Fastighetsmäklare i Sigtuna Kommun sedan 1993

Ekilla gårdsväg 60

Märsta
Helrenoverad och trivsamt planerad tvåa om 62 rymliga kvm i markplan med trädäckad terrass i soligt söderläge! Radhuskänsla där terrassen blir som ett extra rum med direkt tillgång till gräsmatta. Hela lägenheten har tillförts en mycket modern standard med många bra lösningar. Bland annat en ny ljus och öppen planlösning i hallen mellan kök och vardagsrum. Ett nytt kök från Vedum med rostfria maskiner och plats för matgrupp. Ett renoverat badrum med golvvärme som är helkaklat och med tvättmaskin och torktumlare. Det stora vardagsrummet rymmer både tv-hörna och extra matbord och har en trevlig social yta med utgång till terrassen. I hallen ligger klinker med golvvärme och har goda ytor för möblering. Här bor du i en stabil HSB förening där värme, vatten, TV och bredband ingår i månadsavgiften och med tillgångar som bastu, gym, tvättstuga samt en gemensamhetslokal. Naturen finns nära inpå och direktanslutning till Märsta Station finns via Stationsgatan och busshållplats precis bredvid föreningens fastighet.

Fakta

Typ
Bostadsrätt
Rum
2 ROK
Boarea
62 KVM
Lgh nummer
97
Avgift
3 705 KR
inkl värme, vatten, kabel-TV och bredband.
Tillträde
Enl överenskommelse
Adress
Ekilla gårdsväg 60
Postnummer
19533
Ort
Märsta
Område
Märsta - Ekilla
Kommun
Sigtuna
 • Interiör
  Antal rum
  2 ROK
  Boarea
  62 KVM
  Hall
  Rymlig hall med plats för klädhängare och skoställ samt övriga möbler för t.ex förvaring. Mycket praktiskt med snyggt klinkergolv med golvvärme tillsammans med målade väggar i grått. Hallen har öppnats upp vilket ger hela lägenheten en luftigare yta med större ljusflöde. Klinkergolvet övergår till ett fint trälaminat som går enhetligt in i köket.
  Sovrum
  Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och övriga möbler som byrå, garderober och nattduksbord. Förvaring två garderober. Vitmålade väggar och trälaminat på golvet samt en nylackad sovrumsdörr (2018).
  Kök
  Fantastiskt Vedum-kök från 2015 som går i vitt med rostfria beslag och snyggt matchande maskinpark i rostfritt. Köket har även en matplats vid fönster som rymmer en större matgrupp. Gott om arbetsyta på bänkskivor i grå laminat med ett snyggt stenkakel ovan. Maskinparken består av kyl/frys, diskmaskin, induktionshäll, fläkt samt micro och ugn i arbetshöjd. Väggarna är målade i grått och på golvet ligger trälaminat.
  Badrum
  Renoverat (2010) och helkaklat badrum med golvvärme. Här finns tvättmaskin (ca 2016) och torktumlare samt ett extra skåp för förvaring. Badkar, uppvärmd handdukstork, WC, handfat och badrumsskåp med spegel och belysning. Dörren lackades 2018.
  Vardagsrum
  Vardagsrummet är rymligt och enkelt att möblera med utgång till den stora terrassen i soligt söderläge. Här ryms tv-hörna, extra matgrupp och övriga möbler. Den nya planlösningen ger en stor öppning från hallen med extra rymd och ljus. Väggarna är målade i grått tillsammans med en fondtapet och på golvet ligger trälaminat.
  Terrass
  Trädäckad terrass i söderläge med sol långa dagar. På sidorna sitter plank som ger ett bra insynsskydd. Uteplatsen har även staket och en grind som leder ut till gräsmattan.
 • Byggnad
  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  1972
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Energideklarerades
  2019-01-10
  Energideklaration
  Utförd
  Energiprestanda
  119 kWh/m² (Atemp) och år
 • Förening
  Namn
  HSB BRF ASPEN
  Allmänt om föreningen
  Fastigheter Föreningen äger fastigheten Ekilla 1:5 som bebyggdes år 1972. På fastigheten finns 6 bostadshus med tillsammans 30 trapphus på adresserna Ekilla gårdsväg 10 - 68 samt en lokal. Totalt finns 195 bostadsrättslägenheter och bostadsytan är 13 865 kvm. - I föreningen finns bastu, gym samt en gemensamhetslokal (Pumpen) att hyra . - I området finns lekplatser, fotbollsplan, bouleplan och grillplatser. Föreningen har även en släpkärra man kan hyra. - Alla lägenheter är försedda med uttag för bredband från Bredbandsbolaget, föreningen har ett förmånligt avtal där varje boende betalar 170kr/mån för bredband. För att bli medlem i en HSB-förening krävs medlemskap i HSB Arlanda, engångsavgift 500 kr (betalas tillbaka vid utträde). Årsavgift 300 kr. Blir man medlem efter den 1 juli under ett år så betalar man endast 150 kr första året. För vidare information se föreningens hemsida: http://www.arlanda.hsb.se/ www.hsb.se/arlanda/brf/aspen/
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  Kabel-TV via ComHem Bredband via Bredbandsbolaget, föreningen har ett förmånligt avtal där varje boende betalar 170 kr/mån. Går att uppgradera.
  Parkering
  128 st kallgarage, 350 kr/mån 61 st p-platser med el-stolpe för de boende, 150 kr/mån 46 st p-platser utan el-stolpe för de boende, 75 kr/mån 10 st avgiftsbelagda gästparkeringar inkl handikappsplats 3 st husvagnsplatser. P-tillstånd går att köpa via HSB.
  Renoveringar
  Underhåll och investeringar 2014: Takrenovering och relining 2015: Fortsatta takrenoveringar, relining till samlingsledning samt byte friliggande ledningar under husen, byte av portar, OVK-besiktning. 2016: Uppgradering av elen till 3-fas samt införande av individuell mätning och debitering av hushållsel, fortsatt byte av portar, injustering av ventilation, 26 nya kallförråd Kommande renoveringar: installation av vattenburen värme i 1:orna, målning av balkongkonsoller, målning av trapphus, utbyte av armaturer till utebelysning och renovering av lekutrustning.
  Ekonomi
  Enligt föreningens verksamhetsplan som sträcker sig till 2020 planerar man höjning av avgifterna med 2 % varje år.
  Övrigt
  Tvättstugorna finns i källaren på 30- och 40 husen. Bastu och gym ligger i 30 huset. Brf Aspen information på föreningens hemsida: https://www.hsb.se/arlanda/brf/aspen/
  Överlåtelseavgift
  1 163 KR
  Pantsättningsavgift
  465 KR
  Juridisk person
  Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Avgift
  3 705 KR inkl värme, vatten, kabel-TV och bredband.
  Andel i föreningen
  0,44916%
  Andel av årsavgift
  0,44916%
  Reparationsfond
  6 865 KR
  Total Driftskostnad
  5 700 kr/år
  El: 4 200 KR
  Försäkring: 1 500 KR
  Beräknat antal pers
  1
  Kommentar
  Driftskostnaderna är individuella och baseras på varje boendes faktiska förbrukning samt vilket avtal som finns med el- och försäkringsbolag.
 • Övriga Byggnader/Utrymmen
  Till lägenheten hör ett separat källarförråd. Det finns tvättstugor i källaren på 30- och 40 husen samt bastu och gym i 30 huset. Det finns även en samlingslokal som kallas Pumpen som går att hyra.
 • Övrigt
  Uppgifter om lägenheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt kontrollerad med föreningen. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.
 • Närområde
  Allmänt om området
  Det lugna Ekilla erbjuder fina områden med skog och öppna landskap. Här har du närhet till skolor, gymnasium, förskolor, lekplatser och fotbollsplan. Midgårdsvallen med utomhusbad, simhall och sportfält ligger en kort promenad bort. Vid Märsta Centrum som nås med buss eller promenad finner du ett större utbud av bl.a. gym, restauranger, caféer, närservice och livsmedelsbutiker.
  Kommunikation
  Bussar går från hållplats två hållplatser i området, Ekilla gård Norra och Ekilla gård södra. Från Norra når du Märsta station på ca 6 minuter, och från Norra går även bussar mot Sigtuna. Även från Södra går bussar mot Märsta station, och härifrån genom Märsta Centrum. Från Märsta Station går bussar till Sigtuna och Arlanda. Från Märsta Station tar du dig till Stockholm på ca 20 minuter med SJ eller till Uppsala på samma tid. Det går även pendeltåg till Stockholm och Uppsala. Arlanda når du från Märsta Station på ca 16 min med buss eller ca 25 min med tåg.
 • Karta
Utgångspris
1 650 000 KR

Ansvarig mäklare

Intresserad av detta objekt?

Anmäl Intresse

Assisterande mäklare

Bilder

Terrassen

Karta


 • AFI Fastighetsmäklare
 • Stationsgatan 3C nb, 195 47 Märsta
 • 08 - 591 275 45
 • info@afi.se

Intresseanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!