Fastighetsmäklare i Sigtuna Kommun sedan 1993
Kommande

Ekilla gårdsväg 66

Märsta
Rymlig tvåa om 62 kvm med trivsam planlösning och smarta lösningar. Reparationsfond om hela 14228 kr som hör till lägenheten! Förening med mycket god ekonomi, låg avgift och just nu lediga parkeringsplatser. Stor balkong med fri utsikt mot grönskan och sol långa dagar tack vare sydväst-läget. Köket har tidigare renoverats och fått mer arbetsyta och förvaringsyta och samtidigt mer rymd och plats för matbord. Badrummet är rymligt med duschhörna och tvättmaskin. Sovrum som rymmer det mesta med en stor inbyggd garderob som ger mycket bra förvaring. Vardagsrum som är enkelt att möblera och med utgång till en rymlig balkong i soligt sydväst-läge och med fin utsikt tack vare det höga läget. Även från köket och sovrummet erbjuds en milsvid utsikt bort mot horisont. Här bor du i en stabil HSB förening där värme, vatten, TV och bredband ingår i månadsavgiften. Föreningen har även tillgångar som bastu, gym, tvättstuga samt en gemensamhetslokal. Naturen finns nära inpå och direktanslutning till Märsta Station finns via Stationsgatan och busshållplats precis bredvid föreningens fastighet. Även närhet till Sigtuna via bussarna eller de fina cykelvägarna som går hela vägen fram till Sigtunas Strandpromenad.

Fakta

Typ
Bostadsrätt
Rum
2 ROK
Boarea
62 KVM
Lgh nummer
76
Våning
3 av 3
Avgift
4 164 KR
inkl värme, vatten, kabel-TV och bredband
Adress
Ekilla gårdsväg 66
Postnummer
19533
Ort
Märsta
Område
Märsta - Ekilla
Kommun
Sigtuna
 • Interiör
  Antal rum
  2 ROK
  Boarea
  62 KVM
 • Byggnad
  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  1972
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Ventilation
  Frånluft
  Energideklarerades
  2019-01-10
  Energideklaration
  Utförd
  Energiprestanda
  114 kWh/m² (Atemp) och år
 • Förening
  Namn
  HSB BRF ASPEN
  Allmänt om föreningen
  Föreningen äger fastigheten Ekilla 1:5 som bebyggdes år 1972. På fastigheten finns 6 bostadshus med tillsammans 30 trapphus på adresserna Ekilla gårdsväg 10 - 68 samt en lokal. Totalt finns 195 bostadsrättslägenheter och bostadsytan är 13 865 kvm. - I föreningen finns bastu, gym samt en gemensamhetslokal (Pumpen) att hyra . - I området finns lekplatser, fotbollsplan, bouleplan och grillplatser. Föreningen har även en släpkärra man kan hyra. - Alla lägenheter är försedda med uttag för bredband från Bredbandsbolaget, föreningen har ett förmånligt avtal där varje boende betalar 125 kr/mån för bredband. (Är inräknat i månadsavgiften) För att bli medlem i en HSB-förening krävs medlemskap i HSB Stockholm, engångsavgift 500 kr (betalas tillbaka vid utträde). Årsavgift 300 kr. Blir man medlem efter den 1 juli så betalar man endast 150 kr första året. För vidare information se HSB Stockholms hemsida: www.hsb.se/stockholm
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  Kabel-TV via ComHem Bredband via Bredbandsbolaget, föreningen har ett förmånligt avtal där varje boende betalar 170 kr/mån. Går att uppgradera.
  Parkering
  128 st kallgarage, 350 kr/mån 61 st p-platser med el-stolpe för de boende, 150 kr/mån 46 st p-platser utan el-stolpe för de boende, 75 kr/mån 10 st avgiftsbelagda gästparkeringar inkl handikappsplats 3 st husvagnsplatser. P-tillstånd går att köpa via HSB. Föreningen är i processen att ansöka om att bygga laddplatser för elbilar. De planerar ett upplägg där medlemmarna har ett Eon-kort och kan ladda 4 timmar på varje plats. Man kommer att ansöka om 20 platser och börjar med att bygga två som en laddstation för medlemmarna.
  Renoveringar
  Underhåll och investeringar 2014: Takrenovering och relining 2015: Fortsatta takrenoveringar, relining till samlingsledning samt byte friliggande ledningar under husen, byte av portar, OVK-besiktning. 2016: Uppgradering av elen till 3-fas samt införande av individuell mätning och debitering av hushållsel, fortsatt byte av portar, injustering av ventilation, 26 nya kallförråd 2019: Nya fönster i vardagsrummen vid balkongerna, ej på ettorna. 2020: Takfläktar 2021: Nya låssystem till portarna. 2022: OVK. Kommande renoveringar: OVK, LED-lampor i portar och källare. Stamspolning. Byta ut badrumsfönster på gavlarna. Justera balkongdörrar. Föreningen är i processen att ansöka om att bygga laddplatser för elbilar. De planerar ett upplägg där medlemmarna har ett Eon-kort och kan ladda 4 timmar på varje plats. Information från HSB (Uppdaterad 2023-03-17): Styrelsen har beslutat att man kommer att göra en upphandling för dränering av alla hus, där man börjar med de 2 fastigheterna som har källare (hus nr 30 och 40), troligtvis under 2023. I entreprenaden skall det ingå rivning av befintliga altaner, dränering- och grundåtgärder samt att föreningen bygger upp nya altaner i ett enhetligt arkitektspråk där altanerna som föreningen kommer att underhålla och de boende får ett särskilt nyttjanderätts-avtal där månadsbeloppet idag inte går att bestämma. Denna månadskostnad kan först preciseras när entreprenaden upphandlats och när man vet vad slutkostnaden för uppbyggnad av en ny altan kommer vara. Den nya altanen byggs på ett sådant sätt att den framöver kommer att kunna skjutas bort om man behöver komma åt grunderna om 20-30 år. (Tidigare information 2022-02-01): Föreningen har planerade dränerings- och grundarbetade planerade för framtiden. Inledningsvis kommer arbetena ske runt 30- och 40-husen som har källargrunder. I dagsläget planeras detta arbete att påbörjas under 2022-2023. Därefter kommer arbete ske på resten av föreningens hus. Målsättningen är att vara klar med grund och dräneringsåtgärder före 2025. Då dräneringen kräver grävning runt huset så kommer bottenplanslägenheternas altaner att rivas. Varje påverkad altan kommer att besiktas och fotograferas innan entreprenad utförs. I dagsläget diskuteras att det i dräneringsprojektet kommer att ingå rivning och montering av ny altan för de boende i husens bottenplan. De boende kommer för detta att teckna ett upplåtelseavtal för uteplatserna. Beslut om detta väntas ta under vecka 6. (Tidigare information: Återställning av altan kommer att ske på bostadsrättsinnehavarens egna försorg och bekostnad. För mer information om detta, vänligen kontakta HSB (Kontrollerat 2022-01-14). Enligt samtal med föreningens ordförande så kommer ett möte att hållas den 25/1-2022 och troligtvis kommer beslut tas under föreningens årsstämma om hur arbetet ska planeras och fortgå, enligt föreningen är inget helt beslutat om hur arbetet kommer genomföras eller när (samtal 2022-01-14).
  Ekonomi
  Månadsavgifterna höjdes med 4% i januari 2023.
  Övrigt
  Tvättstugorna finns i källaren på 30- och 40 husen. Bastu och gym ligger i 30 huset. Brf Aspen information på föreningens hemsida: https://www.hsb.se/arlanda/brf/aspen/
  Överlåtelseavgift
  1 313 KR
  Pantsättningsavgift
  525 KR
  Juridisk person
  Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Avgift
  4 164 KR inkl värme, vatten, kabel-TV och bredband
  Andel i föreningen
  0,4655%
  Andel av årsavgift
  0,4655%
  Reparationsfond
  14 228 KR
  Kommentar till nettoskuldsättningen
  Bostadsrättens indirekta nettotillgångar överstiger bostadsrättens indirekta nettoskulder.
  Total Driftskostnad
  4 400 kr/år
  El: 2 900 KR
  Försäkring: 1 500 KR
  Beräknat antal pers
  1
  Kommentar
  Föreningen har gruppavtal för el där varje lägenhetsinnehavare debiteras efter sin egen förbrukning. Driftskostnader är individuella och beror på vad varje boende förbrukar och vilka avtal som finns med el- och försäkringsbolag.
 • Övriga Byggnader/Utrymmen
  Källarförråd tillhörande lägenheten finner man i hus 40 på andra sidan gården. Förråd för barnvagnar finns på entréplanet under trappan. Det finns tvättstugor i källaren på 30- och 40 husen samt bastu och gym i 30 huset. Det finns även en samlingslokal som kallas Pumpen som går att hyra.
 • Balkong & parkering
  Stor balkong som nås från vardagsrummet och har en fri utsikt över omgivningarna tack vare det höga och privata läget. Sydväst-läget ger sol långa dagar. Här ryms flera sittgrupper och växter.
  Parkering
  I området finns gatuparkering och gästparkering. 128 st kallgarage, 350 kr/mån 61 st p-platser med el-stolpe för de boende, 150 kr/mån 46 st p-platser utan el-stolpe för de boende, 75 kr/mån 10 st avgiftsbelagda gästparkeringar inkl handikappsplats 3 st husvagnsplatser. P-tillstånd går att köpa via HSB.
 • Övrigt
  Uppgifter om lägenheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt kontrollerad med föreningen. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.
 • Närområde
  Allmänt om området
  Det lugna Ekilla erbjuder fina områden med skog och öppna landskap. Här har du närhet till skolor, gymnasium, förskolor, lekplatser och fotbollsplan. En hundrastgård finns i närheten och det går fina cykelvägar mot Sigtuna som sammanstrålar med strandpromenaden. Midgårdsvallen med utomhusbad, simhall och sportfält ligger en kort promenad bort. Vid Märsta Centrum som nås med buss eller promenad finner du ett större utbud av bl.a. gym, restauranger, caféer, närservice och livsmedelsbutiker.
  Kommunikation
  Bussar går från hållplats två hållplatser i området, Ekilla gård Norra och Ekilla gård södra. Från Norra når du Märsta station på ca 6 minuter, och från Norra går även bussar mot Sigtuna. Även från Södra går bussar mot Märsta station, och härifrån genom Märsta Centrum. Från Märsta Station går bussar till Sigtuna och Arlanda. Från Märsta Station tar du dig till Stockholm på ca 20 minuter med SJ eller till Uppsala på samma tid. Det går även pendeltåg till Stockholm och Uppsala. Arlanda når du från Märsta Station på ca 16 min med buss eller ca 25 min med tåg.
 • Dokument & Länkar
 • Planritning
  Planlösning
 • Karta
Utgångspris
1 495 000 KR

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Ansvarig mäklare

Intresserad av detta objekt?

Anmäl Intresse

Bilder

Planlösning

Karta


 • AFI Fastighetsmäklare
 • Stationsgatan 3C nb, 195 47 Märsta
 • 08 - 591 275 45
 • info@afi.se

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!