryms både sittgrupp och växter.
 • Övrigt
  Uppgifter om lägenheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt kontrollerad med föreningen. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.
 • Närområde
  Allmänt om området
  Som boende i Valsta har man nära till Valsta Centrum där man finner shopping, caféer, restauranger, frisörer och en stor livsmedelbutik. Man har även nära till förskolor, skolor, gymnasium, parker, sportanläggningar, motionsspår, skogsområden och Midgårdsvallen med sin stora badanläggning.
  Kommunikation
  Bussar går längs Östra- och Västra Galaxvägen, Valsta vägen och Vikingavägen med anslutning till Märsta Station. Från Märsta Station går bussar till Sigtuna och Arlanda och tåg till Knivsta, Uppsala och Stockholm.
 • Dokument & Länkar
 • Karta
1 595 000 KR

Visningar

Söndag 8/10
Kontakta mäklaren för tidsbokning. Bokning görs till Dunja på tfn 070 275 09 23 Spara tiden
Måndag 9/10
Kontakta mäklaren för tidsbokning. Bokning görs till Dunja på tfn 070 275 09 23 Spara tiden

Visningsanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Visningsanmälan

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Ansvarig mäklare

Intresserad av detta objekt?

Anmäl Intresse

 • AFI Fastighetsmäklare
 • Stationsgatan 3C nb, 195 47 Märsta
 • 08 - 591 275 45
 • info@afi.se

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!