Fastighetsmäklare i Sigtuna Kommun sedan 1993

Ekilla gårdsväg 18, 1tr

Märsta
Sällsynt renoveringstillfälle, 32 427 kr i inre fond! Nu finns ett sällsynt tillfälle att renovera en populär lägenhetstyp precis som du vill ha den! Förutsättningarna finns verkligen på plats att skapa ditt egna drömboende precis som du vill ha det, då lägenheten endast ligger 1 trappa upp och har ett av föreningens bästa lägen med fri utsikt från balkongen och sol långa dagar. Den inre fonden på 32 427 kr blir ett bra startkapital för renoveringar. På de 78 kvm erbjuds rymliga ytor och en trivsam planlösning med två lättmöblerbara sovrum, stort vardagsrum med utgång till balkongen, hall med klädkammare och tre platsbyggda garderober samt ett kök med plats för matgrupp och bra förvarings- och arbetsyta i flera skåp och köksbänkar. I badrummet finns idag ett badkar och kan också rymma tvättmaskin och torktumlare. Här bor du i en stabil HSB förening där värme, vatten, TV och bredband ingår i månadsavgiften och med tillgångar som bastu, gym, tvättstuga. Det finns även en gemensamhetslokal för medlemmarna att hyra. Naturen finns nära inpå och direktanslutning till Märsta Station finns via Stationsgatan och busshållplats precis bredvid föreningens fastighet.

Fakta

Typ
Bostadsrätt
Rum
3 ROK
Boarea
78 KVM
Lgh nummer
169
Våning
2 av 3
Avgift
4 547 KR
I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-TV, bredband samt BR-tillägg i hemförsäkringen.
Adress
Ekilla gårdsväg 18, 1tr
Postnummer
19533
Ort
Märsta
Område
Märsta - Ekilla
Kommun
Sigtuna
 • Interiör
  Antal rum
  3 ROK
  Boarea
  78 KVM
  Hall
  Rymlig hall med plats för hatthylla, skoställ och övriga möbler. Bra förvaringsmöjligheter i tre platsbyggda garderober med överskåp samt en rymlig klädkammare. Matta på golvet och vitmålade väggar.
  Vardagsrum
  Rymligt vardagsrum som är lätt att inreda och möblera. Här ryms både TV-hörna och extra matbord samt övriga möbler. Utgång till balkongen som har ett av föreningens bästa lägen med fri utsikt och sol långa dagar tack vare sydväst-läget. I vardagsrummet ligger en heltäckningsmatta och väggarna är vitmålade.
  Kök
  Ta chansen att skapa ditt eget drömkök precis som du vill ha det, där den inre reparationsfonden på ca 32 427 kr blir ett mycket bra startkapital! Här finns plats för god arbetsyta på en eller flera köksbänkar, och bra förvaringsutrymmen i flera skåp och skafferi. Plats för matgrupp vid fönstret som har utsikt mot innergård. Idag är väggarna vitmålade och på golvet ligger en matta. Ugn med spis, fläkt, kyl från januari 2021.
  Sovrum 1
  Rymligt sovrum som är enkelt att möblera. Rymmer dubbelsäng, nattduksbord och övriga möbler som garderober eller byråer. Matta på golvet och vitmålade väggar.
  Sovrum 2
  Även detta sovrum är enkelt att möblera och precis utanför rummet finns klädkammaren som ger bra förvaringsmöjligheter. Perfekt rum att använda även som kontor eller gästrum. Matta på golvet och ljust målade väggar.
  Badrum
  Rymligt badrum med badkar, handfat och WC. Rymmer tvättmaskin och torktumlare om så önskas. Även här finns tillfälle att renovera till dina egna önskemål där den inre reparationsfonden på ca 32 427 kr kan användas. Ljusa väggar och matta på golvet.
 • Byggnad
  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  1972
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Ventilation
  Frånluft
  Energideklarerades
  2019-01-10
  Energideklaration
  Utförd
  Energiprestanda
  111 kWh/m² (Atemp) och år
 • Förening
  Namn
  HSB BRF ASPEN
  Allmänt om föreningen
  Fastigheter Föreningen äger fastigheten Ekilla 1:5 som bebyggdes år 1972. På fastigheten finns 6 bostadshus med tillsammans 30 trapphus på adresserna Ekilla gårdsväg 10 - 68 samt en lokal. Totalt finns 195 bostadsrättslägenheter och bostadsytan är 13 865 kvm. - I föreningen finns bastu, gym samt en gemensamhetslokal (Pumpen) att hyra . - I området finns lekplatser, fotbollsplan, bouleplan och grillplatser. Föreningen har även en släpkärra man kan hyra. - Alla lägenheter är försedda med uttag för bredband från Bredbandsbolaget, föreningen har ett förmånligt avtal där varje boende betalar 170kr/mån för bredband. För att bli medlem i en HSB-förening krävs medlemskap i HSB Arlanda, engångsavgift 500 kr (betalas tillbaka vid utträde). Årsavgift 300 kr. Blir man medlem efter den 1 juli så betalar man endast 150 kr första året. För vidare information se föreningens hemsida: http://www.arlanda.hsb.se/ www.hsb.se/arlanda/brf/aspen/
  Organisationsform
  Bostadsrätt
  Typ
  Äkta bostadsrättsförening
  Tv och Bredband
  Kabel-TV via ComHem Bredband via Bredbandsbolaget, föreningen har ett förmånligt avtal där varje boende betalar 170 kr/mån. Går att uppgradera.
  Parkering
  128 st kallgarage, 350 kr/mån 61 st p-platser med el-stolpe för de boende, 150 kr/mån 46 st p-platser utan el-stolpe för de boende, 75 kr/mån 10 st avgiftsbelagda gästparkeringar inkl handikappsplats 3 st husvagnsplatser. P-tillstånd går att köpa via HSB.
  Renoveringar
  Underhåll och investeringar 2014: Takrenovering och relining 2015: Fortsatta takrenoveringar, relining till samlingsledning samt byte friliggande ledningar under husen, byte av portar, OVK-besiktning. 2016: Uppgradering av elen till 3-fas samt införande av individuell mätning och debitering av hushållsel, fortsatt byte av portar, injustering av ventilation, 26 nya kallförråd 2019: Nya fönster i vardagsrummen vid balkongerna, ej på ettorna. Kommande renoveringar: installation av vattenburen värme i 1:orna, målning av balkongkonsoller, målning av trapphus, utbyte av armaturer till utebelysning och renovering av lekutrustning.
  Ekonomi
  Enligt föreningens verksamhetsplan som sträcker sig till 2020 planerar man höjning av avgifterna med 2 % varje år.
  Övrigt
  Tvättstugorna finns i källaren på 30- och 40 husen. Bastu och gym ligger i 30 huset. Brf Aspen information på föreningens hemsida: https://www.hsb.se/arlanda/brf/aspen/
  Överlåtelseavgift
  1 190 KR
  Pantsättningsavgift
  476 KR
  Juridisk person
  Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare
 • Lägenhet
  Upplåtelseform
  Bostadsrätt
  Avgift
  4 547 KR I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-TV, bredband samt BR-tillägg i hemförsäkringen.
  Andel i föreningen
  0,55533%
  Andel av årsavgift
  0,55533%
  Reparationsfond
  32 427 KR
  Total Driftskostnad
  1 440 kr/år
  El: 240 KR
  Försäkring: 1 200 KR
  Beräknat antal pers
  2
  Kommentar
  Föreningen har gruppavtal för el där varje lägenhetsinnehavare debiteras efter sin egen förbrukning. Driftskostnader är individuella och beror på vad varje boende förbrukar och vilka avtal som finns med el- och försäkringsbolag.
 • Övriga Byggnader/Utrymmen
  Källarförråd tillhörande lägenheten finner man i huset snett ovanför (30 huset). Förråd för barnvagnar finns på entréplanet under trappan. Det finns tvättstugor i källaren på 30- och 40 husen samt bastu och gym i 30 huset. Det finns även en samlingslokal som kallas Pumpen som går att hyra.
 • Balkong & parkering
  Stor balkong i ett av föreningens bästa lägen med fri utsikt över omgivningarna. Sydväst-läge med sol långa dagar. Balkongen rymmer större möbler och nås från vardagsrummet. Här ligger även ett riktigt trägolv.
  Parkering
  I området finns gatuparkering och gästparkering. 128 st kallgarage, 350 kr/mån 61 st p-platser med el-stolpe för de boende, 150 kr/mån 46 st p-platser utan el-stolpe för de boende, 75 kr/mån 10 st avgiftsbelagda gästparkeringar inkl handikappsplats 3 st husvagnsplatser. P-tillstånd går att köpa via HSB.
 • Övrigt
  Uppgifter om lägenheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt kontrollerad med föreningen. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.
 • Närområde
  Allmänt om området
  Det lugna Ekilla erbjuder fina områden med skog och öppna landskap. Här har du närhet till skolor, gymnasium, förskolor, lekplatser och fotbollsplan. En hundrastgård finns i närheten och det går fina cykelvägar mot Sigtuna som sammanstrålar med strandpromenaden. Midgårdsvallen med utomhusbad, simhall och sportfält ligger en kort promenad bort. Vid Märsta Centrum finner du ett större utbud av bl.a. gym, restauranger, caféer, närservice och livsmedelsbutiker.
  Kommunikation
  Bussar går från hållplats två hållplatser i området, Ekilla gård Norra och Ekilla gård södra. Från Norra når du Märsta station på ca 6 minuter, och från Norra går även bussar mot Sigtuna. Även från Södra går bussar mot Märsta station, och härifrån genom Märsta Centrum. Från Märsta Station går bussar till Sigtuna och Arlanda. Från Märsta Station tar du dig till Stockholm på ca 20 minuter med SJ eller till Uppsala på samma tid. Det går även pendeltåg till Stockholm och Uppsala. Arlanda når du från Märsta Station på ca 16 min med buss eller ca 25 min med tåg.
 • Dokument & Länkar
 • Planritning
  Planlösning
 • Karta
Utgångspris
1 595 000 KR

Visningar

Söndag 24/1 kl 12:45 - 13:15
Välkommen! Endast bokade visningar. Anmäl dig via länk eller ansvarig mäklare
Måndag 25/1 kl 18:00 - 18:30
Välkommen! Endast bokade visningar. Anmäl dig via länk eller ansvarig mäklare

Visningsanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Visningsanmälan

Intressesanmälan för

Fyll i dina uppgifter nedan så återkommer vi snart till dig.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Ansvarig mäklare

Intresserad av detta objekt?

Anmäl Intresse

Bilder

Hall
Hall
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Balkong
Balkong
Balkong
Balkong
Sovrum 1
Sovrum 1
Sovrum 2
Sovrum 2
Klädkammare
Kök
Kök
Kök
Badrum
Planlösning

Karta


 • AFI Fastighetsmäklare
 • Stationsgatan 3C nb, 195 47 Märsta
 • 08 - 591 275 45
 • info@afi.se

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi!

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!