Fastighetsmäklare i Sigtuna Kommun sedan 1993

Fransåker 213

Märsta
För dig som är hästintresserad eller söker ett trivsamt boende med stor tomt! Välkommen till en drömfastighet på landet med hörntomt om ca 4679 kvm. Här bor du med vackra omgivningar och naturen som granne, med ca 10 minuters färdväg till Märsta Centrum och Märsta Station. Här finns ett mindre stall med 4 boxar och varmbonad sadelkammare. Huvudbyggnaden med boyta om ca 150 kvm har trivsamma tillgångar och välvårdad interiör med fina ytskikt. Här finns ett mycket arbetsvänligt kök i lantlig stil med anslutning till tvättstuga med groventré och stort skafferi. Vardagsrum med en vacker kakelugn och med tillgång till stort matrum och stor altan delvis under tak som tillsammans skapar en trevlig gemenskapsyta för vänner och familj. På det övre planet finns ett allrum och tre sovrum och huset har totalt två badrum. Det finns även möjlighet att skapa ett extra sovrum av allrummet eller matrummet. På tomten finns även en förrådsbyggnad och en carport som förberetts för att varmbonas. Trädgården och tomten erbjuder flera användningsområden och har flera fruktträd och grönsaksland för odling.

Fakta

Typ
1-familjs friliggande villa
Rum
6 ROK
Sovrum
3
Boarea
150 KVM
Biarea
104 KVM
Fastighetsbeteckning
Fransåker 1:9
Tomtarea
4679 KVM
Förbesiktad
Ja
Säljarförsäkring
Ja
Adress
Fransåker 213
Postnummer
19592
Ort
Märsta
Område
Märsta - Odensala
Kommun
Sigtuna
 • Interiör
  Antal rum
  6 ROK
  Boarea + Biarea
  150 KVM + 104 KVM
  Hall
  Entré via farstukvist till en rymlig och välkomnande hall med plats för möblering som byrå och garderob samt klädhängare och skoställ. Trälaminat i valnöt på golvet och målade väggar. Vitmålad trapp som leder upp till det övre planet.
  Kök
  Fantastiskt kök i lantlig stil som går i vitt med speglade luckor, rostfria maskiner och karaktäristiska beslag samt en helkaklad vägg i vitt, facetterat kakel som även sitter över den mindre köksbänken. Här finns bra förvaringsmöjlighet i flera skåp och även god arbetsyta på två köksbänkar och en köksö. Köksön har hjul och är enkel att förflytta vid behov. I tvättstugan finns även ett stort lantligt skafferi som man kan gå in i. Bred dubbel-diskho och fönster i två väderstreck. Maskinparken består av kyl/frys i rostfritt, en extra frys i tvättstugan alldeles bredvid köket (2019), en dubbelugn i rostfritt (en varmluft och en vanlig) med spishäll (2014), fläkt i rostfritt och integrerad diskmaskin (2014). Trälaminat i valnöt och mönstrad tapet på väggarna.
  Vardagsrum
  Mycket trivsamt vardagsrum med stora fönsterpartier i två väderstreck och som även får ta del av ljuset från matrummet. Här står även en fin kakelugn välplacerad mitt i rummet. Stor öppning till matrummet och även utgång till altanen ger en trevlig gemenskapsyta. Trälaminat i valnöt på golvet och ljusa, mönstrade tapeter på väggarna.
  Matrum
  Matrum med plats för större matbord och en trevlig plats i anslutning till vardagsrummet för familj och vänner. Fönster i två väderstreck och ingång från både hall och vardagsrum. Trälaminat i valnöt på golvet och målade väggar i grå ton.
  Tvättstuga
  Tvättstugan ligger välplacerat bredvid köket och har även en groventré. Här finns torktumlare och tvättmaskin från 2015, tvättho, arbetsbänk med vitt kakel ovan och skåp för förvaring. Det finns även ett fönster och kapprum samt plats för skoställ och klädhängare. Här finns även det stora skafferiet. Dörr som leder ut till husets västra gavel och uppfart. Här står även värmepannan. Ny dörr mellan kök och tvättstuga.
  Duschrum
  Duschrum med rymligt duschutrymme. Handfatskommod med tillhörande förvaring under och spegel med inbyggd belysning och hyllplan ovan. WC, ljust kakel på väggarna och ljus våtrumsmatta på golvet.
  Allrum, övre plan
  Allrum på övre planet som idag används som bibliotek. Rummet kan även inredas till kontor, TV-hörna eller ett extra sovrum. Stora fönsterpartier med utsikt mot trädgården och skogsparti. Trägolv och målade väggar i grå ton tillsammans med en fondtapet. Här finns även vindsluckan och på vinden finns utrymme för förvaring.
  Sovrum 1, övre plan
  Rymligt sovrum med en stor klädkammare som ger bra förvaringsutrymme, som även nås från badrummet. Trälaminatgolv i valnöt och ljusa, mönstrade tapeter på väggarna.
  Sovrum 2, övre plan
  Sovrum som rymmer säng och övriga möbler som skrivbord och kontorshörna. Här finns en platsbyggd garderob. Trälaminat i valnöt på golvet och mönstrade tapeter på väggarna.
  Sovrum 3, övre plan
  Sovrum som rymmer säng och övriga möbler och har en stor helväggsgarderob bestående av två dubbelgarderober och en enkel med spegeldörr. Vitt trälaminatgolv och ljust målade väggar.
  Badrum, övre plan
  Badrum med badkar, WC och handfatskommod med förvaring under och spegel ovan med inbyggd belysning och glashylla samt ett badrumsskåp. Ett takfönster ger extra ljus och vädringsmöjlighet. Ljust kakel på väggarna och ljus våtrumsmatta på golvet. Från badrummet nås även sovrum 1:s klädkammare.
 • Byggnad
  Byggnadstyp
  1½-plansvilla
  Byggnadsår
  1991
  Fasad
  Träpanel
  Stomme
  Trä
  Grundläggning
  Krypgrund
  Fönster
  3-glas
  Tak
  Betongpannor
  Uppvärmning
  Vattenburen el och kakelugn
  Ventilation
  Mekanisk frånluft med värmeåtervinning
  Ventilation insp.
  2016
  Vatten och avlopp
  Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp (Avlopp och brunn är gemensamt för 3 fastigheter. Avloppet är en 3-kammarbrun med infiltration)
  Energideklarerades
  2019-11-15
  Energideklaration
  Utförd
  Energiprestanda
  86 kWh/m² (Atemp) och år
  Fastighetsbeteckning
  Fransåker 1:9
  Övrigt
  Fiber är draget till huset. Golv på större delen av vinden. Det finns en kallrök på tomten. 2016 - Ny varmvattenberedare, 240L (vatten 170L, värme 70L)
 • Allmänt om fastigheten
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Total Driftskostnad
  37 295 kr/år
  El: 29 000 KR
  Elförbrukning: 16727 kWh
  VA: 1 995 KR
  Väg, samf.: 500 KR
  Försäkring: 5 000 KR
  Sotning: 800 KR
  Beräknat antal pers
  2
  Taxeringsvärde
  2 953 000 KR
  Summa pantbrev
  3 134 860 KR
 • Övriga Byggnader/Utrymmen
  Mindre stall 4 boxar (D-ponny) med vinterbonad sadelkammare och förråd, ca 46kvm. Mindre förråd på tomten ca 10kvm. Tidigare carport ca 36kvm med framdragen el som förberetts för att varmbonas. Stora fönster mot baksida och altandörr. Dessutom ett vedförråd på ca 10kvm.
 • Tomt
  Typ av tomt
  Trädgårds- och naturtomt
  Tomtyta
  4679 KVM
  Övrigt
  Två äppelträd samt ett vild äppelträd som är gott att göra must på. Ett bigarråträd samt grönsaksland.
  Uteplats
  Härligt stor altan som delvis är under tak. Här ryms större sittgrupper, matbord, solstolar och grill.
 • Rättigheter & Belastningar
  Förmån: Officialservitut Väg, 0191-88/73.1 Gemensamhetsanläggning för VA som delas på tre fastigheter.
 • Övrigt
  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.
 • Närområde
  Allmänt om området
  Odensala/ Sigtuna Kommun och Fransåker är beläget i ett klassiskt Mälardalslandskap som karakteriseras av en vacker landsbygd som varierar från jordbruk, öppna landskap och fina skogspartier i olika storlek. Med lugnet och naturen nära inpå ges frihet och utrymme för rekreation. Området är även känt för flertalet fornlämningar som vittnar om en lång historia och sätter extra karaktär på det redan natursköna området. Trots detta finns närservice i Odensala och Märsta endast en kort resväg bort. I Odensala Kyrkby finner vi både skola med årskurs 1-6 och förskola. Odensala IP disponerar bland annat en fotbollsplan. I området finns även flera stall och hagar för den hästintresserade. Arlandastad Golf och Skepptuna GK finns på kort avstånd med bil. Märsta Centrum nås på ca 10 min och är en knutpunkt med shopping, restauranger, caféer och närservice. Här finns även handelsplats med större livsmedelsbutiker och gym. För den sport- och fritidsintresserade finns flera idrottsplatser, fotbollsplaner och idrottshallar i Märsta. Populära Midgårdsvallen är ett stort sportfält och har en badanläggning med SPA och ett utomhusbad som på vintern används för skridskoåkning. I Märsta finns även ishall Pinbackens ishall. I Märsta och Sigtuna finns flera utbud av skolor och förskolor, bl.a: - Odensala Skola F-6 - Sätunaskolan F-6 - Norrbackaskolan F-6 - Centralskolan F-7 - Tingvallaskolan F-6 - Steningehöjdens skola F-8 - Ekillaskolan 7-9 - Josefinaskolan F-9 - S:ta Gertruds skola (F-6) - S:t Pers skola (F-6) - Väringaskolan (F-6) - Sankt Olofs skola (7-9) Sigtuna Kommun har fritt val av skola, vilket ger dig som förälder möjlighet att fritt välja vilken skola dina barn ska gå till. Kommunen har även tre gymnasieskolor: - Arlandagymnasiet (kommunal) - Märsta Praktiska Gymnasium (fristående) - Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket, SSHL (riksinternat) I Märsta Centrum ligger Sigtuna Kulturskola.
  Kommunikation
  Skolskjuts finns och går från busskur vid infarten till Fransåker. Från Fransåker och Odensala ligger Märsta och Arlanda på behagligt avstånd, samt med snabba kommunikationer in mot både Uppsala och Stockholm. Märsta Station nås på ca 10 min. Från Märsta Station finns förbindelser till både Arlanda, Uppsala och Stockholm. Arlanda nås via direktbuss. Från Sveriges största flygplats har du stora alternativ att ta dig ut i världen. Både pendel- och snabbtåg går mellan Märsta Station och Stockholms C, snabbtåget tar ca 20 minuter. Detsamma gäller mot Uppsala C.
 • Planritning
  Nedre plan
  Övre plan
 • Karta
4 995 000 KR

Ansvarig mäklare

Intresserad av detta objekt?

Anmäl Intresse

Assisterande mäklare

Bilder

Altan
imag
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Matrum
Matrum
Matrum
Hall
Hall
Kök
Kök
Kök
Kök
Tvättstuga
Badrum 1
Allrum, övre plan
Allrum, övre plan
Sovrum 3
Sovrum 2
Sovrum 1
Badrum, övre plan
Badrum, övre plan
Stall med 4 boxar
Stall med 4 boxar
Utsikt tomt
Fastighetskarta
Nedre plan
Övre plan

Karta


 • AFI Fastighetsmäklare
 • Stationsgatan 3C nb, 195 47 Märsta
 • 08 - 591 275 45
 • info@afi.se

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!