Fastighetsmäklare i Sigtuna Kommun sedan 1993
Kommande

Ekilla gårdsväg 40, BV

Märsta
Exklusiv tvåa om rymliga 62 kvm bekvämt belägen på markplan och med trädäckad altan som uteplats! Parkeringsplats erbjuds direkt vid inflytt. Hela lägenheten har enhetliga ytskikt som ett stilrent ekparkettgolv i hela lägenheten tillsammans med ljust målade väggar. Taket är nedsänkt med infällda spotlights som även är dimmbara i alla rum Badrummet har hög standard med snyggt klinkergolv och vitt liggande kakel på väggarna med stora plattor både på väggar och golv, samt tvättmaskin och torktumlare som ingår. Även köket har hög standard med moderna maskiner i rostfritt och en ny trivsam planering och matplats. Öppningarna till vardagsrummet och köket har breddats vilket ger hela lägenheten mer ljus och rymd som förstärks ytterligare av gavelläget. I sovrummet har en walk-in closet skapats vilket gott om extra förvaringsmöjligheter. Hallen är rymlig och har plats för sideboards eller byråer. Den trädäckade altanen har sol långa dagar tack vare sydväst-läget och nås från vardagsrummet. Här bor du i en stabil HSB förening där värme, vatten, TV och bredband ingår i månadsavgiften. Föreningen har även tillgångar som bastu, gym, tvättstuga samt en gemensamhetslokal. Naturen finns nära inpå och direktanslutning till Märsta Station finns via Stationsgatan och busshållplats precis bredvid föreningens fastighet. Även närhet till Sigtuna via bussarna eller de fina cykelvägarna som går hela vägen fram till Sigtunas Strandpromenad.

Fakta

Typ
Bostadsrätt
Rum
2 ROK
Boarea
62 KVM
Våning
1 av 3
Avgift
4 026 KR
inkl värme, vatten, kabel-TV och bredband.
Adress
Ekilla gårdsväg 40, BV
Postnummer
19533
Ort
Märsta
Område
Märsta - Ekilla
Kommun
Sigtuna
 • Interiör
  Antal rum
  2 ROK
  Boarea
  62 KVM
  Hall
  Välkomnande hall där lägenhetens karaktär och ljus presenterar sig direkt. De breda öppningarna mot kök och vardagsrum ger extra rymd och ljus. I hallen finns plats för klädhängare, skoställ och övriga möbler. Infällda och dimmbara spotlights i taket som finns i alla rum. Stilrent trägolv och vita väggar.
  Sovrum
  Rymligt sovrum med goda möbleringsmöjligheter för säng, nattduksbord, skrivbord och övriga möbler. Här finns även en walk-in closet som ger mycket bra förvaringsmöjligheter. Här ligger samma fina trägolv och väggarna är vita.
  Kök
  Helrenoverat kök med matplats vid fönster. Stilren inredning i med rostfria beslag och maskiner och ett snyggt mosaikkakel ovan köksbänk och en inbyggd vinkyl. Köksbänken i vinkel ger gott om arbetsyta och och en trevlig plats vid spisen i hörnet tillsammans med en extra köksbänk på motsatt sida. Alla maskiner är rostfria utom kyl/frys som är snyggt integrerade. Kyl/frys, induktionsspis, fläkt samt ugn och micro i arbetshöjd.
  Badrum
  Även badrummet är modernt. Snyggt klinkergolv och vitt liggande kakel på väggarna, både klinker och skivor är i stora plattor. Handfatskommod med tillhörande förvaring och badrumsskåp med spegelluckor med inbyggd belysning ovan. Uppvärmd handdukstork, tvättmaskin och torktumlare som ingår. Dusch bakom vikbara duschväggar i glas.
  Vardagsrum
  Bred och luftig entré från hallen till vardagsrummet som har gott om plats för flera möbleringsalternativ som TV-hörna, extra matbord och övriga möbler. Utgång till den trädäckade altanen i soligt sydväst-läge med sol långa dagar och som rymmer det mesta som sittgrupper, solstolar och grill. På golvet ligger samma fina trägolv som resten av lägenheten och väggarna är vita tillsammans med en ljust målad fondvägg. Infällda spotlights i taket.
 • Byggnad
  Byggnadstyp
  Flerbostadshus
  Byggnadsår
  1972
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Ventilation
  Frånluft
  Energideklarerades
  2019-01-10
  Energideklaration
  Utförd
  Energiprestanda
  114 kWh/m² (Atemp) och år
 • Förening
  Namn
  HSB BRF ASPEN
  Allmänt om föreningen
  Fastigheter Föreningen äger fastigheten Ekilla 1:5 som bebyggdes år 1972. På fastigheten finns 6 bostadshus med tillsammans 30 trapphus på adresserna Ekilla gårdsväg 10 - 68 samt en lokal. Totalt finns 195 bostadsrättslägenheter och bostadsytan är 13 865 kvm. - I föreningen finns bastu, gym samt en gemensamhetslokal (Pumpen) att hyra . - I området finns lekplatser, fotbollsplan, bouleplan och grillplatser. Föreningen har även en släpkärra man kan hyra. - Alla lägenheter är försedda med uttag för bredband från Bredbandsbolaget, föreningen har ett förmånligt avtal där varje boende betalar 170kr/mån för bredband. (Är inräknat i månadsavgiften) För att bli medlem i en HSB-förening krävs medlemskap i HSB Arlanda, engångsavgift 500 kr (betalas tillbaka vid utträde). Årsavgift 300 kr. Blir man medlem efter den 1 juli så betalar man endast 150 kr första året. För vidare information se föreningens hemsida: http://www.arlanda.hsb.se/ www.hsb.se/arlanda/brf/aspen/
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  Kabel-TV via ComHem Bredband via Bredbandsbolaget, föreningen har ett förmånligt avtal där varje boende betalar 170 kr/mån. Går att uppgradera.
  Parkering
  128 st kallgarage, 350 kr/mån 61 st p-platser med el-stolpe för de boende, 150 kr/mån 46 st p-platser utan el-stolpe för de boende, 75 kr/mån 10 st avgiftsbelagda gästparkeringar inkl handikappsplats 3 st husvagnsplatser. P-tillstånd går att köpa via HSB. Föreningen är i processen att ansöka om att bygga laddplatser för elbilar. De planerar ett upplägg där medlemmarna har ett Eon-kort och kan ladda 4 timmar på varje plats. Man kommer att ansöka om 20 platser och börjar med att bygga två.
  Renoveringar
  Underhåll och investeringar 2014: Takrenovering och relining 2015: Fortsatta takrenoveringar, relining till samlingsledning samt byte friliggande ledningar under husen, byte av portar, OVK-besiktning. 2016: Uppgradering av elen till 3-fas samt införande av individuell mätning och debitering av hushållsel, fortsatt byte av portar, injustering av ventilation, 26 nya kallförråd 2019: Nya fönster i vardagsrummen vid balkongerna, ej på ettorna. 2020: Takfläktar 2021: Nya låssystem till portarna. Kommande renoveringar: OVK, LED-lampor i portar och källare Föreningen är i processen att ansöka om att bygga laddplatser för elbilar. De planerar ett upplägg där medlemmarna har ett Eon-kort och kan ladda 4 timmar på varje plats. Information från HSB (Uppdaterad 2022-08-30): Styrelsen har beslutat att man kommer att göra en upphandling för dränering av alla hus, där man börjar med de 2 fastigheterna som har källare (hus nr 30 och 40), troligtvis under 2023. I entreprenaden skall det ingå rivning av befintliga altaner, dränering- och grundåtgärder samt att föreningen bygger upp nya altaner i ett enhetligt arkitektspråk där altanerna som föreningen kommer att underhålla och de boende får ett särskilt nyttjanderätts-avtal där månadsbeloppet idag inte går att bestämma. Denna månadskostnad kan först preciseras när entreprenaden upphandlats och när man vet vad slutkostnaden för uppbyggnad av en ny altan kommer vara. Den nya altanen byggs på ett sådant sätt att den framöver kommer att kunna skjutas bort om man behöver komma åt grunderna om 20-30 år. (Tidigare information 2022-02-01): Föreningen har planerade dränerings- och grundarbetade planerade för framtiden. Inledningsvis kommer arbetena ske runt 30- och 40-husen som har källargrunder. I dagsläget planeras detta arbete att påbörjas under 2022-2023. Därefter kommer arbete ske på resten av föreningens hus. Målsättningen är att vara klar med grund och dräneringsåtgärder före 2025. Då dräneringen kräver grävning runt huset så kommer bottenplanslägenheternas altaner att rivas. Varje påverkad altan kommer att besiktas och fotograferas innan entreprenad utförs. I dagsläget diskuteras att det i dräneringsprojektet kommer att ingå rivning och montering av ny altan för de boende i husens bottenplan. De boende kommer för detta att teckna ett upplåtelseavtal för uteplatserna. Beslut om detta väntas ta under vecka 6. (Tidigare information: Återställning av altan kommer att ske på bostadsrättsinnehavarens egna försorg och bekostnad. För mer information om detta, vänligen kontakta HSB (Kontrollerat 2022-01-14). Enligt samtal med föreningens ordförande så kommer ett möte att hållas den 25/1-2022 och troligtvis kommer beslut tas under föreningens årsstämma om hur arbetet ska planeras och fortgå, enligt föreningen är inget helt beslutat om hur arbetet kommer genomföras eller när (samtal 2022-01-14).
  Ekonomi
  Enligt föreningens verksamhetsplan som sträcker sig till 2020 planerar man höjning av avgifterna med 2 % varje år.
  Övrigt
  Tvättstugorna finns i källaren på 30- och 40 husen. Bastu och gym ligger i 30 huset. Brf Aspen information på föreningens hemsida: https://www.hsb.se/arlanda/brf/aspen/
  Överlåtelseavgift
  1 338 KR
  Pantsättningsavgift
  535 KR
  Juridisk person
  Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Avgift
  4 026 KR inkl värme, vatten, kabel-TV och bredband.
  Andel i föreningen
  0,44916%
  Andel av årsavgift
  0,44916%
  Reparationsfond
  5 328 KR
  Kommentar till nettoskuldsättningen
  Bostadsrättens indirekta nettotillgångar överstiger bostadsrättens indirekta nettoskulder.
  Total Driftskostnad
  4 176 kr/år
  El: 2 400 KR
  Försäkring: 1 776 KR
  Beräknat antal pers
  3
  Kommentar
  Föreningen har gruppavtal för el där varje lägenhetsinnehavare debiteras efter sin egen förbrukning. Driftskostnader är individuella och beror på vad varje boende förbrukar och vilka avtal som finns med el- och försäkringsbolag.
 • Övriga Byggnader/Utrymmen
  Förråd tillhörande lägenheten finns i husets källare. Förråd för barnvagnar finns på entréplanet under trappan. Det finns tvättstugor i källaren på 30- och 40 husen samt bastu och gym i 30 huset. Det finns även en samlingslokal som kallas Pumpen som går att hyra.
 • Uteplats, balkong & parkering
  Svårslagen uteplats i form av trädäckad altan. Här ryms det mesta som sittgrupper, solstolar och grill. Sol långa dagar tack vare sydväst-läget. Läs mer om föreningens uteplatser och planerade renovering under föreningsinfo.
  Parkering
  Som nyinflyttad har man förtur och kan få en parkeringsplats direkt. Föreningen planerar att anlägga 2 st elbils-laddplatser för de boende som en laddstation. I området finns gatuparkering och gästparkering. 128 st kallgarage, 350 kr/mån 61 st p-platser med el-stolpe för de boende, 150 kr/mån 46 st p-platser utan el-stolpe för de boende, 75 kr/mån 10 st avgiftsbelagda gästparkeringar inkl handikappsplats 3 st husvagnsplatser. P-tillstånd går att köpa via HSB.
 • Övrigt
  Uppgifter om lägenheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt kontrollerad med föreningen. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.
 • Närområde
  Allmänt om området
  Det lugna Ekilla erbjuder fina områden med skog och öppna landskap. Här har du närhet till skolor, gymnasium, förskolor, lekplatser och fotbollsplan. En hundrastgård finns i närheten och det går fina cykelvägar mot Sigtuna som sammanstrålar med strandpromenaden. Midgårdsvallen med utomhusbad, simhall och sportfält ligger en kort promenad bort. Vid Märsta Centrum som nås med buss eller promenad finner du ett större utbud av bl.a. gym, restauranger, caféer, närservice och livsmedelsbutiker.
  Kommunikation
  Bussar går från hållplats två hållplatser i området, Ekilla gård Norra och Ekilla gård södra. Från Norra når du Märsta station på ca 6 minuter, och från Norra går även bussar mot Sigtuna. Även från Södra går bussar mot Märsta station, och härifrån genom Märsta Centrum. Från Märsta Station går bussar till Sigtuna och Arlanda. Från Märsta Station tar du dig till Stockholm på ca 20 minuter med SJ eller till Uppsala på samma tid. Det går även pendeltåg till Stockholm och Uppsala. Arlanda når du från Märsta Station på ca 16 min med buss eller ca 25 min med tåg.
 • Dokument & Länkar
 • Planritning
  Planlösning
 • Karta
Utgångspris
1 795 000 KR

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Ansvarig mäklare

Intresserad av detta objekt?

Anmäl Intresse

Bilder

Uteplats
Vardagsrum
Vardagsrum
Kök
Kök
Kök
Kök
Hall
Hall
Badrum
Badrum
Sovrum
Planlösning
Uteplats

Karta


 • AFI Fastighetsmäklare
 • Stationsgatan 3C nb, 195 47 Märsta
 • 08 - 591 275 45
 • info@afi.se

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!