Fastighetsmäklare i Sigtuna Kommun sedan 1993
Kommande

Fågelvägen 51

Märsta
Centralt belägen fastighet som är lite utöver de vanliga. Förberett för stora möjligheter! Om- och tillbyggd samt ändrad planlösning. Bergvärme (2 borrhål) förberett för pool, nytt tak och fasad. Ny omdragen el, badrum och tvättstuga med kakel och klinker, golvvärme i källaren och mellanplanet. Nya stora fönster med bla skjutbara glaspartier samt ett nytt ventilationssystem. Måste ses!

Fakta

Typ
1-familjs friliggande villa
Rum
7 ROK
Sovrum
4
Boarea
134 KVM
Kommentar
enl taxeringen är boarean 125
Biarea
84 KVM
Fastighetsbeteckning
Ekilla 6:31
Tomtarea
835 KVM
Förbesiktad
Ja
Säljarförsäkring
Ja
Adress
Fågelvägen 51
Postnummer
19533
Ort
Märsta
Område
Märsta - Ekilla
Kommun
Sigtuna
 • Interiör
  Antal rum
  7 ROK
  Boarea + Biarea
  134 KVM + 84 KVM
  Mellanplan
  Hela mellanplanet har vattenburen golvvärme.
  Entré
  Ljus och trevlig inbjudande hall med klinkergolv, vitmålade väggar. Mitt i fastigheten smyckar en svävande trappa i granit med glasräcken upp till mellanplanet och övre våningen vilket ger ett härligt ljusinsläpp.
  WC
  I anslutning till hallen och ena sovrummet nås en fin WC innehållandes vägghängd toalett, handfat med kommod, spegelskåp med belysning samt ett högskåp. Väggarna är kaklade, på golvet ligger ett snyggt klinkergolv. I taket sitter spotlights.
  Sovrum
  Rymligt sovrum med stora djupa fönster i två väderstreck. Sovrummet har en egen rymlig klädkammare samt toalett. I taket sitter spotlights, på golvet ligger ryamattor, väggarna är ljust målade.
  Kök/Vardagsrum
  Öppen planlösning mellan det tilltänkta köket och vardagsrummet. Här har man möjlighet att planlägga kök, ev sätta upp väggar efter sitt eget tycke och smak. Innertak saknas då man kanske vill göra en köksö för spisfläkt, underlättar även eldragningen. Längs med hela den södra väggen är det skjutbara glasdörrar till den tilltänkta förberedda poolen och altan. Mycket vackert golv med ljust målade väggar.
  Allrum
  Utbyggda takkupor som gett ett allrum på övervåningen. Ljust målade väggar med fint trägolv.
  Sovrum 2
  Rymligt sovrum med platsbyggda förvaringsmöjligheter. Tapetserade väggar med fint trägolv. Spotlights i taket.
  Sovrum 3
  Rymligt sovrum med platsbyggda förvaringsmöjligheter. Tapetserade väggar med fint trägolv. Spotlights i taket.
  Badrum
  Badrum med förberdda fuktspärrar. En vägghängd toalett finns. Här kan du låta fantasin göra resten.
  Nedre våningen
  Hela nedre våningen har vattenburen golvvärme.
  Allrum
  Härligt stort allrum med heltäckande matta, ljust målade väggar. Separat utgång från en glasad dörr.
  Biorum/Sovrum
  Biorum med sju fåtöljer. Röd heltäckande matta, svarta väggar med små spottar i taket.
  Tvättstuga
  Mycket fräsch tvättstuga med över och underskåp (gott om förvaring). Lång arbetsbänk med tvättho. En hopvikbar strykbräda sitter på ena väggen samt klädlina för tvätten. Kakel och klinker
  Pannrum
  Här finner du centraldammsugaren, bergvärmeanläggningen, snabbsäkringar och dubbla elcentraler. Ny ventilation till hela fastigheten.
  Förråd
  Förråd under trappan.
 • Byggnad
  Byggnadstyp
  1½-plansvilla med källare
  Byggnadsår
  1963
  Fasad
  Puts (enstegstätad putsad fasad).
  Stomme
  Lättbetong
  Grundläggning
  Betongplatta
  Grundmur
  Betonghålsten Icke bärande källarväggar blåbetong
  Fönster
  2-glas och 3-glas
  Tak
  Falsad Aluzink .plåt
  Uppvärmning
  Bergvärmepump till vattenburet system (dubbla borrhål)
  Ventilation
  (Mekanisk till- och frånluft med återvinning FTX)
  Vatten och avlopp
  Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
  Energideklarerades
  2022-05-25
  Energideklaration
  Utförd
  Fastighetsbeteckning
  Ekilla 6:31
  Övrigt
  - Stora omfattande grova renoveringar har skett kontinuerligt. - Nytt och ombyggt tak i plåt i samband med två stora takkupor på fram och baksidan samt utbyggd entré. - Byte av samtliga fönster, bla stora skjutbara fönster längs med hela fastigheten mot trädgården som vetter i söder. Hall, sovrum och kök med höga fönster som ger ett härligt ljusinsläpp. Två takkupor på övre våningen som har möjliggjort att man får ett allrum på övre våningen. - Ny dränering med dubbla isodrän skivor. - Bilat upp i källaren för att tilläggsisolera och lägga golvvärme, även mellanvåningen är vattenburen golvvärme. På övre plan har man valt vattenburna radiatorer. - Bergvärme med dubbla borrhål och förberett för att den framtida poolen ska kunna värmas upp med bergvärmen. - En extra ingång utifrån till källaren har gjorts. - Förstärkning med fundament då man har gjort om hela planlösningen i fastigheten. Förberedd att sätta fönster som ger extra ljusinsläpp i källaren. - Byte av samtliga rör för dagvatten, avlopp och inkommande vatten fram till tomtgräns. - Centraldammsugare. - Mycket vacker svävande trappa i svart granit med glasväggar med belysning i väggen hela trappan upp. - Nytt ventilations system FTX i samtliga rum. - All el är omdragen, snabbsäkringar, jordfelsbrytare och två nya el-centraler. - Två vattenutkastare på vardera sida av fastigheten men varm- och kallvatten. - Påbörjat badrum på övre plan, vägghängd WC finns, el och avlopp framdraget samt fuktspärr är gjord på väggarna. - Isolerat med 50 mm utifrån och ny puts på fasaden. - Till garaget är det förberett med en värmekulvert, för varm- och kallvatten samt avlopp. Tanken var att bygga nytt och större garage för uthyrning alt generationsboende. - Fiber finns indraget i fastigheten.
 • Allmänt om fastigheten
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Total Driftskostnad
  54 446 kr/år
  Uppvärmning: 39 408 KR
  VA: 5 047 KR
  Renhållning: 2 008 KR
  Försäkring: 7 983 KR
  Beräknat antal pers
  3
  Kommentar
  I uppvärmningskostnaderna ingår hushållel (baserad på 2021) Driftskostnader är individuella och baseras på förbrukning samt vilket avtal som finns med el- och försäkringsbolag. I kostnader för VA ingår även renhållning.
  Taxeringsvärde
  2 658 000 KR
  Summa pantbrev
  2 800 000 KR
 • Tomt
  Tomtyta
  835 KVM
 • Rättigheter & Belastningar
  Planbestämmelser
  Byggnadsplan
 • Närområde
  Allmänt om området
  Det lugna Ekilla är omgivet av naturområden med många fina promenadsträckor, hundrastgårdar, cykelvägar och öppna landskap. Här har du även närhet till skolor, gymnasium, förskolor, lekplatser och fotbollsplaner. Sportanläggningen Midgårdsvallen och Midgårdsbadet med simhall och utomhusbad ligger en kort promenad bort. På Midgårdsvallen finner du även fotbollsplaner, BMX-bana, plan för amerikansk fotboll och friidrottsbanor. I Märsta centrum med omnejd finns bland annat shopping, Willys, ICA kvantum, Lidl, Coop Extra, Järnia och restauranger, banker, systembolag, apotek, vård, caféer, sportaffär och klädaffärer samt gym och övrig närservice. Promenad- och cykelavstånd till Märsta Station. Här finns torg med blomsteraffär, frisörer, restauranger och café. Torget är just nu under renovering och här paneras en helt ny knutpunkt i Centrala Märsta. Sigtuna Stad med Stora gatan och strandpromenader nås på ca 10 minuter med bil och hit går även fina cykelvägar. FÖRSKOLOR/SKOLOR I Ekilla finns förskolan Aspbacken vilket ligger på Tingvallavägen. Skolor som ligger i närheten är Tingvallaskolan (F-6) på Tingvallavägen samt Ekillaskolan (7-9) på Stockholmsvägen. Just nu byggs även nya Tingvallaskolan. Märstas gymnasieskola Arlandagymnasiet ligger också i närheten på andra sidan Midgårdsvallen.
  Kommunikation
  Bussar går längs Stationsgatan mot Märsta Station och Sigtuna. Det är även promenad- och cykelavstånd till Märsta Station. Från Märsta Station går bussar till Sigtuna och Arlanda. Via tåg tar du dig till Stockholm på ca 20 minuter med SJ eller till Uppsala på samma tid. Det går även pendeltåg till Stockholm och Uppsala. Arlanda når du från Märsta Station på ca 16 min med buss eller ca 25 min med tåg
 • Planritning
  Mellanplan
  Övre plan
  Källarplan
 • Karta

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Ansvarig mäklare

Intresserad av detta objekt?

Anmäl Intresse

Bilder

Gavel med extra ingång till källaren
Sovrum 1
Sovrum 1
WC
Vardagsrum
Vardagsrum
Det tilltänkta köket
Det tilltänkta köket
Trappan från entrén
Badrum med dusch
Badrum med dusch
Tvättstuga
Sovrum 1
Sovrum 2
Förråd
Allrum
Allrum
Allrum källare
Allrum källare
Biorum
Pannrum
Utgrävt för pool. Framdragen koppling för bergvärme
Mellanplan
Övre plan
Källarplan

Karta


 • AFI Fastighetsmäklare
 • Stationsgatan 3C nb, 195 47 Märsta
 • 08 - 591 275 45
 • info@afi.se

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!